Nr. 31/2022 (10 octombrie 2022)
Soluțiile actuale de detectare a pietonilor (camere, radar) au limitări severe de performanță în condiții de iluminare redusă, cum ar fi noaptea sau lumina puternică a soarelului. Senzorii termici suplimentari pot detecta căldura oamenilor în condiții de vizibilitate scăzută. Important este că senzorii termici nu sunt limitați de lumina farurilor auto, ceea ce mărește distanța de detecție, oferind mai mult timp mașinii să frâneze.
În viitor, vehiculele autonome vor trebui să se deplaseze în siguranță atât ziua, cât și noaptea în toate condițiile meteo, indiferent de așa-numitele nivele de automatizare. O nouă soluție pentru detectarea pietonilor cu ajutorul senzorilor termici va fi necesară de la nivelul doi:
- Nivelul 5 – automatizare completă – nu este nevoie de șofer.
- Nivelul 4 – automatizare ridicată – la acest nivel, sistemul mașinii este pe deplin capabil să monitorizeze mediul de conducere și să opereze toate funcțiile de conducere pe rutele frecventate și în anumite condiții. Vehiculul poate avertiza șoferul că se apropie de limitele sale de funcționare, dacă, de exemplu, există condiții de mediu care necesită control uman, cum ar fi zăpada. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul va asigura automat vehiculul.
- Nivelul 3 – automatizare condiționată. În anumite condiții, mașina se poate conduce singură, cum ar fi pe o autostradă.
- Nivelul 2 – automatizare parțială, adică o dezvoltare a nivelului 1, de ex. asistent conducere de trafic, sistem automat de parcare.
- Nivelul 1 – sistem de bază de asistență pentru șofer, de ex. active cruise control, sistem de menținere a benzii. Sistemul electronic poate modifica ușor traiectoria vehiculului (de exemplu, ocolirea unui obstacol), precum și modificarea vitezei (accelerare, frânare). Cu toate acestea, poate face doar unul dintre aceste lucruri la un moment dat. Mașina este încă controlată de șofer.===
- Nivel 0 – fără funcții de automatizare a conducerii de niciun fel. Totul este în mâinile și sub controlul șoferului.
Obiectivul proiectului Heliaus (tHErmal vI AUgmented awarenesS) finanțat de UE este de a dezvolta sisteme inteligente compuse din senzori termici care vor detecta radiația infraroșie cu undă lungă (LWIR) atât pentru monitorizarea pasagerilor din mașină, cât și în împrejurimile mașinii. Lynred dezvoltă în prezent un produs, bazat pe tehnologia existentă de 12 µm, care ar putea fi montat pe mașinile lansate între 2024 și 2025. Cu toate acestea, proiectul Heliaus își propune să dezvolte o nouă generație de produse bazate pe senzori de 8.5 µm pentru introducerea pe piață după 2027. Rezultatul proiectului Heliaus va fi un prototip de cameră care integrează senzorii și tehnologiile optice dezvoltate în cadrul proiectului. Proiectul Heliaus poate fi utilizat în alte sisteme extrem de automatizate, cum ar fi industrie, robotică, IoT sau îngrijire medicală.
Aplicația TerrNet – programare rapidă și intuitivă a amplificatoarelor de canal TERRA.
Amplificatorul de canal PA320TP R82513 și PA420T R82516 TERRA poate fi folosit independent – ca parte a unui sistem multiswitch sau headend. Amplificatoarele TERRA sunt dedicate recepționării semnalelor RF în condiții dificile. Acestea vor funcționa bine în locurile în care există semnale de diferite nivele, transmise din una sau mai multe direcții. Fiecare dintre cele 20 de căi de amplificare este echipată cu control automat al câștigului (AGC) și un filtru SAW (Surface Acoustic Wave) ultraselectiv. Amplificatoarele de canal PA320TP R82513 și PA420T R82516 de la TERRA sunt programabile digital folosind orice dispozitiv mobil echipat cu PC Android sau Windows (aplicația TERRnet). Conectorul micro USB este folosit pentru a conecta dispozitivul pentru a programa amplificatorul. Când amplificatorul este conectat la sursa de alimentare, LED-urile verzi și roșii clipesc simultan pentru a indica configurația acestuia.O schemă a unei instalații TV folosind amplificatorul de canal TERRA PA420T R82516.
