COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 4/2023 (27 Ianuarie 2023)
Aplicația creată de Microsoft este capabilă să simuleze vocea umană. Microsoft a creat o aplicație VALL-E, care este capabilă să simuleze vocea umană în limba engleză. Aplicația se bazează pe inteligența artificială și are nevoie de o înregistrare de doar 3 secunde pentru a înregistra un model audio. Modelul este antrenat pe un model bazat pe cărți audio din domeniul public care conține aproximativ 60.000 de ore de înregistrări de la peste 7.000 de persoane. Printre altele, tehnologia poate fi folosită pentru a crea conversii text-to-speech de înaltă calitate.
Ne confruntăm cu vremuri în care auzul unei voci cunoscute într-o convorbire telefonica, ne va face să nu fim siguri de identitatea apelantului?
Sistemul nu poate simula doar vocea apelantului, ci și mediul înconjurător al apelantului pe baza probei de sunet. Asta înseamnă că, dacă modelul de sunet provine, de exemplu, de la o gară, un aeroport sau o piață, VALL-E, citind ORICE text în vocea acelei persoane, va reflecta și mediul acustic. De asemenea, poate introduce distorsiuni aleatorii în text corespunzătoare ezitării naturale a vocii. Rezultatul poate fi o înregistrare cu întregul spectru de emoții: bucurie, furie, descurajare, plictiseală etc.
Beneficiile potențiale ale VALL-E sunt evidente. În industrii precum filmul și animația, VALL-E ar putea fi folosit pentru a reproduce vocile actorilor care nu mai sunt disponibili pentru dublare. Acest lucru ar putea ajuta la economisirea banilor companiilor de producție, păstrând în același timp moștenirea actorilor. În plus, VALL-E poate face conversia text în vorbire mai naturală și mai precisă. Pentru persoanele cu deficiențe de vorbire, VALL-E le poate ajuta să comunice mai eficient. Cu toate acestea, tehnologia prezintă și riscuri. Printre altele, poate fi folosit pentru a răspândi dezinformări prin crearea de înregistrări audio false care par să provină din surse de încredere. Acest lucru, combinat cu tehnica „deep fake” care permite crearea de imagini și înregistrări video realiste, dar false ale feței umane, pot crea loc pentru abuzuri masive. Conștient de acest lucru, Microsoft lucrează la implementarea filigranelor aplicate pistelor audio generate de aplicație.
Un exemplu de implementare profundă a videoclipurilor false: conținutul este rostit cu vocea lui Morgan Freeman. Datorită VALL-E, videoclipul a putut fi realizat fără participarea celebrului actor.
Modulator digital HDMI DVB-T. Este un convertor de semnal A/V în semnale RF de înaltă frecvență ce permite introducerea unui semnal provenit de la o sursă video cum ar fi: DVR, PC sau un player video. Poate avea diferite intrări de semnal A/V (RCA, HDMI, în funcție de dispozitiv) și ieșire de tip RF, denumit și ieșire de antenă. Permite să vizionați canalul selectat pe toate televizoarele conectate la sistem. Pentru receiver, programul adăugat în sistem este un canal de televiziune terestru.
DIPOL a introdus un nou model de modulator digital HDMI pentru DVB-T - ST-6501 Signal R86100. Dimensiunea compactă, prețul competitiv, instalarea simplă și configurarea intuitivă folosind butoanele de pe panoul frontal sunt caracteristici pe care fiecare instalator și utilizator le va aprecia.
O singură intrare HDMI (suportă HDCP versiunea 1.4) a modulatorului Signal ST-6501 R86100 vă permite să introduceți semnal
de la o singură sursă de semnal la rezoluție Full HD.
Grupuri de dispozitive în aplicația client iVMS-4200. După adăugarea DVR-ului în aplicația iVMS-4200, se poate întâmpla ca vizualizarea camerelor să nu apară în fereastra principală a aplicației. Acest lucru se întâmplă dacă, la adăugarea DVR-ului, opțiunea Import to group nu este bifată. Această opțiune poate fi activată în mai multe moduri. Prima modalitate este să eliminați DVR-ul și să-l adăugați din nou la aplicație prin bifarea Import în grup. A doua modalitate este să accesați Device Management -> Group și să creați un grup după numele dispozitivului. Odată ce DVR-ul este afișat în listă, va fi creat un grup împreună cu canalele de codificare și alte permisiuni, cum ar fi intrări de alarmă, puncte de control acces, etc. A treia opțiune este să creați manual un grup, să îi dați propriul nume și să importați camere selectate din DVR-urile indicate sau camere adăugate direct la DVR. Ultima opțiune vă permite să ajustați în mod flexibil grupul după cum este necesar.
