Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 23/2022 (6 Iunie 2022)

Energie din bacterii folosind printarea 3D.

Când ne gândim la posibilitățile obțineri energiei „verzi”, cel mai adesea ne gândim la panouri fotovoltaice, traductoare de vibrații și piezoelectrice, turbine eoliene și hidroelectrice. O echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie a demonstrat utilizarea unor bacterii și a fotosintezei pentru a genera electricitate.
Cercetătorii au folosit energia solară și bacterii pentru a genera cantități mici, dar utile de electricitate. Ei au folosit tehnologia de imprimare cu jet cu oxid de indiu și nanoparticule de staniu pentru a crea electrozi speciali. Electrozii rezultați au proprietăți excelente de transmisie a luminii.
Electrozii imprimați cu înălțime și distanță optimizate au fost umpluți cu bacterii fotosensibile.
Electrozii la scară mică seamănă cu zgârie-norii din sticlă. Odată ce cianobacteriile auto-organizate au fost în interiorul lor, s-a descoperit că această combinație oferă o producție de energie mult mai mare decât alte tehnologii bioenergetice cunoscute. Desigur, alte echipe de cercetare extrase energie din bacteriile fotosintetice, dar oamenii de știință de la Cambridge insistă că oferindu-le tipul potrivit de „casă” crește cantitatea de energie pe care o pot procesa cu mai mult de un ordin de mărime.
În mod surprinzător, bacteriile fotosintetice folosite nu sunt o „specie” rară. Aceste cianobacterii sunt bacterii cu viață liberă, care se repară automat, care, au explicat cercetătorii, sunt printre cele mai abundente forme de viață de pe Pământ. Electricitatea rezultată ar putea fi folosită în viitor, de exemplu, pentru a alimenta electronice mici.

Cum să optimizați durata de funcționare a UPS-ului?

Durata de funcționare a UPS-ului poate varia în funcție de vechimea bateriei, nivelul de încărcare, puterea sarcinilor conectate, mediu și alte variabile. Pentru a preveni reducerea duratei de funcționare a UPS-ului și pentru a profita la maximum de bateriile dumneavoastră, este esențial să le mențineți în stare bună. Tehnologia de gestionare a bateriei și întreținerea regulată sunt utile pentru menținerea timpului de funcționare UPS.
Display-ul UPS-ului
Software-ul de control
Bateriile se uzează în timp, ceea ce duce la o durată de funcționare mai scurtă. Pentru a verifica starea bateriei, testarea și întreținerea regulată sunt obligatorii. În UPS-urile Cyberpower, puteți utiliza ecranul UPS-ului sau software-ul de control PowerPanel pentru a efectua testul bateriei și a verifica starea bateriei. În general, un test al bateriei trebuie efectuat la fiecare 6-12 luni și imediat după înlocuirea bateriei.
Înlocuire
baterie
SMB compensat cu temperatură
moduri de încărcare
Temperaturile ridicate și scăzute afectează tensiunea de încărcare a bateriei, ceea ce poate accelera degradarea bateriei. UPS-urile Cyberpower au tehnologie Smart Battery Management (SBM) încorporată în placa de bază, care îmbunătățește și prelungește durata de viață a bateriei UPS și reduce încălzirea excesivă în timpul ciclurilor de funcționare prin utilizarea unui proces de încărcare în trei cicluri. La fel de importantă este gestionarea nivelurilor individuale de încărcare a celulelor. Supraîncărcarea sau subîncărcarea cauzează diferențe în viața celulei. Tensiunea fiecărei baterii este egalizată, asigurând un ciclu de viață similar.

Amplificator de canal ultraselectiv TERRA.

