Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 6/2023 (15 Februarie 2023)

Fibra optica va ajuta la monitorizarea vremii?

O echipă de cercetători de la Nokia Bell Labs a demonstrat cum o fibră optică poate fi transformata intr-un senzor funcțional pentru a monitoriza atât starea comunicațiilor cât și parametrii de infrastructură și de mediu – temperatura si viteza vântului. Un chip FPGA programabil a fost conectat la un cablu de fibră optică la o lungime de 524 km care se întinde pe tot teritoriul Suediei, cea mai mare parte fiind instalată aerian.
Cercetătorii au monitorizat semnalul timp de 70 de ore pentru a obține date pe care le-au comparat cu cele de la stațiile meteo distribuite de-a lungul traseului. Analiza a aratat că o modificare a condițiilor de mediu (vânt, temperatură) se coreleaza cu modificările de polarizare a semnalului optic inregistrat de sistemul dezvoltat. In plus, un astfel de sistem, prin inregistrarea timpului de transmitere a impulsurilor prin fibră optică, este capabil sa detecteze micro-modificări ale lungimii traseului rezultat din slabiciunea sau tensiunea asupra fibrelor optice. Acest lucru face posibilă detectarea, printre altele, a înclinației periculoase ale stâlpilor pe care sunt suspendate cablurile.
Sistemul dezvoltat de Nokia face astfel posibila monitorizarea fenomenelor meteorologice selectate intr-o oarecare măsură, precum și monitorizarea stării infrastructurii de telecomunicații în timp real. Deoarece cablurile de fibră optică rulează de obicei de-a lungul rutelor de alimentare, securitatea ambelor rețele este monitorizată simultan.
Cercetătorii lucrează în prezent la dezvoltarea de algoritmi pentru analiza datelor în timp real si luarea deciziilor autonome, care să permită crearea de aplicații de avertizare timpurie. În acest fel, senzorul poate fi utilizat pentru a crește siguranța și eficiența în gestionarea infrastructurii energetice.

Suport TV Signal pentru televizoare mari.

Alegerea unui suport pentru prinderea unui televizor pe perete se rezuma la trei caracteristici principale: capacitatea de încărcare, dimensiunea și standardul de montare. Cel mai important criteriu este capacitatea de încarcare a suportului pe perete, deoarece afecteaza direct siguranța echipamentelor și a persoanelor care stau în apropierea acestuia.
Fiecare dintre suporții prezentați mai jos poate fi reglat orizontal. Cu toate acestea, din cauza soluțiilor de construcție și proiectare utilizate, această ajustare poate sa nu fie permanentă. Televizorul se va înclina spre stânga sau spre dreapta când îi ajustați poziția. Este cazul soluțiilor mai ieftine, concepute pentru a instala permanent televizorul. Pentru cei care doresc să ajusteze poziția televizorului, de ex. în funcție de unghiul de vizionare, din spatele mesei sau de pe canapea vă recomandăm suportul LPA49-466 E93170. Rigiditatea structurii, bucșele de rulment utilizate împreună cu reglarea mișcării îndeplinesc cerințele celor mai pretențioși clienți.
Datorită faptului că televizoarele cu dimensiuni mari (55 inch sau mai mari) devin din ce în ce mai populare în fiecare an, mai jos sunt prezentați suporți de TV pentru diagonale mari.
Suport LCD de perete Signal LPA13-484 (37
Suport TV Signal LPA13-484 37" - 70" E93167
Suport LCD de perete Signal LP59-46T(37
Suport TV Signal LP59-46T 37" - 80" E93174
Suport TV Signal LPA49-466 (37
Suport TV Signal LPA49-466 37" - 90" E93170

Redirecționarea apelurilor de la stația de poartă/ușă IP Villa Hikvision direct către un smartphone.

Stațiile de poartă video Villa Hikvision IP cu 1 abonat au posibilitatea de a fi adaugate direct la Hikvision cloud și configura pentru a redirecționa apelurile către un smartphone prin aplicația Hik-Connect fără a fi nevoie de un monitor suplimentar (în caz contrar este întotdeauna necesar un monitor). Pentru a utiliza această funcționalitate, conectați stația de poartă la Internet prin cablu sau Wi-Fi, creati un cont la www.hik-connect.com, instalați Hik-Connect și adăugați dispozitivul la cont. Odată configurat sistemul, apăsarea butonului de apel de la stația de ușă va stabili o conexiune pe smartphone cu ajutorul aplicației. Dupa ce se răspunde la apel, se va putea crea o conversație bidirecțională și se va deschide yala sau poarta.
Yala electromagnetică încastrabilă: Bira HARTTE S12UP (simetrica,12V AC/DC)Protecție ploaie Hikvision DS-KABV8113-RS/Surface (pentru videointerfon DS-KV6113-PE1 și DS-KV6113-WPE1)Videointerfon IP Hikvision DS-KV8113-WME1(B) Villa Gen.2 (1 abonat, RFID, WiFi, montaj aparent)Switch PoE ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)
Sistem video interfon bazat pe stația IP Villa DS-KV8113-WME1(B).
În diagrama de mai sus, stația de ușă a fost conectată la router printr-un switch PoE care asigura și alimentarea acesteia. Cercetarea electrica a ușii este controlată de o sursă de alimentare suplimentară de 12 VDC, prin intermediul releului încorporat în stația de ușă. Al doilea releu este conectat pentru a controla poarta de la intrare. Utilizatorul poate vizualiza oricand imaginea de la stația de ușă prin intermediul aplicației, chiar dacă nu sună nimeni poate declanșa releele daca este necesar.