Instalație de fibră optică pentru camerele instalate pe stâlpi.
Alimentarea cu un cablu separat la fiecare stâlp (catarg), pe care urmează să fie instalate camerele, este cea mai comună și cea mai utilă soluție care nu necesită forță de muncă atunci când vine vorba de sudarea atentă și protecția fibrelor optice. Totuși, acest lucru implică o cantitate mai mare de muncă la pozarea cablurilor și necesitatea de a oferi mai mult spațiu pe traseul cablurilor.În această topologie, designul cablului în sine, adică metoda de fixare a fibrelor în el, nu are o importanță deosebită. Este necesar să aibă toți parametrii pentru o funcționare corectă în condițiile de mediu date și să fie suficient de rezistent la rupere atunci când cablul este tras în sistemul de conducte.
Alegerea topologiei în stea vă permite, de asemenea, să economisiți spațiu pe stâlp în sine – cablul de fibră optică poate fi introdus direct în cutia în care sunt instalate dispozitivele, inclusiv media convertorul, switch-ul PoE, video convertorul, sau sursa de alimentare. Fibra optică trebuie să fie legată de un pigtail, iar conexiunea (splice-ul) în sine ar trebui să fie făcută în cutia de sudură sau în cutia de fibră optică. Apoi, pigtailul trebuie conectat la adaptorul de fibră optică, iar conexiunea cu convertorul de semnal trebuie făcută folosind un patchcord. Nu conectați cablul direct la dispozitiv! Pe viitor, la efectuarea oricărei lucrări de service sau întreținere, instalatorul va risca doar deteriorarea patchcordului nu și a cablului, ceea ce ar necesita resudarea fibrei.
Exemplu de montare al cutiei etanșe SIGNAL R90601.
Cutia etanșă SIGNAL CCTV 210/230/145 mm R90601 este dedicată instalării pe stâlp, catarg sau perete. În interior, există o placă de montare care poate fi scoasă cu ușurință și două șine DIN pentru instalarea ușoară a componentelor precum switch-uri, surse de alimentare, media convertoare sau mini rame de distribuție a fibrei optice. În plus, cutia are cabluri de protecție care pot fi conectate la dispozitivele active.
În cutie se pot instala cu ușurință, printre altele, un întrerupător industrial, o sursă de alimentare, întrerupător principal și mini cadru de distribuție în cazul sistemelor bazate pe cablare cu fibră optică (dacă este cazul, recomandăm utilizarea ramei ODF-DIN L5312. Toate aceste elemente pot fi montate pe șine DIN sau pe placă de montare din aluminiu. Datorită numărului și dimensiunii adecvate a orificiilor pentru presetupe, este posibilă introducerea și ieșirea cablajului pentru: alimentare, fibră optică, cablu torsadat, pentru conectarea a până la 4 camere de supraveghere.
Conectarea cititorului DS-K1104MK la centrala DS-K2604T folosind conexiunea RS-485.
Centrala DS-K2604T G75018 poate controla până la 4 uși simple sau duble. Magistrala RS-485, dedicată pentru conectarea cititoarelor, a fost conectată direct de pe placa principală pe blocul terminal din interiorul centralei. Bus-ul este marcat pe banda terminală ca RS485+ (direct pe placa de bază RS485A+), RS485- (direct pe placa principală RS485A-) împreună cu masa GND și sursă de alimentare + 12V. Pentru ca cititorul să fie operat de controler și atribuit anumitor uși, acesta trebuie să fie conectat corespunzător la controler și adresat folosind switrchurile DIP de pe spatele cititorului. Tabelul de mai jos indică cititorii care ar trebui să fie adresați în funcție de ușa pe care urmează să o deservească, și schema de conexiuni pentru conexiunile controlerului.Switch DIP | Punct de control acces | Cititor |
1000 0000 | Ușa 1 | Cititor de intrare 1 |
0100 0000 | Cititor de ieșire 2 | |
1100 0000 | Ușa 2 | Cititor de intrare 3 |
0010 0000 | Cititor de ieșire 4 | |
1010 0000 | Ușa 3 | Cititor de intrare 5 |
0110 0000 | Cititor de ieșire 6 | |
1110 0000 | Ușa 4 | Cititor de intrare 7 |
0001 0000 | Cititor de ieșire 8 |
Adresarea cititoarelor prin intermediul switchurilor DIP
Cablu de fibră optică în clasa de inflamabilitate B2ca.
