COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 33/2022 (17 Octombrie 2022)
Instruirea modelelor de inteligență artificială pe dispozitive de vârf folosind o cantitate mică de memorie. Microcontrolerele, sau computerele în miniatură care pot executa comenzi simple, stau la baza miliardelor de dispozitive: de pe ”Internet of Things” (IoT) la senzorii utilizați în mașini. Cu toate acestea, microcontrolerele cu costuri reduse și cu putere redusă au memorie foarte limitată și nu au sistem de operare. Toate acestea fac dificilă antrenarea modelelor de inteligență artificială pe „dispozitive de vârf” care funcționează independent de resursele centrale de calcul. Antrenarea unui model de învățare automată pe un dispozitiv smart edge îi permite să se adapteze la date noi și să facă predicții mai bune. De exemplu, antrenarea unui model pe o tastatură inteligentă îi poate permite să învețe continuu pe baza modului în care utilizatorul scrie. Cu toate acestea, procesul de antrenament necesită atât de multă memorie încât este de obicei efectuat folosind computere puternice în centrul de date înainte ca modelul să fie implementat pe dispozitiv. Acest lucru este mai costisitor și ridică probleme de confidențialitate din cauza necesității de a transfera date către un server central.
Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii de la MIT și MIT-IBM Watson AI Lab au dezvoltat o nouă tehnică care permite antrenarea pe un dispozitiv care utilizează mai puțin de un sfert de megaoctet de memorie. Alte soluții de antrenament pentru dispozitivele conectate în rețea pot folosi mai mult de 500 de megaocteți de memorie, depășind cu mult capacitatea de 256 de kiloocteți a majorității microcontrolerelor (există 1024 de kiloocteți într-un megaoctet). Cadrul și algoritmii inteligenți pe care cercetătorii i-au dezvoltat reduc cantitatea de calcul necesară pentru a antrena modelul, făcând procesul mai rapid și mai eficient din punct de vedere al memoriei. Această tehnică poate fi folosită pentru a antrena un model de învățare automată pe un microcontroler în câteva minute. Acesta asigură confidențialitatea prin stocarea datelor pe dispozitiv, ceea ce poate fi deosebit de benefic pentru datele sensibile, cum ar fi aplicațiile medicale. De asemenea, poate permite personalizarea modelului la nevoile utilizatorilor.
Un exemplu de modul în care funcționează un model de viziune computerizată pentru a detecta oamenii în fotografii

Un model de învățare automată este rețeaua neuronală. Aceste modele, bazate vag pe creierul uman, conțin straturi de noduri interconectate sau neuroni care procesează date pentru a îndeplini o sarcină precum recunoașterea oamenilor în fotografii. Modelul trebuie mai întâi antrenat, ceea ce înseamnă să-i arăți milioane de exemple pentru a putea alege singur soluțiile corecte. Pe măsură ce modelul învață, crește sau scade puterea conexiunilor dintre neuroni. Modelul poate trece prin sute de actualizări pe măsură ce învață, iar activările intermediare trebuie stocate în fiecare rundă. Deoarece pot exista milioane de greutăți și activități, antrenarea unui model necesită mult mai multă memorie decât rularea unui model pre-antrenat.

