COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 30/2022 (30 Septembrie 2022)
DVB-I alternativă pentru DVB-T2 și DVB-S2? Interesul uriaș din partea industriei media, a radiodifuzorilor germani, a producătorilor de dispozitive și a furnizorilor de software a determinat o muncă intensă în Germania pentru implementarea standardului DVB-I standardizat. Proiectul, care implică 19 organizații, își propune să dezvolte un sistem DVB-I consistent și să elimine deficiențele sale actuale. În prezent, cel mai mare dezavantaj al streamingului este întârzierea mare a transmisiei, care variază de la zeci de secunde până la câteva minute. În cazul televiziunii terestre, prin satelit sau prin cablu, întârzierile ajung la doar câteva secunde. Acest lucru face ca streamingul, de exemplu, evenimentele sportive să fie o mare problemă, deoarece unii telespectatorii reacționează la reacțiile vecinilor lor și nu la ecranul televizorului. Un alt aspect important este crearea unei liste comune de servicii de la diferiți furnizori. În acest scop, a fost dezvoltat un așa-numit serviciu de agregare, care generează o listă națională de servicii pentru furnizorii individuali. Pentru a face acest lucru, fiecare furnizor își trimite lista către serviciul de agregare al API-ului. Serviciul verifică coerența tehnică și o adaugă la lista națională de servicii. Regiunile și LCN-urile (numerele de canal logic care definesc ordinea serviciilor) sunt menținute separat în serviciul de agregare, astfel încât uniformitatea este asigurată. Ghidurile electronice de programe, pe de altă parte, sunt furnizate într-o manieră distribuită, permițând fiecărui furnizor să furnizeze date actualizate fără probleme de tamponare sau de latență.
Nousprezece organizați participă la proiectul pilot dezvoltat de Germania
DVB-I a fost creat pentru a permite accesul ușor la streaming video de programe transmise pe Internet. Cea mai importantă sarcină acum este de a conveni asupra unei înțelegeri comune a standardului DVB-I, cu participarea tuturor organizațiilor implicată. Până acum, nu toți realizează că avem o oportunitate pentru dezvoltarea televiziunii pentru viitor. Proiectul pilot are o durată limitată și, deocamdată, nu include o decizie de lansare în Germania.
Antene SMART pentru DVB-T2 - pe care sa o alegem? Instalatorii care au luvrări în regiuni periferice au adesea o gamă variată de antene DVB-T2 din care să aleagă – cele cu simetrizări și preamplificatoare, instalate în cutiile de la antene, dacă este necesar. În funcție de măsurătorile făcute cu un analizor se poate alege o antenă optimă pentru locație. Cum rămâne cu clienții care doresc să aleagă și să instaleze ei înșiși antene TV? Din păcate, până acum au fost nevoiți să-și asume un risc – să cumpere o versiune pasivă a antenei și, dacă este necesar, să cumpere un preamplificator. Atât în cazul instalatorului, cât și în cazul clientului care a cumpărat singur antena, s-a găsit soluția ideală.
Prin utilizarea antenelor DIPOL SMART, instalatorul evită înlocuirea simetrizatorului cu un preamplificator și testarea recepţiei în diverse cazuri. În cazul antenelor SMART, testarea diferitelor opțiuni se realizează prin pornirea și oprirea tensiunii de alimentare a preamplificatorului pe analizor. Instalatorul poate verifica imediat dacă este necesară o creștere suplimentară a nivelului semnalului într-o anumită locație și parametrii finali de semnal oferiți de antenă.
Pentru cei care se întreabă ce model de antenă SMART să aleagă, vă prezentăm un algoritm simplu pentru a ajuta la luarea deciziei. Rețineți că recepția televiziunii terestre depinde de o serie de factori externi, iar alegerea unei antene conform instrucțiunilor de mai sus nu poate garanta succesul 100%. Dacă se știe că locația respectivă are probleme cu recepția semnalului DVB-T2, ar trebui să apelați la serviciile unui instalator, care va alege o antenă optimă și va adăuga componente suplimentare, dacă este necesar.
Care este distanța maximă de transmisie a semnalului HD-CVI de la DVR? Sistemul HD-CVI permite înregistrarea și transmisia semnalului video analog de înaltă rezoluție prin cablu coaxial sau cablu torsadat de Internet (după utilizarea unor video balunuri). Cele mai importante avantaje ale sale sunt:
    rezoluție înaltă - până la 4K (8 MP),
  • instalare ușoară plug and play, fără a fi nevoie să configurați conexiunea în sine,
  • compatibilitate ridicată cu alte sisteme: AHD, HD-TVI și IP,
  • distanța maximă de transmisie video (500m pentru 1080p folosind cablu coaxial RG-59 și 300m pentru cablu UTP),
  • transmiterea a 4 semnale pe un singur cablu comun (video, date pentru control OSD și PTZ, audio, alimentare),
  • transmisie fără delay.
Transmisia a patru semnale pe un singur cablu (Video, date pentru control OSD și PTZ, audio, alimentare
Distanța maximă (în metri) de cablu pentru camerele HD-CVI:-
 RG-59
E1041
RG-6
E1015
E1017
UTP cat 5e
E1408
E1410
720p8001200450
1080p (2 MP)500800300
4-8 MP500700300
Îmbunătățirea acoperirii rețelei de telefonie mobilă. Ca urmare a atenuării mari a pereților și ferestrelor, semnalul telefonului mobil este adesea prea slab în interiorul casei pentru a efectua apeluri telefonice.
