COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 41/2022 (15 Decembrie 2022)
Rețeaua 5G la bordul aeronavelor. Comisia Europeană și-a actualizat decizia privind frecvențele utilizate pentru comunicațiile mobile, la bordul aeronavelor. Odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări, companiile aeriene își vor putea echipa avioanele cu transmițătoare celulare, atât cele care folosesc conectivitate 5G, cât și standarde mai vechi. Acest lucru va permite pasagerilor aflați la bordul aeronavelor din UE să-și folosească telefoanele mobile.
Comisia Europeană a aprobat dotarea avioanelor cu transmițătoare BTS ale rețelelor mobile, inclusiv 5G.
Conexiunea se va face prin satelit.
În 2008, au fost rezervate frecvențele pentru comunicațiile mobile, care ar fi disponibile doar în spațiu. Actualizarea deciziei de implementare are scopul de a permite implementarea rețelei 5G în aeronave. Avioanele se vor conecta la rețelele terestre prin sateliți, permițând pasagerilor să folosească internetul, dar și să efectueze apeluri și să trimită mesaje text. Comparând-o cu rețeaua terestră „standard”, diferența de funcționare (cu excepția frecvenței) va fi secțiunea dintre stația de bază și primul central. În cazul conexiunilor terestre, în această secțiune se utilizează infrastructura de fibră optică, dacă utilizatorul (pasagerul) se conectează la BTS-ul situat în aeronavă, conexiunea la primul central se va face prin satelit. Acest lucru va impune probabil unele restricții asupra vitezei maxime de navigare, întârzierile vor fi, de asemenea, puțin mai mari decât cele standard.
În 2014, Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene a decis că companiile aeriene nu trebuie să solicite activarea modului avion.
Antenă LTE multibandă. Când alegeţi o antenă, este important să obțineți informații despre locația celor mai apropiate transmițătoare. Astfel de informații sunt furnizate de birourile de servicii pentru clienți ale operatorului. De asemenea, merită să verificați frecvența de emisie atribuită unui anumit serviciu. Dacă stația de bază acceptă mai multe benzi, de ex. LTE800, LTE180, LTE2100, iar routerul are o funcție de agregare, trebuie utilizată o antenă de bandă largă. Antena trebuie aleasă în funcție de distanța dintre locul de recepție și emițătorul operatorului.
Când transmițătorul este situat la o distanță de peste 6 km, vă recomandăm să utilizați antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 (este cea mai bună antenă oferită de DIPOL pentru rețele LTE):
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024
Când transmițătorul este situat la o distanță mai mică de 6 km, vă recomandăm să utilizați antena ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_10:
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x10m cu SMA)
Antena ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054 este disponibilă în următoarele variante de cablu 5, 10, 15, 20m.
Curățarea conectorilor de fibră optică. Atenuarea este principala problemă a transmisiei semnalului pe distanțe lungi. Pentru fibrele optice, atenuarea poate depinde de diverși factori, cum ar fi precizia sudurii sau depășirea razei minime de îndoire a fibrei. Deseori se întâmplă însă, ca, în ciuda conexiunii și cablajului corect, atenuarea căii optice să fie încă prea mare.
Un factor de atenuare adesea uitat și neglijat este murdărirea suprafeței ferulei conectorului sau adaptoarelor de fibră optică. Se întâmplă ca acesta să fie principalul și singurul motiv al problemei cu transmisia semnalului.
Curățător conectori fibră optică Neoclean-E3 (SC, FC, ST, E2000)
NANOCLEAN-E3 L59161 vă permite să curățați conectorii cu ferulă de 2,5 mm.
Pentru conectorii cu ferulă de 1,25 mm trebuie folosit modelul E1 L59162.
DIPOL oferă două dispozitive universale de curățare automată ale renumitului brand japonez NTT. Sculele NANOCLEAN L59161 și L59162 fac posibilă curățarea componentelor de mai sus. Avantajul cheie al acestei soluții este capacitatea de a curăța conectorii pigtail conectați la în interiorul cuplei din ODF fără a fi nevoie să îi deconectaţi. Conectorul este în interior, iar dispozitivul de curățare din exterior, pentru a curăța în același timp fața ferulei și manșonul adaptor. Cu un vârf adecvat, NANOCLEAN poate fi folosit pentru a curăța ferulele din conectorii ne montaţi în cuple.
Conectorului înaintea utilizarii instrumentului de curățare.
Conectorului după utilizarea instrumentului de curățare.
Dispozitivele de curăţare automate NTT oferă calitate și performanță înaltă. După aproximativ 750 de cicluri de curățare, cartuşul L59163 trebuie înlocuit. Aceste instrumente trebuie să fie de interes pentru majoritatea instalatorilor de rețele de fibră optică, în special pentru cei care sunt obligați să furnizeze rapoarte de măsurare a instalațiilor efectuate.
Amplificatoare de canal TERRA – când se folosesc? Una dintre principalele probleme în construirea și punerea în funcţiune a sistemelor SMATV este să nu fie foarte mare nivelul de semnal între multiplexuri. În timp ce în sistemele DVB-T2 mai mici acest lucru este de mică importanță (din cauza distanțelor mici de la antenă la receiver și a unui număr mic de abonaţi), în cazul sistemelor mai extinse astfel de diferențe sunt cruciale pentru funcționarea corectă a întregului sistem. Motivul cheie pentru nivelurile diferite de semnal pentru multiplexurile DVB-T2 individuale este atenuarea neuniformă a frecvențelor în diferite medii, de ex. aer, cablu coaxial etc. Aceste diferențe cresc odată cu distanța și frecvența. Alte motive importante care cauzează aceste diferențe de nivel ale semnalului pot fi:
  • Parametrii transmițătoarelor DVB-T2 care transmit MUX-uri cu nivele de semnal diferite,
  • Antene DVB-T2 cu câștig variabil,
  • Recepția semnalelor TV DVB-T2 din diferite direcții și/sau mai multe transmițătoare.
Soluția ideală pentru a elimina problemele de mai sus este utilizarea unuia dintre cele două modele de amplificatoare de canal TERRA: PA321TP R82513 sau PA420T R82516.
Amplificatoarele de canal TERRA PA321TP R82513 sau PA420T R82516 permit recepția semnalelor DVB-T2 de la două transmițătoare diferite cu nivel de semnal diferită. Sistemul de control automat al câștigului permite egalizarea automată a semnalului la un nivel de 113 dBμV (pentru 6 MUX-uri) pentru toate canalele, indiferent de nivelul acestora la intrarea dispozitivului (în timp ce se menține un minim de 50 dBμV).
Care este distanţa maximă de transmisie a semnalului video HD-CVI. Sistemul HD-CVI permite înregistrarea și transmiterea video analogică de înaltă rezoluție prin cablu coaxial sau UTP/FTP (folosind video balunuri). Avantajele sale cheie includ:
  • rezoluție înaltă - până la 4K (8 MP),
  • instalare ușoară plug and play, fără a fi nevoie să configurați conexiunea în sine,
  • compatibilitate cu alte sisteme: AHD, HD-TVI și IP,
  • rază lungă de transmisie video (500 m pentru semnal 1080p folosind cablu RG-59, 300 m pentru UTP),
  • transmite 4 semnale printr-un singur cablu (video, date pentru control OSD și PTZ, audio, alimentare),
  • fără delay.
Transmiterea a 4 semnale printr-un singur cablu (video, date pentru control OSD și PTZ, audio, alimentare)
Distanța maximă de transmisie (în metri) pentru camere HD-CVI:
 RG-59RG-6
E1015
E1017
UTP cat.5e
E1408
E1410
720p8001200450
1080p (2 MP)500800300
4-8 MP500700300
Mini videointerfon IP Hikvision DS-KV6113-WPE1(B) este un videointerfon cu 1 abonat din generația a 2-a de sisteme de video interfonie IP Hikvision. Designul atractiv și funcționalitatea excelentă fac ca această stație să fie potrivită pentru case unifamiliale. Camera color încorporată cu rezoluție de 2 MP, cu unghi larg de vizualizare (129°(H)/75°(V)) și un iluminator IR cu raza de acțiune de 3 m, permit observarea zonei continuu. Cititorul RFID Mifare (13,56 MHz) încorporat permite deschiderea ușii cu carduri sau cu brelocuri. Videointerfonul are 4 intrări de alarmă și 1 releu pentru deschiderea unei porți sau a unei porţi auto. Difuzorul și microfonul încorporat cu funcție de anulare a ecoulului și a zgomotului permit comunicarea vocală de bună calitate. Videointerfonul are un port Ethernet care permite alimentarea și conectarea la reţea și un modul Wi-Fi (2,4 GHz) pentru comunicații wireless. Configurația sistemului se poate face cu ajutorul software-ului client iVMS- 4200 sau al unui browser web folosind webserverul încorporat. Monitorizarea şi comanda de la distanță se fac
cu aplicația Hik-Connect fără a fi nevoie de redirecționarea porturilor. Alimentarea se face cu 12 VDC sau PoE (802.3af).
Stația de poartă DS-KV6113-WPE1(B) G73624
Produse noi în oferta Dipol
Cablu coaxial 75 ohmi: Tri-Shield DIPOLNET RG-6 Cu Eca clasa A+ 1.13/4.8/7.0 110 dB [100m]
Cablu coaxial 75 ohm Tri-Shield DIPOLNET RG-6 Cu Eca clasă A+ 1.13/4.8/7.0 110 dB [100m] E1215_100 este dedicat atât sistemelor individuale cât și SMATV. Poate fi folosit pentru distribuția CATV, FM/DAB, DVB-S2 (și în sisteme multiswitch). Cablul coaxial RG6 triplu ecranat de înaltă calitate are un conductor interior de cupru cu diametrul de +1.13 mm, care are pierderi foarte mici. Cuprul nu se corodează, iar cablul nu este rigid.
DS-KB8113-IME1 este o stație de ușă cu 1 abonat pentru sistemul de interfon video IP de generația a 2-a de la Hikvision, cu design antivandal, cu protecție IK09.
Stația de poartă DS-KB8113-IME1 IP Villa 2 gen. G73619 este o stație de poartă cu 1 abonat pentru sistemul de videointerfon IP din gen. a 2-a de la Hikvision, cu design antivandal cu protecție IK09. Camera încorporată cu o rezoluție de 2 MP cu unghi larg de vizualizare (88° (H)/45° (V)) și un iluminator IR cu o rază de 3 m, asigură o observare adecvată a zonei. Panoul are o intrare de alarmă și o ieșire releu (neextensibilă) dedicate deschiderii yalei. Difuzorul și microfonul încorporat cu funcție de anulare a ecoului și a zgomotului permit conexiuni vocale de bună calitate.
Comutator PoE gestionat industrial ULTIPOWER 3621NDM (4x POE 802.3af/at), 2xSFP
Switch industrial cu management ULTIPOWER 3621NDM (4x POE 802.3af/at), 2xSFP N299749 este un dispozitiv industrial care oferă transmisie a Internetului în rețea fără întreruperi. Switch-ul este echipat cu două porturi SFP 1000 Mbps și permite stabilirea conexiunilor la 10/100/1000 Mbps. Cele patru porturi RJ45 ale sale acceptă negocierea automată și alimentarea prin Ethernet (funcție PoE). Switch-ul detectează automat dispozitivele PD compatibile cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le asigură alimentează. În acest fel, este ușor să alimentați dispozitivele de rețea situate în locuri fără acces la liniile de curent alternativ, cum ar fi AP-uri, camere IP, telefoane IP etc.
Merită citit:
Cum rezolvă problema cu accesul de la distanță la serviciul Hik-Connect pe un PC? Pentru a vizualiza de la distanță videoclipuri de pe dispozitivele conectate la Hik-Connect Connect cloud pe un computer, este necesară instalarea unui software CMS care acceptă această caracteristică, de ex. iVMS-4200...>>>mai multe
Butonul din aplicația iVMS-4200 care vă trimite la Hik-Connect
Analizoare Profesionale de la Signal
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.