Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr 40/2022 (5.12.2022)

Alternativă la navigația prin satelit.

Cercetătorii olandezi au dezvoltat un sistem de poziționare bazat pe rețele celulare. Este mai stabil și mai precis decât GPS-ul, mai ales în condiții urbane. Prototipul, care a fost implementat pe o rețea celulară special configurată, a obținut o precizie de 10 centimetri. Această nouă tehnologie este importantă pentru implementarea unei game largi de aplicații avansate bazate pe locație, inclusiv vehicule autonome, comunicații cuantice și sisteme de comunicații mobile de ultimă generație.
Sistemele globale de navigație prin satelit (GNSS) sunt folosite pentru a naviga și a distribui timpul, informațiile esențiale pentru infrastructura critică, sistemele de comunicații mobile și noile tehnologii, cum ar fi vehiculele autonome. Desigur, navigația prin satelit poate oferi o precizie la nivel de centimetru, dar nu este de încredere. Acest lucru este evident mai ales în orașe, unde clădirile înalte blochează semnalul satelitului, ceea ce face poziționarea inexactă sau eșuând cu totul. Acest lucru pune o problemă semnificativă pentru vehiculele autonome, de exemplu. În plus, o cerință pentru siguranța infrastructurii critice este furnizarea unui sistem de rezervă, care nu există astăzi.
Cercetătorii au dezvoltat un sistem de poziționare SuperGPS la sol independent de GNSS. Comunicarea cu receptorii se bazează pe rețelele celulare. Inovația constă în introducerea unui ceas atomic de mare precizie, care face posibilă transmiterea mesajelor de poziționare la fel ca și sateliții GPS, folosind ceasuri similare. Conexiunea se realizează printr-o rețea de fibră optică existentă, care asigură o latență scăzută, mai mică de 1 nanosecundă. Acest lucru permite o navigare precisă și deschide calea pentru crearea unui sistem de sincronizare a timpului, generat de ceasurile atomice, către utilizatori prin intermediul rețelelor de telecomunicații.

Comunicarea cu receptoarele de semnal este similară cu cea din rețelele celulare, totuși, într-o gamă extinsă de frecvență, împărțită în mai multe benzi mai înguste. Acest lucru crește fiabilitatea transmisiei semnalului în zonele cu clădiri înalte. SuperGPS extinde funcționalitatea rețelelor de telecomunicații radio, care va oferi nu numai conectivitate, ci și servicii de cronometrare și poziționare cu o acuratețe și fiabilitate fără precedent.

Ce este funcția DDM în modulele SFP.

DDM, sau Digital Diagnostics Monitoring, este un set de funcții care vă permit să monitorizați funcționarea modulelor SFP de fibră în switch-urile de rețea. Când un modul cu DDM este introdus într-un switch, acesta obține acces la următorii parametri:
  • temperatura modulului SFP,
  • tensiunea de alimentare,
  • curent pe dioda laser,
  • Puterea de transmisie Tx,
  • Nivel semnal Rx.
Mai mult, în funcție de implementarea protocolului în switch, este posibil să se afișeze mesaje privind problemele de transmisie și pierderea totală a semnalului. DDM în legătură cu SNMP (Simple Network Management Protocol) permite o gestionare mai eficientă a rețelei și monitorizarea parametrilor acesteia la nivel de strat fizic. Se pot seta și alarme pe diferiți parametri.
Vedere a ferestrei de date DDM în switch-ul TP-Link TL-SG3428X cu modul Ultimode L1430 SFP+

Cablu UTP categoria 5e cu clasa de inflamabilitate Cca.

Cerințele pentru utilizarea cablurilor cu o clasă specifică de reacție la foc într-un anumit tip de clădire ar trebui să se bazeze pe o analiză de risc realizată de proiectantul instalației sau alte documente naționale formale și legale.
Cablul NETSET U/UTP cat.5e E1415_500 respectă directiva CPR și îndeplinește standardul european EN 50575, care stabilește cerințele de performanță în condiții de incendiu, metode de testare și evaluarea cablurilor ca materiale de construcție.
Cablu U/UTP Cat5e NETSET Cupru integral, rezistenţă la foc Cca s1a,d1,a1 rolă 500m
NETSET U/UTP cat 5e clasă Cca s1a,d1,a1 E1415_500
Conform ghidurilor Asociației Inginerilor Electrici Polonezi, cablul CPR clasa Cca trebuie instalat în afara căilor de evacuare, în următoarele clădiri:
  • reședințe rezidențiale și comunitare,
  • Blocuri cu înălțime medie (25 până la 55 m) și înalte (mai mult de 55 m) deasupra nivelului solului sau rezidențiale cu mai mult de 9 până la 18 etaje supraterane inclusiv,
  • încăperi destinate prezenței simultane a mai mult de 50 de persoane care nu sunt ocupanții permanenți ai acestora și care nu sunt destinate în principal utilizării persoanelor cu mobilitate redusă;
  • spitale, creșe, grădinițe, cămine pentru bătrâni,
  • cladiri comerciale.
Cu toate acestea, conform directivelor Asociației inginerilor electrici polonezi, clasa de reacție la foc a cablurilor și a altor conductori instalați pe căile de evacuare nu trebuie să fie mai mică de B2ca-s1b, d1, a1. Prin urmare, DIPOL recomandă NETSET U/UTP cat. 6 B2ca-s1a-d1-a1 E1615_500.

