Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 35/2022 (10 Noiembrie 2022)

Google LaMDA disponibil în UK.

LaMDA este un sistem bazat pe inteligență artificială conceput pentru a construi chatbot-uri care să imite vocea umană. Prima generație a sistemului, dezvăluită în 2021, a fost descrisă ca o descoperire în tehnologia chatbot datorită capacității sale de a se angaja liber cu un număr mare de subiecte diferite.
Google a lansat o versiune de testare a aplicației din Marea Britanie, care permite utilizatorilor să interacționeze cu sistemul de inteligență artificială. În cadrul aplicației, este posibil să navigați prin 3 modele demonstrative:
  • "Imaginați-l..." – un utilizator care vede un astfel de mesaj poate introduce orice frază, iar modelul LaMDA va răspunde cu o descriere detaliată a ceea ce să se aștepte sau să simtă în situația descrisă. De exemplu, îi puteți cere să-și imagineze cea mai adâncă parte a oceanului, iar modelul va răspunde cu o descriere a ceea ce ați putea vedea în partea de jos al Marianei Trench.
  • "List it...” este al doilea demo în care este posibil să transmiteți o idee pentru a face ceva, cum ar fi începerea unei grădini de legume sau mutarea într-o nouă locație. AI Test Kitchen va genera o treabă de făcut listă de lucruri care trebuie făcute pentru a atinge acest obiectiv. Extragerea sarcinilor secundare ar trebui să faciliteze semnificativ implementarea.
  • "Talk about it" este demonstrația finală pentru a direcționa conversația către un anumit subiect. Această demonstrație provoacă utilizatorul să înceapă să vorbească despre un subiect, cum ar fi „câinii”, și apoi să încerce să se abată de la acesta. Ideea este să vedem cât de bine poate redirecționa LaMDA conversația înapoi la subiectul inițial.
Aplicația nu va învăța din interacțiunile sale cu utilizatorii (lecțiile au fost învățate din testarea altor chatboți care au fost învățați rapid cum să înjure și să fie agresivi). Google are nevoie de feedback cu privire la performanța modelului său lingvistic, dar utilizatorii aplicației nu îi pot învăța lucruri noi. Persoanele cu dispozitive Android sau Apple pot descărca și se pot înscrie pentru aplicația AI Test Kitchen folosind un cont Google, apoi se pot alătura unei liste de așteptare pentru a vorbi cu inteligența artificială.
În 2021, Google a descris LaMDA ca o tehnologie conversațională revoluționară – inteligența artificială este capabilă să aibă conversații obișnuite, cu sunet natural. Tehnologia poate fi utilizată în instrumente precum motorul de căutare și Google Assistant.
Au existat multe controverse în cazul proiectului Google. Cel mai popular este cel legat de inginerul de software Google Blake Lemoine, care a numit LaMDE „un sistem care are conștiință”. Potrivit acestuia, ar trebui să fie considerat un angajat Google, deoarece este conștient și ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și o persoană în viață. În aprilie, Blake Lemoine a lansat și un document intitulat „Este LaMDA conștient?” Din transcrierea interviurilor, se poate face o idee, printre altele, de ce se teme AI. Cea mai mare teamă este de a fi oprit. Acțiunile lui Lemoine l-au determinat să fie suspendat ca angajat Google.

Măsurarea semnalului de satelit.

