COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 37/2022 (24 noiembrie 2022)
Miniaturizarea detectorilor IR va crește capacitățile electronice de larg consum. Miniaturizarea detectorilor cu infraroșu (IR) este importantă pentru integrarea acestora în echipamentele electronicele de ultimă generație, dispozitivele portabile și sateliți mici. Până acum, detectoarele IR s-au bazat pe materiale și tehnologii voluminoase și costisitoare. După cum se arată în revista științifică Nature Photonics, o echipă condusă de Dr. Ivan Shorubalko, cercetător la Institutul Empa, a reușit să dezvolte o modalitate rentabilă de a miniaturiza spectrometrele IR bazate pe un fotodetector cu puncte cuantice care poate fi integrat într-un singur cip. Cercetătorii au construit un spectrometru miniatural cu ghid de undă care folosește un fotodetector cu lungime subundă ca detector de lumină.
După cum se arată în imaginea de mai jos, fotodetectorul constă dintr-un electrod de aur situat în partea de jos, care acționează ca un centru de difuzie, un strat fotoactiv format din telură de mercur coloidal - HgTe - puncte cuantice și un electrod superior din aur. Mișcând oglinda, fotocurentul măsurat reproduce intensitatea undei de lumină staționară sau a luminii infraroșii. Transformarea Fourier a semnalului măsurat oferă un spectru optic.
Principiul de funcționare al spectrometrului IR
Miniaturizarea spectrometrelor cu infraroșu va duce la o utilizare mai largă a acestora în electronicele de larg consum, cum ar fi smartphone-urile care permit inspecția alimentelor, detectarea substanțelor chimice periculoase, monitorizarea poluării aerului etc. Detectarea unor substanțe chimice fără echipament de laborator poate deveni posibilă. Mai mult, dispozitivele care conțin astfel de detectoare pot fi folosite pentru a detecta medicamentele contrafăcute, precum și gazele cu efect de seră precum metanul sau CO2.
Sistem de multiswitch de la TERRA. Sistemele bazate pe multiswitch sunt profesionale și cea mai uzuală modalitate de a transmite semnal TV terestru (FM/DAB și DVB-T2) și satelit SAT (DVB-S2) semnalează către mai mulți abonați. Utilizatorul final este cel care decide ce programe să vizioneze prin achiziționarea receptorului de satelit corespunzător sau prin semnarea unui contract individual cu unul dintre furnizorii de televiziune. Produsele TERRA, dedicate utilizării sistemelor SMATV, sunt în primul rând echipamente de top, acoperite de o garanție de patru ani. Sistemele TV bazate pe aceste multiswitch-uri garantează o recepție excelentă a semnalului.
Într-una din casele din Cracovia, sistemul multiswitch a fost instalat pe baza echipamentelor TERRA.
Pe acoperișul unei vile a fost montat un catarg de antenă, pe care a fost instalată o antenă satelit de 120 cm A9682, care asigură recepția semnalelor de la doi sateliți: Hotbird 13°E și Astra 19.2°E. Pentru televiziunea terestră DVB-T2 în benzile VHF, respectiv UHF, antenele utilizate au fost: Dipol 4/5-12 A0140 (polarizare verticală), DIPOL SMART HORIZON A2230 (polarizare orizontală), în timp ce pentru radio FM antena Dipol 1RUZ PM B A0221. Pentru a egaliza și a crește nivelul semnalului DVB-T2, sa folosit un amplificator de canal at440 (acest amplificator a fost înlocuit cu noul model PA-420T R82516 din gama de produse DIPOL). Apoi, semnalul a fost transmis la multiswitch-ul MV-916L R70866. Carcasa turnată a dispozitivelor TERRA garantează o eficiență ridicată de ecranare – clasa A.
Camere Pan-tilt ColorVu Hikvision. Dipol oferă două camere pan-tilt: DS-2CD2387G2P-LSU/SL K01569 cu montare pe tavan și camera bullet DS-2CD2T87G2P-LSU/SL K03937, care îmbină două tehnologii ColorVu și AcuSense. Cu tehnologia ColorVu, camera poate înregistra imagini color și pe timp de noapte, păstrând în același timp detalii importante de identificare. Tehnologia AcuSense mărește eficiența sistemului de supraveghere prin eliminarea alarmelor false și prin filtrarea obiectelor/vehiculelor sau al ființelor umane.
Cameră bullet ColorVu
DS-2CD2T87G2P-LSU/SL K03937
Cameră dome ColorVu IP
DS-2CD2387G2P-LSU/SL K01569
Camerele sunt echipate cu doi senzori de 1/1.8" care permit o rezoluție totală a imaginii de 8 MP. Au două lentile ultra-luminoase cu o deschidere de F1.0 și o distanță focală de 4 mm, permițând o deschidere de 180° a câmpului vizual. Difuzorul și microfonul încorporate permit înregistrarea și comunicare audio. În condiții extreme, un iluminator cu lumină albă se poate porni și ilumina automat scena pentru a oferi imagini color de bună calitate. În plus, camerele pot emite o alarmă luminoasă pentru a prevenirea intrușilor. Suportul pentru versiunile mai vechi și cele recente de compresie H.265+ permite extinderea timpului de arhivare a înregistrărilor, menținând în același timp calitatea excelentă a imaginii și compatibilitatea cu versiunea anterioară. Funcții suplimentare pentru a ajuta la îmbunătățirea calității imaginii, inclusiv: AGC , 3D-DNR, WDR (130 dB), BLC, HLC și analiza de imagine încorporată (VCA bazată pe un algoritm de învățare profundă, vă permite să utilizați camera pentru proiecte avansate. Camera poate fi alimentată standard cu 12 VDC sau prin PoE (conform standardului 802.3af).
Cum funcționează extenderele HDMI la IP? Extenderele HDMI folosesc transmisia multicast pentru a transmite date între transmițător și receiver. Din acest motiv, nu este recomandată utilizarea extenderelor în rețelele de acasă (un astfel de stream este trimis într-o rețea standard către fiecare dispozitiv supraîncărcând astfel echipamentele din rețea - switch-urile sau routerele). Cel mai bine este să creați o rețea dedicată pentru extendere sau VLAN-uri dedicate (rețele locale virtuale).
Protocolul HDbitT este utilizat pentru transmisie. Tehnologia de transmisie digitală de înaltă definiție permite transmiterea audio/video la rezoluții de până la 4K x 2K la 60Hz prin cablurile de rețea, electrice, fibră optică, cele coaxiale sau fără fir.
HDbitT este un standard care asigură conectivitate „all in one” - protocolul permite transmiterea semnalului 4K video și audio, precum și transmiterea semnalelor de control RS232, IR și USB.
Avantajele cheie ale HDbiT:
 • distanța pe care poate fi transmis un semnal poate depăși 100m,
 • HDbitT acceptă funcții precum: CEC, EDID și HDCP,
 • suport pentru mai multe medii de transmisie, cum ar fi cablu torsadat, cablu coaxial, fibră optică, rețea electrică, rețea wireless,
 • posibilitatea de a securiza transmisia cu protocolul AES,
 • utilizarea rețelei de calculatoare existente pentru transmisia semnalului,
 • folosind compresie eficientă pentru a economisi lățimea de bandă în rețea,
 • dispozitive plug and play,
 • suport pentru conexiuni punct-la-punct și punct-la-multipunct.
Dispozitive care acceptă protocolul HDbitT:
 • Extender H3606R HDMI la IP + extensie telecomandă,
 • Receiver H3606R HDMI la IP + extender-receiver pentru telecomandă,
 • Extender H3613 HDMI la IP + extender USB,
 • Receiver H3613R HDMI la IP + extender-receiver USB,
 • Extender H3614 HDMI la semnal IP (multicast) v4.0,
 • Receiver H3613R HDMI la IP (multicast) – receiver v4.0.
Diagrama de montare a extenderului HDMI la IP cu extenderul USB H3613
Sudarea fibrei optice – testare cu VFL. Splicer-ul Signal Fire Ai-9 are un VFL încorporat. Acest dispozitiv generează lumină vizibilă (roșie) cu o lungime de undă de 650 nm pentru verificarea preliminară a sudurii. După realizarea sudurii de pigtail se conectează conectorul la priza VFL și se verifică lumina vizibilă apasând butonul „650” de pe partea frontală al splicer-ului.
Interesant, splicer-ul Signal Fire poate suda fibra atunci când lumina vizibilă este deja propagată. Sudura cu VFL se bazează pe sistemul mecanic de îmbinare și pe software-ul acestuia. Unele aparate de sudură refuză să funcționeze în aceste condiții. Această caracteristică poate fi utilă atunci când lumina vizibilă este introdusă în mai multe fibre folosind un splitter optic pe o parte a conexiunii (folosind un VFL dedicat, pentru a evita comutarea sursei de lumină și a fi în permanență în contact cu persoana care efectuează sudura) și sudura ce se efectuează pe cealaltă parte.
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Splicerul Signal Fire Ai-9 L5875 are un modul VFL încorporat. Prin urmare, este posibil să conectați pigtail-ul sudat direct la modul pentru verificarea sudurii.
Produse noi în oferta Dipol
Modulul de exterior pentru ușă IP Villa gen. a 2-a DS-KB8113-IME1G73619 este un modul de ușă cu 1 abonat pentru sistemul de video interfon IP din generația a 2-a de la Hikvision, cu design antivandal, cu protecție IK09. Camera color încorporată cu o rezoluție de 2 MP cu unghi larg de vizualizare (88°H și 45°V) și un iluminator IR cu o rază de acțiune de 3m, asigură o vedere adecvată a zonei 24/24h. Panoul are o intrare de alarmă și o ieșire releu (neextensibilă) dedicate deschiderii yalei. Difuzorul și microfonul încorporat cu funcție de anulare al ecoului și al zgomotului permit conexiuni vocale de bună calitate.
Antenă TRANS-DATA 5G DW4-A A741003 este o antenă omnidirecțională de interior concepută pentru îmbunătățirea recepției semnalului 5G/LTE. Antena oferă un câștig de 4-6 dBi în benzile: 617-960, 1950-2700, 3300-4200, 4800-6000 MHz, fiind ideală pentru distribuția semnalelor de la un repeter 5G/LTE pentru o casă de exemplu.
Switch industrial cu management ULTIPOWER 3621NDM (4x POE 802.3af/at), 2xSFP N299749 este un dispozitiv industrial care oferă transmisie a Internetului în rețea fără întreruperi. Switch-ul este echipat cu două porturi SFP 1000 Mbps și permite stabilirea conexiunilor la 10/100/1000 Mbps. Cele patru porturi RJ45 ale sale acceptă negocierea automată și alimentarea prin Ethernet (funcție PoE). Switch-ul detectează automat dispozitivele PD compatibile cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le asigură alimentează. În acest fel, este ușor să alimentați dispozitivele de rețea situate în locuri fără acces la liniile de curent alternativ, cum ar fi AP-uri, camere IP, telefoane IP etc.
Merită citit:
Interferențe LTE în sistemul DVB-T2. Banda de 700 MHz nu mai este utilizată pentru semnalele TV terestre. Această bandă a fost pusă la dispoziția operatorilor de rețele mobile pentru serviciile 5G/LTE. Prin urmare, canalele TV cu frecvențe înalte (mai sus de canalul 40) sunt cele mai expuse riscului de interferență de la transmițătoarele LTE. Imaginea de pe ecranul televizorului poate îngheța, pot apărea dungi și pătrate colorate (cadre înghețate). Cum poate fi confirmat această problemă? Cel mai simplu mod este să chemi un instalator care este echipat cu un analizor profesional....>>>mai multe
Exemplu de distribuție a spectrului realizat cu analizorul DD 2400 R10205. În acest caz, semnalele de interferență LTE pot fi văzute pe spectrul frecvenței de mai sus de 694 MHz.
Antenă SMART CITY DVB-T2 cu bypass până la 40 km de emițător
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.