Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 14/2023 (7 Aprilie 2023)

Devine foarte rapid – 1.84 Pbps!

Un grup de cercetători din Suedia și Danemarca au dezvoltat un chipset care permite transferul de date la o viteză de 1.84 Pbps (petabiți pe secundă). Aceasta este aproape dublul vitezei întregului trafic de internet global. Noul record de viteză de transfer de date a fost obținut de un grup internațional de cercetători de la Universitatea Tehnică din Danemarca (DTU) și Universitatea de Tehnologie Chalmers din Suedia. Și mai impresionant este că acest nou record de viteză a fost stabilit folosind o singură sursă de lumină și un singur sistem optic. În prezent, ar fi nevoie de mai mult de 1.000 de lasere pentru a atinge aceeași viteză de transmisie folosind echipamente de ultimă generație. Ideea principală a cercetătorilor scandinavi este de a proiecta un sistem optic special care să folosească un laser în domeniul IR (infraroșu) și apoi să împartă lumina în sute de culori (frecvențe) diferite. Datele pot fi apoi codificate prin modularea amplitudinii, fazei și polarizării fiecăreia dintre aceste frecvențe, înainte de a fi recombinate într-un singur fascicul și transmise pe o singură fibră optică.
Oamenii de știință din Suedia și Danemarca au dezvoltat un chipset cu ajutorul căruia s-a realizat un transfer de date de 1.84 Pbps. Experimentul a fost efectuat pe o distanță de 7.9 kilometri folosind 223 de canale de transmisie, care au luat 37 de fibre optice.
Prin comparație, lățimea de bandă globală a întregului trafic de Internet a fost estimată la puțin peste 1 Pbps, ceea ce înseamnă că acest sistem ar putea gestiona traficul rețelei de Internet de pe Pământ și cu o marjă mare.Folosind un model de calcul pentru a scala potențialul ratei de date ale noii tehnologii, cercetătorii spun că în cele din urmă ar putea atinge viteze uluitoare de până la 100 Pbit/s. Cele mai recente descoperiri ar putea marca o schimbare în proiectarea viitoarelor sisteme de comunicații, orientate către emițătoare și receptoare eficiente.

Extendere HDMI.

