Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 21/2023 (26 Mai 2023)

China domină cursa pentru rețeaua 6G.

Rețelele mobile din a cincea generație (5G) sunt implementate în mai multe locații din întreaga lume și sunt disponibile practic în toate orașele mari și medii. În același timp, se lucrează la următoarea generație. Deși perspectiva primelor implementări comerciale ale rețelei 6G pare destul de îndepărtată (planurile acoperă anii 2028-2030), prioritatea în această materie va fi atât tehnologică, cât și, dată fiind situația geopolitică actuală din lume – politică. Potrivit presei din Orientul Îndepărtat, tehnica 6G este testată în China folosind banda radio cu o frecvență de 1 THz (1000 GHz).
După cum era de așteptat, lansarea comercială a primelor rețele 6G va avea loc până în 2030.
Testele au atins viteze de 100 Gbps. Desigur, utilizarea frecvențelor terahertzi vine cu o serie de probleme cu care operatorii vor trebui să le facă față. Deja folosită astăzi în 5G, banda de la 24 GHz până la 100 GHz se caracterizează prin rază relativ scurtă și sensibilitate la propagare în prezența obstacolelor precum pădurile, clădirile și chiar ceața.
50% din invențiile legate de brevetele 6G au fost înregistrate în China, urmată de Statele Unite și Coreea de Sud. Numărul cererilor de brevet a început să se accelereze din 2015, cu o creștere exponențială observată în primele trei țări. (Sursa: questel.com, date din octombrie 2022).
China nu este singura țară interesată de 6G. Coreea de Sud, deși nu testează oficial, și-a anunțat primele implementări pentru 2028. În Statele Unite, liderii de afaceri și cercetătorii s-au întâlnit cu membri ai guvernului pentru a discuta idei și strategii legate de dezvoltarea rețelei 6G. În joc, desigur, este controlul asupra creării standardelor 6G, care are un impact direct asupra securității naționale. Cine va primi cea mai mare bucată din această plăcintă? Vom afla în curând.

Amplificator de canal TERRA PA321TP.

Există mai multe soluții competitive de amplificare pentru semnalele TV pe piață. TERRA s-a concentrat pe două aspecte: performanță bună legată de procesarea semnalelor TV (folosirea filtrului SAW ultraselectiv) și configurarea rapidă și intuitivă, care se realizează folosind TERRnet aplicație instalată pe un dispozitiv mobil sau laptop. Rolul unui amplificator este de a amplifica selectiv unul sau, in cazul receptiei de programe digitale, mai multe canale de televiziune. Aceasta înseamnă că un anumit canal este amplificat la cel mai înalt nivel, iar celelalte sunt atenuate. Amplificatorul de canal PA321TP R82516 TERRA este adesea folosit ca primă etapă de amplificare a semnalului în sistemele SMATV.
Este nevoie de mai puțin de un minut pentru a configura amplificatorul de canal TERRA cu aplicația TerrNet. Doar conectați telefonul la amplificator (micro USB -> cablu USB-C disponibil la articolul E0080), selectați țara de instalare, alegeți din listă numărul de canale care trebuie amplificate (împărțit în intrările de antenă selectate) și setați nivelul dorit al semnalului de ieșire. De asemenea, puteți seta corecția câștigului la frecvențe individuale, ținând cont de caracteristicile de atenuare ale cablului. Si asta este tot. Cu ajutorul aplicația, puteți vizualiza și starea semnalelor (cu o precizie de 1 dB) la intrarea și ieșirea amplificatorului sub forma unui spectru grafic.

Sertizor pentru mufele RJ45 pass-through.


DIPOL oferă două tipuri conectori EZ RJ-45 (cat.5e J2012_100 și 6 J2013_100). Semnul lor distinctiv este trecerea firelor individuale prin mufă, ceea ce permite o sertizarea mai rapidă și mai eficientă. După sertizarea conectorului firele sunt tăiate automat cu cleștele de sertizared E7912.
Pregătirea mufei pentru sertizare
Clește de sertizare Hanlong HT-580ER E7912 RJ-45 pentru conectori passthrough.
Cleștele Hanlong HT-580ER E7912 RJ-45 vă permite să sertizați eficient conectorii RJ45 pentru cablu torsadati. Instrumentul se distinge prin calitate înaltă – nu prezintă dezavantajele altor instrumente similare, care după un anumit timp de funcționare, nu taie unele dintre firele de cablu.
Mufe RJ-45 Cat.5e EZ Passthrough [100buc.]
Mufă Rj-45 8P8C EZ, cat.5e,
tip EZ J2012_100
Mufe RJ-45 Cat.6 EZ Passthrough [100buc.]
Mufă Rj-45 8P8C EZ, cat.6,
tip EZ J2013_100

Fibră optică în sisteme CCTV – switch PoE în cabinetul RACK.

Sistemele CCTV care sunt construite în prezent se bazează adesea în întregime sau parțial pe cabluri de fibră optică. Caracteristica distinctivă a unor astfel de sisteme este locul în care converg cablarea cu cablu de rețea de la camerele CCTV în punctul de instalare al unui switch de rețea (care acționează și ca sursă de alimentare PoE pentru camere) și unde unul sau mai multe cabluri de fibră optică au terminațiile lor. De acolo, semnalul este transmis către un DVR situat în altă locație sau către alt traseu al rețelei.
Deoarece aceste tipuri de puncte de distribuție sunt cel mai adesea amplasate în dulapuri RACK, merită să folosiți soluții care să optimizeze costurile și spațiul necesar pentru instalarea echipamentelor. Un astfel de exemplu este cadrul de distribuție din fibră optică P-PSP-G19-1U-6-SC L5406 cu un raft lateral care combină caracteristicile a două elemente: pentru instalarea dispozitivelor și terminarea cablajului cu fibră optică într-un dulap RACK. Design unic pentru economisirea spațiului și instalarea îngrijită într-un dulap.
Partea de fibră optică poate fi utilizată pentru a termina unul sau mai multe cabluri de fibră optică. Aceste terminații pot fi aduse în întregime pe panoul frontal și apoi conectate la dispozitivul activ de lângă el sau parțial corelate pe panou (de exemplu, când sunt introduse două cabluri de fibră optică în dulap).
Switch POE Industrial ULTIPOWER 192SFP 802.3af/at (8xPoE FE, 2xSFP 1000M, Extended, VLAN, PoE Auto Check, Hi-PoE)SFP gigabit ULTIMODE SFP-203G 2xLC (singlemode, 1310 nm, 20km)SFP gigabit ULTIMODE SFP-203G 2xLC (singlemode, 1310 nm, 20km)Tavă rack cu ODF incorporat P-PSP-G19-1U-6-SC (1U, casetă, 6 x SC)
Cadrul de distribuție din fibră optică L5406 și switch-ul PoE ULTIPOWER 352SFP N299704 echipat cu 2 module SFP ULTIMODE SFP-203G L1415.

Produse noi în oferta Dipol

HDD 3.5” Western Digital PURPLE 12TB SATA III M89332 este proiectat pentru utilizare în sisteme de supraveghere video 24/7. Oferă performanță ideală, capacitate mare și fiabilitate de lungă durată. Unitatea este proiectată pentru utilizare non-stop în dispozitive de supraveghere sau sisteme CCTV bazate pe o platformă PC.
Conector legătură: WAGO 221-413 COMPACT max. 4 mm2 3 fire/50 buc/ E42112_100 este utilizat pentru conectarea firelor (lițate sau pline) cu secțiune transversală maximă de 4 mm2. Conector cu 3 fire cu pârghii și corp transparent.
Conector legătură: WAGO 221-412 COMPACT max. 4 mm2 2 fire E42112_100 este utilizat pentru conectarea firelor (lițate sau pline) cu secțiune transversală maximă de 4 mm2. Conector cu 2 fire cu pârghii și corp transparent.

Merită citit:

Extinderea rețelei de 10 Gbps. O rețea de 10 Gbps permite transmisia datelor la viteze de până la 10 gigabiți pe secundă. O astfel de lățime de bandă este utilizată în prezent în întreprinderi mari, centre de date și laboratoare de cercetare. Permite schimbul de cantități mari de date într-o perioadă scurtă de timp, ceea ce este deosebit de important pentru aplicații precum transferuri în cloud, transmisie video de înaltă calitate sau transferul de date științifice...>>>mai multe
Rețea extinsă de computere și WiFi cu o rețea princcipală de 10 Gbps

Powermetru optic Optokon PM-800
Ultimode OPM-2
Powermetru 3 în 1