Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 34/2022 (24 Octombrie 2022)

Noi denumiri pentru cablurile USB.

Organizația USB-IF responsabilă cu standardizarea interfeței USB va schimba denumirile cablurilor. Determinarea vitezei maxime de transmisie al unui port sau al unui cablu USB va fi mult mai ușoară. Autoritatea de Reglementare a decis să elimine denumirile de marketing, cum ar fi SuperSpeed USB sau USB4, oferind în schimb linii directoare destul de specifice pentru ratele de transfer de energie și date.
USB-IF a propus trei tipuri de marcaje pe dispozitive: două folosite pe produs și unul pe ambalaj. În acest caz, aceasta implică un logo USB certificat roșu-albastru combinat cu o indicație a vitezei de transfer de date (5, 10, 20 sau 40 Gbps). De asemenea, utilizatorul va putea afla dacă gadgetul acceptă transferul de date și încărcarea prin portul USB, caz în care un semn de fulger va fi plasat pe logo.
În cazul încărcătoarelor, specialiștii din organizația USB-IF au lansat două versiuni ale logo-ului: pentru încărcare normală și încărcarea rapidă.
În primul caz, Certificarea USB Charger va fi plasată pe ambalajul dispozitivul, în al doilea caz, Certificarea USB Fast Charger. În plus, lângă logo vor fi informații despre puterea exprimată în wați.
În cazul etichetării cablurilor de tip USB-C, se vor folosi și două etichete pentru standardizarea marcajelor: atât pentru ambalaj, cât și pentru cablul în sine.
Pe cutie va fi afișat un logo roșu-albastru, însoțit de indicatori pentru puterea de încărcare și viteza de transfer. Și pentru cablu în sine, este prevăzut un marcaj simplificat - monocrom și cu simboluri mărite. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, excepția de la regulă va fi cablul USB Hi-Speed, care combină protocolul mai vechi USB 2.0 cu o viteză de 480 Mb/s și standardul USB-PD 3.1 cu diferite capacități. Deci, în acest caz, pe cablu este aplicat doar indicatorul de putere, fără viteza de transfer de date.

Câștigătorii concursului foto organizat de Dipol!

În această ediție am primit aproape 600 de lucrări de la tine! Felicitări câștigătorilor și participanților onorați – Mulțumim tuturor participanților și vă invităm să participați la ediția de anul viitor!
Locul I
Sebastian – Balcoane
Locul al II-lea
Waldemar – Perturbări de arhitectură
Locul al III-lea
Monika – LOOK UP
Mențiuni
Agnieszka
Electric fields
Agata
fără grabă
Ferenc
Antena
Wojciech
Antena
Kacper
Informația
Barbara
Dimineața albastră
Kamila
Dimineți în Lipinach
Dominik
Left
Dominik
Right
Dominik
Up

Sistem de video-interfon pentru apartament.