Dipol oferă convertoare HDMI pentru diferite cabluri care permit transmisia punct la punct, precum și conexiuni punct la multipunct. În plus, unele dintre seturi permit controlul de la distanță a sursei de semnal HDMI prin transmisia semnalului IR sau USB.
Unul dintre cele mai vândute extendere este H3614 ce permite conectarea unei surse de semnal (HD) la un receiver (televizor, monitor) echipat cu un conector HDMI pe cablu CAT 5e sau cat.6 folosind transmisia multicast.
Valoarea semnalului comprimat la ieșirea receiverului este de aproximativ 30 Mbit/s. Este necesar un receiver dedicat pentru a decoda corect semnalul - previzualizarea imaginii pe un PC echipat cu o placă de rețea este imposibilă.
Transmisia semnalului folosind un cablu torsadat
Semnalul IP care iese din transmițător poate fi transmis la un switch Ethernet, cum ar fi N29915, pentru a-l împărți într-un număr mai mare de receptoare. Numărul maxim de receptoare este 253. Nu poate exista mai mult de un transmițător într-o singură rețea. Pentru a conecta mai multe transmițătoare, se poate folosi un VLAN (Virtual Local Area Network, VLAN), o rețea de calculatoare separată logic într-o altă rețea mai mare fizic.
Un receiver suplimentar folosit pentru a lucra cu transmițătorul H3614 poate fi găsit sub codul H3614R și H3606R (dacă este utilizat H3606R, funcția de operare a telecomenzii va fi inutilizabilă). Un element important este versiunea hardware a receptoarelor - trebuie să fie aceeași cu transmițătoarele (informațiile despre versiunea hardware sunt marcate în partea de jos a echipamentului).
Transmisie punct-la-multipunct folosind un cablu de rețea pe transmisie pe IP
###03##Sistem TV/SAT – Multiswitch-uri MV-9xx de la TERRA. Pentru hotelurile ale căror sistem TV este să asigure recepția semnalelor satelit de la doi sateliți, DIPOL oferă soluții prin multiswitch ***net9***www.dipolnet.ro/mv-,search-4344 de la TERRA. Soluția oferită este utilizată pe scară largă pe piețele britanice, germane, australiene, printre altele. În Polonia, din 2004, multiswitch-urile profesionale TERRA au primit recunoaștere necontestată pentru construirea de sisteme SMATV mari. Performanța excelentă, stabilitatea parametrilor, rata de defectare foarte scazută, fac ca aceste multiswitch-uri să fie recomandate chiar și pentru cei mai pretențioși clienți.
Instalație profesională cu un multiswitch cu ramificații pentru doi sateliți. Folosind cablul coaxial Triset-113 E1015_500, o magistrală cu 11 cabluri a fost trasă în camera tehnică, unde a fost plasat amplificatorul de bandă largă SA-91DL TERRA R70911, permițând amplificarea și corecția semnalelor pentru 8 perechi de benzi de polarizare, de asemenea ca alimentarea tuturor dispozitivelor active din instalație, cum ar fi LNB-urile și multiswitch-urile. Datorită nivelului stabil al semnalului TV terestru către amplificatorul TV SA-91DL TERRA R70911 a fost conectat semnalul DVB-T2. Cu toate acestea, după cum arată practica, în multe cazuri se recomandă utilizarea unui amplificator de canal separat, de exemplu PA-420T TERRA R82516, pentru a introduce semnalul DVB-T2 într-o instalație multiswitch, care permite egalizarea nivelului de semnal pentru multiplexuri individuale. Topologia de cablare se bazează pe o magistrală cu 9 fire care coboară în cutie. La fiecare etaj va fi instalată o cutie RTV, dotată cu un set (TAP + multiswitch), din care trec cablurile până la prizele de capăt.
++Noua gamă de yale Bira.+++ O nouă serie de yale electrice HARTTE XS00 de la Bira, care se disting prin dimensiuni și consum redus de curent, este disponibilă la Dipol. Yalele electrice pot fi alimentate cu tensiuni AC sau DC în intervalul 12-24 V. Când sunt alimentate cu AC 12 V, consumul minim de curent este de 185 mA, în timp ce atunci când sunt alimentate cu DC 12 V, consumul minim de curent este de 260 mA. În plus, dacă yala electrică este alimentată cu DC 12 V, aceasta poate funcționa continuu. Datorită designului simetric, grevele electrice din această serie sunt perfecte pentru uși din stânga și din dreapta de diferite tipuri. Grevele pot fi reglate până la 3.5 mm. Forma radială înseamnă că nu depășesc conturul grevei electrice și necesită o gaură mai mică, ceea ce face instalarea mai rapidă și mai ușoară. Fiecare model are o funcționalitate diferită. Sunt disponibile modele standard, cu memorie, comutatoare sau combinate.
HARTTE XS00U
12 - 24V AC/DC

G74236
HARTTE XS00UW
12 - 24V AC/DC
cu un comutator
G74238
HARTTE XS00UP
12 - 24V AC/DC
cu memorie de alimentare
G74237
HARTTE XS00UW-C
12 - 24V AC/DC
cu opțiune de comutator și alunecare
G74244

Construiți o vilă? Gândiți-vă la cablarea cu fibră optică.

