Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 16/2023 (21 Aprilie 2023)

În SUA viteză de 8 Gbps pentru Internet.

Google Fiber, furnizorul de servicii prin fibră optică din Statele Unite, a anunțat că West Des Moines (Iowa) și Mesa (Arizona) sunt cele două orașe în care clienții se pot bucura de acces ultrarapid la Internet cu 8 Gbps, în plus, conexiunile oferite sunt simetrice, adică viteza de trimitere și de primire a datelor poate fi aceeași. Serviciul Google se bazează în principal pe tehnologia XGS-PON. Internetul rapid de 8 gigabiți este dedicat utilizatorilor care lucrează de acasă (informați sau ingineri care lucrează pe mașini virtuale în serviciul de cloud). Desigur, vitezele de transmisie au un preț. Taxa lunară pentru un serviciu de 8 gigabiți este de 150 USD. Viteza medie a internetului în SUA este de 198 Mbps.
West Des Moines este unul dintre primele orașe din SUA care a primit serviciul ultra-rapid de 8 gigabiți de la Google Fiber.
Conexiunile la Internet din întreaga lume continuă să se accelereze, mai ales pe măsură ce țările acordă prioritate și îmbunătățesc rețelele mobile și fixe de bandă largă. Nicăieri acest lucru nu este mai evident decât în speedtest.net, care urmărește vitezele de internet în funcție de țară. Vitezele medii ale internetului mobil în întreaga lume au crescut cu 17% în ultimul an, în timp ce vitezele fixe au crescut cu până la 28%. Cea mai rapidă viteză fixă de bandă largă din Speedtest Global Index (date din februarie 2023) este în Singapore (237.15 Mbps). Urmate de: China (226.77 Mbps) și Monaco (226.03 Mbps).

Ce este PoE?

PoE (Power over Ethernet) este standardul ce permite echipamentelor de rețea să fie alimentate printr-un cablu torsadat în timpul transmisiei de date. Este posibilă alimentarea dispozitivelor precum camere, telefoane, switch-uri, AP-uri etc. În 2003, IEEE a stabilit standardul de alimentare 802.3af PoE, care a fost actualizat la 802.3at în 2009. Se distinge între tipul unu (anterior 802.3.af) și tipul doi cu o putere maximă transmisă de 30 wați. Oferă posibilitatea dublării puterii dispozitivelor alimentate. Ca rezultat, camerele cu iluminatoare IR puternice, telefoane IP sau imprimante de rețea pot fi alimentate folosind un singur cablu de Internet.
Elemente distinctive:
  • transmisia alimentări și a datelor printr-un singur cablu reduce costurile de cablare și instalare
  • distanța minima garantata este de 100m folosind cablu corespunzător
  • securitate ridicată datorită transmisiei de joasă tensiune și procedurilor de testare a legăturilor și a dispozitivelor
  • protecție împotriva conexiunii de tensiune la dispozitive nestandardizate
  • ușurință la instalare
  • standardele mai noi sunt compatibile cu versiunea inversă.
Feature/standard802.3 af (802.3at tip 1)802.3at tip 2 (POE+)
Puterea maximă de alimentare (W)15.430*
Puterea minimă disponibilă pentru echipamentul final (W) 12.9525.5*
Tensiunea de ieșire a sursei de alimentare (V)44-5750-57
Tensiune disponibilă pentru echipamentul final (V)37-5742.5-57
Curent maxim (mA)350600
Standarde de rețea compatibile10BASE-T, 100BASE-TX și 1000BASE-T10BASE-T, 100BASE-TX și 1000BASE-T
Distanță (m)100100
CabluTorsadat min. cat. 3Torsadat min. cat. 5
Standardul PoE definește 2 moduri de transmitere a puterii:
  • opțiunea A – puterea transmisă împreună cu datele pe perechile 1/2 și 3/6
  • opțiunea B – puterea este transmisă prin perechile libere 4/5 și 7/8
Diagrama conexiunilor de alimentare într-un dispozitiv de tip switch cu PoE și un dispozitiv alimentat de 802.3 af (802.3 la tipul 1). Culoare violet-opțiunea A, galben-opțiunea B

Sistem multiswitch radial.

Multiswitch-urile MR din seria TERRA MR au până la 32 de ieșiri și, prin urmare, permit construirea de sisteme cu până la 32 de prize pe un singur dispozitiv. O astfel de rețea TV asigură distribuția fără probleme a semnalelor digitale, atât în standardul DVB-S/S2 (satelit), cât și în standardul DVB-T2 (TV digital terestră). Astfel de rețele, cunoscute sub numele de rețele radiale sau în stea, sunt cel mai simplu tip de sistem și, în general, nu necesită proiectare prealabilă. Cu toate acestea, pentru a fi în siguranță, ar trebui efectuat un echilibru de atenuare a semnalului pentru cele mai scurte și mai lungi căi de semnal.
Pozele de mai sus arată un sistem TV/SAT cu multiswitch MR-508 R70608 cu 8 ieșiri. Multiswitch-ul este alimentat cu 4 cabluri coaxiale de la un LNB quatro si 1 cablu pentru TV digital terestru DVB-T2. Fiecare dintre cele 8 ieșiri ale multiswitchului distribuie semnale TV/SAT către priza abonatului. Acest lucru permite recepția televizoarelor DVB-T2 și DVB-S/S2 în fiecare dintre cele 8 camere. Măsurătorile pentru TV prin satelit au fost făcute cu contorul ST-6986 R10210 de la SIGNAL.

Controlul releelor din IP Villa 2 gen. stație ușă/poartă cu butoane externe.

