Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 7/2023 (22 Februarie 2023)

Vehiculul cu energie solară de la Aptera va sosi începând de anul acesta.

Aptera intenționează să lanseze anul acesta un vehicul cu trei roți și două locuri, alimentat cu energie solară, cu tracțiune integrală. Vehiculul va avea o autonomie de aproximativ 640 de kilometri și va accelera până la 100 km/h în 4 secunde pentru a atinge o viteză maximă de 162 km/h. Deși vehiculul a fost proiectat pentru a extrage energie de la soare, acesta va putea fi încărcat și folosind o tensiune de rețea de 120 de volți. În sudul Californiei, un șofer american mediu care parcurge o distanță medie de 46 de kilometri pe zi nu ar trebui să se conecteze la rețea pentru a reîncărca mașina. Într-un loc cu însorire medie, cum ar fi New York, șoferii ar trebui să fie conectați la priză de aproximativ trei ori pe an.
Vehiculul Aptera alimentat cu energie solară
Cu toate acestea, lucrurile nu sunt atât de ușoare pe cât par, există încă unele probleme pe care vehiculul le poate întâmpina atunci când ajunge pe piață. Tehnologia este aproape gata, dar diferențele de greutate și ușurința relativă a designului ar putea pune probleme. De asemenea, tehnologia solară necesită o dezvoltare suplimentară înainte de a putea fi utilizată pentru a alimenta un vehicul care arată ca o mașină convențională. Celulele fotovoltaice au performanțe de vârf la un unghi destul de îngust de lumina solară. La o înclinare mai mare, ele generează foarte puțină energie. De obicei, vehiculul nu are multe suprafețe plane, celulele sunt poziționate în unghiuri diferite și vehiculul însuși se poate deplasa în poziții diferite față de soare. Vehiculul are, de asemenea, o amprentă relativ mică pentru celule solare. Celulele solare vor fi probabil cele mai utile pentru puterea auxiliară pentru a reduce sarcina bateriei. Timpul va spune cum se va impune acest tip de soluție pe piață.

Sistemul inovator de fibră optică TERRA pentru sisteme RF/SAT.

Sistemele de fibră optică joacă un rol din ce în ce mai important în transmiterea semnalelor RF/SAT. Acestea garantează pierderi reduse de semnal și imunitate foarte mare la interferențe. DIPOL oferă o nouă soluție TERRA pentru sistemele SMATV bazate pe fibre optice. Noul sistem de distribuție a semnalelor RF/SAT se distinge prin calitatea sa ridicată și prețul competitiv. Caracteristicile distinctive ale sistemului:
  • dimensiunea compactă a dispozitivelor permit instalarea facilă împreună cu alte elemente ale instalației în cabinetele RF
  • gamă variată de dispozitive pentru sisteme bazate pe multiswitch-uri clasice sau dSCR/Unicable
  • posibilitatea distribuției semnalelor 2x SAT+ DVB-C pe o singură fibră optică
  • LED-urile de pe dispozitive facilitează diagnosticarea posibilelor probleme cauzate de semnal
Mai jos este un exemplu de soluție de la TERRA - RF/SAT realizat prin cupru-fibră.
Antenă de satelit offset DIPOL DPL-120 Standard (grafit RAL 7016)Antena DAB/DVB-T2 DIPOL-4/5-12 (6-8 dB, 170-230 MHz)Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Antenă de satelit offset DIPOL DPL-120 Standard (grafit RAL 7016)Sumator de catarg Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Multiswitch TERRA MSV-932L (2xSAT+CATV amplificat, 32 ieşiri, telealim., CLASS A)Sursa de alimentare PS182F 18V 2A pentru multiswitchuri Terra MS/MSV Multiswitch TERRA MSV-932L (2xSAT+CATV amplificat, 32 ieşiri, telealim., CLASS A)Sursa de alimentare PS182F 18V 2A pentru multiswitchuri Terra MS/MSV
Utilizarea transmițătoarelor optice Terra permite distribuirea semnalelor: DVB-T/T2 și SAT din două poziții, prin 1 fibr. LED-urile de pe carcasă permit verificarea imediată a corectitudinii conexiunilor și diagnosticarea rețelei. Semnalul de la cele două poziții de satelit este transmis separat la două lungimi de undă: 1310 nm și 1550 nm. Un cuplaj WDM 1x2 L383521 a fost apoi folosit pentru a transmite semnalele într-o singură fibră. Dispozitivul de îmbinare optic FOS 102 E A98882 permite împărțirea semnalului optic în 2 căi. Următorul pas este să utilizați din nou cuplatorul WDM 1x2 L383521 pentru fiecare dintre cele două căi optice pentru a separa semnalul în 2 lungimi de undă și a alimenta semnalul către receptorul optic ORQ302 E A3133, care efectuează conversia luminii în cupru și împarte întreaga bandă în patru perechi de polarizare/bandă (VL-HL-VH-HH) - la fel ca pentru un convertor clasic de tip QUATRO și semnale DVB-T2, DAB, FM.

