Nr. 28/2022 (20 Septembrie 2022)
Pentru a utiliza încărcarea wireless este necesar să trimiteți destul de multă energie pe o distanță de câțiva metri. O altă problemă este că transmiterea energiei prin intermediul luminii reprezintă un pericol pentru ochi și piele. Această problemă a fost rezolvată cu retroreflectoare care reduc puterea dacă detectează un obstacol. Dacă în câmpul fasciculului de lumină apare un alt obiect, puterea de transmisie este imediat redusă, sistemul trece în safe-mode
Dispozitivul de transmisie folosește un amplificator optic din fibră dopată cu erbiu, care produce un fascicul de lumină infraroșie cu o lungime de undă de 1550 nm pentru a emite lumină difuză. Fasciculele de lumină merg către un receptor, care are o lentilă sferică. Acesta concentrează lumina într-o celulă fotovoltaică care produce electricitate. În timpul testului, 400 mW de energie au fost transmise pe o distanță de 30 de metri, unde un receptor de 10 x 10 mm a transformat-o în 85 mW de energie electrică. Acest lucru nu este mult – suficient pentru un senzor mic, de exemplu, dar cercetătorii speră că dezvoltarea ulterioară a proiectului va face posibilă încărcarea, de exemplu, a smartphone-urilor.
Capacitatea de încărcare fără fir va reduce nevoia de a transporta încărcătoare, ceea ce nu numai că ne va ușura viața, dar va oferi și noi oportunități pentru construirea de sisteme de comunicații, unde cablurile de alimentare nu vor mai fi instalate. De asemenea, se așteaptă ca sistemul să aibă capacitatea de a încărca mai multe receptoare simultan.
Smart City - antene DVB-T2 instalate rapid și fără unelte.
SMART HORIZON A2230 și SMART CITY A2010 sunt antene TV direcționale concepute pentru a recepționa TV digital terestră DVB-T2 în banda UHF . Sunt realizate din aluminiu cu elemente structurale din oțel zincat, astfel că au rezistență sporita la conditiile meteorologice. Elementele din plastic ABS negru asigură stabilitate și estetică. Bara ranforsată a antenei (secțiunea principală) garantează o rezistentă mecanică ridicată (la vant sau păsări). Datorită câștigului mare în modul pasiv, antena SMART HORIZON A2230 este proiectată pentru a fi utilizată în sisteme SMATV și la distanțe mai mari de transmițător în sisteme individuale, în timp ce dimensiunile compacte ale antenei SMART CITY A2010 permit instalarea pe un balcon sau la fereastră. Antena este ușor și rapid de instalat, iar acest lucru nu necesită unelte.Câștigul mare al antenei în modul pasiv și posibilitatea de a porni amplificatorul de semnal încorporat din cutia de simetrizare fac ca antena să poată primi semnalul chiar și la 80-100 km de la emițător. Acest lucru a fost dovedit în testele de teren. Rețineți, totuși, că acest lucru depinde de o serie de factori, cum ar fi puterea semnalului transmis, condițiile locale ale terenului, interferența locală etc. | |
Antena SMART CITY A2010 este dedicată montări la o distanță de până la 40 km de emițător sau zonelor urbane compacte, unde în varianta „compact” și modul activ, primește semnale reflectate din mai multe direcții (realizând un semnal mai puternic decât pe o antenă direcțională lungă), iar dimensiunea sa mică o face ușor de montat, de exemplu, pe un balcon. | |
Datorită designului său bine gândit, asamblarea antenei SMART HORIZON A2230 nu necesită instrumente și durează mai puțin de un minut.
Resetarea grupului și resetarea setărilor la valorile implicite pentru dispozitivele Hikvision.
Pentru a reseta rapid și eficient un număr mai mare de dispozitive Hikvision, cum ar fi DVR-uri, camere, interfoane video IP etc. la valorile implicite din fabrică, puteți utiliza aplicația Batch Configuration. Software-ul este foarte ușor de utilizat și, pe lângă resetarea rapidă a dispozitivului, oferă mai multe opțiuni pentru a accelera procesul de configurare a sistemului, cum ar fi actualizări de grup, exportul listei de dispozitive, sincronizare de timp, setarea parametrilor video și multe altele.După rularea programului cu drepturi de administrator, acesta va căuta automat dispozitive din rețeaua locală. După selectare, faceți clic pe butonul +Add și introduceți detaliile de conectare pentru a le adăuga în program. După adăugare, selectați dispozitivele și selectați fila System Configuration -> Restore -> Complete Restoration din bara de sus. Odată confirmat, dispozitivele vor fi complet resetate la setările din fabrică.
