Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 11/2023 (13 Martie 2023)

Îmbunătăţirea securităţii folosind noile tehnologii din cadrul evenimentului Mardi Gras.

Mardi Gras este ultima zi a carnavalului sărbătorită în Australia, Regatul Unit, Statele Unite și multe alte țări din întreaga lume, adesea sub alte denumiri. Sărbătorit anul acesta pe 21 februarie, la Sydney a coincis cu un alt eveniment masiv care a adunat un număr mare de participanți – festivalul World Pride. Prin urmare, autoritățile din Sydney, pentru a asigura siguranța participanților, au implementat o serie de măsuri noi legate de monitorizarea evenimentelor de masă.
Pentru evenimente, organizatorii au instalat în oraş camere CCTV cu software avansat de analiză a datelor pentru a monitoriza starea de spirit și densitatea mulțimii. În plus, au folosit o tehnologie care numără telefoanele mobile utilizate prin măsurarea frecvenței radio pentru a colecta date despre numărul de persoane. Tehnologia a fost folosită pentru prima dată în urmă cu două luni în timpul evenimentului de Revelion, care, după cum știm, atrage la Sydney un număr imens de turiști din întreaga lume.
Dezvoltat de Dynamic Crowd Measurement, software-ul CCTV poate măsura starea generală de spirit a unei mulțimi și poate arăta unde sunt oamenii cu dispoziție ridicată și scăzută. Camerele pot măsura, de asemenea, cât de repede se mișcă grupurile. Pentru un eveniment de masă precum Mardi Gras, cunoașterea doar a numărului de persoane din paradă poate să nu fie suficientă pentru a lua măsuri într-o situație critică. Prin urmare, este mult mai important să cunoaștem densitatea oamenilor dintr-o anumită zonă sau starea de spirit a oamenilor dintr-o anumită zonă a Oxford Street, ceea ce va permite organizatorilor să identifice unde este vreo problema și să o remedieze.
Organizatorii evenimentului au fost atenți la evenimentele tragice recente din Seul în timpul unei sărbători de Halloween, unde 159 de oameni au murit în mulţime. Prin urmare, utilizarea software-ului CCTV este justificată numai din motive de securitate. Nu descarcă și nici nu colectează date personale. Mai mult, organizatorii festivalului au folosit analiza datelor de pe telefoanele mobile ale participanților pentru a identifica potențialele amenințări și a efectua intervențiile necesare. Toate acestea însă, păstrând în același timp anonimatul deplin al cetățenilor. Ideea este că prin utilizarea funcţiei ping pentru telefonul mobil într-o anumită zonă poate numără doar telefoanele mobile dintr-o anumită zonă.

Controlarea releului al 2-lea cu ajutorul unei parole din staţia modulară al interfonului Hikvision.

Dacă o tastatură este conectată la stația de ușă al sistemului modular de interfon IP (DS-KD8003-IME1 G73652) sau 2-wire (DS-KD8003-IME2 G73644), este posibil controlul releelor încorporate cu ajutorul unei parolă. Pentru a controla al doilea releu, stația de ușă trebuie să fie actualizată la versiunea de firmware 2.2.62. După ce ați introdus setările stației de ușă din aplicația iVMS-4200, mergeți la fila Intercom → Setări și selectați opțiunea pentru a adăuga o parolă. În timpul procesului de adăugare, va fi posibil să setați o parolă și să selectați un releu care va fi declanșat atunci când este utilizat. Până la 16 parole publice pot fi adăugate direct la stația de intrare.
Fereastra aplicaţiei după adăugarea unei parole publice și indicarea releului care va fi declanșat atunci când este introdus

Standardul fibrei single-mode.