Monitoare IP Hikvision pentru uși cu sistem de operare Android.

Două monitoare pentru sistem video interfon Hikvision IP echipate cu sistem de operare Android sunt disponibile în oferta Dipol. Monitorul DS-KH9310-WTE1(B) G74009 are un ecran tactil LCD TFT de 7 inchi iar DS-KH9510-WTE1(B) G74011 are un ecran tactil IPS de 10 inchi. Monitoarele cu denumirea B au sistemul de operare Android versiunea 10. Monitoarele pot afișa semnal de la camere IP adăugate direct sau prin intermediul DVR-urilor Hikvision. Comparativ cu generațiile anterioare de monitoare (care puteau decoda video 720 p/H.264), cele actuale au capacitatea de a decoda video de la camere IP cu rezoluții de până la 1080p și compresie H.265. Dacă rezoluția camerei conectate este mai mare, un flux auxiliar este decodat. Un avantaj incontestabil al acestor monitoare este capacitatea de a instala până la două aplicații externe pentru a le integra cu alte sisteme, precum alarma sau casa inteligentă.
Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)
Monitor de 7 inchi cu Wi-Fi DS-KH9310-WTE1(B)
Videointerfon IP G74009
Monitor videointerfon Hikvision DS-KH9510-WTE1 10.1
Monitor de 10.1 inchi cu Wi-Fi DS-KH9510-WTE1(B)
Videointerfon IP G74011

Cum să limitați privilegiile de vizionare video „live” pentru DVR-urile Hikvision?

În sistemele de supraveghere, puteți crea mai mulți utilizatori și le puteți atribui diferite privilegii. Printre altele, puteți permite anumitor utilizatori să vizualizeze doar anumite camere. Ce se întâmplă dacă utilizatorul se deconectează? DVR-urile Hikvision vă permit să specificați ce camere pot fi vizualizate fără autentificare. Funcția este utilă atunci când este activată deconectarea automată după o anumită perioadă de timp, iar supravegherea camerelor trebuie să fie continuă. În mod similar, în cazul în care DVR-ul repornește din cauza unei căderi de curent. Următoarea repornire a DVR-ului, în ciuda eșecului de autentificare, poate începe vizionarea de la camere.
Funcția poate fi configurată printr-un browser web în Configurare>Gestionare utilizatori->Permisiuni de vizualizare live cu blocarea ecranului.

Ce powermetru optic alegem?

Dipol oferă 3 modele de powermetre optice concepute pentru a efectua măsurători de transmisie și a verifica puterea absolută disponibilă la ieșirile dispozitivelor active.
Pe care ar trebui să îl aleagă instalatorul?
Analizorul TM103N L5815 este cel mai ieftin și în același timp cel mai comun aparat de măsură în acest interval de preț. Powermetrul se bazează pe un circuit dovedit, asigurând funcționarea stabilă și măsurarea corectă. Analizorul are o carcasă din plastic neramforsată. Pentru unii, avantajul poate fi prin faptul că este echipat cu un conector (priză) de tip SC, astfel încât să nu existe nicio problemă cu mufarea conectorilor în timpul măsurării.
Analizorul Ultimode OPM-2 L5818 este o noutate bazată pe un chip nou, mai ieftin. Testele au arătat că rezultatele măsurătorilor efectuate cu acest aparat nu diferă de altele mai scumpe. Totodată are o carcasă robustă și câteva funcții suplimentare extrem de utile: un vizualizator VFL, tester mufe RJ45 și lanternă LED. Este echipat cu un conector universal de 2.5 mm, care, pe de o parte, este convenabil pentru că permite conectarea tuturor tipurilor de conectori cu manșon de 2.5 mm (SC. FC, ST) dar pe de altă parte, necesită ca instalatorul să aibă grijă de poziționarea corectă a conectorului în priză, astfel încât să nu se miște accidental și să nu influențeze rezultatul măsurării.
Analizorul Grandway FHP2B04 L5822 este cel mai scump din dispozitivele descrise. Alegerea acestui dispozitiv ar trebui luată în considerare de cei cărora le pasă de o carcasă cu adevărat solidă din plastic de înaltă calitate și de funcția de stocare a rezultatelor măsurătorilor în memorie. Acesta vine echipat cu un conector FC și un adaptor SC inclus. Grandway este o marcă recunoscută pe piața instalațiilor de fibră optică, ceea ce poate să nu fie nesemnificativ pentru unii contractori.

Produse noi în oferta Dipol

+++Cameră IP bullet Hikvision DS-2CD2043G2-I++ K03208 face parte din seria EasyIP 2.0 Plus, care implementează tehnologia AcuSense bazată pe algoritmul Deep Learning. Prin urmare, în cazul evenimentelor de detectare a mișcării și analizei VCA (trecerea unei linii virtuale, detectarea intruziunii) există un filtru care vă permite să clasificați obiectele de tip om/vehicul și să filtrați toate celelalte alarme care nu îndeplinesc criteriul (ploaie, animale, copaci, frunze care cad etc.).
Patchcord duplex singlemode PC-523S SC/APC-FC/UPC G.657A1 1m L3423 are o lungime de 1 metru și un diametru de 3 milimetri, fabricat din fibră optică singlemode duplex, având terminații cu conector SC/APC pe o parte și conector FC/UPC pe cealaltă parte.
Splitter optic 1/2 FC/UPC FOS102 E TERRA A98882 este un dispozitiv folosit pentru a împărți un semnal optic în 2 căi. Splitter-ul poate fi utilizat în orice aplicație PON, în special în sistemele de distribuție TV bazate pe echipamente TERRA. Carcasa de tip FOS permite instalarea ușoară în cutii TV. Prizele FC/PC sunt alimentate direct cu fibre optice terminate cu conectori. Nu este necesar să utilizați întrerupătoare sau adaptoare pentru fibră optică.

Merită citit:

Sistem de supraveghere low-cost de la Hikvision - 4 camere IP. Schema de mai jos prezintă un sistem de monitorizare bazat pe un NVR Hikvision DS-7104NI-Q1/M(C) K22024 cu 4 canale și camere EasyIP Lite DS-2CD1021-I(E) K17812 la o rezoluție de 2 Mp. Atât camerele, cât și NVR-ul sunt concepute pentru sisteme de clădiri care nu necesită utilizarea de sisteme avansate de analiză video...***>>>mai multe***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2023_05.htm#03**
Exemplu de sistem de supraveghere IP Hikvision cu 4 camere și un NVR low-cost.
Sistem SMATV pentru recepția de la două transmițătoare DVB-T2 – un test de antene DIPOL SMART și amplificator de canal TERRA.