Problema poate fi rezolvată folosind repeter-ul GDW-505 A6777.Acesta este folosit pentru a amplifica semnalul GSM, DCS, 3G, LTE pentru interior. Repeatorul trebuie conectat cu o antenă externă, îndreptată către turnul operatorului GSM, și la antena internă pentru distribuirea semnalului amplificat.
Patch cord RF N-tata - N-tata (5m RF-5 50 ohmi)Cablu N-tată - N-tată (10m RF-5)Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-ARepeater semnal LTE Signal GDW-505 (EGSM, GSM, DCS, WCDMA, LTE)Antenă LTE TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
Exemplu de montare pentru A6777
La instalarea antenelor de interior ar trebui să se acorde atenție numărului de camere care trebuie acoperite de semnalul amplificat și suprafeței acestora. În timpul instalării este important să aveți în vedere distanța dintre antenele interioare și cele exterioare (cel puțin 5m dacă există un obstacol, tavan sau acoperiș). În cazul instalării pe acoperiș, ar trebui să începeți de la primul nivel, deoarece este posibil să acoperiți două etaje cu o singură antenă. Dipol are trei antene dedicate pentru repeterele de semnal. Acestea sunt de la TRANS-DATA: A741001, A741002 și A741021.
Finalizarea instalațiilor tehnice în apartament. Indiferent de reglementarile în vigoare într-o țară, finalizarea instalațiilor teletehnice într-o cutie amplasata lângă ușa de la intrare este o necesitate. Versatilitatea cutiilor permite utilizarea acestora indiferent de numărul și tipul de instalații din clădire.
Cutia metalică OMT-35 R96025 este destinată atât apartamentelor din blocuri, cât și pentru case. Este potrivită pentru instalarea cu (cabluri UTP, cabluri coaxiale TV) sau fibre optice. Cutia este împărțită în trei compartimente: unul mai mic pentru păstrarea cablurilor de rezervă, unul mai mare pentru a plasa componente pasive (de exemplu, splittere) și active (amplificatoare RF, switch-uri sau ONT-uri), și un panou intermediar pentru conexiuni.
Cutia esti echipata cu panel pentru conectori de tip Keystone, de obicei în versiunea cu mufe RJ-45. În cazul în care cablul este coaxial și a cablului de fibră optică se va face cu adaptoare standard, se pot folosi găurile din panou, unde pot fi folosite adaptoare F-F și adaptoare pentru fibră optică.
Cutie de interconectare TPR-3T (300x300x100mm)
Montarea unei cutii OMT-35 în apartament
În oferta Dipol există mai multe modele de carcase de montaj. Alegerea unei cutii ideale poate depinde de: dimensiunea carcasei, metoda de montare a conectorilor, prezența prizei de 220V și spațiul pentru cablurile de rezervă.
Produse noi în oferta Dipol
Cameră IP Hikvision DS-2CD1347G0-L(C) K00504 este o cameră IP dome fiabilă din seria ColorVu Lite de la Hikvision. Cu tehnologia ColorVu, camera poate vizualiza imaginea color non-stop, păstrând în același timp detalii importante de identificare. În condiții extreme, un iluminator cu lumină albă cu o rază de acțiune de până la 30 m se poate porni automat și ilumina zona pentru a oferi imagini color de bună calitate. Camera este echipată cu un senzor CMOS de scanare progresivă de 1/3” cu o rezoluție de până la 4 MP. Obiectivul cu o lungime focală de 2.8 mm permite unghiuri de vizualizare de 96.5°.
Catargul de antenă din oțel galvanizat la cald de 38 mm/2 m E9038201 este proiectat în așa fel încât să poată fi ]mbinat cu alte catarge. Datorită gofrarii speciale pe capetele catargului, este posibilă îmbinarea elementelor pe o lungime de 12 cm prin antrenarea unui alt segment în așa fel încât ștanțarea să se suprapună. După îmbinare, nu este posibilă deconectarea segmentelor.
+++Camera bullet IP Hikvision DS-2CD2643G2-IZS++ K05157 face parte din seria EasyIP 2.0 Plus, care implementează tehnologia AcuSense bazată pe algoritmul Deep Learning. Prin urmare, în cazul evenimentelor de detectare a mișcării și analizei VCA (trecerea unei linii virtuale, detectarea intruziunii) există un filtru care vă permite să clasificați obiectele de tip om/vehicul și să filtrați toate celelalte alarme care nu îndeplinesc criteriul ( ploaie, animale plimbate, copaci în mișcare, frunze care cad etc.).
Merită citit:
Amplificarea selectivă a multiplexurilor DVB-T2 în instalații colective. În sistemele terestre din blocuri, hoteluri, unități publice cu mai multe prize, amplificatoarele de bandă largă ar trebui evitate la intrarea sistemului. În astfel de cazuri, se recomandă utilizarea amplificatoarelor de canal care să permită egalizarea nivelului pentru multiplexuri....>>>mai multe
Echipamentul este programat digital, folosind orice dispozitiv mobil echipat cu sistemele Android sau Windows (aplicația TERRnet). Se poate programa la PC folosind un cablu micro USB.

Ghid pentru cablurile de fibră optică
Ghid pentru cablurile de fibră optică
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.