SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 27/2022 (12 Septembrie 2022)
În prezent, cea mai recentă generație de Wi-Fi este Wi-Fi 6, care a fost lansat în 2019. Wi-Fi 7 (802.11be), pe de altă parte, este de așteptat să-și facă lansarea pe PC-uri și laptopurile Intel începând din 2024. (Intel lucrează la obținerea certificării Wi-Fi Alliance). Noul standard va oferi viteze maxime de până la 46 Gbps. Wi-Fi 7 este de așteptat să fie un salt uriaș în performanță și stabilitate în comparație cu standardul anterior (802.11ax). Creșterea lățimii de bandă a canalului de la 160 la 320 MHz, utilizarea modulației 4096 QAM și schimbarea frecvenței semnalului de la 5 la 6 GHz este de așteptat să ofere o viteză fără precedent, precum și să crească stabilitatea și fiabilitatea rețelei.
IEEE vrea să prezinte oficial standardul abia în 2025, așa că Intel are suficient timp să aducă îmbunatățiri. Din fericire, Broadcom și Qualcomm nu așteaptă sfârșitul lucrărilor pe 802.11be și dezvoltă deja noi plăci de rețea wireless pentru Wi-Fi 7. Broadcom a fost primul care a arătat dispozitivele sale compatibile cu Wi-Fi 7. Testul , punct de acces quad-band, a asigurat viteza de 10 Gbps pentru un total de patru clienți Wi-Fi 7 la 5 GHz. Potrivit Qualcomm, în stadiul inițial de dezvoltare, lățimea de bandă reală Wi-Fi 7 va fi de până la 33 Gb/s.
Alegerea unei antene DVB-T2 nu mai este o problemă! Indiferent de locul de instalare a antenei, ar trebui să verificați întotdeauna posibilitățile de recepție fără a utiliza amplificatoare sau preamplificatoare. Dacă recepția fără amplificare este suficientă, problema de alimentare a antenei este evitată, la fel și defecțiunile și posibilele probleme de la suparîncarcare ce contribuie la o recepție instabilă. O antenă ideală este cea care are câștig mare, directivitate optimă, dimensiuni relativ mici și nu va necesita alimentare suplimentară. Cu toate acestea, fiecare instalator știe că un astfel de model nu există. Alegerea antenei se referă în mare parte la realizarea compromisurilor potrivite.
DIPOL a introdus 2 modele de antene DVB-T2 din seria SMART, care vor funcționa bine în aproape orice mediu de instalare.
Aceste antene au o serie de avantaje, versatilitatea fiind cea mai importantă. Amplificatorul bypass montat în cutia de antenă etanșă face ca aceste antene să poată funcționa în două moduri:
- pasiv – antena funcționează cu câștigul nominal (max. 14 dBi pentru modelele HORIZON și max. 10 dBi pentru modelele CITY),
- activ – dupa alimentarea cu 12 VDC prin cablul coaxial - de la o sursă de alimentare (nu este inclusa), multiswitch, amplificator etc.-, semnalul este amplificat cu 20 dB.
Deci, folosind aceste antene, instalatorul evită înlocuirea simetrizatorului pentru folosirea antenei cu preamplificare și testarea recepției în diferite configurații. Pentru antenele SMART, testarea diferitelor opțiuni se realizează prin pornirea și oprirea sursei de alimentare a amplificatorului. Instalatorul poate verifica imediat dacă este necesară o creștere suplimentară a nivelului de semnal într-o anumită locație și parametrii finali de semnal oferiți de antenă.
DVR-uri: cum distingem înregistrările după culoare? În sistemele mici de supraveghere, de obicei nu există lipsă de spațiu pe disc și este setată înregistrarea continuă. Aceasta este o problemă atunci când căutați înregistrări, deoarece există doar o bară verde de redare continuă, ceea ce face dificilă găsirea evenimentelor importante.
Acest lucru poate fi rezolvat prin setarea corectă a înregistrării datelor. Trebui activată funcția selectată, de ex. detectarea mișcării și activată înregistrarea de la detecția mișcări (se bifează căsuța cu înregistrare la detecția mișcării) și setați programul pentru înregistrarea continuă – generală (bara verde) și la detecția mișcării (bara galbenă). Același lucru se poate face pentru evenimente inteligente (albastru) sau alarme (roșu). Configurarea unui program cu gestionarea tuturor evenimentelor arată astfel:
Bara de redare arată după cum urmează:
Cititor adițional cu tastatură pentru interfonul IP modular Hikvision. Mai jos, este prezentat un exemplu al unui sistem de video interfon IP bazat pe o stație de ușă modulară. Montată pe partea de intrare, stația este formată din modulul principal DS-KD8003-IME1 G73652, cititor de carduri Mifare DS-KD-M G73662, modulul tastatură numerică DS-KD-KP G73668, precum și doza sau apăratoarea de ploaie. Deschiderea yalei din interior pentru ușa de la poartă este posibilă în mai multe moduri. Primul mod este prin folosirea cheii sau al clanței, dacă este instalat în broască. Dacă nu există o astfel de opțiune, se poate instala un buton de deschidere local pentru stația de poartă pentru a elibera yala electrică pentru o perioadă specificată de instalator. Ultima opțiune folosită în diagramă este montarea unui cititor de carduri cu o tastatură încorporată, cum ar fi DS-K1104MK G75659, care ar trebui conectat la stația de ușă prin cablul serial RS-485. Cu o astfel de configurație, dacă în sistem sunt adăugate etichete RFID sau coduri de deschidere desicate, va fi posibilă deschiderea porții din ambele părți, de la intrare și de la ieșire, folosind metodele descrise. Deschiderea prin coduri sau tag-uri, este suportată doar de stația de poartă modulară. În cazul sistemului Villa, cu instalarea unui cititor suplimentar, va funcționa doar deschiderea prin tag-uri (codurile nu sunt acceptate). Instalarea descrisă aici utilizează un monitor de interior DS-KH6320-WTE1 G74001. Totuși, întregul sistem poate fi extins la numărul maxim de monitoare suportate de stația de ușă.
Diagrama unui sistem video interfon realizat cu un cititor adițional cu o tastatură montată la ieșire
După cum am menționat, LTE poate funcționa într-o gamă largă de frecvențe. În Europa, cele mai frecvent utilizate frecvențe sunt 800 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz și 2600 MHz. În plus, ar trebui menționată alocarea benzii 5G 3400–3800 MHz și 700 MHz în multe țări europene.
Atunci când alegeți o antenă, este ideal să alegeți o antenă care este pregătită să funcționeze în toate benzile - astfel încât routerul să poată agrega mai multe benzi. Una dintre antenele recomandate este TRANS-DATA KPZ 7/7/7 A741025. Este o antenă direcțională MIMO concepută pentru instalare în exterior. Este dedicată comunicări duale al semnalelor de la modemurile LTE/5G. Antena oferă un câștig de 6.5 până la 7 dBi (în funcție de bandă).
Antena TRANS-DATA KPZ 7/7/7 A741025
DIPOL SMART CITY DVB-T2 A2010 este o antenă TV direcțională dedicată recepției televiziunii digitale terestre DVB-T2 în banda UHF. Cutia etanșă conține un amplificator de antenă cu bypass, ce permite antenei să funcționeze în două moduri: pasiv (câștig antenă de 10 dBi), activ – alimentare de la o sursă de 12 VDC (câștig suplimentar de 20 dB). Profilul principală al antenei este împărțit în două părți, ceea ce face posibilă scurtarea acesteia în diferite zone de instalare, de ex. când nivelul semnalului în zona de recepție este bun, iar antena este instalată pe balcon. | ||
Amplificator de catarg pentru antenă AM-346 ALCAD R903046 are următoarele intrări: FM+VHF(88-108 MHz+160-260 MHz) și 2xUHF (470-862 MHz). Câștigul în benzile FM+VHF este de 0...20 dB, în timp ce în banda UHF este de 16...32 dB. Amplificatorul AM-346 R903046 este echipat cu 2 switch-uri On/Off ce permit alimentare unui preamplificatorul de antenă cu 24 VDC și curent de 50 mA pe cele două intrări UHF. | ||
Cablul HDMI 2.1 H1015 permite transmisia video 4K la 120 fps (sau 8K, 60 fps). Are un diametru de 4 mm și o rază de îndoire scurtă de 40 mm. | ||
Merită citit:
Mufarea capetelor cablurilor de fibră optică cu 2-4 fibre. Sistemele TV/SAT și supraveghere pe fibră optică se bazează în mare parte pe cabluri cu cel mult 4 fibre. De regulă, magistralele multifibră nu sunt utilizate în astfel de sisteme, iar majoritatea conexiunilor punct la punct sunt concepute pentru transmisii pe 1 sau 2 fibre (WDM sau duplex).
Instalatorii se confruntă adesea cu problema modului de terminare a cablurilor 2-4 fibre. De obicei, criteriile primordiale sunt estetica și securitatea conexiunii. Soluția ideală aici este adaptorul DIN Signal L5312 mini PS-m. Permite instalarea a două adaptoare SC duplex și este echipat cu un suport pentru 4 îmbinări. Este realizat din tablă de oțel vopsită cu pulbere de 1 mm grosime. Dimensiunile sale sunt un compromis al dimensiunilor cât mai compacte posibile pentru instalare chiar și în cutii de distribuție electrice alese și securitatea fibrelor (menținând o rază de îndoire minimă). O caracteristică importantă este...>>>mai multe
Instalatorii se confruntă adesea cu problema modului de terminare a cablurilor 2-4 fibre. De obicei, criteriile primordiale sunt estetica și securitatea conexiunii. Soluția ideală aici este adaptorul DIN Signal L5312 mini PS-m. Permite instalarea a două adaptoare SC duplex și este echipat cu un suport pentru 4 îmbinări. Este realizat din tablă de oțel vopsită cu pulbere de 1 mm grosime. Dimensiunile sale sunt un compromis al dimensiunilor cât mai compacte posibile pentru instalare chiar și în cutii de distribuție electrice alese și securitatea fibrelor (menținând o rază de îndoire minimă). O caracteristică importantă este...>>>mai multe
Exemplu de utilizare a mini-switch-ului SIGNAL PS-m L5312 pentru terminarea a 4 fibre cabluri de fibră
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI