Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 18/2023 (05 Mai 2023)

Putem produce echipamente electronice ECO?

Cercetătorii de la Universitatea Duke (SUA) au dezvoltat o nouă tehnologie pentru producerea de electronice tipărite din materiale complet reciclate, fără substanțe chimice toxice. Electronicele de astăzi conțin în mod obișnuit substanțe nocive pentru mediu, care sunt greu de eliminat, limitând astfel reutilizarea lor. Noua tehnologie își propune să reducă impactul asupra mediului al aparatelor electronice și să creeze o industrie mai durabilă.
Diagrama și graficul performanței electrice ale unui tranzistor imprimat cu materiale ecologice: semiconductor de nanotuburi de carbon, poarta din grafen, strat izolator de nanoceluloză.
Chipurile electronice complexe constau din mai multe straturi de componente care sunt legate între ele pentru a forma un singur circuit sau placă electronică. Oamenii de știință au dezvoltat trei tipuri de cerneală pe bază de carbon pentru a imprima electronice: nanotuburi de carbon semiconductoare, grafen conductiv și nanoceluloză izolatoare. Anterior, oamenii de știință dezvoltaseră deja o metodă de imprimare, dar nu era ecologică. Problema a fost vâscozitatea scăzută a nanotuburilor de carbon, iar creșterea vâscozității a necesitat utilizarea de substanțe chimice puternice sau un proces foarte consumator de energie care necesita încălzire la temperaturi ridicate. Cercetătorii au dezvoltat acum un proces ciclic în care partea imprimată este spălată cu apă, uscată la o temperatură relativ scăzută, iar apoi se aplică un alt strat. Acest lucru permite straturilor succesive să fie lipite împreună într-un mod prietenos cu mediul. Cercetătorii au arătat că tranzistorii produși în acest mod sunt complet funcționali ...............și au semnalat restului industriei că există o modalitate viabilă de a face unele procese de fabricare a electronicelor mult mai ecologice. Ei au demonstrat, de asemenea, că aproape 100% din nanotuburile de carbon și din grafenul folosit în imprimare pot fi recuperate și refolosite. Nanoceluloza este fabricată din lemn și poate fi pur și simplu reciclată sau biodegradată, la fel ca hârtia.
Cercetătorii spun că metoda de imprimare descrisă mai sus poate fi utilizată în producția de alte componente electronice, cum ar fi ecrane și afișaje.

Instalați cu DIPOL.

Instalatorii pot cumpăra de la DIPOL și instala produsele noastre. Faceți o fotografie a proiectelor dvs. finalizate cu produsele noastre și, în schimb, veți obține puncte de cheltuit pe gadgeturi DIPOL pentru fiecare proiect descris. Pentru mai multe informații despre campania promoțională, vizitați Instalați cu DIPOL. Următoarele sunt fotografii ale unui sistem TV/SAT realizat de Firma MAR-SAT din Chrzanów.
Sistem TV/SAT cu antene montate pe un catarg format din două segmente MK-1.5m E9160, atașate de fundație cu baza de catarg MK E9161. Structura este echipată cu sistem de protectie împotriva trăsnetului. Pe catarg sunt montate: antena Triax 100 cm SAT cu LNB quatro FTE eExcellento A9864, antena DIPOL 44/24-48 Tri Digit pentru banda UHF A2670, antena DIPOL 7/5-12 pentru banda VHF A0710. Cablurile de exterior TRISET-113 PE E1017_100 de la LNB și semnalul însumat de la antenele DVB-T2 și radio sunt trase direct către cutia de protecție la supratensiune SIGNAL R48606. Apoi, un sistem format din 5 cabluri TRISET-11 E1027_300 sunt instalate la multiswitch-ul MV-508 TERRA R70708 montat în casă.

Stația de poartă pentru vindeo-interfonul Hikvision.

DS-KV6113-WPE1(B) G73624 este o stație de ușă compactă pentru 1 abonat, ideală pentru sistemul de videointerfon Hikvision IP cu cititor de carduri MIFARE încorporat. Datorită dimensiunilor sale compacte, acest model este ideal pentru instalarea în locuri cu spațiu limitat, de ex. pe coloane înguste. Stația de ușă este echipată cu un iluminator cu infraroșu cu o rază de acțiune de până la 3 m pentru a asigura vizibilitatea pe timp de noapte. Poate comunica cu stația prin cablu folosind interfața Ethernet sau prin Wi-Fi în absența cablării dedicate. Statia este echipată cu 1 releu dedicat controlului yalei fără posibilitatea de extindere. Un avantaj incontestabil al acestei stații de ușă este că, după conectarea la Internet, operarea prin intermediul unei aplicații mobile, cum ar fi redirecționarea apelurilor sau deschiderea yalei de la distanță, este posibilă fără a instala un monitor suplimentar.
Stația pentru poartă DS-KV6113-WPE1(C) G73624

Fulgere – protecția calurilor – partea 2.

+ În timpul descărcărilor electromagnetice atmosferice, pot apărea supratensiuni în cablurile de semnal, care pot cauza deteriorarea echipamentelor electronice. Aceste tensiuni în cablu sunt generate pe o rază de până la 1,5 km de la punctul de lovire a fulgerului.
NetProtect J2830 scade tensiunea la un nivel sigur , conform cu standardele europene pentru acest tip de echipamente reducând astfel numărul defecțiunilor. Nu necesită alimentare cu energie și nu provoacă interferențe a transmisiei de date.
Protecţie fulger pt. LAN: NetProtect
NetProtect J2830
Când doriți să protejați dispozitivele alimentate prin PoE, trebuie să utilizați AXON PoE NetProtector J2836 care conține două căi de transmisie: date (firele 1-2, 3-6) și alimentare (firele 4, 5, 7, 8). Ambele căi sunt protejate de elemente de protecție la supratensiune care disipă sarcina nedorită către împământare și, de asemenea, protejează liniile între ele într-o pereche de fire. Pentru a crește capacitatea de încărcare a căii de alimentare, linia 4 este scurtcircuitată la 5, iar linia 7 este scurtcircuitată la 8.
Protectie fulger pt. LAN: AXON PoE NetProtector
AXON PoE NetProtector J2836

Fenomenul de dispersie în transmisia prin fibră optică.

Unul dintre fenomenele care au un impact major asupra reducerii lățimii de bandă de transmisie și a distanței cablurilor de fibră optică este dispersia. Aceasta înrăutățește raportul semnal-zgomot și crește numărul de erori de transmisie. Există mai multe tipuri de dispersie:
Dispersia modală – apare numai în fibre multimodale. Datorită faptului că fiecare mod care se deplasează în fibră ajunge la receptor în timp ușor diferit, marginile impulsurilor de la capătul liniei sunt neclare, ceea ce obligă la creșterea distanței dintre impulsurile transmise și astfel o reducere semnificativă a lățimii de bandă . Dispersia modală limitează, de asemenea, distanța maximă de transmisie a fibrelor multimode;
Dispersia modală într-o fibră multimodală
Dispersia de polarizare – apare în fibre singlemode. Motivul este faptul că orice miez de fibră nu este perfect simetric (secțiunea transversală reală nu este un cerc perfect), precum și indicele de refracție nu este izotrop, astfel încât polarizările verticale și orizontale ale modului se deplasează cu viteze ușor diferite. Acest fenomen limitează distanța maximă de transmisie.
Dispersia de polarizare într-o fibră monomod
Dispersia cromatică – undele de lungimi diferite ajung la sfârșitul ghidului de undă în momente diferite, ceea ce reprezintă o problemă majoră în utilizarea tehnicilor CDWM și DWDM, cu transmisii pe lungimi de undă multiple. Există două componente ale dispersiei cromatice, dispersia materialului determinată de compoziția materialului unei fibre și dispersia ghidului de undă determinată de profilul indicelui ghidului de undă al unei fibre.
Dispersie cromatică într-o fibră singlemode
Deoarece componentele dispersiei cromatice pe o gamă de lungimi de undă diferă ca semn, este posibil să se determine lungimea de undă a dispersiei cromatice zero (în exemplul de mai sus: 1300 nm). De asemenea, producătorii pot schimba componentele în procesul de producție, mutând zona de dispersie zero în regiunea utilizată de o anumită tehnică de transmisie.

Produse noi în oferta Dipol

===Cablu electric YKY 3x2.5 1kV 1m Cablul E41232 este construit din conductori electrici utilizat în sistemele electrice de joasă tensiune. Este format din conductor de cupru cu izolație din PVC. Desemnarea YKY înseamnă că acest cablu este destinat sistemelor cu o tensiune nominală de până la 1000V. Cablurile sunt utilizate pentru a transporta energie electrică pentru exterior, inclusiv sisteme de iluminat, prize electrice și alte echipamente.
Amplificator pentru canal CAD-804 4xVHF/UHF+FM R82620 este dedicat condițiilor dificile de recepție cu semnale de diferite nivele transmise de la mai multe direcții. Amplificatorul are 4 intrări reglabile pentru banda VHF (174-240 MHz)/banda UHF (470-694/862 MHz), 1 intrare pentru banda FM (40-108 MHz) pentru 32 de canale. Amplificatorul permite recepția, egalizarea și amplificarea acestor semnale. Sistemul de control automat al câștigului egalizează nivelul semnalului pentru toate canalele, indiferent de nivelul lor la intrarea dispozitivului (în timp ce menține minimul necesar pentru o calitate adecvată a semnalului).
NVR Hikvision AcuSense DS-7604NXI-K1/4P K22033 K22033 este un NVR cu 4 canale, ce poate înregistrează imagini de la camere la o rezoluție de până la 12 MP. Are un switch PoE încorporat cu 4 porturi pentru conectarea și alimentarea camerelor IP. Este echipat cu 2 ieșiri paralele HDMI și VGA, 1 port SATA permite conectarea hard disk-urilor cu o capacitate de până la 10 TB. Dacă memoria este plină, se declanșează suprascrierea automată pentru a preveni pierderea celor mai recente date. Porturile USB încorporate vă permit să conectați o unitate flash USB sau un disc extern și să copiați anumite fragmente pe suporturi de date externe.

Merită citit:

***Cum reparăm fibra optică spartă?
www.dipolnet.ro/inf_dipo_2023_16.htm#06>>>mai multe***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2023_16.htm#06***
Cutia de joncțiuni L56040 permite conectarea a două cabluri DAC