Două extendere HDMI la IP pe o singură rețea.

În mod implicit, nu poate exista mai mult de un transmitator HDMI H3614 (H3613, H3606) pe o singură rețea. Acest lucru se datoreaza faptului că producătorul a incarcat aceeași configurație de rețea pe fiecare transmițător. Utilizatorului nu i se permite sa modifice adresa dispozitivelor HDMI. Prin urmare, dacă sunt utilizate două transmițătoare, exista un conflict de adrese IP (rezultând o funcționare incorectă a rețelei).
Este posibilă crearea unei astfel de instalare, dar necesita utilizarea unui switch cu management și este necesară crearea unor VLAN-uri dedicate. În exemplul de mai jos, utilizatorul poate crea patru scenarii diferite prin modificarea parametrilor switch-ului.
Conectarea a doua transmițătoare HDMI într-o singură rețea fizică necesită utilizarea unui switch cu management și crearea unor VLAN-uri dedicate.
Întreaga configurație a unei astfel de rețele implică realizarea unei alocari adecvate pentru scenariu a dispozitivelor (în special, porturile la care sunt conectate dispozitivele) la rețelele virtuale (VLAN-uri) corespunzatoare. De exemplu, pentru a realiza scenariul nr.2, adică imaginea de pe receptorul #1 vine de la transmițătorul #1 și imaginea de pe receptorul #2 vine de la transmițătorul #2.Asumand:
  • H3614 SENDER #1 este conectat la portul 1 al switch-lui,
  • H3614 SENDER #2 este conectat la portul 2 al switch-lui,
  • H3614 RECIVER #1 este conectat la portul 11 al switch-lui,
  • H3614 RECIVER #2 este conectat la portul 12 al switch-lui,

configurați switch-ul cu următoarele optiuni VLAN:
  • Port 1 - VID 11, PVID 11,
  • Port 2 - VID 22, PVID 22,
  • Port 11 - VID 11, PVID 11,
  • Port 12 - VID 22, PVID 22.

10 Gbps pe o fibră optică multimode OM2.

Transmisia la 10 Gbps devine acum standardul pentru implementarea rețelelor în clădiri de birouri, apartamente și chiar case. Această viteză este necesară nu numai pe traseul principal al rețelei, ci și în conexiunile directe ale utilizatorilor finali.
Când decideți să utilizți fibră multimode, rețineti că intervalele pentru 10 Gbps sunt limitate. Cel mai comun standard de fibră MM om2 permite transmisia la o viteza de 10 Gbps pe o distanță maximă de 82m, adică mai puțin decât traseul de cablu torsadat cat.6A certificat pentru viteza respectiva (100m conform standardului 10GBASE-T). Acest lucru poate fi foarte dificil pentru proiectanții de rețele sau antreprenorii care nu acordă atenție standardului de fibră utilizat.
Modul SFP+ Ultimode 10Gbps (850nm, MM, 300m)
Când utilizați module multimode SFP+ 10 Gbps în rețea (mai sus: L1425),
instalatorii ar trebui să adapteze standardul de fibră la distanța de transmisie
Standardele mai înalte de fibră multimode, OM3 și OM4, permit transmisie de 10 Gbit/s pe distanțe de: 300m, respectiv 500m. Alegerea este mult mai sigură în aceasta variantă. Fibra optică OM3 este o alegere bună și din perspectiva dezvoltării rețelei locale, deoarece oferă conexiuni la viteze de 40 Gbit/s și 100 Gbit/s la o distanță de 100m.

Produse noi in oferta Dipol

Splitter optic SC/APC 1/2 Telcoline P-SC-PLC.1-02 L36021 permite împărțirea semnalului optic de la o singură fibră optică la două fibre. Splitter-ul oferă o funcționare stabilă pe întreaga gamă de lațime de bandă 1260-1650 nm și dimensiuni compacte ale carcasei, permițând instalarea în spații mici.
Splitter SC/APC 1x2 WDM, 1310/1550nm, tub de otel, 0.9 mm L383521 vă permite să împărțiți semnalul optic într-o instalație de fibră optică. Este posibil să însumați semnale de la două fibre optice la lungimea de undă de 1310 nm și 1550 nm și transmisie pe o singură fibră optică.

Merită citit:

Sistem de video-interfon pentru apartament. O diagramă a sistemului de video interfon Hikvision IP pentru un bloc de apartamente cu 10 etaje (40 de apartamente) este prezentată mai jos. Două seturi identice de stații de ușă/poartă sunt instalate la poartă și la intrarea în bloc care includ: modulul principal cu o cameră (DS-KD8003-IME1/EU G73652), cititor de carduri Mifare (DS-KD-M G73662), tastatură pentru a controla primul releu din stație (deschiderea) poarta wicket și apelarea chiriașilor individuali (DS-KD-KP G73668), și un modul de afișare care indică starea stației de ușă și care permite alegerea abonatului din listă...>>>mai multe
Schema unui sistem de videointerfon pentru bloc.
Antene satelit de 120 cm pentru sisteme DVB-S2