Controlul computerului din diferite locații
În practică, multe sisteme informatice sunt amplasate într-o cameră securizată (protejată împotriva efracției), dar vizualizarea și controlul imaginilor sunt necesare dintr-un alt punct al clădirii (cameră de securitate). Din păcate, distanța acestor camere este limitată de lungimea cablului HDMI al monitorului și a cablului USB al mouse-ului și tastaturii. Soluția este convertirea acestor semnale în transmisie IP. Extenderul Signal-HD HDMI la IP H3613 permite conectarea pe o distanță de până la 100m față de sursa de semnal HD, folosind un cablu CAT5e/6. De asemenea, este posibil să extindeți portul USB de ex. pentru a controla DVR-ul cu un mouse și o tastaturăSchema de utilizare a extenderului HDMI > IP (conexiune punct-la-multipunct)
Cauzele problemelor la pornirea instalațiilor optice CATV/SAT.
Cablurile de fibră optică sunt din ce în ce mai utilizate în instalațiile de cablu sau satelit. Despre avantajele utilizării lor puteți citi în acest articol. Deoarece acest tip de cablare este încă o noutate pentru mulți instalatori care realizează de ani de zile astfel de sisteme bazate pe instalarea cablului coaxial din cupru, ei au relativ des probleme cu punerea în funcțiune. Aceste probleme sunt de obicei ușor de diagnosticat și eliminat.Posibilitatea de a înlocui o magistrală din 9 cabluri coaxiale cu un singur cablu de fibră optică cu diametrul de 3-5 mm este unul dintre principalele avantaje ale utilizării cablurilor de fibră optică în sistemele SAT.
Mai jos este o listă cu cele mai frecvente cauze ale defecțiunilor în sistemele CATV/SAT cu fibră optică:
- probleme de cablare din cauza atenuării excesive la suduri, conectori, îndoiri ale fibrei și incapacitatea de a verifica această atenuare. Este adesea cazul ca persoana care instalează setul de antenă și echipamentul activ să îl conecteze la cablarea existentă. Lucrările de instalare ar trebui să înceapă cu verificarea stării fibrei, mai ales că este adesea unul sau mai multe cabluri. Atenuarea cablului poate fi verificată cu o sursă de lumină laser, cum ar fi L5819, și un powermetru optic, cum ar fi L5815.
- folosind conectori cu tipul greșit de tăiere a ferulei: APC în loc de PC și PC în loc de APC. Mulți instalatori nu acordă atenție tipului de conector conectat la transmițătorul optic, între timp, în funcție de producător și model, pot necesita conectori cu manșon drept, precum FC/PC, SC/PC (conectori albaștri) sau manșon unghiular , cum ar fi SC/APC (conectori verzi). O greșeală în acest sens, pe lângă riscul de deteriorare a conectorului de la transmițătorul optic, are ca rezultat o creștere a atenuării conexiunii cu aproximativ 4-7 dB, care este adesea aproape jumătate din bugetul total de putere optică.
- un semnal prea puternic la intrarea receptoarelor optice. Dacă fibra optică conectează direct emițătorul la receptor (fără splitter), este necesar să se utilizeze atenuatoare de semnal la intrarea receptorului. Puterea transmițătorului optic și domeniul de sensibilitate al receptorului optic variază ușor în funcție de marca și modelul echipamentului, deci asigurați-vă de valorile acestora verificând datele din fișa tehnică.
- conectarea incorectă a mufelor de tip FC. În timpul instalării, este necesar să poziționați corect ștecherul față de priză. Există o singură poziție a prizei și a fișei în care ghidajul de pe conector intră corect în priză. Cu orice altă poziție, priza și ștecherul nu se conectează corect, în ciuda faptului că piulița conectorului este înșurubată pe priză. În cazul instalării incorecte, se lasă un spațiu între conector și priză, ceea ce împiedică transmiterea semnalului. Puteți citi mai multe despre acest subiectaici.
- un nivel prea ridicat sau prea scăzut al semnalului RF/TV la intrarea unui transmițător optic. Transmițătoarele optice sunt de obicei echipate cu un circuit AGC care necesită un anumit nivel minim pentru funcționarea sa corectă. Înainte de a conecta semnalul de la antene la transmițător, este necesar să consultați specificațiile tehnice ale transmițătorului legate de gama acceptabilă de semnale la intrare.
Dispozitivele cu fibră optică utilizate în sistemele optice CATV/SAT sunt unități plug & play. Studierea atentă a datelor tehnice ale dispozitivelor și conștientizarea problemelor descrise mai sus și a modului de rezolvare a acestora garantează succesul 100% în implementarea acestui tip de instalație
DPL-120antena parabolica A9684 este o antena satelit profesionala de 120 cm, realizata din oțel (dimensiuni exterioare 115x125 cm), dedicata sistemelor SAT din vile sau apartamente. Designul antenei îndeplinește toate cerințele reglementărilor poloneze privind echipamentele pentru construcția de sisteme de telecomunicații în vile sau apartamente, în special ale regulamentului MTBiGM din 2012. Un suport dedicat pentru cel de-al doilea LNB pentru a primi semnale de la două poziții de satelit este inclus. DPL-120 este montat pe o antenă intermediară cu 6 șuruburi. Se monteaza apoi pe catarg cu un suport din tablă de oțel de 3.5 mm grosime. Acest lucru garantează stabilitatea formei antenei și atașarea sigură chiar și în cazul vântului de până la 144 km/h. Antena este realizată din oțel galvanizat cu grosimea de 0.8 mm, protejată cu zinc de 7-15 µm grosime și acoperită cu pulbere (grosime vopsea 60 µm). | ||
DIPOL SMART HORIZONA2230 este o antenă TV direcțională concepută pentru a recepționa televiziune digitală terestră DVB-T2 în banda UHF. Cutia de simetrizare conține un amplificator de antenă cu bypass, care permite antenei să funcționeze în două moduri: pasiv (câștig antenă de 14 dBi), activ - activat de 12 VDC (câștig suplimentar de 20 dB). Datorită câștigului său ridicat în modul pasiv, antena este destinată utilizării în sisteme SMATV și la distanțe mai mari de transmițător în sisteme individuale. | ||
Cablu HDMI Slim 2 metri H1025 îndeplinește toate cerințele standardului HDMI 2.1. Are un diametru mic (4 mm) și o rază de îndoire scurtă (40 mm). Cablul este utilizat în locuri în care nu există suficient spațiu pentru pozarea cablurilor standard și unde estetica instalației este deosebit de importantă. Cablul transmite video și sunet. | ||
Merită citit:
Frecvențe LTE.
În funcție de necesitate, rețelele LTE pot suporta frecvențe de la 700 MHz la 2.6 GHz (orașe mari). Mențiunea trebuie făcută pentru tehnica MIMO (Multiple Input Multiple Output) utilizată în LTE, care permite transmiterea semnalului folosind mai multe antene.
După cum am menționat, LTE poate funcționa într-o gamă largă de frecvențe. În Europa, cele mai frecvent utilizate frecvențe sunt 800 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz și 2600 MHz. În plus, ar trebui menționată alocarea benzii 5G 3400–3800 MHz și 700 MHz în multe țări europene.
Atunci când alegeți o antenă, este ideal să alegeți o antenă care este pregătită să funcționeze în toate benzile - astfel încât routerul să poată agrega mai multe benzi. Una dintre antenele recomandate este TRANS-DATA KPZ 7/7/7 A741025. Este o antenă direcțională MIMO concepută pentru...
>>>mai multe
În funcție de necesitate, rețelele LTE pot suporta frecvențe de la 700 MHz la 2.6 GHz (orașe mari). Mențiunea trebuie făcută pentru tehnica MIMO (Multiple Input Multiple Output) utilizată în LTE, care permite transmiterea semnalului folosind mai multe antene.
După cum am menționat, LTE poate funcționa într-o gamă largă de frecvențe. În Europa, cele mai frecvent utilizate frecvențe sunt 800 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz și 2600 MHz. În plus, ar trebui menționată alocarea benzii 5G 3400–3800 MHz și 700 MHz în multe țări europene.
Atunci când alegeți o antenă, este ideal să alegeți o antenă care este pregătită să funcționeze în toate benzile - astfel încât routerul să poată agrega mai multe benzi. Una dintre antenele recomandate este TRANS-DATA KPZ 7/7/7 A741025. Este o antenă direcțională MIMO concepută pentru...
>>>mai multe