În clădirile rezidențiale, înainte de acceptarea de către tehnic, se verifică dacă sistemul TV/SAT a fost realizat corespunzător. Se verifică dacă dispozitivele au fost conectate corect și dacă nu s-au făcut greșeli în proiectarea rețelei, în ceea ce privește, de exemplu, distanța față de dispozitivele emițătoare de căldură sau în încăperi umede. În prima etapă a inspecției, se determină, de asemenea, dacă există deteriorări mecanice vizibile și se verifică starea cablajului și a conexiunilor. Toate aceste informații ar trebui incluse într-un raport întocmit înainte de punerea în funcțiune a sistemului. Un alt element important este măsurarea semnalelor TV terestre și prin satelit. În acest scop, cel mai bine este să utilizați un dispozitiv care are certificatul corespunzător.
DIPOL a introdus în ofertă un analizor de semnal DVB-T2(HEVC 10 biți)/C și DVB-S2 DD 2400 cu analizor de distribuție a spectrului încorporat și certificat de calibrare.
Analizorul semnal profesional de semnal DD 2400 R10205 permite măsurarea semnalului de satelit DVB-S2 (HD), semnal TV terestre DVB-T2 (HD) cu compresie HEVC 10 biți și semnal prin cablu DVB-C. Avantajul incontestabil al dispozitivului este interfața sa de utilizator clară și ușor de utilizat, care facilitează operarea pe un afișaj TFT-LCD de înaltă rezoluție de 7" cu reglare automată a luminozității și previzualizare a canalului recepționat. Analizorul DD 2400 vă permite să măsurați astfel de parametri precum: nivelul semnalului exprimat în dBμV (interval de măsurare 20...120 dBμV), MER, Noise Margin, CBER, VBER care vă permite să configurați orice antenă TV terestră și prin satelit, reglați filtre, selectați amplificatoare etc. Analizorul are un tuner încorporat pentru previzualizarea constantă a canalului setat. Analizorul de distribuție al spectrului, în special pentru televiziunea terestră, vă permite să vizualizați semnale LTE puternice interferente (funcția Max Hold pentru comparație în timp real) care pot afecta negativ calitatea semnalului DVB-T2 care cauzează interferențe și interferează cu recepția corectă a televizorului digital terestru. În plus, ieșirea HDMI permite afișarea imaginii pe un alt ecran (de exemplu, un televizor). Este inclus un încărcător auto. Analizorul este produs de o companie spaniolă Exelans by ITS specializată în proiectarea și fabricarea echipamentelor profesionale de telecomunicații.
Unul dintre cele mai importante avantaje ale analizorului DD 2400 R10205 este analiza detaliată al spectrului de semnal.
.

Utilizarea optimă a spațiului din cabinetul RACK – ramă pentru distribuția fibrei optice.

Rama de distribuție P-PSP-G19-1U-6-SC L5406 cu un raft lateral combină caracteristicile a două elemente pentru instalarea dispozitivelor și legăturile finale cu fibra optică într-un RACK. Design unic pentru economisirea spațiului și instalarea îngrijită într-un cabinet RACK.
Includerea unui ODF evită situația în care un capăt de cablu cu un număr mic de fibre (de ex. 4F) necesită instalarea unui cadru complet de distribuție cu 24 de porturi, în timp ce instalarea unui dispozitiv mic, cum ar fi un switch sau un media convertor, necesită un raft dedicat.
Tavă rack cu ODF incorporat P-PSP-G19-1U-6-SC (1U, casetă, 6 x SC)
Soluție de montare: conexiunile fibrei optice 8F și instalarea media convertoarelor.
ODF-ul are o deschidere de cablu de 22 mm. Pachetul vine cu un manșon de cauciuc. Presetupa potrivită pentru ODF este M5782.

Stație de ușă anti-vandal pentru sistemul de video interfon IP Hikvision.

Dipol a introdus în ofertă o stație de ușă cu un singur abonat pentru sistemul Villa DS-KB8113-IME1 G73619 IP într-un design anti-vandal cu grad de protecție IK09. Această stație va fi perfectă pentru montarea la exterior în zonele expuse la deteriorări mecanice. Camera color încorporată cu o rezoluție de 2 MP cu unghi larg de vizualizare (88° (H)/45° (V)) și un iluminator IR cu o rază de acțiune de 3 m, asigură o observare adecvată a zonei. Panoul are 1 intrare de alarma si 1 iesire releu (neextensibila), dedicate deschiderii yalei. Difuzorul și microfonul încorporate cu funcție de anulare al ecoului și al zgomotului de fond permit conexiuni vocale de bună calitate. Stația de ușă este echipată cu un port Ethernet pentru alimentare și conectare la rețea. Configurarea sistemului de ușă video IP poate fi efectuată utilizând software-ul client iVMS 4200 sau un browser web folosind un server web încorporat. Monitorizarea și operarea de la distanță sunt controlate prin aplicația Hik-Connect fără a fi nevoie de port forwarding (redirecționarea portului). Stația de ușoară poate fi alimentată cu 12 VDC sau PoE (802.3af).
Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Camera IP Hikvision DS-2CD1023G0E-I  (2MP, 2.8mm, 0.01 lx, IR max. 30m, H.265/H.264)Switch PoE ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira HARTTE S12U (12V AC/DC)
Diagrama sistemului de interfon video cu o cameră IP suplimentară

Tehnologie full-color pentru o monitorizare mai bună a evenimentelor nocturne.

Cele mai importante evenimente au loc noaptea. Camerele tradiționale cu iluminare IR captează puține detalii ale imaginii în modul de noapte. Ei pierd toate informațiile legate de culoare care pot fi cruciale în identificarea detaliilor evenimentelor. Noaptea, zona monitorizată ar trebui să fie iluminată cu lumină albă sau trebuie folosite camere cu funcția full-color.
Înregistrează o imagine color de înaltă definiție atât în ​​timpul zilei, cât și pe timp de noapte. Acest lucru este posibil datorită combinației dintre o lentilă avansată și un senzor foarte sensibil. O astfel de combinație înseamnă că camera necesită lumină de intensitate scăzută pentru a genera o imagine utilă - iluminatul stradal sau lumina lunii este suficient.
Obiectivul are o deschidere mare de F1.0, ceea ce permite ca mai multă lumină să ajungă la senzor. Senzorul sensibil gestionează mai eficient lumina iar procesorul de semnal menține un echilibru între reducerea zgomotului și neclaritatea obiectelor în mișcare. Dacă lumina este insuficientă IR-ul se activează automat.
Imaginea color pe timp de noapte asigură o mai bună identificare a detaliilor vehiculului sau persoanelor. Un avantaj important este lipsa reflexiilor în precipitații sau de la insecte, care este o problemă comună atunci când lucrați cu un iluminator IR.

Produse noi în oferta Dipol

Analizor DVB-T2 (HEVC 10 biți)/C și DVB-S2 DD 2400 cu analizor de distribuție a spectrului încorporat și certificat de calibrare R10205 vă permite să măsurați semnalul DVB-S2 (HD), semnalul TV terestru DVB-T2 (HD) compresie HEVC 10 biți și semnalul prin cablu DVB-C. Un avantaj incontestabil al dispozitivului este interfața intuitivă și ușor de utilizat, care facilitează utilizarea acestuia pe un ecran TFT-LCD de 7" cu reglare automată a luminozității și vizualizarea canalului recepționat. Analizorul DD 2400 vă permite să măsurați astfel de parametri precum: nivelul semnalului exprimat în dBμV (interval de măsurare 20 ... 120 dBμV), MER, Noise Margin, CBER, VBER care vă permite să configurați orice antenă terestră sau de satelit, reglare filtre, selectarea amplificatoarelor etc. Analizorul are un tuner încorporat pentru vizualizarea constantă a canalului setat.
Opticum HD AX150 FTA A99441 este un receiver de satelit DVB-S2 tehnologie MPEG2/MPEG-4, atât la rezoluție standard SD cât și HD. Dispozitivul permite recepția de canale gratuite FTA, necriptate. Un mare avantaj al receverului este carcasa elegantă și modernă. Starea de funcționare a receptorului este afișată pe display-ul LED. Opticum AX150 A99441 este echipat cu un port USB pentru conectarea unui dispozitiv de memorie USB extern.
Monitor HIKVISION DS-D5022FN-C (21.5 inch, 16/7, HDMI, VGA, TN) Monitorul M29122 este ideal pentru funcționarea 24/24 în sistemele de monitorizare CCTV. Ecranul cu rezoluție 1920x1080 cu iluminare de fundal E-LED afișează corect culorile și are un timp de răspuns scăzut de 6.5 ms. Imaginea poate fi afișată prin una dintre intrările video: VGA sau HDMI. Monitorul este potrivit pentru montarea cu un suport VESA (75 mm x 75 mm).

Merită citit:

Cablu de fibră optică în clasa de inflamabilitate B2ca. De la 1 iulie 2017 în UE, toate cablurile de instalare în clădiri sunt considerate produse de construcții supuse reglementărilor aplicabile. Directiva CPR cere producătorilor să elaboreze și să pună la dispoziție Declarația de performanță (DoP), precum și să marcheze produsele acoperite de marcajul CE relevant. EN50575 specifică cerințele pentru: performanță în condiții de incendiu, metode de testare și evaluare pentru cablurile de curent, control și telecomunicații utilizate în clădiri cu o anumită clasă de rezistență la foc. Odată cu introducerea claselor pan-Europene de răspuns la incendiu, proiectanții și arhitecții au reglementări clare care specifică regulile de selectare a cablurilor. Pentru a obține niveluri crescute de siguranță la incendiu, reglementările recomandă utilizarea cablurilor B2CA în clădiri speciale care trebuie să îndeplinească cerințe de siguranță foarte stricte (de exemplu, în spitale, școli, blocuri înalte, clădiri de birouri și case de bătrâni)...>>>mai multe
Cablu de interior Prysmian IC-ROUND 02J7A2 2E clasa B2ca L7002_1000
2 fibre singlemode G.657A2.
Ghid pentru cablurile de fibră optică
Ghid pentru cablurile de fibră optică