Când proiectați sau construiți o casă, se vorbește multe despre planificarea corectă a cablurilor pentru sistemele cu curent slab. Cu toate acestea, așezarea cablurilor potrivite în afara casei într-un stadiu incipient este adesea uitată. De obicei, în afară de cablurile de alimentare, acestea includ cabluri de rețea (de exemplu, pentru videointerfon, camere de supraveghere sau pentru sistemului de Smart Home.).
Încă din stadiul incipient al lucrărilor de construcție, merită să ne gândim și la îngroparea fibrei optice în pământ, pentru a fi folosită de furnizorul de internet în viitor. De la an la an, infrastructura de fibră optică din zonele mai puțin urbanizate crește. Sute de kilometri de rețele aeriene sunt în construcție, deținute atât de municipalități, cât și de operatori mai mari și mai mici. Este foarte probabil ca, dacă nu imediat, infrastructura de fibră optică să vină și în vecinătatea casei în construcție.
Fibră optică direct îngropabilă Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2J 9/125 ITU-T G.657A1 2.5kN
Cablul de fibră optică L79302 direct îngropabil este o soluție rentabilă, fiabilă și simplă. Două fibre optice single-mode G.657A1 vor permite furnizarea de internet și alte servicii.
Cu cablul îngropat în pământ și cu puțin efort din partea furnizorului de servicii, este posibilă evitarea trecerii cablului aerian peste teren, ceea ce nu afectează doar aspectul general, ci trebuie și pozat pe partea laterală a casei, pe fatada exterioară sau în interiorul clădirii. Îngroparea fibrei optice în pământ în timpul fazei de construcție și aducerea acesteia în dulapul multimedia, care este punctul de întâlnire al tuturor cablurilor, va da roade în viitor.

Produse noi în oferta Dipol

Stâlp de antenă galvanizat de 2m/38mm E9038203 este realizat din țeavă cu secțiune de 38 mm cu grosime de 1.5 mm. Procesul de galvanizare asigură durabilitate și rezistență la coroziune, păstrând în același timp aspectul estetic. Un dop de plastic este instalat pe partea inferioară a catargului.
Access Point Ubiquiti UniFi 6 Long-Range U6-LR, Dual-Band Gigabit, Wi-Fi 6, 4x4 MU-MIMO, Bluetooth 5.0
===Acces Point Ubiquiti UniFi U6-LR UNIFI 6 802.11ax 3000 Mbps N2578 este o soluție completă concepută pentru construcția unei rețele WLAN în benzile de 2.4 GHz și 5 GHz. Dispozitivul este compatibil cu standardul 802.11ax MIMO 4x4. Cu soluții unice, Unifi UAP oferă performanțe fără precedent în astfel de dispozitive compacte, este ușor de utilizat și de gestionat, poate fi montat pe tavan sau pe perete cu kitul de accesorii inclus. Dispozitivul se alimentează prin PoE (Power over Ethernet)
Cablu rețea UTP Cat.5e NETSET Lite Cupru integral 0.45 mm.
Cablu NETSET Lite U/UTP 5e [305 m] Cu 0.45 mm E1409_305 este un cablu torsadat conceput pentru instalare simplă în interior. Cablul are un diametru exterior redus de 4.6 mm pentru instalarea în copex sau canal cablu. Izolația miezului este realizată din plastic special selectat pentru montarea ușoară a mufelor RJ-45. Cablul de rețea are un miez de cupru cu diametrul de 0.45 mm.

Merită citit:

Sistem de multiswitch hybrid dSCR/Unicable. Seria de multiswitch-uri dSCR de la TERRA sunt dispozitive cu un singur cablu (Unicable) ce permite distribuția semnalelor prin satelit DVB-S2, terestru DVB-T și radio analogic/DAB printr-un singur cablu coaxial bazat pe tehnologia de aranjare a canalelor digitale folosind convertoare analog-digitale. Comunicarea între multiswitch și receptoarele de satelit utilizează un protocol special, definit în EN50494 (Unicable I) și/sau EN50607 (Unicable II), care utilizează comenzi DiSEqC pentru a permite diviziunea independentă a semnalului folosind un singur cablu...>>>mai multe
iagrama de mai sus arată distribuția semnalelor DVB-S2 (2 poziții satelit), TV terestră DVB-T2 și radio folosind două fibre optice.
Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)
Monitorizare și control de la distanță