DD 2400 – măsurarea profesională a semnalelor TV/SAT.

+ Pe lângă măsurarea parametrilor individuali ai semnalelor TV digitale, care au un impact semnificativ asupra implementării și funcționării corecte a rețelelor RF/SAT, unul dintre criteriile principale în alegerea unui analizor va fi ușurința de utilizare și funcționalitatea acestuia. Cu siguranță, un dispozitiv mult mai convenabil va fi un analizor care are o intrare comună pentru semnalele DVB-T2 și DVB-S/S2. Această soluție elimină comutarea sau rearanjarea greoaie a cablului de măsurare atunci când se măsoară direct de la multiswitch. O altă caracteristică importantă este măsurarea semnalelor RF pe o gamă foarte largă, ceea ce elimină problema supraîncărcării semnalului asupra elementelor individuale din sistem, precum și a analizorului în sine.
Analizorul DD 2400 R10205 permite măsurarea puterii semnalului RF exprimată în dBμV în intervalul 20...120 dBμV. Captura de ecran de mai sus arată măsurarea pentru un canal TV terestru DVB-T2. Parametrii principali sunt următorii: PUTEREA (nivelul semnalului RF), marja de zgomot, rata de eroare de modulație (MER), erori înainte de corecție Viterbi (CBER) și după corecție (VBER). Toate măsurătorile sunt prezentate pe un singur ecran.
Butonul iVMS-4200 care conectează aplicația la Hik-Connect
Se poate întâmpla ca butonul în cauză să nu fie vizibil în program. Acest lucru se întâmplă atunci când .Net Framework nu este pe sistem sau computerul nu a fost repornit după instalarea acestuia.

Controlul bidirecțional al unei uși ajutorul controlerului DS-K2801.

Diagrama de mai jos prezintă o singură trecere, controlată în două sensuri folosind DS-K2801 G75021. La intrare și la ieșire sunt montate cititoare RFID echipate și cu tastatură DS-K1107AMK G75662 care funcționează în standardul Mifare (13,56 MHz). Cititoarele sunt conectate la controlerul DS-K2801 prin magistrala de comunicare Wiegand. O astfel de configurare permite autorizarea utilizatorului la intrare și ieșire folosind card, card și PIN sau PIN. În plus, autorizarea poate fi setată în controler prin introducerea numărului cardului. O yală reversibilă XS12R G74232 este conectată la controler prin intermediul unui buton de ieșire de urgență K7PEB (verde) G77194. Când butonul de ieșire este apăsat, circuitul care conectează controlerul la yala electrică este întrerupt, ceea ce determină deschiderea ușii. Pe ușă este montat un contact magnetic B-3A G3522, care transmite informații despre starea ușii către controler. În timpul procesului de configurare, instalatorul atribuie privilegii utilizatorului, cum ar fi metoda de autorizare (de exemplu, card, PIN), drepturi de acces, program etc., astfel încât utilizatorii să se poată deplasa prin clădire conform drepturilor lor atribuite. Un istoric al evenimentelor este, de asemenea, stocat în controler.
Yală electromagnetică BIRA HARTTE XS12R (12V DC, îngustă, fail-safe)
Diagrama unei uși bidirecționale folosind controlerul DS-K2801 G75021.

Produse noi în oferta Dipol

Sursă de alimentare în comutație 12V/300mA JACK 3,5(+) D0022 pentru alimentarea amplificatoarelor de antenă cu injectoare de alimentare C0397. Acest tip de circuit este utilizat atunci când amplificatorul (sistemul de amplificator) trebuie alimentat la 12 V și maxim 300 mA. Sursa de alimentare standard D0012 poate furniza doar 100 mA.
Nod optic FTTH OD-012 H TERRA R81520 este utilizat în sistemele de fibră optică cu transmisie de semnal CATV și radio FM/DAB. Această tehnologie se distinge prin atenuare și interferență mică și, cel mai important, permite transmiterea semnalelor pe distanțe lungi.
Carcasa Pulsar AWO529WS M5719W este folosită pentru a proteja DVR-ul împotriva accesului neautorizat sau furtului. Permite montarea într-o poziție verticală, cum ar fi pe un perete. Datorită unui astfel de montaj și adâncimii mici, se poate economisi spațiu. Carcasa este o soluție bună oriunde nu puteți instala dulapuri adânci sau dulapuri RACK19".

Merită citit:

Pigtailuri singlemode colorate. DIPOL oferă seturi de pigtailuri de fibră optică color, care permit terminarea unei căi de fibră optică într-un mod plăcut din punct de vedere estetic și permițând identificarea ușoară a fibrelor individuale într-un ODF, tavă de îmbinare etc.>>>mai mult
Set pigtailuri SC/UPC L35511A (culori: roșu, verde, albastru, galben) și un exemplu de utilizare într-un mini switch L5312 (este necesară achiziționarea a două seturi). Utilizarea culorilor face posibilă identificarea fibrelor.
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Amplificați semnalul 4G în casa dvs.