SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nu. 29/2022 (19 septembrie 2022)
Energia electrică din Maroc va ajunge în Regatul Unit prin cel mai lung cablu din lume. Regatul Unit ar putea obține în curând energie electrică ieftină, provenită de la soare și vânt. Guvernul britanic este în discuții cu Xlinks pentru construirea unei centrale electrice și a transportului de energie, ca parte a proiectului Maroc – UK Power. Startup-ul a estimat că cel mai lung cablu de alimentare din lume va avea o lungime de 3.800 de kilometri, iar trei noi fabrici situate în Marea Britanie vor fi construite. Se estimează că întregul proiect va dura aproximativ patru ani și va costa aproximativ 16 miliarde de lire sterline, din care jumătate este costul cablului.

Cel mai lung cablu de alimentare va avea aproximativ 3.800 km și va conecta Marea Britanie cu Maroc
Potrivit CEO-ului Xlinks, Dave Lewis, noua legătură prin cablu va furniza energie la jumătate din prețul pe care Regatul Unit îl va plăti pentru centrala nucleară Hinkley Point C, aflată în construcție. Proiectul nu va necesita finanțare guvernamentală și va furniza energie electrică la 45 de lire sterline/MWh, prețul acesteia fiind sub prețul energiei potrivit institutului BEIS. Cablul va furniza energie electrică din regiunea Guelmim Oued Noun din Maroc. Acesta urmează să fie conectat la un parc solar-eolian care va genera 10.5 GW de energie electrică de la soare și 3.6 GW de energie eoliană pentru o medie de 20 de ore pe zi. Este de remarcat faptul că cea mai lungă legătură energetică subacvatică aflată în funcțiune în prezent este între Regatul Unit și Norvegia.

Una dintre cele mai mari ferme fotovoltaice situate în Maroc
În această ediție, am pregătit premii atractive: un scuter electric și routere WiFi de ultimă generație. Câștigătorii distincției vor primi o cană din colecția DIPOL. Puteți afla mai multe despre concurs și regulament aici.
Câștigătorul va primi un scuter electric Xiaomi Mi Essential.
Câștigătorii locurilor 2 și 3 vor primi Router WiFi TP-Link Archer AX72.
Câștigătorii locurilor 2 și 3 vor primi Router WiFi TP-Link Archer AX72.
Amplificarea selectivă a multiplexurilor DVB-T2 în instalații colective. În sistemele terestre din blocuri, hoteluri, unități publice cu mai multe prize, amplificatoarele de bandă largă ar trebui evitate la intrarea sistemului. În astfel de cazuri, se recomandă utilizarea amplificatoarelor de canal care să permită egalizarea nivelului pentru multiplexuri.
- PA321TP R82513: 2 intrări VHF/UHF de bandă largă, 1 intrare FM. Alimentat de la o sursă de alimentare externă DC 12V. În plus, amplificatorul se poate alimenta prin sursa echipată cu conector F sau se poate telealimenta prin cablul coaxial.
- PA420T R82516: 2 intrări VHF/UHF de bandă largă, 1 intrare UHF, 1 intrare FM. Sursă de alimentare 230V încorporată.
Echipamentul este programat digital, folosind orice dispozitiv mobil echipat cu sistemele Android sau Windows (aplicația TERRnet). Se poate programa la PC folosind un cablu micro USB.
Fiecare dintre cele 20 de ieșiri de semnal ale amplificatoarelor este echipată cu Automatic Gain Control (AGC) și filtru selectiv SAW (Surface Acoustic Wave). Fiecare ieșire poate fi utilizată pentru amplificarea unui multiplex DVB-T2. Asta înseamnă că un dispozitiv poate amplifica independent douăzeci de multiplexuri digitale.
Asignarea și modificarea parolelor publice pentru videointerfonul DS-KD8003-IME1(IME2) Pentru Hikvision DS-KD8003-IME1 G73652 sau DS-KD8003-IME2 pot fi setate până la 16 parole publice videointerfonul modular G73644. Utilizarea acestora este posibilă dacă stația de poartă este echipată cu o tastatură, de ex. DS-KD-KP G73668. Setarea codurilor este posibilă după conectarea la stația de ușă folosind aplicația iVMS-4200 în fila Intercom-> Setări parolă. Parola ar trebui să aibă 4 până la 6 cifre. Pentru a atribui o nouă parolă, selectați sub Tip parolă, numărul public al parolei și introduceți noua parolă de două ori. Modificarea parolei publice atribuite este posibilă în aceeași filă, cu condiția ca parola anterioară să fie cunoscută.
