Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 24/2022 (13 Iunie 2022)

Imprimare 3D cu sunet.

Cercetătorii de la Universitatea Concordia din Canada au dezvoltat o metodă de imprimare 3D care permite imprimarea precisă folosind unde sonore ultrasonice. Energia transmisă de sunetul inaudibil de înaltă frecvență este absorbită de un mediu și provoacă modificări ale proprietăților sale fizice și chimice. Dacă mediul în care se propagă undele este un lichid, în el are loc fenomenul de numit cavitație acustică, adică formarea de bule microscopice mici, cu proprietăți extreme. Temperatura din interiorul lor crește la aproximativ 15.000 K și presiunea depășește 1000 bar. Influențată de acestea, starea agregată a mediului se schimbă de la lichid la solid. Se poate spune că se creează un fel de reactor care conduce procesul de transformare a unui mediu lichid într-un solid. Prin controlul punctului de cavitație, este posibil să se creeze structuri proiectate anterior, adică imprimarea 3D menționată.
Exemple de obiecte realizate prin tehnologia de imprimare 3D folosind unde sonore de înaltă frecvență
Cercetătorii au experimentat cu un polimer poli (dimetilsiloxan) utilizat în cosmetică (de exemplu, pentru producția de lentile de contact) și în industria medicală. Plasat pe un cap în mișcare, un generator de semnal ultrasonic bine focalizat se mișcă de-a lungul unei anumite direcții și transformă substratul lichid în bule mici și dure. În acest fel, o structură preprogramată este creată pixel cu pixel. Parametrii structurii rezultate pot fi modificați prin modificarea frecvenței undei și prin utilizarea unui material diferit (vâscozitatea este importantă).
Un exemplu de aplicare medicală a imprimării 3D cu ultrasunete.
Această tehnică va permite crearea/repararea diferitelor tipuri de structuri în interiorul corpului.
Cercetările au confirmat posibilitatea utilizării polimerilor și ceramicii ca material de construcție. Aceasta oferă deja o gamă largă de aplicații, se testează și compozite polimer-metal, iar în cele din urmă se va putea imprima obiecte metalice. Potrivit cercetătorilor, industria aviației va beneficia de acest lucru, deoarece undele sonore pătrund în carcasa avioanelor. Acest lucru va face posibilă repararea pieselor situate adânc în fuselajul unei aeronave. Metoda are și aplicații medicale - într-un mod similar diferite structuri din corpul uman pot fi reparate într-o manieră non-invazivă.

Stație TV TERRA.

Proprietarul unui hotel a decis să modernizeze sistemul CATV. Sistemul actual, inclusiv headend-ul, permitea recepția transmisiilor TV terestre în vechiul standard DVB-T/H.264 și transmisii prin satelit DVB-S2 pe televizoarele echipate cu receptoare DVB-C. Schimbarea standardului de transmisie digitală terestră de la DVB-T/H.264 la DVB-T2 a făcut imposibilă recepția de programe în noul standard de compresie video HEVC. În acest scop, fiecare dintre cele 100 de televizoare a fost echipat cu set-top box Signal T2-MINI A99313, care a rezolvat problema recepționării canalelor gratuite difuzate pe televiziunea digitală terestră DVB-T2 în HEVC (H.265/MPEG-H) și Tehnologie de codare video H.264/MPEG-4 cu audio Dolby E-AC-3. Deoarece headend-ul existent convertea semnalul satelitului în standardul DVB-C, problema schimbării modulării programelor prin satelit încă a rămas. În acest scop, a fost utilizat transmodulatorul TTX-420 R81616, care a permis schimbarea standardului DVB-C în DVB-T.
Imaginea din stânga prezintă transmodulatorul TTQ-420C R81639 cu un slot CI dublu, care permite convertirea semnalelor de la două transpondere DVB-S/S2 la 2 DVB-C MUX. În partea de sus, se află modulul CAM CI cu un card de decodare pentru a decoda canalele plătite. În dreapta, se află modulul TTX-420R61616 care permite schimbarea standardului de la DVB-T2/T/C la DVB-T. Modulul TTX-420 nu funcționează ca codificator. Nu permite modificarea standardului de codare, ci doar modulația. În interiorul modulului, există și adaptorul de alimentare UP413 R82533 care alimentează ambele module.

Aranjarea cablurilor camerelor de supraveghere montate pe stâlpi.

Când camerele trebuie instalate pe un stâlp, acestea trebuie alimentate și semnalul lor trebuie să fie livrat la centrul de supraveghere. Pentru a face acest lucru, camerele trebuie să fie prevăzute cu switch-uri PoE care sunt alimentate la 230 VAC și conectate la centrul de supraveghere prin cablu de fibră optică. Desigur, aceste elemente ar trebui plasate într-o carcasă dedicată. Cutia metalică etanșată SIGNAL CCTV 210/230/145 mm R90601 proiectată pentru montarea pe stâlp sau perete. În interior, există o placă de montare care poate fi îndepărtată cu ușurință și două șine DIN pentru instalarea ușoară a componentelor precum switchuri, surse de alimentare, convertoare media sau mini rame de distribuție cu fibră optică. În plus, cutia are fire de protecție care pot fi conectate la dispozitive active.
Cutie metalică etanșă 210x230x145 IP66 SIGNAL CCTV
SIGNAL CCTV 210/230/145 IP66 cutie etanșă R90601 și suportul R90610J
Designul cutiei are două avantaje principale: dimensiunea mică, astfel încât să arate bine în locațiile camerelor de pe stâlpi sau pereți și comoditatea instalării componentelor individuale, ținând cont de cablarea sursei de alimentare, cablurile de Internet, fibre optice etc.
Cutia poate găzdui cu ușurință, printre altele, un switch industrial, sursă de alimentare, întrerupător principal și mini cadru de distribuție în cazul sistemelor bazate pe cablare cu fibră optică. În acest caz vă recomandăm să utilizați cadru de distribuție ODF-DIN L5312. Toate aceste elemente pot fi montate pe șine DIN sau pe placă de montare din aluminiu. Datorită numărului și dimensiunii adecvate a orificiilor pentru presetupe, este posibilă introducerea și ieșirea cablajului pentru: alimentare, cablu de fibră optică, pereche răsucită, pentru conectarea a până la 4 camere de supraveghere.
Cutie metalică etanșă 210x230x145 IP66 SIGNAL CCTV
Exemplu de utilizare a casetei SIGNAL CCTV. Cele 4 camere de supraveghere sunt conectate la switch-ul industrial ULTIPOWER 341SFP N299714 prin cablu extern UTP/FTP – NETSET E1412. Switch-ul este alimentat de la sursa MDR-60-48 N93326 și a fost echipat cu modulul SFP ULTIMODE SFP-203G L1415. Fibra universală L76004 este conectată în switch-ul mini din ODF-DIN L5312 prin patch-ul SC-LC PC-515S1 L32151R.
Suportul dedicat R90610J permite montarea dulapului pe un catarg. Dulapul are șase găuri pentru presetupe (toate sunt obturate, dar pot fi ușor perforate, setul include două presetupe PG13.5 și patru presetupe PG9).

Fisurarea sudurilor optice – Efectuați calibrarea!.

Dacă o sudură se rupe la scoaterea fibrei din splicer, înseamnă că arcul electric generat pentru a produce sudura a avut putere prea mică (temperatură prea scăzută). Poate fi și rezultatul unei fibre de foarte slabă calitate, dar acest caz este rar.
Într-o astfel de situație este necesară calibrarea splicer-ului. Splicerele Signal Fire AI-8C L5870 și AI-9 L5875 nu au funcție de calibrare automată și astfel mulți instalatori uită să o facă. Trebuie să se efectueze o calibrare manuală întotdeauna înainte de a începe sudura. Nerespectarea acestui lucru poate duce la scăderea durabilității sudurilor, în ciuda parametrilor buni de transmisie.
Fibră optică imediat după sudură.
Dacă sudura se rupe atunci când fibrele sunt îndepărtate din splicer, trebuie efectuată calibrarea arcului.
Calibrarea unui splicer de fibră optică implică ajustarea puterii și temperaturii arcului generat la condițiile actuale de mediu. Un arc reglat corespunzător permite realizarea unor suduri bune, atât în ​​ceea ce privește atenuarea, cât și rezistența. Prin urmare, calibrarea trebuie efectuată întotdeauna înainte de sudura propriu-zisă – la începutul lucrării sau în cazul unor condiții în schimbare drastică, de ex. o scădere bruscă a temperaturii în interiorul unei clădiri și lucrările ulterioare în exterior

Activarea în grup a echipamentelor Hikvision și schimbarea adreselor IP ale acestora cu SADP.

SADP (Search Active Device Protocol) este un software gratuit și ușor de utilizat, conceput pentru a căuta camere IP Hikvision, DVR-uri și interfoane video în rețeaua locală. Folosind-o, le puteți modifica parametrii de bază de rețea, activa dispozitive și schimba sau reseta parolele. SADP este deosebit de util atunci când se construiesc sisteme mari CCTV sau video interfoane. Dispozitivele noi achiziționate trebuie activate prin atribuirea de parole. În plus, adresele IP ale dispozitivelor sunt repetate, astfel încât ar exista un conflict de adrese IP atunci când toate au fost conectate la rețea în același timp. În timp ce în cazul câtorva dispozitive este posibil să le conectați unul câte unul, să activați și să schimbați adresa IP printr-un browser (dacă dispozitivul are un server web încorporat), pentru mari, de ex. Sisteme CCTV cu 32 de camere IP, ar fi foarte laborios și consumatoare de timp. După conectarea tuturor dispozitivelor, SADP care rulează în rețeaua locală le va detecta ca inactive. Selectarea lor pe toate permite o activare rapidă în lot a dispozitivelor prin atribuirea unei parole de administrator. Pentru DVR-uri, este, de asemenea, necesar să introduceți parola pentru activarea camerelor. La acceptare, va apărea o fereastră care confirmă activarea dispozitivelor.
Vizualizarea ferestrei de activare și a procesului finalizat corespunzător
Când acest pas este terminat, puteți trece la adresarea în lot a dispozitivelor. Pentru a face acest lucru, selectați toate dispozitivele și completați parametrii de rețea, așa cum se arată în imaginea următoare. Dispozitivele vor fi adresate unul câte unul pornind de la adresa IP care a fost introdusă. Când se introduce parola cu care au fost activate camerele, va apărea o fereastră cu informații despre modificări.

Produse noi în oferta Dipol

Mini-ODF pentru şină DIN SIGNAL PS-m DIN 2xSC duplex
Ramă de distribuție SIGNAL duplex PS-m DIN 2xSC L5312 este proiectat în principal pentru trecerea cablurilor de fibră optică în locuri cu spațiu limitat. Datorită dimensiunilor reduse și suportului de montare pe șină DIN (TS35), poate fi instalat în orice rack. Cadrul de distribuție este un element ideal pentru terminarea cablurilor optice la punctele camerelor CCTV cu casetele SIGNAL CCTV R90601.

Set transmisie LAN+PoE pe cablu coaxial xCOAX3-SET-BOX ATTE
LAN + PoE coaxial xCOAX3-SET-BOX ATTE J2840 este un set de convertoare active pentru transmisia de date Ethernet și alimentare PoE prin cablu coaxial care este adesea folosit în monitorizarea analogică. Dispozitivele permit instalarea de camere IP PoE în locuri în care înlocuirea cablurilor coaxiale existente este imposibilă sau neeconomică.

NVR Hikvision DS-7108NI-Q1/8P/M(C) (8 canale, 60 Mbps, 1 x SATA, VGA, HDMI, 8 x PoE, H.265)
NVR IP Hikvision DS-7108NI-Q1/M(C) K22058 este un NVR Hikvision modern, parte din seria Q accesibilă. NVR-ul poate conecta până la 8 camere IP cu rezoluție de până la 4 MP. Switch-ul PoE cu 8 porturi încorporat permite conectarea directă și alimentarea cu energie pentru camerele IP. 1 port SATA permite conectarea hard disk-urilor cu o capacitate de până la 6 TB. Este echipat cu ieșiri paralele HDMI/VGA care afișează aceeași imagine. Porturile USB încorporate vă permit să conectați o unitate flash USB sau un disc extern și să copiați anumite fragmente pe suporturi de date externe.

Merită citit:

Antenă pentru LTE pe distanțe lungi. Serviciile de acces wireless la Internet furnizate de operatorii de rețele mobile sunt o metodă de acces din ce în ce mai populară aleasă de abonați. În funcție de transmițător și operatorul de telefonie mobilă, serviciile de acces fără fir pot fi furnizate folosind diferite tehnici de transmitere a datelor. Atunci când selectați o antenă, este important să obțineți informații despre locația celor mai apropiate emițătoare care emit semnale într-un anumit standard. După obținerea informațiilor despre locație și benzile acceptate, ar trebui să măsurați distanța până la transmițător, să verificați distribuția conectorilor dispozitivului (modem/router cu modem încorporat) și dacă routerul agregă benzi. Detalii despre agregarea benzilor trebuie găsite în manualul/specificațiile modemului sau al routerului.>>>mai multe
Antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Repeter 4G/LTE pentru vilă