SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 20/2023 (19 Mai 2023)
Bateriile oxi-ion vor înlocui bateriile clasice? Un grup de cercetători de la Universitatea de Tehnologie din Viena au dezvoltat un nou tip de baterie oxi-ion care ar putea fi o soluție excelentă pentru sistemele de stocare a energiei electrice regenerabile pe scară largă. Noul tip de baterie a fost înregistrat ca cerere de brevet. Bateriile lithiu-ion sunt omniprezente astăzi, de la mașini electrice la smartphone-uri. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că sunt cea mai bună soluție pentru toate domeniile de aplicare. Potrivit cercetătorilor, bateriile cu ioni de oxigen funcționează într-un mod similar cu bateriile cu ioni de lithiu. Ionii care câștigă sarcină electrică prin acceptarea sau pierderea de electroni sar între două suprafețe și produc curent electric. În cazul acestor baterii noi, aceste suprafețe sunt realizate din ceramică. Bateria cu ioni de oxigen are mai multe avantaje importante. Deși nu permite o densitate de energie la fel de mare ca o baterie litiu-ion, capacitatea sa nu se diminuează în timp. Poate fi regenerată, permițând o viață extrem de lungă. Problema multor tipuri de baterii este că la un moment dat purtătorii de încărcare nu se mai pot mișca. Atunci nu mai sunt potrivite pentru generarea de energie electrică, iar capacitatea bateriei scade. După multe cicluri de încărcare, aceasta poate deveni o problemă serioasă.

Noul concept de baterie nu este realizat pentru smartphone-uri sau mașini electrice, deoarece bateriile oxi-ion ating doar aproximativ o treime din densitatea energetică a bateriilor litihu-ion. În plus, bateriile oxi-ion funcționează la temperaturi cuprinse între 200°C și 400°C. Cu toate acestea, tehnologia este extrem de interesantă pentru stocarea energiei solare sau eoliene.
Sistem DVB-T2 cu interferențe LTE. Banda de 700 MHz nu mai este folosită pentru semnalele TV terestre. Această bandă a fost pusă la dispoziția operatorilor de rețele mobile pentru serviciile 5G/LTE. Prin urmare, canalele TV si tuate la frecvențe superioare (peste canalul 40) sunt cele mai expuse riscului de interferență de la transmițătoarele LTE. Imaginea de pe ecranul televizorului poate îngheța sau pot apărea dungi și pătrate colorate. Cum poate fi confirmat un astfel de diagnostic? Cel mai bun mod este să chemi un instalator echipat cu un analizor TV.
Diagnosticarea tipului și nivelurilor semnalelor necesită adesea metode specializate. Acestea vor furniza informațiile obținute ca bază pentru analiza și interpretarea corectă a modificărilor la instalație. Una dintre funcționalitățile care oferă astfel de date este un analizor de spectru (spectrogramă), care examinează și analizează spectrul de frecvență al tuturor semnalelor din sistem în timp real. Un spectru de semnal este distribuția intensității semnalelor dorite și a semnalelor interferente (în special LTE) în funcție de frecvență.

Distribuția spectrului realizat cu analizorul DD 2400 R10205. În acest caz, semnalele de interferență LTE pot fi văzute pe spectrul de deasupra benzii de frecvență de 694 MHz. Acestea pot afecta negativ calitatea semnalului DVB-T2, provocând interferențe televiziunii terestre. În acest caz, se recomandă instalarea unui filtru LTE 700: TF005 R81007 (pentru utilizare în interior) sau TF001 R81009 (pentru utilizare în exterior).
Sincronizarea timpului pentru echipamentele Hikvision. Aplicația iVMS-4200 permite sincronizarea tuturor dispozitivelor adăugate în aplicație. Setarea incorectă a orei poate cauza multe probleme. În cazul sistemelor CCTV, poate îngreuna stabilirea orei exacte al unui eveniment, iar în cazul sistemelor video portiere poate provoca probleme cu funcționarea corectă a etichetelor conform unui program. Sincronizarea se poate face în mai multe moduri, cum ar fi atunci când adăugați la o aplicație sau când vă conectați direct la un dispozitiv. Pentru o actualizare în serie a orei în iVMS-4200, după adăugarea dispozitivelor, accesați: Meniu -> Instrument -> Batch Time Synchronization

Sincronizarea timpului pentru echipamentele Hikvision.
Extinderea rețelei de 10 Gbps. O rețea de 10 Gbps permite transmisia datelor la viteze de până la 10 gigabiți pe secundă. O astfel de lățime de bandă este utilizată în prezent în întreprinderi mari, centre de date și laboratoare de cercetare. Permite schimbul de cantități mari de date într-o perioadă scurtă de timp, ceea ce este deosebit de important pentru aplicații precum transferuri în cloud, transmisie video de înaltă calitate sau transferul de date științifice.
Rețeaua principală folosește fibră optică ca principal mediu de transmisie. Un aspect important este că dispozitivele active acceptă module SFP (small form-factor pluggable). Astfel de porturi din dispozitive sunt etichetate SFP+ (în multe dispozitive, sloturile SFP+ permit, de asemenea, conectarea modulelor SFP de 1 Gbps).
Mai jos este un computer extins și o rețea WiFi cu o rețea principală de 10 Gbps folosind un switch principal cu SFP+ N30121. Rețineți că alte switch-uri ar trebui să fie întotdeauna conectate direct la acesta. O rețea proiectată în acest fel permite gestionarea și configurarea mai simplă a caracteristicilor, cum ar fi rețelele virtuale, menținând în același timp performanțe ridicate.
Rețea extinsă de computere și WiFi cu o rețea princcipală de 10 Gbps
Frecvențele de transmisie a fibrei optice. Transmisia de date prin fibre optice este efectuată, în mod normal, de una (sau mai multe) "ferestre telecomunicații" selectate din trei (uneori chiar 5) benzi de lungime de undă ce sunt dedicate acestui scop. Ferestrele au fost selectate în funcție de caracteristicile atenuării semnalului în mediul de transmisie.
Există trei cauze principale pentru atenuarea semnalului în fibra optică:
- pierderea de undă - este rezultatul unei structuri neuniforme, imperfecte a fibrei din cauza limitării ce apare în cadrul procesului de producție. Se aplică la geometria miezului și la variația indicelui de refracție din miez și înveliș;
- absorbția - absorbția mică de energie a particulelor fibrei depinde de metoda de dopare a miezului în procesul de fabricație și de precizia acestuia; o absorbție crescută este cauzată de crom, cupru, fier și în special atomi de OH- ioni;
- Dispersia Rayleigh - Constă în împrăștierea fasciculului de lumină în toate direcțiile, ca rezultat al indicelui de refracție neomogen din miez, ce se datorează micilor schimbări în compoziția și densitatea sticlei. Dispersia Rayleigh este invers proporțională cu a patra putere a lungimii de undă.

Selectarea ferestrelor de transmisie sa bazat pe caracteristicile de atenuare a semnalului
în mediul de transmisie cauzate de ghidul de undă, absorbția și pierderile de împrăștiere Rayleigh.
în mediul de transmisie cauzate de ghidul de undă, absorbția și pierderile de împrăștiere Rayleigh.
Tehnicile individuale de transmisie sunt implementate într-o fereastră telecom specifică, de exemplu tehnica de multiplexare DWDM folosește în principal patru ferestre. Datorită progreselor tehnologice în modul de fabricare al fibrei optice, a fost posibilă reducerea efectului care îl au ionii de OH- în apropierea valorii de 1400 nm a lungimii de undă (fibra G.625D) și crearea unei a cincea ferestre de transmisie.
Cabinet RACK 10 inchi 4U 310x300 R9120071 este potrivit pentru montarea tuturor tipurilor de echipamente cu carcase rackabile de 10 inchi. Soluție ideală pentru sistemul de supraveghere IP. Carcasa poate găzdui și dispozitive non-RACK-19, cum ar fi switch-uri, amplificatoare TV/SAT, modulatoare, DVR-uri. | ||
Tavă pentru RACK de 10 inchi R9120305 este realizată pentru cabinetul RACK cu o adâncime maximă de 300 mm. Permite instalarea dispozitivelor care nu sunt echipate cu suport pentru RACK. | ||
Clește de sertizare HT-580ER pentru mufe RJ-45 pass-through E7912 pentru sertizarea conectorilor mufelor de Internet cu tăierea surplusului de cablu. Dedicat pentru conectorii de tip EZ (trecerea cablurilor prin conector). | ||
Merită citit:
Sistem de multiswitch hybrid dSCR/Unicable. Seria de multiswitch-uri dSCR de la TERRA sunt dispozitive cu un singur cablu (Unicable) ce permite distribuția semnalelor prin satelit DVB-S2, terestru DVB-T și radio analogic/DAB printr-un singur cablu coaxial bazat pe tehnologia de aranjare a canalelor digitale folosind convertoare analog-digitale. Comunicarea între multiswitch și receptoarele de satelit utilizează un protocol special, definit în EN50494 (Unicable I) și/sau EN50607 (Unicable II), care utilizează comenzi DiSEqC pentru a permite diviziunea independentă a semnalului folosind un singur cablu...>>>mai multe
Diagrama de mai sus arată distribuția semnalelor DVB-S2 (2 poziții satelit), TV terestră DVB-T2 și radio folosind două fibre optice.
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI