Nr. 26/2022 (5 septembrie 2022)
Samsung și TSMC lansează chipset-uri de 3 nm.
Samsung Electronics, un lider global în tehnologia semiconductoarelor, și TSMC din Taiwan au anunțat că au început producția inițială de chipset-uri de 3 nanometri bazate pe arhitectura tranzistorului Gate-All-Around (GAA), care este de așteptat să înlocuiască soluția FinFET, permițând pentru o densitate crescută a tranzistorului. Marca sud-coreeană de electronice Samsung și Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), care furnizează cipurile producătorului de iPhone Apple și Qualcomm, concurează de ani de zile. Se așteaptă ca cipurile GAA de 3 nm de prima generație să aibă o amprentă cu 16% mai mică, un consum de energie cu 45% mai mic și o îmbunătățire cu 23% a performanței față de cipurile FinFET actuale de 5 nm. Inginerii Samsung sunt încrezători că a doua generație de nanocipuri va reduce consumul de energie cu până la 50% și va îmbunătăți performanța cu până la 30%.Cu doar 10 ani în urmă, nanocipurile din smartphone-uri au fost create folosind un proces litografic de 32 nm. Scenariile optimiste presupuneau că chipset-urile de 7 nm ar putea fi dezvoltate în viitorul îndepărtat, deși chiar și asta părea nerealist. Un lucru de realizat este că un singur atom de siliciu are un diametru de puțin peste 0.2 nm. Tranzistoarele chipseturilor de 3 nm sunt construite nu cu sute sau zeci, ci cu atomi unici.
Lipsa globală de cipuri din ultimii doi ani, cauzată de pandemia COVID-19, combinată cu cererea în creștere, amenință acum companiile de producție din întreaga lume. Prin urmare, TSMC a recunoscut că cipurile de 3 nm vor intra în producție în masă la începutul lui 2023. Samsung, pe de altă parte, a anunțat că nanocipurile GAA de 3 nm vor fi asamblate mai întâi în smartphone-uri. Potrivit furnizorului de date TrendForce, TSMC controlează 54% din piața globală de producție de cipuri, în timp ce Samsung deține 16.3%.
Antena de satelit DPL-120 Dipol de 120 cm.
Antenele de satelit sunt una dintre multele componente importante ale unui sistem de recepție satelit TV. Cu toate acestea, puțini utilizatori și instalatori de antene parabolice acordă atenție calității antenei în sine, precum și amplasării acesteia. Acestea sunt două elemente care trebuie să asigure stabilitatea și siguranța antenelor. În producție, antene parabolice de ultimă generație sunt supuse testelor multiple care simulează: vânt puternic, ploi acide, povara ploii înghețate, impactul pulverizației de sare (zonele de coastă), temperaturi ridicate și scăzute. Un alt parametru important este dimensiunea antenei. Cu cât antena satelit este mai mare, cu atât câștigul este mai mare. Diametrul standard al unei antene parabolice montate pe o casă este de 80-90 cm. Cu toate acestea, la construirea sistemelor SAT cu utilizatori multipli, se recomandă utilizarea antenei mai mari, cu un diametru minim de 120 cm, care oferă un câștig de la 42.1 dBi la 12.75 GHz.Puteți citi mai multe despre standardele îndeplinite de antena satelit DPL-120, despre modul în care sunt efectuate testele și despre rezultatele obținute în publicația Testarea rezistenței la coroziune a antenei de satelit.
Cum să convertiți canalele analogice în IP și HD-TVI pentru DVR-urile Hikvision?
DVR-urile Hikvision TurboHD vă oferă flexibilitatea de a vă extinde sistemul de supraveghere. Dacă un anumit canal analog nu este utilizat, dezactivarea acestuia în meniu adaugă suport pentru o nouă cameră IP. Acesta este cazul, de exemplu, atunci când un investitor plănuiește o extindere treptată a vechiului sistem. Cu DVR-urile TurboHD puteți reutiliza camerele analogice vechi, care pot fi convertite în camere HD-TVI sau IP în următoarele etape ale proiectului.Adesea, se întâmplă ca nevoia de transmisie wireless a semnalului sau transmisie prin fibră optică obligă instalarea IP (astfel de dispozitive sunt mult mai ieftine).
Schema de conectare a camerelor HD-TVI și IP la TurboHD DVR
Tipul de intrare video poate fi configurat în meniul DVR atât pentru acces la distanță, cât și pentru acces local.
Schema sistemului de control acces pentru două uși controlate pe ambele părți.
Sarcina sistemului de control al accesului este de a oferi acces în anumite zone persoanelor autorizate și de a limita accesul în zonele protejate persoanelor care nu ar trebui să rămână acolo. Diagramele sistemului de control al accesului pentru două uși cu control dublu sunt prezentate mai jos. Inima sistemului este controlerul cu două uși DS-K2602T (O-STD) G75016 care îndeplinește funcția de control la care sunt conectate toate dispozitivele. La ambele treceri, intrare și ieșire, sunt instalate cititoare cu tastatura DS-K1107AMK G75662 care funcționează în standardul Mifare (13.56 MHz). Yalele electrice reversibile XS12R G74232 sunt conectate la controler prin butoanele de ieșire de urgență K7PEB (verde) G77194. După ce butonul de ieșire este eliberat, circuitul care conectează controlerul cu yala electrică este întrerupt, ceea ce face ca ușa să se deschidă. Pe ușă sunt instalate contacte magnetice B-3A G3522, care transmit informații despre starea ușii către controler. În timpul procesului de configurare, instalatorul acordă drepturi utilizatorului, cum ar fi metoda de autorizare (de exemplu, card, pin), drepturi de acces la ușă, program etc., astfel încât utilizatorii să se poată deplasa prin clădire conform drepturilor care le sunt atribuite. Controlerul stochează, de asemenea, istoricul evenimentelor.Diagrama sistemului de control al accesului pentru două uși cu control dublu
Router cu WiFi 6 (802.11ax).
Router-ul gigabit TP-Link Archer AX72 N3269 care funcționează conform standardelor 802.11n sau 802.11ac și 802.11ax (WIFi 6) la viteze de până la 574 Mbps (2.4 GHz) sau 4804 Mbps (5 GHz) vă permite să creați conexiuni de rețea cu fir și fără fir de mare viteză. Este conceput pentru întreprinderi mici și uz casnic. Utilizează tehnologia MU-MIMO asigurând o eficiență de transmisie fără precedent, făcând posibilă transmiterea video 4K, comunicații VoIP și jocuri online.Wi-Fi 6 (802.11ax) este următoarea generație de conectivitate wireless. Este o versiune foarte extinsă și îmbunătățită a standardului 802.11ac utilizat anterior. Acesta a fost determinat de numărul tot mai mare de dispozitive utilizate în întreaga lume. Pentru a crește performanța rețelei și, astfel, viteza de transmisie a datelor, standardul Wi-Fi 6 se bazează pe modulația 1024-QAM. Permite utilizarea unui canal cu o lățime de 160 MHz, ceea ce face posibilă atingerea unor viteze extrem de mari ale conexiunilor Wi-Fi.
Rețelele wireless utilizate de vecini pot provoca interferențe reciproce. Mecanismul BSS elimină această problemă. Fiecare router care utilizează standardul 802.11ax marchează pachetele rețelei sale. Această soluție permite dispozitivelor să ignore transmisia rețelelor adiacente. Acest lucru este deosebit de important pentru dispozitivele instalate în blocuri.
Routerul este echipat cu suita de securitate HomeShield, oferind protecție tuturor clienților conectați împotriva atacurilor DDoS, site-urilor web rău intenționate și intruziunilor de porturi. În plus, Archer AX72 acceptă tehnologia OneMesh care previne pierderea conexiunii la rețea și întârzierile de transmisie atunci când vă deplasați prin casă (comutarea între dispozitivele care acceptă soluția OneMesh).