Fereasta pentru editarea, importarea și crearea de grupuri
Antenă pentru 5G. Una dintre cele mai importante tendințe în telecomunicații este dezvoltarea rețelelor 5G, acestea oferă viteze de transmisie mult mai mari decât generațiile anterioare de rețele mobile. Ca urmare, 5G permite acces mai rapid la Internet, conectivitate mai bună pentru dispozitivele IoT și suport pentru tehnologii precum automatizarea sistemulul auto-driving și telemedicina.
Atunci când alegeți o antenă 5G, este important să obțineți informații despre standardul și locația celor mai apropiate transmițătoare. Astfel de informații sunt furnizate de către serviciul clienți al operatorului. De asemenea, trebuie să verificați și frecvența de transmisie atribuită unui anumit serviciu.
TRANS-DATA 5G KPZ 8/9/8 A741026 este o antenă panel MIMO directivă realizată pentru instalarea la exterior. Este dedicată recepției și transmisie semnalelor modemului LTE/5G în benzile 617-960, 1710-2700, 3300-3800 MHz. Antena are un câștig de 8 - 9 dBi (în funcție de bandă).
Antena TRANS-DATA 5G KPZ 8/9/8
Antenă TRANS-DATA 5G KPZ 8/9/8 A741026
Cutie terminală pentru 4 și 8 fibre optice. Cele mai uzuale cabluri de fibră optică conțin 4 sau 8 fibre optice utilizate pentru conexiunile LAN în clădirile de birou sau unitățile industriale. Cea mai utilă cutie de conexiuni este TB-04H L5304 de la ULTIMODE.
Cutie terminală fibră optică ULTIMODE TB-04H
Cutia de abonat din seria ULTIMODE L5304 a fost proiectată astfel încât să permită organizarea ușoară și rapidă a 4 fibre optice. În cutie există un loc pentru un cablu de rezervă și pentru protecția sudurilor de fibră optică. Capacul exterior este prins cu cleme și poate fi scos cu ușurință.
Fotografia de mai sus arată utilizarea cutiei L5304. În practică cutia ULTIMODE TB-04H se pot instala până la 8 suduri și se pot folosi adaptoare duplex LC.
Produse noi în oferta Dipol
Suport universal de antenă galvanizat la cald UBC-38/400-H E8871 poate fi montat pe o țeavă cu un diametru maxim de 50 mm, atât pe orizontală, cât și pe verticală. Clemele pot fi reglate astfel încât suportul să se poată instala, fie perpendicular, fie paralel pe țeavă.
Merită citit:
Filtrarea semnalelor nedorite din rețeaua DVB-T2. În majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, se lucrează la sortarea frecvențelor din spectrul rețelei DVB-T2. Procesul a dus la lansarea a mai multor benzi pentru operatorii de telefonie mobilă (servicii 5G). În prezent, banda pentru TV de 700 MHz este în curs de eliberare. Cele mai mari canale TV, numerotate 49 și 50, sunt, prin urmare, cel mai expuse riscului de interferență de la transmițătoarele LTE. Imaginea de pe ecranul televizorului poate îngheța, pot apărea dungi și pătrate colorate (înghețarea imaginii). Pentru a exclude interferența transmițătoarelor LTE pentru recepția DVB-T2, au fost dezvoltate filtre externe speciale.>>>mai multe
Fotografia din stânga arată caracteristicile de atenuare ale filtrului TERRA TF001 R81009. Semnalele de peste 694 MHz sunt atenuate. Fotografia din dreapta arată caracteristicile de atenuare ale filtrului TERRA TF007A R81010. Semnalele în banda 230-470 MHz și peste 694 MHz sunt atenuate.
Desene tehnice pentru echipamente în format DWG și PDF
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.