O diagramă a sistemului de video interfon Hikvision IP pentru un bloc de apartamente cu 10 etaje (40 de apartamente) este prezentată mai jos. Două seturi identice de stații de ușă/poartă sunt instalate la poartă și la intrarea în bloc care includ: modulul principal cu o cameră (DS-KD8003-IME1/EU G73652), cititor de carduri Mifare (DS-KD-M G73662), tastatură pentru a controla primul releu din stație (deschiderea) poarta wicket și apelarea chiriașilor individuali (DS-KD-KP G73668), și un modul de afișare care indică starea stației de ușă și care permite alegerea abonatului din listă (DS-KD- DIS G73670). Modulele stației de poartă din gard sunt închise în două cadre montate la suprafață (DS-KD-ACW2 G74354) cu scuturi de ploaie (DS-KABD8003-RS2 G74373). Poarta de intrare este controlată de stația de poartă din gard (al doilea releu este încorporat în modulul principal). Modulele de la intrarea în bloc sunt închise în două cadre încastrate (DS-KD-ACF2 G74343). Monitoarele DS-KH6320-WTE1/EU G74001 sunt instalate în apartamente. Întreaga rețea este formată din două switch-uri Ultipower 2224af N29987 cu 24 de porturi.
Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Alimentator 12V/5A - ZI-5000 (pentru camere supraveghere şi LED)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Modul afișaj Hikvision DS-KD-DIS (3.5Modul Hikvision DS-KD-KP cu tastatură pentru videointerfon IP Modul Hikvision DS-KD-M cititor de carduri Mifare (videointerfon gen.2)Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Modul afișaj Hikvision DS-KD-DIS (3.5Modul Hikvision DS-KD-KP cu tastatură pentru videointerfon IP Modul Hikvision DS-KD-M cititor de carduri Mifare (videointerfon gen.2)Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Protecție ploaie Hikvision DS-KABD8003-RS2 pentru carcase cu 2 module de videointerfoane 2-Wire Gen.2Switch PoE ULTIPOWER 2224af (24xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP)Switch PoE ULTIPOWER 2224af (24xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP)
Schema unui sistem de videointerfon pentru bloc.
Această configurație de sistem este foarte flexibilă. Orice abonat poate fi sunat de la stația de la ușă. După primirea apelului, abonat aude și vede persoana aflată la poartă și poate deschide oricând yala de la poartă. Monitoarele suportă o funcție de interfon care acceptă apeluri interne între apartamente individuale. În plus, fiecare monitor acceptă Internetul prin Wi-Fi pentru primirea și efectuarea apelurilor de la distanță și, dacă este necesar, deschiderea yalei.

Antene DVB-T2 SMART DIPOL.

Alegerea antenei potrivite este o problemă cheie în orice sistem TV. Când căutați modelul potrivit, luați în considerare următorii factori: câștig, directivitate, locația de montare, amplificator de semnal încorporat. Dintre acești patru factori, parametrul de bază și cel mai important în selectarea unei antene DVB-T2 este câștigul antenei. Câștigul de energie este un parametru măsurabil și este cel mai adesea dat în unități dBi. În termeni simpli, înseamnă cât de „mai bună” este o antenă dată în raport cu o antenă izotropă teoretică – una omnidirecțională, fără pierderi, având dimensiuni fizice zero. Cu cât câștigul este mai mare, cu atât mai bine. Unele antene au amplificatoare în cutia de antenă, care, atunci când sunt alimentate cu tensiune (de obicei 12 VDC), mărește și mai mult nivelul semnalului recepționat. Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie confundat cu câștigul nominal al antenei în sine.
DIPOL are în oferta două antene SMART: DIPOL SMART HORIZON A2230 si DIPOL SMART CITY A2010.
Antenă DVB-T2 DIPOL SMART HORIZON A2230
Antenă DVB-T2 DIPOL SMART CITY A2010
Aceste antene au o serie de avantaje, versatilitatea fiind cea mai importantă. Bypass-ul și amplificatorul din cutia de simetrizare fac posibilă funcționarea în două moduri:
  • pasiv – antena funcționează cu câștigul nominal (max. 14 dBi pentru modelele HORIZON și max. 10 dBi pentru modelele CITY),
  • activ – după aplicarea 12 VDC prin cablul coaxial (de la sursa de alimentare (nu este inclusă), multiswitch, amplificator etc.), semnalul este amplificat cu 20 dB suplimentari.

Conectori RJ-45 Pass-through.

DIPOL oferă conectori EZ RJ-45 cat. 5e J2012_100 și cat. 6 J2013_100. Semnul lor distinctiv este o trecere pe fire individuale care permite o sertizare mai rapidă și mai eficientă. Fișa trebuie sertizată și conductorul în exces este tăiat cu cleștele de sertizare E7911.
Mufe RJ-45 Cat.5e EZ Passthrough [100buc.]
Mufă (Rj-45), cat. 5e,
tip EZ J2012_100
Mufe RJ-45 Cat.6 EZ Passthrough [100buc.]
Mufă (Rj-45), cat. 6,
tip EZ J2013_100
Pregătirea cablului pentru sertizare
Cleşte sertizor mufe EZ (RJ45, RJ12/11) passthrough cu tăiere fire
Cleștele E7911 pentru sertizarea mufelor Pass-through (8P8C/RJ45, 6P6C/RJ12, 6P4C/RJ11)
Mufa este echipat cu clemă elastic care îl împiedică să alunece singur în socketul cleștelui. Contactele individuale au dinți ascuțiți, ușor distanțați, străpungând izolația conductorului individual, asigurând o conexiune sigură și durabilă.

Antene satelit de aluminiu - au vreo importanță

Dipol oferă 16 modele de antene satelit. 13 dintre ele sunt fabricate din oțel, iar două din aluminiu.
Principalul avantaj al antenelor din aluminiu este rezistența lor la coroziune. Imagini precum cea din imaginea de mai sus nu sunt neobișnuite. Antenele din oțel corodat strică acoperișurile și fațadele clădirilor. Acest lucru este adesea urmat de probleme cu recepția semnalului. Durata medie de viață a unei antene parabolice poate fi de 10 ani – acesta este momentul în care antena ar trebui să mențină un aspect relativ bun și parametrii de recepție. Acest timp poate fi redus semnificativ în zonele de coastă, unde seturile de antene sunt expuse la vânturi mai puternice, sare și uneori nisip. Utilizarea unei antene de aluminiu poate prelungi acest timp, în timp ce în cazul antenelor de oțel a căror acoperire se deteriorează (zgârieturilor de păsări, al crengilor sau al nisipului, sau chiar în timpul instalării neadecvate), se poate dovedi că la scurt timp după instalare acestea vor avea primele semne de coroziune.
Un alt avantaj al antenelor din aluminiu este greutatea mult mai mică față de cele din oțel. Acest lucru este deosebit de important atunci când sunt instalate în locuri greu accesibile. Rezistența mecanică mai mică la vânt poate fi considerată un dezavantaj, dar acest lucru va fi important în locurile expuse la rafale de vânt cu adevărat puternice.

Produse noi în oferta Dipol

Switch industrial ULTIPOWER 3621NDM (4x POE 802.3af/at), 2xSFP N299749 este un dispozitiv de tip industrial care oferă transmisie fără întreruperi de Internet pentru rețelele Ethernet 10/100/1000 Mbps. Cele patru porturi RJ45 acceptă negocierea automată și alimentarea prin PoE. Switch-ul detectează automat dispozitivele compatibile Power Delivery (PD) cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le asigură alimentarea. În acest fel, este ușor să alimentați dispozitivele de rețea situate în locuri fără acces la liniile de curent alternativ, cum ar fi AP-uri, camere IP, telefoane IP etc. Switch-ul este echipat cu două porturi SFP 1000 Mbps.
Antenă Trans-data 5G DW4-A A741003 este o antenă omnidirecțională de interior concepută pentru a îmbunătăți recepția semnalului 5G/LTE. Antena oferă un câștig de 4-6 dBi în benzile: 617-960, 1950-2700, 3300-4200, 4800-6000 MHz, făcând-o ideală pentru distribuirea semnalelor de la un repetor 5G/LTE într-o clădire de exemplu.
Monitor HIKVISION DS-D5024FN (24", 24/7, HDMI, VGA, TFT) M29124 a fost adaptat pentru a funcționa 24h/24h în sistemele de monitorizare CCTV. Ecranul 1920x1080 cu iluminare LED afișază corect imaginea de la următoarele intrări video: VGA sau HDMI. Monitorul este adaptat pentru a fi montat pe suportul VESA (100mm x 100mm).

Merită citit:

Sistem de distribuție DVB-T2 cu recepție din două direcții. Sarcina principală a instalatorului a fost să realizeze un sistem SMATV pentru a recepționa 5 multiplexuri DVB-T2 de la două emițătoare: 4 multiplexuri de la un emițător local de 100 kW (la o distanță de 12 km), 1 multiplex de la un emițător de 50 kW aflat la distanța de 50 km și distribuirea semnalului într-o instalație TV de aproximativ 70 de televizoare. În acest scop a fost folosit un set de două antene DIPOL SMART: Horizon A2230 și City A2010 conectate la un amplificator de canal Terra PA420T R82516...>>>mai multe
Schema unui sistem cu două antene DVB-T2
Receivere TV terestre DVB-T2 HEVC