De la 1 iulie 2017 în UE, toate cablurile de instalare în clădiri sunt considerate produse de construcții supuse reglementărilor aplicabile. Directiva CPR cere producătorilor să elaboreze și să pună la dispoziție Declarația de performanță (DoP), precum și să marcheze produsele acoperite de marcajul CE relevant. EN50575 specifică cerințele pentru: performanță în condiții de incendiu, metode de testare și evaluare pentru cablurile de curent, control și telecomunicații utilizate în clădiri cu o anumită clasă de rezistență la foc. Odată cu introducerea claselor pan-Europene de răspuns la incendiu, proiectanții și arhitecții au reglementări clare care specifică regulile de selectare a cablurilor. Pentru a obține niveluri crescute de siguranță la incendiu, reglementările recomandă utilizarea cablurilor B2CA în clădiri speciale care trebuie să îndeplinească cerințe de siguranță foarte stricte (de exemplu, în spitale, școli, blocuri înalte, clădiri de birouri și case de bătrâni).Cablul de fibră optică Prysmian IC-ROUND 02J7A2 L7002_1000 îndeplinește standardele impuse legal de clasa de neinflamabilitate. Are manta LSOH (izolatie fara halogen). În caz de incendiu, aceste cabluri nu răspândesc flacăra, emisia de fum este foarte scăzută, iar gazele produse nu sunt corozive. 2 fibre din standardul G.657A2 îl fac ideal pentru utilizarea în construcții rezidențiale.
Amplificatorul de casă HA-216R65 TERRA R82216 este un amplificator profesional folosit în sistemele de CATV, și pentru rețelele ce folosesc un canal de retur pentru Internet. Cipul amplificatorului HA-216R65 aflat în penultima clasă de câștig este realizat din nanostructuri ale chipului din SiGe (siliciu-germaniu). Această soluție permite o reducere semnificativă a distorsiunilor neliniare, mai ales când vine vorba de distorsiuni de ordinul doi. Pe de altă parte, etajul final al sistemului intern a fost realizat din arseniură de galiu (GaAs). | ||
Amplificatorul de catarg Masthead AM-346 FM/VHF-UHF-UHF ALCAD R903046 este dedicat utilizării pentru exterior în sisteme de antenă colictivă DVB-T2, este ideal pentru distribuția semnalului către prizele înstalate în locație astfel încât să permită recepția de unul sau mai multe receivere. Amplificatorul are urmatoarele intrari: semnal banda FM+VHF (88-108 MHz + 160-260 MHz) si banda 2xUHF (470-862 MHz). Câștigul în benzile FM+VHF este de 0...20 dB, în timp ce în banda UHF este de 16...32 dB. | ||
Antenă satelit DIPOL DPL-120 + zez [gri deschis, RAL7035] Antena satelit profesională A9682 este realizată din oțel și se poate utiliza în rețelele de satelit unde este necesar un semnal de nivel înalt și de bună calitate. Este inclus un suport dedicat pentru al doilea LNB care să permită recepția de la doi sateliți. | ||
Merită citit:
mbunătățirea acoperirii rețelei de telefonie mobilă. Ca urmare a atenuării mari a pereților și ferestrelor, semnalul telefonului mobil este adesea prea slab în interiorul casei pentru a efectua apeluri telefonice.
Problema poate fi rezolvată folosind repeter-ul GDW-505 A6777.Acesta este folosit pentru a amplifica semnalul GSM, DCS, 3G, LTE pentru interior. Repeatorul trebuie conectat cu o antenă externă, îndreptată către turnul operatorului GSM, și la antena internă pentru distribuirea semnalului amplificat.
>>>mai multe
Problema poate fi rezolvată folosind repeter-ul GDW-505 A6777.Acesta este folosit pentru a amplifica semnalul GSM, DCS, 3G, LTE pentru interior. Repeatorul trebuie conectat cu o antenă externă, îndreptată către turnul operatorului GSM, și la antena internă pentru distribuirea semnalului amplificat.
>>>mai multe