Router-ul wireless TP-Link Archer AX72 MU-MIMO AX5400 (WIFi 6) N3269
Mufarea capetelor cablurilor de fibră optică cu 2-4 fibre.
Sistemele TV/SAT și supraveghere pe fibră optică se bazează în mare parte pe cabluri cu cel mult 4 fibre. De regulă, magistralele multifibră nu sunt utilizate în astfel de sisteme, iar majoritatea conexiunilor punct la punct sunt concepute pentru transmisii pe 1 sau 2 fibre (WDM sau duplex).Instalatorii se confruntă adesea cu problema modului de terminare a cablurilor 2-4 fibre. De obicei, criteriile primordiale sunt estetica și securitatea conexiunii. Soluția ideală aici este adaptorul DIN Signal L5312 mini PS-m. Permite instalarea a două adaptoare SC duplex și este echipat cu un suport pentru 4 îmbinări. Este realizat din tablă de oțel vopsită cu pulbere de 1 mm grosime. Dimensiunile sale sunt un compromis al dimensiunilor cât mai compacte posibile pentru instalare chiar și în cutii de distribuție electrice alese și securitatea fibrelor (menținând o rază de îndoire minimă). O caracteristică importantă este suportul DIN care permite montarea în diferite spații de utilizare.
Exemplu de utilizare a mini-switch-ului SIGNAL PS-m L5312 pentru terminarea a 4 fibre cabluri de fibră
Utilizarea pigtail-urilor colorate din setul L35511A permite menținerea unui nivel estetic ridicat și identificarea ușoară a fibrelor. Dimensiunea casetei de distribuție permite organizarea corectă a fibrelor G.657A1/A2, păstrând raza lor minimă de îndoire. Panoul frontal are 2 cuple SC duplex L4311.
Amplificatorul de canal multiband programabil PA420T TERRA R82516 are două intrări de semnal programabile pentru banda VHF (174-240 MHz)/UHF (470-694 MHz), o intrare programabilă pentru UHF (470-694 MHz) bandă și o intrare pentru banda FM (87-108 MHz). Dispozitivul are douăzeci de căi de amplificare independente echipate cu control automat al câștigului (AGC) și un filtru ultraselectiv de undă acustică de suprafață (SAW). Pentru a programa amplificatorul, este necesar un PC cu Windows sau orice dispozitiv mobil echipat cu Android. | ||
Analizorul ST-6986 R10210 permite utilizatorului să măsoare semnalul satelit DVB-S2 (HD), terestru DVB-T2 (HD) cu HEVC 10 biți și cablu cu conversie DVB-C. Are un ecran LCD TFT de 7 inchi. Analizorul este echipat cu un receptor pentru vizualizarea continuă a canalului setat și un analizor al spectrului. Dispozitivul permite utilizatorului să măsoare astfel de parametri, ca nivelul semnalului exprimat în dBμV, C/N și MER. Prin conectarea unui cablu de fibră optică la portul optic al dispozitivului, puterea optică a semnalului este măsurată pentru o lungime de undă selectată. | ||
Antena TV SONUS TV camera cu amplificator A0242 permite recepția în standardul digital DVB-T2. Amplificatorul reglabil încorporat cu un câștig maxim de 40 dB este alimentat de la portul USB al receptorului. | ||
Merită citit:
Antenă 5G. Frecvențele utilizate în rețelele GSM sunt: 800, 900, 1800, 2100 și 2600 MHz. Frecvențele inferioare, datorită proprietăților bune de propagare, se numesc interval sau frecvențe de acoperire. Trec destul de bine prin obstacole, ceea ce asigură acoperire în locuri destul de îndepărtate de stațiile de bază. Din păcate, datorită canalelor de transmisie înguste utilizate în această bandă, posibilitatea de a oferi rate de biți mari și capacitatea de rețea (numărul de dispozitive conectabile) sunt puternic limitate...
>>>mai multe
>>>mai multe
Antenă logaritmică ATK-LOG ALP 5G MIMO A7064_5