Cercetătorii și-au testat cadrul prin antrenarea unui model de viziune computerizată pentru a detecta oamenii în imagini. După doar 10 minute de antrenament, a învățat să îndeplinească cu succes sarcina. Optimizarea a necesitat doar 157 de kiloocteți de memorie pentru a antrena modelul de învățare automată pe un microcontroler, în timp ce alte tehnici concepute pentru învățarea ușoară ar avea nevoie în continuare de 300 până la 600 de megaocteți. Cu această metodă, modelul ar putea fi învățat de peste 20 de ori mai repede. Acum, cercetătorii doresc să aplice tehnica modelelor lingvistice și diferitelor tipuri de date sau serii de date. În același timp, vor să folosească ceea ce au învățat pentru a reduce dimensiunea modelelor mai mari fără a pierde precizia.
Operarea camerelor CCTV de către monitorul sistemului de video interfon IP Hikvision. O cameră încorporată în interfon nu poate fi îndreptată de obicei către punctul dorit și câmpul său vizual poate fi ascunsă de apelant. O soluție la aceasta poate fi utilizarea camerelor din sistemul de supraveghere existent și adăugarea acestora la monitorul video-interfonului. Integrarea este posibilă prin adăugare:
  • Camerelor IP Hikvision direct la monitor,
  • Camerelor IP de la alt producător compatibile ONVIF (monitoare de a doua generație cu firmware >= v2.1.2),
  • orice cameră (analogică) prin DVR.
La monitor pot fi adăugate până la 16 camere IP. Poate decoda imagini de la camere cu o rezoluție maximă de 720p și compresie H.264. Nu înseamnă însă că la monitor nu pot fi conectate camere de rezoluție mai mare. De exemplu, dacă se adaugă o cameră de 8 MP în care fluxul principal este setat la rezoluția maximă și compresia H.265, iar fluxul auxiliar este setat la rezoluția 640 x 480 cu compresie H.264, monitorul va afișa automat stream-ul secundar . Dacă fluxul principal a fost downgradat la rezoluția de 720p și activată compresia H.264, monitorul va decoda fluxul principal. Adăugarea de camere este posibilă direct la monitor folosind aplicația client iVMS-4200. Pentru a face acest lucru, accesați setările de la distanță și apoi: Setări de la distanță->Interfon->Detalii camere IP.
Un exemplu de conectare directă a unei camere IP Hikvision
cu protocol ONVIF selectat în monitorul G74001 DS-KH6320-WTE1/EU
Sistem de distribuție DVB-T2 cu recepție din două direcții. Sarcina principală a instalatorului a fost să realizeze un sistem SMATV pentru a recepționa 5 multiplexuri DVB-T2 de la două emițătoare: 4 multiplexuri de la un emițător local de 100 kW (la o distanță de 12 km), 1 multiplex de la un emițător de 50 kW aflat la distanța de 50 km și distribuirea semnalului într-o instalație TV de aproximativ 70 de televizoare. În acest scop a fost folosit un set de două antene DIPOL SMART: Horizon A2230 și City A2010 conectate la un amplificator de canal Terra PA420T R82516.
Schema unui sistem cu două antene DVB-T2
Datorită distanței mici a locului de recepție față de turnul de transmisie, a fost folosită o antenă DIPOL SMART CITY A2010 care funcționează în regim pasiv pentru recepția canalelor de la primul transmițător. Antena DIPOL SMART Horizon A2230 care funcționează în mod activ a fost direcționată către al doilea transmițător. Amplificatorul de canal PA420T R82516 a fost conectat la setul de antenă configurat în acest fel.
S-a folosit Aplicația TerrNet pentru a configura amplificatorul. Nivelurile semnalelor la intrarea amplificatorului variau între 60...80 dBuV (pentru modul activ al antenei SMART HORIZON). Estimând o atenuare a semnalului de aproximativ 40 dB, pentru distrubuția la 70 de receivere, nivelul de ieșire al amplificatorului a fost setat la 100 dBuV. Amplificatorul a egalizat nivelul de semnal pentru toate canalele. Circuitul AGC încorporat stabilizează semnalul de ieșire în cazul fluctuațiilor semnalului de intrare.
Mai multe detalii aici
De ce să folosim cablu torsadat pentru exterior. Cablurile de telecomunicații pentru exterior au de obicei o manta din polietilenă (PE). Acest material este mai dur și are o rezistență mecanică mai mare decât clorura de polivinil (PVC) utilizată în cablurile de interior. Ceea ce este, de asemenea, important, acest material este mult mai rezistent la razele UV, astfel încât durata de viață a cablurilor de exterior expuse la lumina soarelui este mult mai mare în comparație cu cablurile de interior care funcționează în aceleași condiții.
Videoclipul de mai jos prezintă problema tipică a utilizării cablului acoperit cu PVC pentru a conecta o antenă exterioară la un router. Cablul așezat de-a lungul fațadei casei, expus la temperaturi ridicate și scăzute, precum și la lumina soarelui și a ploii, se degradează după câțiva ani. Ulterior, apa intră în interior, iar după scurt timp, din cauza forței gravitaționale, se prelinge în jos spre router. Acest lucru poate, desigur, deteriora routerul în sine și, în cazul acumulării de apă în zona routerului, deteriorarea altor elemente, cum ar fi mobilierul.
==Scurgerile de apă din cablu pot fi rezultatul utilizării unui cablu torsadat de interior pe exteriorul clădirii. Instalatorii minimizează efectele ruperii cablurilor prin crearea de bucle care împiedică curgerea apei în jos, dar aceasta este o măsură ad-hoc. Va fi mai fiabil să combinați aceste măsuri cu utilizarea tipului potrivit de cablu.===
DIPOL oferă următoarele tipuri de cabluri torsadate pentru exterior:

  • Cablu NETSET U/UTP 5e cu gel, negru, de exterior E1410_305
  • Cablu NETSET U/UTP PE 5e, negru, de exterior E1412_305
  • Cablu NETSET F/UTP 5e, cablu ecranat, de exterior E1517_305
  • Cablu NETSET F/UTP 5e, PE ecranat, de exterior E1519_500
  • Cablu NETSET U/UTP PE Cat.6, negru, de exterior E1610_305
Cablu UTP de exterior Cat5e NETSET UTPw (cu gel, negru)[305m]
Cablu NETSET U/UTP 5e cu gel, negru, cablu torsadat pentru exterior E1410_305
10 Gbps pe o singură fibră optică. Furnizorii de Internet care își construiesc rețelele pe o suprafață mai mare sau se bazează parțial pe infrastructura operatorilor mai mari sunt interesați de utilizarea optimă a fibrelor optice.
Module singlemode SFP+ Ultimode 10 Gbps pe 20 km BiDi (WDM)
Modul SFP+ Ultimode 10Gbit/s BiDi (single-mode, 1270nm/1330nm, 20 km)
Modul SFP+ Ultimode 10Gbit/s BiDi (single-mode, 1330nm/1270nm, 20 km)
1270 / 1330 nm
L1430
1330 / 1270 nm
L1432
Viteza de 10 Gbps a devenit un standard în conexiunile backbone chiar și pentru operatorii mai mici. Modulele SFP+ Ultimode L1430 și L1432 fac posibilă o astfel de legătură folosind o fibră singlemode. Modulele funcționează la lungimi de undă de 1270 nm și 1330 nm, adică cea de-a doua fereastră de transmisie, cea mai sigură în ceea ce privește orice probleme de instalare (suduri slabe, îndoiri ale fibrei etc.).
Produse noi în oferta Dipol
Sursă de alimentare prin comutație 12V/300mA cu JACK 3.5 D0022 utilizată pentru alimentarea amplificatoarelor de antenă prin separatoare de putere C0397. Acest tip de circuit este utilizat atunci când amplificatorul (sistemul de amplificator) trebuie alimentat cu 12V maxim 300 mA. Sursa de alimentare standard D0012 poate furniza doar un curent de 100 mA. Circuitul cu separator C0397 este folosit și în cazurile în care distribuția semnalului terestru este furnizata prin splitere care nu las tensiunea să treacă, și este necesară alimentarea cu energie a unui amplificator amplasat pe un catarg sau în cutia de simetrizare montată pe antenă.

Amplificatorul de casă HA-216R65 TERRA R82216 este un dispozitiv profesional folosit în sistemele CATV cu canal de retur. Chipul amplificatorului HA-216R65 este realizat din nanostructuri SiGe siliciu-germaniu (cip siliciu-germaniu). O astfel de soluție permite reducerea semnificativă a distorsiunii neliniare, mai ales când vine vorba de distorsiuni de ordinul doi. Etapa finală în circuitul intern este realizată din arseniură de galiu (GaAs).
===KMA20-221 23"-42" SIGNAL E93312 Suportul de perete reglabil E93332 permite agățarea unui monitor OLED/LCD modern pe un perete. Capacitatea sa de încărcare este de 25 kg. Suportul de perete permite reglarea ușoară a înclinării în interval de la -12o la +3o și rotație orizontală de la -90o la 90o. Distanța monitorului față de perete este de 65 până la 200 mm.== =
Merită citit:
Cum alimentăm o cameră și un microfon de 12V folosind PoE? Numeroase sisteme se confruntă cu problema alimentării unei camere IP prin PoE de la unul Cablu UTP și alt dispozitiv care necesită alimentare de 12 VDC (de exemplu, un microfon extern sau un iluminator cu infraroșu). Acest lucru se poate face cu orice comutator PoE (802.3af sau PASIV) și folosind o singură ieșire al stabilizatorul PoE Atte ASDC-12-124-HS M18953...>>>mai multe
Alimentarea microfonului cu condenser M1918 prin PoE
Antenă SMART CITY DVB/T2 cu bypass până la 40 km de emițător

 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.