Stația de interfon video ușă/poartă Vila IP din gen a 2-a (cu excepția DS-KV6113-WPE1 DS -KV6103-PE1), au 2 relee încorporate declanșate independent, care permit controlul de ex. un port sau o poartă de intrare. În mod implicit, al doilea releu din stația de ușă/poartă este oprit și ar trebui activat cu aplicația iVMS-4200 sau printr-un browser web. Aceste ieșiri pot fi declanșate folosind aplicația client iVMS-4200 PC, stații interioare sau după scurtcircuitarea la masă (GND) a intrărilor AIN4 (activare releu DOOR2) și AIN3 (activare releu DOOR1). Acele intrări sunt adesea folosite pentru instalarea butoanelor locale de deschidere, montate la o distanță sigură, astfel încât să nu poată fi accesate din afara gardului. Soluția poate deschide portul fără cheie, dacă nu este instalat niciun mâner mobil sau buton pe partea interioară. Poarta se poate deschide rapid fara a fi nevoie de telecomanda.
Conectarea la butoanele locale de deschidere la stațiile de ușă/poartă ale vilei
DS-KV8113-WME1, DS-KV8213-WME1, DS-KV8413-WME1

Cum reparăm fibra optică spartă?

DAC (Cabluri Direct Acces -) reprezintă un grup renumit de cabluri de fibră optică care poate fi așezat direct în pământ, fără a fi nevoie de conducte de protecție suplimentare. Aceste cabluri sunt folosite practic în orice tip de sisteme de fibră optică, de la sistemele locale de monitorizare până la aplicații de operator, cel mai adesea ca secțiunea „ultimi metri”, adică la conexiunea directă cu clientul.
Cablurile DAC pot fi deteriorate (rupte) din cauza lucrărilor de împământare efectuate în zonă sau a presiunii spontane de pământ (alunecări de teren, înghețare a pământului) care depășește parametrii de rezistență ai cablului.
Cel mai bine este să înlocuiți cablul deteriorat. Dacă nu este posibil, capetele cablului rupt pot fi unite prin sudură între ele. Desigur, trebuie folosite două cuple pentru a securiza punctul de conectare. Aceste cuple ar trebui să fie cât mai strânse posibil. O bună practică este să folosiți mai multe sigilii în plus față de cele oferite implicit.
Imaginea de mai jos arată un exemplu de utilizare a unei doze de legătură L56040 pentru a conecta două cabluri DAC cu fibră duală. Cuplajul are o garnitură de cauciuc și un capac cu șuruburi pentru a asigura o etanșeitate ridicată. Este recomandabil să protejați capacele de cauciuc de pe intrările de cabluri, mai ales atunci când utilizați cabluri cu diametre sub 5 mm.
Cutie joncțiuni îngropabilă 1/1 in/out pentru 4 suduri
Cuplajul de reparare L56040 permite conectarea a două cabluri DAC

Produse noi în oferta Dipol

Transmodulator 4xDVB-S/S2/S2X Multistream – 2xDVB-T/C TMS-214 cu slot CI ALCAD
Transmodulator Multistream ALCAD 4xDVB-S2/S2X - 2xDVB-T/C TMS-214 cu slot CI R82614 este un dispozitiv care permite distribuirea și gestionarea conținutului TV prin satelit pentru hotel. Modulul este folosit pentru a converti un semnal DVB-S2 într-un semnal DVB-T/C. Dispozitivul este capabil să primească semnale „multistream” și permite recepția atât a canalelor gratuite, cât și a canalelor criptate (modul CAM CI încorporat). Un panou primește întregul pachet de semnal de la patru transpondere prin satelit și creează două multiplexuri adiacente DVB-T (capacitate max. 31.68 Mbps) sau DVB-C (capacitate max. 53 Mbps).
Transmodulator 4xDVB-S/S2/S2X Multistream – 2xDVB-T/C TMS-204 FTA ALCAD
Transmodulator Multistream ALCAD 4xDVB-S/S2/S2X - 2xDVB-T/C TMS-204 FTA R82616 este un dispozitiv care permite distribuirea și gestionarea conținutului TV prin satelit pentru hotel. Modulul este folosit pentru a converti un semnal DVB-S2 într-un semnal DVB-T/DVB-C. Dispozitivul este capabil să primească semnale „multistream” și permite recepția canalelor libere. Un modul primește întregul pachet de semnal de la patru transpondere prin satelit și creează două multiplexuri adiacente DVB-T (capacitate max. 31.68 Mbps) sau DVB-C (capacitate max. 53 Mbps).
ALCAD HIMALAYA FA-512 12V/7A Sursa de alimentare DC de 12V R82550 este realizată pentru alimentarea transmodulatoarelor de la ALCAD. Când sunt utilizate două unități, defecțiunea uneia nu va afecta funcționarea întregului sistem: sursa de alimentare va fi comutată automat la cealaltă sursă de alimentare.

Merită citit:

Construiți o vilă? Gândiți-vă la cablarea cu fibră optică. Când proiectați sau construiți o casă, se vorbește multe despre planificarea corectă a cablurilor pentru sistemele cu curent slab. Cu toate acestea, așezarea cablurilor potrivite în afara casei într-un stadiu incipient este adesea uitată...>>>mai multe
Cablul de fibră optică L79302 direct îngropabil este o soluție rentabilă, fiabilă și simplă. Două fibre optice single-mode G.657A1 vor permite furnizarea de internet și alte servicii.
Extender USB 150m pe cablu UTP cu hub USB 2.0 4 porturi
USB la UTP 4 x USB
extender pentru distanțe de până la 150 m