COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 36/2022 (18 Noiembrie, 2022)
Construcția unui conductor electric din plastic Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au găsit o modalitate de a face un material care este fabricat din plastic conductiv. Materialele plastice sunt considerate izolatoare, ceea ce înseamnă că conductivitatea lor electrică este foarte scăzută. Metalele, pe de altă parte, conduc electricitatea foarte bine, dar sunt greu de format, grele, opace și se corodează. În urmă cu 50 de ani, oamenii de știință au reușit să creeze conductori din polimeri sintetici, creați printr-un proces de dopaj care implică introducerea de atomi străini în rețeaua cristalină a materialului. Acest lucru produce materiale cu proprietăți dezirabile: flexibile și ușor de lucrat. Cu toate acestea, proprietățile lor nu sunt stabile: umiditatea și o creștere rapidă a temperaturii sunt o problemă, provocând o rearanjare a atomilor și o pierdere consecutivă a conductibilității electrice.
Structura metalelor și a conductorilor polimerici este similară – atomii sau moleculele sunt aranjate în rânduri strict ordonate, drepte și interconectate. Acest lucru permite electronilor să treacă ușor prin material, la fel ca mașinile ce se deplasează de-a lungul unei autostrăzi. Se credea că un material trebuie să aibă rânduri drepte și ordonate pentru a conduce electricitatea în mod eficient.

Structura unui metal tipic (stânga) și noul material. Atomii de carbon sunt gri, nichelul este verde și sulful este galben.
Cercetătorii au experimentat cu materiale care au fost descoperite cu mulți ani în urmă, dar nu au fost folosite. Structura lor nu este standard – afișată mai sus în dreapta imaginii. Inițial, materialul a fost făcut din atomi de carbon și sulf – oamenii de știință au dopat cu atomi de nichel și au creat conexiuni între traseele individuale. S-a dovedit că a fost creată o structură dezordonată, care, în teorie, nu ar trebui să conducă electricitatea. În ciuda lipsei unei fundații solide care să explice cum funcționează acest polimer, acestea funcționează indiferent de condițiile de mediu, de umiditate și temperatură.
Noul material poate fi format foarte ușor. Nu are nevoie de temperaturi ridicate pentru construcție, se comportă similar cu plastilina. Piesele conductoare din PC-uri, televizoare sau telefoane mobile pot fi create printr-un proces industrial simplu. Materialul va schimba modul în care sunt construite practic toate dispozitivele electrice. În plus, poate lua diferite forme, de exemplu, oamenii de știință testează finisaje poroase și structuri 2D și 3D. Dacă totul decurge conform planului, o revoluție în construcția dispozitivelor este în curs.
Interferențe LTE în sistemul DVB-T2. Banda de 700 MHz nu mai este utilizată pentru semnalele TV terestre. Această bandă a fost pusă la dispoziția operatorilor de rețele mobile pentru serviciile 5G/LTE. Prin urmare, canalele TV cu frecvențe înalte (mai sus de canalul 40) sunt cele mai expuse riscului de interferență de la transmițătoarele LTE. Imaginea de pe ecranul televizorului poate îngheța, pot apărea dungi și pătrate colorate (cadre înghețate). Cum poate fi confirmat această problemă? Cel mai simplu mod este să chemi un instalator care este echipat cu un analizor profesional.
Diagnosticarea tipului și nivelurilor semnalelor necesită adesea metode specializate. Acestea vor furniza informațiile obținute ca bază pentru analiza și interpretarea corectă a modificărilor la instalație. Una dintre funcționalitățile care oferă astfel de date este un analizor de spectru (spectrogramă), care examinează și analizează spectrul de frecvență al tuturor semnalelor din sistem în timp real. Un spectru de semnal este distribuția intensității semnalelor dorite și a semnalelor interferente (în special LTE) în funcție de frecvență.

Exemplu de distribuție a spectrului realizat cu analizorul DD 2400 R10205. În acest caz, semnalele de interferență LTE pot fi văzute pe spectrul frecvenței de mai sus de 694 MHz. Acestea pot afecta negativ calitatea semnalului DVB-T2, provocând interferențe și interferând cu recepția corectă a televiziunii digitale terestre.
Ieșiri video independente în NVR-urile. NVR-urile Hikvision, în funcție de model, au ieșiri HDMI și VGA unde imaginea poate fi afișată independent sau în paralel (aceeași imagine pe ambele ieșiri). În cazul ieșirilor independente, se poate seta o vizualizare diferită pentru fiecare dintre ele și orice cameră conectată la NVR poate fi alocată ferestrelor individuale într-o anumită vizualizare. În prezent, toate NVR-urile disponibile în oferta DIPOL au cel puțin două ieșiri independente, cu excepția seriei DS-7600NI-K1, de ex. K22044 DS-7604NI-K1(B) și K22045 DS-7604NI-K1/4P(B). Unele NVR-uri au ieșire BNC suplimentară în standardul CVBS, de ex. K22097 DS-7608NXI-I2/S unde imaginea poate fi setată și independent, dar rezoluția maximă a acestei ieșiri este limitată la 704 x 576p.
Switch PoE ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP)Camera IP Hikvision DS-2CD2046G2-I (4 MP, 2.8mm, 0,003lx, IR up to 30m, WDR, H.265, AcuSense)NVR 4K 16 canale Hikvision DS-7616NXI-I2/S (160 Mbps, 2xSATA, 4xAcuSense, VGA, HDMI, BNC, H.265)
Schema unui sistem de monitorizare cu două monitoare
conectat la ieșiri video independente
Cum să finalizați conexiunile de fibră optică într-un apartament? Cel mai util mod de a conecta cablurile de fibră optică care ajung în apartamente, este montarea unor rame de distribuție în camera tehnică. Aceste rame de distribuție sunt instalate împreună cu panouri proiectate pentru conexiunile făcute cu cablurile LAN.
În cazul în care investitorul dorește ca infrastructura de fibră să fie separată de cablurile LAN, este posibilă utilizarea unui dulap RACK separat sau să se utilizeze o cutie metalică de distribuție. Astfel de cutii permit, în funcție de versiune, să se conecteze de la 12 până la 144 fibre optice, ceea ce înseamnă conectarea de la 6 apartamente până la maxim 72. Aceste cutii au spațiu pentru a conecta un splitter optic în cazul în care infrastructura optică este conectată la un singur operator. În caz contrar, splitterele ar trebui instalate în cutii separte ale operatorilor.
Cutie distribuție FTTH ABS GXF6-15N5S, de interior, 36 splice-uri, 3 casete, 3 intrări
Cutie de distribuție interioară ABS GXF6-15N5S L54036.
Pentru clădirile mici, în care numărul de apartamente nu depășește 18, este posibilă utilizerea unei cuti din plastic bine gândită, ieftină, solid construită GXF6-15N5S, disponibilă la Dipol L54036. Sunt furnizate 3 porturi de intrare/ieșire de dimensiuni mari: 2 de 25 mm, 1 de 43x13 mm. În plus, există spațiu pentru instalarea a până la 4 splittere optice cu 8 ieșiri.
Configurație avansată de detecție al mișcării. Camerele IP Hikvision (cu excepția unor dispozitive de construcție) pot defini 8 zone idependente de detecție al mișcării, unde fiecare zonă poate avea sensibilitate diferită și poate detecta obiecte de dimensiuni diferite. Acest lucru poate evita problemele care pot fi cauzate de părțile în mișcare ale scenei (de exemplu, frunze și ramuri deplasate de vânt), atunci sensibilitatea în această zonă ar trebui redusă. Mai mult, parametrii de detecție pot fi diferiți în fiecare zonă pentru modurile de zi și de noapte. În modul de noapte, camerele generează adesea zgomot care poate fi recunoscut ca mișcare de algoritmi analitici. Prin urmare, se recomandă reducerea sensibilității de detecție al mișcării în timpul nopții
Aceste setări sunt disponibile după selectarea opțiunii de configurare avansată a detecției mișcării.
Panou de configurare avansatăal detecției mișcării
Produse noi în oferta Dipol
Monitorul HIKVISION DS-D5022FN-C M29122 este proiectat pentru funcționare non-sop în sistemele de supraveghere CCTV. Ecranul cu rezoluție 1920x1080 cu iluminare de fundal E-LED reflectă corect culorile și are un timp de răspuns scăzut de 6.5 ms. Imaginea poate fi afișată prin una dintre intrările video: VGA sau HDMI. Monitorul este potrivit pentru montare pe un suport VESA (75 mm x 75 mm).
Card MicroSDXC 256 GB UHS-I clasa 10 + adaptor SD M90379 este fabricat cu componente NAND FLASH de cea mai înaltă calitate de la producători mondiali renumiți. Datorită combinației dintre furnizori calificați și de încredere, teste detaliate de calitate și compatibilitate deplină, clientul primește un produs de calitate excelentă la un preț favorabil. Cele mai recente carduri GOODRAM micro SDHC/SDXC clasa 10 implementează interfața UHS-I sau Ultra High Speed, care este perfectă pentru dispozitive moderne precum camere video, DVR-uri, smartphone-uri și tablete.
Alimentare antenă TV cu separator SDC5 Separator D0021 în carcasă metalică turnată sub presiune cu prize de tip F, cu LED separator care indică starea dispozitivului. O sursă de alimentare comutată bazată pe un sistem cu un singur convertor cu un consum foarte scăzut de energie în stare de gol.


Sistem de video-interfon pentru apartament. O diagramă a sistemului de video interfon Hikvision IP pentru un bloc de apartamente cu 10 etaje (40 de apartamente) este prezentată mai jos. Două seturi identice de stații de ușă/poartă sunt instalate la poartă și la intrarea în bloc care includ: modulul principal cu o cameră (DS-KD8003-IME1/EU G73652), cititor de carduri Mifare (DS-KD-M G73662), tastatură pentru a controla primul releu din stație (deschiderea) poarta wicket și apelarea chiriașilor individuali (DS-KD-KP G73668), și un modul de afișare care indică starea stației de ușă și care permite alegerea abonatului din listă (DS-KD- DIS G73670). Modulele stației de poartă din gard sunt închise în două cadre montate la suprafață (DS-KD-ACW2 G74354) cu scuturi de ploaie (DS-KABD8003-RS2 G74373).>>>mai multe
Schema unui sistem videointerfon pentru bloc.
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.