Separarea rețelei IP. Într-o singură rețea IP nu ar trebui să existe atât dispozitive responsabile pentru securizarea casei (monitorizare, interfon, drivere de poartă etc.), cât și echipamente informatice de acasă. Separarea acestor dispozitive unul de celălalt este unul dintre factorii care contribuie la creșterea securității sistemului de securitate.
O modalitate de a separa aceste dispozitive este crearea de rețele locale virtuale. Acest lucru necesită utilizarea unui switch gestionat și crearea de VLAN-uri dedicate (rețele locale virtuale). În exemplul de mai jos, prin modificarea parametrilor switch-ului, utilizatorul poate crea două rețele separate. Primul va acoperi monitorizarea, iar al doilea va acoperi rețeaua de domiciliu. Funcționarea acestor două rețele este independentă – dispozitivele din rețelele virtuale diferite nu pot comunica decât dacă sunt configurate excepții speciale.
Este foarte important în timpul configurării (și adesea neglijat) să atribuiți manual adrese IP dispozitivelor, fără a specifica un gateway implicit. Dispozitivele pentru securizarea casei nu ar trebui să aibă acces direct la Internet. De asemenea, nu uitați să dezactivați orice servicii bazate pe cloud (de exemplu, vizualizarea de la distanță). Administratorul ar trebui să permită accesul la rețeaua internă numai din exterior folosind un VPN (desigur, acest lucru implică necesitatea unei adrese IP externe).
Un exemplu de rețea IP cu VLAN-uri
Protecție 100% la supratensiune. O cameră de server găzduiește multe computere și dispozitive de rețea. Valoarea lor include nu numai dispozitivele în sine, ci și datele care sunt stocate acolo. Pentru a le proteja se folosesc sisteme automate de backup. Cu toate acestea, vechea regulă spune că cel mai bine este să vă protejați datele sursă, de unde și nevoia de dispozitive de protecție la supratensiune.
În multe cazuri, specialiștii care instalează rețele de calculatoare folosesc o soluție bazată pe un un kit de media convertoare în loc de măsuri de securitate dedicate. Fibra optică este un mediu de transmisie cu lățime de bandă mare, dar este și un izolator ideal. În plus, dispozitivele cu fibră optică sunt mult mai ieftine decât dispozitivele de securitate pregătite pentru o rețea bazată pe cabluri UTP.
Media convertoarele sunt o modalitate ieftină și bună de a separa galvanic două segmente de rețea unul de altul.
Suport reglabil de perete KMA20-221 23"-42” SIGNAL E93312 permite prinderea unui monitor LCD pe perete. Capacitatea sa de încărcare este de 25 kg. Suportul de perete permite reglarea ușoară a înclinării în interval de -12o la +3o și rotire orizontală de la -90o la 90o. Distanța monitorului față de perete este de 65 până la 200 mm. | ||
Amplificator de casă HA-214R65 TERRA R82214 este un dispozitiv profesional utilizat în sistemele CATV cu canal revers. Chipul amplificatorului HA-214R65 este realizat din nanostructuri SiGe (siliciu-germaniu). O astfel de soluție permite reducerea semnificativă a distorsiunii neliniare, mai ales când vine vorba de distorsiuni de ordinul doi. Etapa finală în circuitul intern este realizată din arseniură de galiu (GaAs). | ||
Antenă satelit din oțel de 80 cm CORAB ASC-800M A96045 dedicată sistemelor mici de satelit. Modelul este recomandat în special pentru instalarea pe acoperișuri de culoare similară, ceea ce creează o impresie estetică favorabilă. | ||
Merită citit:
Cauzele problemelor la pornirea instalațiilor optice CATV/SAT. Cablurile de fibră optică sunt din ce în ce mai utilizate în instalațiile de cablu sau satelit. Deoarece acest tip de cablare este încă o noutate pentru mulți instalatori care realizează de ani de zile astfel de sisteme bazate pe instalarea cablului coaxial din cupru, ei au relativ des probleme cu punerea în funcțiune. Aceste probleme sunt de obicei ușor de diagnosticat și eliminat...>>>mai multe
Posibilitatea de a înlocui o magistrală din 9 cabluri coaxiale cu un singur cablu de fibră optică cu diametrul de 3-5 mm este unul dintre principalele avantaje ale utilizării cablurilor de fibră optică în sistemele SAT.
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI