Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 2/2023 (13 Ianuarie 2023)

Wi-Fi va diagnostica problemele respiratorii.

Cercetătorii de la Institutul Național al Standardelor și Tehnologiilor din SUA (NIST) au dezvoltat o metodă de detectare a tulburărilor respiratorii folosind dispozitive indirecte care se conectează la un router. Tot ceea ce este necesar pentru ca acesta să funcționeze este un router Wi-Fi obișnuit care generează unde radio ce pot fi recepționate, de exemplu, de smartphone-uri sau computere. Unda radio generată de dispozitive se deplasează, iar pe parcurs reflectă sau pătrunde parțial prin pereții sau obstacole precum mobilierul sau corpul uman. Mișcările, inclusiv respirația, provoacă o ușoară modificare a direcției semnalului. Cercetătorii au dezvoltat un algoritm de deep learning (BreatheSmart), care poate analiza aceste schimbări minuscule și poate determina dacă cineva din cameră are dificultăți de respirație. Important este ca acest lucru să se poată face pe baza routerelor și dispozitivelor Wi-Fi actuale.
Pentru acesta au fost folosite seturi de semnale CSI (Channel State Information). Acestea reprezintă date de diagnostic trimise de la dispozitivul client către punctul de acces pentru a stabili ce condiții există în prezent în canalul de transmisie. Acest lucru permite, printre altele, să se determine puterea optimă și viteza de transmisie. Datele transmise sunt supuse unei anumite scheme, iar routerul știe întotdeauna ce trebuie inclus. Soluția creată de cercetători, profită și de faptul că semnalul CSI este perturbat de diverse obstacole – poate fi reflectat sau poate pierde din putere. Dezvoltatorii au schimbat software-ul routerului astfel încât acesta să genereze 10 astfel de fluxuri pe secundă, permițând date de o calitate mai bună pentru analiză. Fluxurile de date CSI sunt mici – nu mai mult de 1 kB – deci au un impact redus asupra calității transmisiei, ceea ce poate face diferența atunci când același router este utilizat pentru a furniza o conexiune la Internet.
Cercetătorii au instalat manechinul de test într-o cameră fără reflexii, unde semnalele nu sunt perturbate de surse externe. Manechinul este capabil să simuleze atât respirația normală, cât și diverse tulburări, inclusiv respirația accelerată, astmul, pneumonia și boala pulmonară obstructivă cronică. Corpul în timpul acestor boli se mișcă diferit, mișcarea pieptului schimbă calea semnalului. Apoi, datele obținute trebuiesc analizate și înțelese pentru diverse tipuri de boli. Pe baza acestor date, el a dezvoltat un algoritm de deep learning – BreatheSmart, care clasifică corect diferite modele de respirație simulate de un manechin în 99.54% din cazuri.
Interesul pentru utilizarea semnalelor Wi-Fi pentru aplicațiile de detectare este uriaș. Tot ce aveți nevoie este un router și un dispozitiv client. Oamenii de știință au creat o arhitectură pentru construirea de programe care permit monitorizarea ușoară a respirației. Crearea unui algoritm adecvat de analiză a datelor și extragerea informațiilor relevante a fost lăsată la latitudinea programatorilor. Datorită acestui lucru, puteți crea cu ușurință aplicații specifice adaptate cerințelor.

Optimizarea acoperirii semnalului GSM.

În cazul sistemelor destinate distribuției semnalul GSM pe mai multe etaje, semnalul care vine de la repeterul mobil se va împărți și utiliza mai multe antene. În acest scop este folosit un splitter GSM care funcționează la frecvențe cuprinse între 800 - 2500 MHz având o impedanță de 50 ohmi.
În funcție de instalare se pot utiliza mai multe tipuri de splittere:
Numărul și tipul splitterelor depind de puterea semnalului de ieșire al repeterului GSM. Este rezultatul a mai multor factori, printre altele: puterea semnalului din afara clădirii, câștigul antenei exterioare, atenuarea cablurilor și mufelor și câștigul amplificatorului. Cea mai bună regulă generală este să folosiți un splitter cu două căi în cazul unui semnal puternic în afara unei clădiri, folosind repeterul GSM-305 A6765. Pentru GSM-505 A6775 este posibilă folosrea a 2-3 antene, în timp ce pentru repeterul GSM-1205 A6785, semnalul poate fi ramificat chiar și la 4-5 antene. Raza fasciculului de semnal amplificat de la fiecare antenă este de aproximativ 8-9 m (cu excepția obstacolelor precum pereții).
Diagrama instalației de mai jos arată utilizarea splitterului cu trei căi A6813 pentru a conecta antenele interioare situate la fiecare etaj al casei.

De ce nu pot fi combinați conectorii de fibră optică UPC și APC?

Instalatorii începători de fibră optică trec adesea cu vederea faptul că acești conectorii pot veni în două tipuri de teșituri ale ferulei: UPC (Ultra Physical Contact) și APC (Angled Physical Contact). Această diferență afectează capacitatea conectorului de a atenua semnalele reflectate și se utilizează în sistemele care funcționează în fereastra de transmisie III sau mai mare.
În cazul sistemelor Ethernet de până la 10 Gbps, sisteme CCTV, LAN-uri, automatizări etc., nu contează dacă sunt utilizați conectori de tip UPC sau APC, cu excepția cazului în care producătorul de echipamente active de sus în jos impune necesitatea utilizării unui anumit tip de conector. Cu toate acestea, este important ca, atunci când decideți asupra unui anumit tip de conector, să încercați să mențineți un singur standard pe toată calea de transmisie. Nu va fi greșit să folosiți conexiuni de deconectare de tip APC în mijlocul sistemului, în timp ce conectorii UPC vor fi folosiți la început, dar este absolut interzisă amestecarea mufelor într-o singură conexiune.
Conexiune realizată cu conectori SC/APC - ferulă tăiată la un unghi de 8°
Conexiune realizată cu conectori SC/UPC - ferulă dreaptă (culoarea verde a cuplei doar în scop demonstrativ)
Conexiune realizată cu conectori SC/APC - SC/UPC - spațiu vizibil între ferule.
Atenuarea tipică a unui conector de fibră optică este de 0.2 – 0.5 dB. Conexiunea „mixtă” prezentată mai sus generează în general 4-6 dB de atenuare suplimentară. Acest lucru are un impact negativ imens asupra transmisiei, indiferent de sistem. O altă problemă este reflectarea mare a semnalului pe o astfel de conexiune. Chiar dacă nivelul de putere se dovedește a fi suficient, un număr mare de reflexii care interferează cu transmițătorul poate afecta negativ funcționarea sistemului.

Filtrarea semnalelor nedorite din rețeaua DVB-T2.

În majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, se lucrează la sortarea frecvențelor din spectrul rețelei DVB-T2. Procesul a dus la lansarea a mai multor benzi pentru operatorii de telefonie mobilă (servicii 5G). În prezent, banda pentru TV de 700 MHz este în curs de eliberare. Cele mai mari canale TV, numerotate 49 și 50, sunt, prin urmare, cel mai expuse riscului de interferență de la transmițătoarele LTE. Imaginea de pe ecranul televizorului poate îngheța, pot apărea dungi și pătrate colorate (înghețarea imaginii). Pentru a exclude interferența transmițătoarelor LTE pentru recepția DVB-T2, au fost dezvoltate filtre externe speciale.
Fotografia din stânga arată caracteristicile de atenuare ale filtrului TERRA TF001 R81009. Semnalele de peste 694 MHz sunt atenuate. Fotografia din dreapta arată caracteristicile de atenuare ale filtrului TERRA TF007A R81010. Semnalele în banda 230-470 MHz și peste 694 MHz sunt atenuate.

Comunicarea rețelei cu UPS-ul de la CyberPower.

Cardul SNMP este un card de gestionare la distanță care utilizează Simple Network Management Protocol (SNMP), este un protocol standard pentru colectarea și organizarea informațiilor despre dispozitivele gestionate din rețelele IP. Poate fi instalat în dispozitive echipate cu un slot corespunzător. Se găsește cel mai adesea în modelele proiectate pentru instalarea într-un rack de 19 inchi: N9702, N9706, N9716. Când este conectat ca dispozitiv plug-and-play, permite utilizatorilor să monitorizeze și să controleze unul sau mai multe sisteme UPS din orice locație, precum și pentru a efectua sarcini de gestionare, inclusiv oprire programată, pornire sau repornire.
View of the SNMP card and the slot in which it is installed
Interfața de utilizator intuitivă, bazată pe web, acceptă notificări automate de evenimente prin e-mail, SNMP trap, Syslog și mesaje text pentru a notifica problemele de alimentare și pentru a permite utilizatorului să ia măsuri imediate.
View of the web-based configurable interface
Utilizatorul poate găsi rapid informații relevante despre starea dispozitivului, poate configura setările avansate și poate efectua un test al bateriei prin interfața web.

Pornirea automată a înregistrări la conectarea DVR-ului Hikvision prin intermediul browserului de Internet.

Când este conectat la Hikvision DVR prin browser web, redarea automată a previzualizării live este dezactivată în mod implicit. Previzualizarea poate fi activată pentru toate camerele de fiecare dată din fereastra principală și poate fi specificat tipul de flux redat. În configurația locală, după conectarea la DVR, este posibilă activarea redării automate live. De asemenea, este posibil să specificați tipul fluxul afișat al camerelor în timpul redării automate (flux principal sau auxiliar). Această configurație se aplică browserului specific care rulează pe computer. Setările pot fi modificate după conectarea la DVR în TAB-ul Configuration -> Local.
Vizualizarea ferestrei de configurare pentru redarea automată a imaginilor live după conectarea DVR-ului
DS-7608NXI-I2 Hikvision prin intermediul unui browser web

Produse noi în oferta Dipol

Media convertor ULTIMODE G-10G/SFP L1307 vă permite să schimbați modul de transmisie al fluxul de date din cablul torsadat UTP la fibră optică prin modulul SFP. Este echipat cu un slot SFP+ de 10 Gbps care acceptă fibre single mode sau multi mode. Nu utilizați module SFP cu viteze mai mici de transmisie.
===Modulul display cu touchscreen de 4 inch DS-KD-TDM pentru sistemul IP de video interfon Hikvision IP G73671 este dedicat lucrului cu modulele principale de stație de ușă IP Hikvision DS-KD8003-IME1 și DS-KD8003-IME2. Modulul este echipat cu un ecran tactil de tip IPS cu o rezoluție de 480 x 480 p. Are încorporat un cititor de etichete în standardul Mifare (13,56 MHz), o tastatură tactilă care poate fi folosită pentru a apela abonații și a deschide yala electrică folosind un cod, o listă de abonați și capacitatea de a afișa anunțuri publicitare. Funcționalitatea sa ridicată permite integrarea și înlocuirea a mai multor module cu un singur dispozitiv.
cSuport de tavan DS-1271ZJ M5118 este proiectat pentru camerele PTZ HIKVISION. Este realizat din aliaj de aluminiu și este folosit pentru montarea camerelor PTZ pe tavan.

Merită citit:

Sistem de satelit pentru hotel..>>>mai multe***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2022_42.htm#04***
maginea de mai sus arată un dulap RACK montat într-o cameră de telecomunicații separată pentru un sistem multiswitch cu cupru optic.
Desenele tehnice ale dispozitivelor în formate DWG și PDF