TERRA a introdus amplificatorul de canal multiband programabil PA321TP TERRA R82513.
Amplificatorul are 2 intrari programabile pentru banda VHF (174-240 MHz)/banda UHF (470-694 MHz) si 1 intrare FM (87-108 MHz). Dispozitivul are douăzeci de căi de amplificare independente. Fiecare dintre căi este responsabilă pentru amplificarea unui multiplex de televiziune digitală terestră DVB-T2. De asemenea, înseamnă că un dispozitiv poate amplifica douăzeci de multiplexuri digitale.
Fiecare dintre cele 20 de amplificatoare este echipat cu control automat al câștigului (AGC) și filtru ultraselectiv SAW (Surface Acoustic Wave) – 30 dB la 1 MHz de la limita canalului.
Amplificator digital dublu cu AGC Terra at420 (UHF)
Amplificatorul de canal PA321TP TERRA R82513 este programabil digital prin orice dispozitiv mobil bazat pe Android sau PC Windows.
Funcţia AGC (reglarea automată a câştigului):
  • egalizarea automată a nivelului semnalului pentru toate canalele indiferent de nivelul acestora la intrarea dispozitivului (menținând în același timp nivelul minim de semnal necesar pentru funcționarea sistemului) de 113 dBμV (pentru 6 MUX-uri),
  • ajustarea nivelului de amplificare la modificările periodice ale semnalului la intrarea sistemului.

Grupuri de dispozitive în aplicația iVMS-4200.

După adăugarea DVR-ului în aplicația iVMS-4200, se poate întâmpla ca camerele suportate de DVR să nu fie vizibile în fereastra principală. Acest lucru se poate întâmpla dacă, la adăugarea DVR-ului, opțiunea Import to group nu este bifată. Soluția este să adăugați din nou dispozitivul cu această opțiune bifată sau să creați un grup în fila Device management -> Group. În această filă puteți fie să creați manual un grup și să importați permisiunile selectate de utilizator, fie să creați un grup după numele dispozitivului cu import automat al funcțiilor disponibile. Grupul creat poate fi, de asemenea, editat, adică în cazul unui sistem de monitorizare utilizatorul poate adăuga sau elimina canalele de codificare (camere).
Fereastra pentru editat, importat sau creat grupe

Fibră optică: dispozitivele multimode pot fi utilizate cu cabluri singlemode și invers?

O întrebare care apare frecvent în rândul persoanelor cu puțină experiență în instalațiile de fibră optică este cea referitoare la amestecarea dispozitivelor, cablurilor și patchcordurilor dedicate instalațiilor singlemode sau multimode. O afirmație comună și cea mai corectă este aceea că diferite tipuri de elemente nu trebuie conectate într-o singură instalație, adică pentru cablurile cu fibre singlemode, ar trebui utilizate dispozitive dedicate și cabluri singlemode, ca și în cazul cablurilor multimode.
O posibilitate pur practică, deși absolut nerecomandată, este conectarea dispozitivelor monomode la cablarea multimodală. Acest lucru este posibil datorită însăși construcției fibrelor multimodale: miezul este de cinci ori mai gros și este capabil să preia toată lumina laser care iese dintr-un dispozitiv activ. Lumina este introdusă în cablul multimod fără pierderi majore, cu toate acestea, se propagă diferit decât într-o fibră cu un singur mod (fibra multimodală are un miez mai mare, o structură de miez diferită și dopaj). Prin urmare, distanța maximă de transmisie într-un astfel de caz este cu siguranță mai mică. Se poate presupune că această distanță este de obicei de câteva sute de metri – în funcție de puterea emițătorului – de la 200 la 500 m.
Structura fibrei optice.
Factorul cheie care limitează posibilitatea amestecării diferitelor tipuri de fibre optice sunt dimensiunile diferite ale miezului.

Este complet inacceptabil și practic imposibil să folosiți dispozitive multimode cu cablare singlemode. Conectarea chiar și a unui patchcord de 0.5 m lungime într-o astfel de instalație va provoca o pierdere completă a semnalului pe partea de recepție. Desigur, aceasta este o consecință a diferenței descrise anterior în diametrul nucleelor ​​diferitelor tipuri de fibre - lumina de la laser sau LED este destinată să intre într-un miez multimode de 50 de micrometri va fi redusă la o conexiune cu miezul de 9 micrometri al fibrei singlemode.

Antenă LTE pentru distanțe lungi.

Serviciile de acces la Internet wireless oferite de operatorii de rețele mobile este o metodă aleasă de abonați. În funcție de transmițător și operatorul de telefonie mobilă, serviciile de acces wireless pot fi furnizate folosind diferite tehnici de transmitere a datelor.
Atunci când selectați o antenă, este important să obțineți informații despre locația și standardul celor mai apropiate turnuri de emisie. După obținerea informațiilor despre locație și benzile acceptate, trebuie să măsurați distanța până la emițător, să verificați conectori dispozitivului (modem/router) și dacă routerul acceptă benzile necesare. Detaliile despre benzile suportate se găsesc în specificațiile echipamentului.
Dacă turnul GSM transmite pe mai multe benzi, de ex. LTE800, LTE1800, LTE2100, iar routerul are o funcție de conectare automată, ar trebui folosită o antenă de bandă largă (+++aceasta antenă este recomandată de DIPOL pentru recepția rețelelor LTE). Când turnul GSM este situat la o distanță de peste 6 km, vă recomandăm să utilizați antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024.
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antenă TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024

Produse noi în oferta Dipol

Switch 16 porturi SFP+ 10Gbps TP-Link TL-SX3016F
Switch PoE TP-Link TL-SX3016F cu management 16xSFP N30122 este un dispozitiv avansat pentru gestionarea traficului de rețea prin: interfață de linie de comandă (CLI), sesiuni telnet, SNMP și browser web. Switch-urile Gigabit gestionate oferă o stabilitate și eficiență foarte ridicată a operațiunilor, caracteristicile de bază cerute de administratorii de rețea. Funcționarea fiabilă a rețelei este susținută și de protocolul spanning tree, QoS și caracteristicile robuste de securitate a transmisiei.
Cablu fibră optică îngropabil ZTT DAC 24 fibre 9/125 G.652D 1.5 kN
Fibra optică ZTT DAC 24J 9/ 125 G.652D 1.5 L79324 este un cablu de fibră optică ce poate fi direct îngropat. Cablul are o manta din PE cu rezistenta mare la strivire (1500 N). Cablurile cu o astfel de manta sunt, de asemenea, rezistente la temperaturi scazute. Poate fi folosit pe ultimul kilometru al unui sistem FTTH, precum și în orice instalație care necesită conexiuni la pământ, unde conductele de carcasă nu pot fi folosite pentru protecție suplimentară.
Kit LNB optic RF/SAT OTX 1310 KIT TRIAX
Kit-ul optic SAT/RTV OTX 1310 KIT TRIAX A9860 este folosit pentru instalarea cu tehnologie de fibra optica. Folosind kit-ul puteți crea sisteme care permit transmiterea semnalelor radio prin satelit SAT, terestre DVB-T2 și radio FM/DAB. Această tehnologie se distinge prin atenuări și interferențe scăzute și, cel mai important, permite transmiterea semnalelor pe distanțe lungi.

Merită citit:

Distribuția semnalului DVB-S/S2 prin fibră optică. Un proprietar al unui mare complex hotelier a comandat instalarea de televiziune terestră care furnizează semnale în noul standard DVB-T2 și semnale prin satelit DVB-S2. Instalația urma să acopere 5 facilități. Sistemul TV ar distribui semnale în noul standard DVB-T2 de la un transmițător local și 15 programe prin satelit FTA sub formă de semnale digitale DVB-T. În acest scop, a fost aleasă o soluție bazată pe echipamente TERRA...>>>mai multe
Diagrama sistemului optic și din cupru pentru 5 unități hoteliere cu distribuție a semnalului DVB-T2
(4 multiplexuri TV digitale terestre și 8 multiplexuri de la transmodulatorul tdx-480 R81621)
Ghid pentru cablurile de fibră optică
Ghid pentru cablurile de fibră optică