Cu excepția cazului în care sunt specificate trasee specifice, fibrele realizate în conformitate cu recomandarea Uniunii Internaționale de Telecomunicații (ITU) care definește standardul G652.D pentru fibra singlemode, ar trebui să fie prima alegere în etapa de proiectare a unei rețele de fibră singlemode. Recomandarea descrie proprietățile geometrice, mecanice și de transmisie ale fibrei și recomandă utilizarea intervalului lungimi de undă 1310 nm și 1550 nm. Standardele europene EN 50173-1 și ISO/IEC-11801, care definesc categoriile de fibre singlemode: OS1 (OS1a) și OS2, sunt în conformitate cu aceste recomandări. Există și alte variante ale G.652 (de la A la C) care sunt considerate acum standarde vechi de fibră deoarece nu îndeplinesc întreaga gamă de cerințe moderne, cum ar fi transmisiile bazate pe multiplexarea undelor CWDM și DWDM.
Având nevoie de o acoperire mai mare a fibrelor și constrângerile ulterioare, contractorii de rețea solicită din ce în ce mai mult fibră singlemode care să funcționeze în spații restrânse, cu un traseu mai strâns al cablurilor și cu raze de curbură mai strânse. În acest caz, cablurile cu fibre G.657.A1 sau G.657.A2 pot fi o alegere bună. Cablurile care îndeplinesc oricare dintre aceste standarde sunt adesea denumite cabluri de fibră BI (Bend Insensitive) sau RBS (Reduce Bend Sensitive), ceea ce înseamnă că sunt rezistente sau insensibile la îndoire.
Foarte important, fibrele G.652.D, G.657.A1 și G.657.A2 au aceeași dimensiune fizică - atât miezul, modulul câmpului mediu (MFD) cât și teaca descrise în recomandări sunt identice. Acest fapt face ca fibrele din familia G.657 să fie complet compatibile cu fibrele G.652. Acest lucru contrazice opinia des auzită că aceste fibre nu ar trebui combinate între ele. În practică, acest lucru este practic inevitabil în rețelele de astăzi, deoarece magistralele de rețea se bazează în principal pe fibre G.652D, în timp ce accesul abonaților este de obicei implementat folosind cabluri cu fibre BI sau RBI.
Cablu universal L77012 ZW-NOTKtsdD / U-DQ(ZN)BH 12J cu G.652D
fibrele sunt utilizate în aproape orice tip de sistem de fibră optică.
Standardul ITU împarte cablurile în două categorii G.657: categoria A pentru rețelele de acces și categoria B utilizată în ultimul segment al rețelei, de exemplu într-un apartament în care spațiul este și mai limitat. În categoriile A și B, G.657 este împărțit în continuare în: G.657.A1 și G.657.A2 și G.657.B2 și G.657.B3. Din punct de vedere practic, diferențele dintre standarde se limitează la raza minimă de îndoire care se poate face pe fiecare fibră:
  • G.657.A1 - raza minimă de îndoire 10.0 mm,
  • G.657.A2 - raza minimă de îndoire 7.5 mm,
  • G.657.B2 - raza minimă de îndoire 7.5 mm,
  • G.657.B2 - raza minimă de îndoire 5.0 mm.
Pentru înregistrare - raza minimă de îndoire a fibrelor G.652D este de 30 mm. Prin urmare, diferențele sunt semnificative, iar avantajul fibrelor din familia G.657 este subliniat în cabinete Rack, cutii, cuple și casete mici de sudură. Cu toate acestea, nu ar trebui să se exagereze cu recomandarea acestor fibre și să le tratați ca fiind superioare G.652D. Dimpotrivă – acolo unde nu este necesar, se pot utiliza fibre G.652D care sunt folosite de ani de zile de către operatori. De asemenea, este de remarcat faptul că, în practică, fibrele B3, deși prin definiție compatibile cu fibrele din alte categorii, provoacă o mulțime de probleme în timpul sudurii, așa că merită să folosiți aceste beneficii prin utilizarea patchcord-urilor gata făcute capetele de rețea.

Amplificatoare de casă pentru CATV.

Unu din elementele cheie ale unui traseu de cablu coaxial este amplificatorul TV. Acestea sunt concepute în principal pentru a amplifica semnalul RF cu frecvență mai mare, astfel încât să permită distribuția ulterioară a acestuia (compensarea pierderilor pe elementele de rețea pasive: cabluri, splittere, prize). Amplificatoarele de bandă largă sunt dispozitive care permit amplificarea semnalelor TV (către abonat) și invers (de la abonat). Implementarea tehnologiei 5G pe frecvența 700 MHz, utilizată până acum de televiziunea digitală terestră DVB-T2, a avut ca rezultat extinderea ofertei DIPOL cu mai multe modele de amplificatoare de casă cu filtru integrat LTE 700.
Tabelul de mai jos prezintă câteva exemple de amplificatoare TV de la Terra, împreună cu caracteristicile de bază. Fiecare dintre ele amplifică semnalul până la 694 MHz, astfel încât sunt pregătite să lucreze în sisteme unde sunt zone de acoperire a rețelei 5G în banda de peste 700 MHz.
NumeHS-004TMA-049THA-131THA-216R65
  R81004 R81049 R81131 R82216
 CodR81004R81049R81131R82216
Gama de frecvențe [MHz]88-230
470-694
88-108
174-230
470-694
88-6945-65
87-1218
 Nivel maxim de ieșire [dBμV]121115122109
 Gâștig [dB]36-39/39-4430/343640
 Canal revers NUNUNUDA
 Câștig canal revers [dB]---27/-5
 Filtru LTE700 DADADANU

Antenă pentru recepția semnalului LTE.

Serviciile wireless de acces la Internet oferite de operatorii de rețele de telefonie mobilă reprezintă o soluție din ce în ce mai uzuală aleasă de abonați. În funcție de turnul de transmisie al operatorul de telefonie mobilă, serviciile de acces fără fir pot fi furnizate folosind diferite echipamente de transmisie a datelor.
Atunci când alegeți o antenă, trebuie să obțineți informații despre locația celor mai apropiate turnuri GSM și banda în care sunt furnizate aceste servicii. Aceste informații sunt furnizate de serviciul clienți al operatorului dvs. de telefonie mobilă.
Dacă stația de bază acceptă mai multe benzi, de ex. LTE800, LTE1800, LTE2100, iar routerul are o funcție de comutare automată, ar trebui folosită o antenă de bandă largă.
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antenă de bandă largă TRANS-DATA KYZ 10/10 A741024

Produse noi în oferta Dipol

Transmitter optic TV/SAT OTF302 6F55 E 1x6 dBm FP 1550 nm TERRA A3055 este utilizat pentru a crea sisteme TV/SAT folosind tehnologia de transmisie a fibrei optice cu lungimea de undă de 1550 nm (fereastra de transmisie III). Permite transmisia semnalelor radio SAT, terestre DVB-T2 și FM/DAB+. Această tehnologie se distinge prin atenuare și interferențe scăzute, și, cel mai important, permite transmisia semnalelor pe distanțe lungi.
Catarg de oțel de 3.0m/50mm pentru antenă satelit E905131 permite montarea antenelor de satelit. Este fabricat din oțel galvanizat pentru a rezista la coroziune, este prevăzut cu două capace la capete.


Merită citit:

Sistemul inovator de fibră optică TERRA pentru sisteme RF/SAT. Sistemele de fibră optică joacă un rol din ce în ce mai important în transmiterea semnalelor RF/SAT. Acestea garantează pierderi reduse de semnal și imunitate foarte mare la interferențe. DIPOL oferă o nouă soluție TERRA pentru sistemele SMATV bazate pe fibre optice. Noul sistem de distribuție a semnalelor RF/SAT se distinge prin calitatea sa ridicată și prețul competitiv...>>>mai multe
Utilizarea transmițătoarelor optice Terra permite distribuirea semnalelor: DVB-T2 și SAT de la două poziții pe o singură fibră
Sistem SMATV pentru recepția de la două transmițătoare DVB-T2 – un test de antene DIPOL SMART și amplificator de canal TERRA.