SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 38/2022 (13 Decembrie 2022)
Bateriile cu stare solidă vor înlocui bateriile cu lithiu-ion? ProLogium, liderul mondial în tehnologii inovatoare de baterii de ultimă generație pentru auto, de consum și industriale, a dezvoltat baterii cu stare solidă cu un anod de oxid de siliciu. O astfel de baterie poate crește semnificativ autonomia mașinilor electrice. ProLogium, partener al Mercedes la Salonul Auto de la Paris, a anunțat că prototipul celulei ar trebui să fie gata în trimestrul următor, dar va trebui să mai așteptăm o perioadă pentru versiunea finală.
Electrolitul de oxid foarte stabil este destinat să înlocuiască lichidul electrolitului polimeric, lichid inflamabil și astfel să prevină sau să întârzie efectul instabilității termice. Stabilitatea electrolitului permite utilizarea materialelor catodice și anodice de înaltă performanță, care este de așteptat să ofere o densitate de energie mai mare în celule și costuri de producție mai mici.
În prezent, modelele selectate de mașini electrice pot parcurge aproximativ 500 km în condiții favorabile cu o singură încărcare.
Se așteaptă ca bateriile cu stare solidă să dubleze această cifră.
Se așteaptă ca bateriile cu stare solidă să dubleze această cifră.
Designul bateriilor lithiu-ion, precum și al bateriilor moderne cu stare solidă este în esență identic. Ambele folosesc un catod, un anod și un electrolit. Într-o baterie lithiu-ion, două amestecuri diferite de electrolit lichid sunt separate printr-un separator. O baterie cu stare solidă utilizează ca separator un electrolit solid nu unul lichid. Dar acestea nu sunt singurele avantaje ale acestei tehnologii. Soluția inovatoare va reduce, de asemenea, cantitatea de lithiu la minimum, ceea ce va fi benefic pentru costul de producție al bateriilor. Cu alte cuvinte, în viitor bateriile nu numai că vor fi mai ieftine, dar vor oferi și o autonomie mult mai mare. Momentan, însă, nu știm când va fi noua tehnologie implementată în producția de masă.
Ce cablu și ce conectori sunt utilizați pentru conectarea antenelor la routerele mobile? Antenele folosite pentru a îmbunătăți semnalul unui operator de telefonie mobilă au o impedanță de 50 ohmi (cablul coaxial TV nu este permis deoarece are o impedanță de 75 ohmi). Cablul folosit pentru prelungirea cablului de antenă este Tri-Lan 240 E1171. Când vine vorba de conectori, cablul de antenă este sertizat cu un conector SMA, la care se poate conecta un pigtail suplimentar pentru anumite modemuri.
Când selectați o antenă externă, verificați dacă modemul acceptă tehnologia MIMO (doi conectori de antenă). Aceste tipuri de modemuri necesită utilizarea unor antene adecvate pentru a vă asigura lățimea de bandă a canalului de transmisie. Două cabluri coaxiale ar trebui să fie trecute de la modemul de tip MIMO la antene.
Antenă DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 – parametri de recepție confirmate de teste. O antenă ideală este cea care are câștig mare, directivitate optimă, dimensiune relativ mică și nu necesită alimentare suplimentară. Pentru a răspunde nevoilor consumatorilor și instalatorilor, DIPOL a introdus antene din seria SMART, care au fost optimizate pentru cerințele de mai sus.
Antena DIPOL SMART HORIZON A2230 a fost supusă unui număr de teste de instalator înainte de implementarea comercială, inclusiv analiza performanței într-un interval de 10 până la 100 km de la un transmițător de 100 kW. Testele au inclus măsurători în locații cu clădiri de diverse înălțimi, precum și teste comparative cu alte antene DVB-T2 disponibile pe piață. Testele au arătat că antena este ideală pentru recepție. Fără probleme majore, este posibilă recepția DVB-T2 de la o distanță de 94 km de emițător (100 kW, bandă UHF, profilul terenului a fost fără obtacole), cu puterea semnalului în modul pasiv al antenei. cu o medie de 50 dBμV pentru 3 canale, iar valoarea MER cu o medie de 30 dB. Aceste valori ar trebui considerate suficiente pentru recepția de către un singur receptor. În cazul unei instalații mai mari, trebuie utilizat modul activ, care crește puterea semnalului cu 15-20 dB, iar valoarea MER cu 2-3 dB.
Powermetru optic inclus în aparatul de sudură fibră optică Signal Fire AI-9. L5875 are un powermetru încorporat pentru a măsura puterea absolută și puterea relativă a semnalului. Măsurarea absolută este puterea reală masurată a semnalului care ajunge la receiver. Un exemplu este implementarea unui serviciu bazat pe o rețea GPON în care instalatorul, după sudarea unui pigtail în cutia de abonat, măsoară semnalul la intrarea în ONT, verificând dacă acesta se află în intervalul -32...-12 dBm (pentru sisteme GPON din clasa C+).
Măsurarea relativă, cunoscută și sub denumirea de măsurare de referință, implică măsurarea puterii semnalului în raport cu o anumită valoare. Această valoare este de obicei determinată în așa-numitul proces de calibrare al analizorului care implică conectarea unei surse de lumină la powermetru printr-un patchcord. Valoarea măsurată (puterea sursei minus atenuarea patchcordurilor), devine valoarea de referință în raport cu care se poate face o măsurătoare, ținând cont de distanța optică realizată. Analizorul va afișa apoi atenuarea secțiunii de interes.
În exemplul de mai sus, powermetrul din Signal Fire AI-9 a fost folosit pentru a determina atenuarea unui patchcord de 30m SC - SC/APC. L5819 a fost folosit ca sursă de lumină. Patchcordul alb este folosit pentru măsurare, iar atenuarea acestuia o omitem în procesul de măsurare.
Procesul de măsurare începe cu calibrarea - conectarea sursei de lumină la powermetru folosind un patchcord și determinarea valorii de referință, care în acest caz a fost -6.4 dBm. Această valoare este stocată în memoria powermetrului prin apăsarea butonului „UNIT” de pe carcasa aparatului (față). Ecranul afișează „0.0 dB”. De acum, powermetrul arată atenuarea tuturor elementelor care se vor conecta între acesta și sursa de lumină și patchcordul folosit pentru măsurare. În acest caz particular, atenuarea patchcordului a fost de 0.26 dB. Merită să ne amintim că, luând măsurarea în acest fel, powermetrul arată doar atenuarea patchcordului folosit la măsurare (cel alb). Pentru a obține informații complete despre atenuarea patchcordului, capetele cablului măsurat trebuiesc inversate. În acest caz particular, ar fi, de asemenea, necesară schimbarea patchcordului folosit pentru măsurare (și recalibrare) din cauza nepotriviri conectorul la sursa de lumină.
Powermetrul optic din aparatul de sudură AI-9 poate fi configurat prin butoanele de pe carcasă sau prin aplicația instalată pe smartphone, aceeași folosită pentru configurarea și calibrarea arcului de sudură.
Descărcarea înregistrărilor din aplicația Hik-Connect. O nouă opțiune pentru serviciul de acces la distanță bazat pe cloud Hik-Connect este acum disponibilă în alicația pentru telefon. Până acum, nu a fost posibil să descărcați conținut folosind o conexiune prin cloud. A fost posibilă rezolvarea aceastei probleme prin înregistrarea materialului de redare, dar acest lucru nu a fost comod, deoarece a necesitat așteptarea până parte esențială din eveniment. O nouă opțiune de descărcare a înregistrarilor a fost adăugată în aplicație. Aceasta permite descărcarea unui fragment al înregistrării cu o lungime între 10 și 130 de secunde. Înregistrările sunt salvate pe telefon, și pot fi accesate selectând butonul „Mai multe” din meniul principal și apoi „Fotografii și video”.
Notă: este necesar să faceți un update de firmware pentru DVR pentru această opțiune (modelele mai vechi posibil să nu accepte noua opțiune).
Notă: este necesar să faceți un update de firmware pentru DVR pentru această opțiune (modelele mai vechi posibil să nu accepte noua opțiune).
Pentru a descărca înregistrări, faceți click pe descărcare pentru a începe descărcarea înregistrărilor, apoi selectați partea de interes. Înregistrările sunt stocate în memoria telefonului - le puteți vizualiza și exporta din aplicație
Analizor DVB-T2(HEVC 10 biți)/C și DVB-S2 DD 2400 R10205 vă permite să măsurați semnalul de la satelit DVB-S2 (HD), semnal TV terestru DVB-T2 (HD), compresie HEVC de 10 biți și semnal prin cablu DVB-C. Un avantaj incontestabil al dispozitivului este interfața clară și ușor de utilizat și afișajul TFT-LCD de înaltă rezoluție de 7" cu reglare automată a luminozității și previzualizare a canalului recepționat. Analizorul DD 2400 vă permite să măsurați parametri precum: nivelul semnalului exprimat în dBμV (interval de măsurare 20...120 dBμV), MER, Noise Margin, CBER, VBER care vă permite să configurați orice antenă TV terestră sau satelit, reglaj filtre, selectare amplificare, analiza spectrului etc. Analizorul are un tuner încorporat pentru previzualizarea constantă a canalului setat. | ||
Receiverul optic FTTH OD-012 H TERRA R81520 este utilizat pentru sistemele care folosesc transmisia prin fibra optică. Este folosit pentru crearea de sisteme care permit transmiterea semnalelor radio terestre DVB-T2 și FM/DAB. Această tehnologie se distinge prin atenuare scăzută, interferență scăzută și, cel mai important, permite transmiterea semnalelor pe distanțe lungi. | ||
Carcasa Pulsar AWO529WS M5719W este folosită pentru a proteja DVR-ul împotriva accesului neautorizat sau furtului. Permite montarea într-o poziție verticală, cum ar fi pe un perete. Datorită unui astfel de montaj și adâncimii reduse, se poate economisi spațiu. Carcasa este o soluție bună oriunde nu puteți instala cutii adânci sau cabinete de RACK 19". | ||
Merită citit:
Sistem de multiswitch de la TERRA.. Sistemele bazate pe multiswitch sunt profesionale și cea mai uzuală modalitate de a transmite semnal TV terestru (FM/DAB și DVB-T2) și satelit SAT (DVB-S2) semnalează către mai mulți abonați. Utilizatorul final este cel care decide ce programe să vizioneze prin achiziționarea receptorului de satelit corespunzător sau prin semnarea unui contract individual cu unul dintre furnizorii de televiziune. Produsele TERRA, dedicate utilizării sistemelor SMATV, sunt în primul rând echipamente de top, acoperite de o garanție de patru ani. Sistemele TV bazate pe aceste multiswitch-uri garantează o recepție excelentă a semnalului...>>>mai multe
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI