COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 28/2023 (11 Septembrie 2023)
Baterie cu dublă utilizare. Cercetătorii de la Universitatea Publică Tsinghua din Beijing din China au dezvoltat o baterie hibridă care nu numai că stochează și furnizează energie electrică, dar produce și substanțe chimice valoroase, cum ar fi alcoolul furfurilic și acidul furoic (folosit pe scară largă în industrie). Bateriile standard, după încărcare, stochează electricitate în electrozi (ionii de litiu se deplasează de la electrodul pozitiv prin electrolit la electrodul negativ, astfel energia este stocată în electrolit). Când bateria se descarcă, direcția de mișcare a ionilor este inversată, producând energie electrică. Un alt tip popular de baterie sunt bateriile cu flux redox, care folosesc o reacție de reducere și oxidare. Combinând ambele concepte, cercetătorii au investigat măsura în care astfel de baterii sunt capabile să producă substanțe chimice suplimentare atunci când stochează sau furnizează energie.
Descoperirea a venit sub forma unui catalizator metalic cu două funcții pentru anod. Fabricat dintr-un aliaj cu un atom de rodiu-cupru, catalizatorul transformă fără probleme, atunci când bateria este încărcată, furfuralul conținut în electrolit în alcool furfurilic. Acidul furoic, pe de altă parte, se formează atunci când bateria este descărcată. Pentru catod, cercetătorii au folosit hidroxid de nichel dopat cu cobalt, care este similar cu materialele catodice utilizate în bateriile convenționale cu nichel-zinc sau hidrură-nichel-metal.
Potrivit oamenilor de știință, în timpul experimentului, un set de patru baterii hibride conectate în serie a fost folosit pentru a alimenta lămpi LED și smartphone-uri. Odată încărcate cu o celulă solară, bateriile hibride ar putea alimenta o varietate de dispozitive, inclusiv lămpi LED și smartphone-uri, producând în același timp alcool furfurilic și acid furoic. Autorii au descoperit că noua baterie hibridă este comparabilă cu multe baterii populare în ceea ce privește densitatea energiei și puterea. La stocarea a 1 kWh de energie se produc 0.7 kg de alcool furfurilic (substanță utilizată în producția de rășini, polimeri, agenți de umectare și impregnare, acoperiri rezistente la acizi și ciment). Conceptul de baterie hibridă de ultimă generație dezvoltat de echipă reprezintă un salt cuantic în îmbunătățirea durabilității și rentabilității bateriilor, dar este încă necesară dezvoltarea în continuare a conceptului.
Sistem CATV pentru hotel. Transmodulatoarele pot convertii semnale DVB-S2 în DVB-T2 COFDM și sunt o soluție des folosită în hoteluri. Canalele prin satelit pot fi un plus la programele de televiziune terestră sau pot fi singura parte a pachetului oferit. Semnalul digital de la ieșire poate fi folosit impreună cu următoarele echipamente
splittere /
tap-uri.
Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) la 2xDVB-T (COFDM) TERRA TDX-420C (2xCI)
Modulul CAM PowerCam Pro este multi-stream
Transmodulator TDX-420C R81619.
Modul CAM multi-stream PowerCam ProA99852
===///Transmodulatorul TDX-420C R81619 este un dispozitiv care permite distribuirea și gestionarea conținutului TV prin satelit într-un sistem TV privat. Modulul TDX-420C R81619 convertește semnalul DVB-S2 (8PSK/QPSK) în DVB-T2 (COFDM). Primește canale libere și canalele codate (compatibile cu CAM CI). Un transmodulator TDX-420C R81619 primește întregul pachet de semnal de la două transpondere prin satelit și creează două multiplexuri DVB-T2 adiacente cu o lățime de bandă maximă de 31.68 Mbps. În practică, aceasta înseamnă 6 canale SD cu definiție standard sau 2-3 canale HD de înaltă definiție pentru fiecare dintre multiplexuri. Administratorul de sistem selectează canalele de interes dintr-un flux prin satelit și apoi creează două multiplexuri DVB-T2. Este posibilă crearea un multiplex DVB-T2 de la doi sateliți și apoi să decodați canalele codate pentru pachetul DVB-T2 nou creat. Dacă urmează să fie distribuite semnale libere, vă recomandăm să utilizați modelul TDX-420 R81618
Antenă LTE de mare câștig. În multe cazuri, când antena GSM este departe de dispozitivul mobil, există probleme cu recepția semnalului. Pentru a îmbunătății calitatea semnalului, de obicei trebuie să conectați o antenă externă la modem 4G. Cu toate acestea, există cazuri în care utilizarea unei antene externe nu este legată de necesitatea îmbunătățirii semnalului LTE, ci, de exemplu, de puterea transmisia de date între turnul GSM și modem. De reținut faptul că antena trebuie să fie de bandă largă - aceasta este legată de funcționarea rețelei LTE pe multe frecvențe și de agregarea acestora.
Antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 este o antenă MIMO direcțională logaritmică pentru instalare în exterior, destinată recepționării și transmiterii semnalelor de la un modem LTE/GSM/3G. Antena are un câștig de 10 dBi. Funcționează cu modemuri LTE (echipate cu doi conectori de antenă).
Caracteristicile cheie ale antenei TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024:
  • Antenă logaritmică direcțională de exterior,
  • MIMO 2x2,
  • Multibandă: 806-960 MHz, 1710-2700 MHz,
  • Multi-standard: GSM, DCS, UMTS, WLAN, LTE,
  • Câștig:
    • 9.5 dBi (806-960 MHz),
    • 10 dBi (1710-2700 MHz),
  • Scurtcircuit pentru DC,
  • Cablu de 10m sertizat cu mufă SMA,
  • Carcasă din plastic ABS durabil rezistent la radiațiile UV și condițiile meteorologice,
  • Montaj pe catarg cu bride (opțional pe o țeavă orizontală)
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antenă TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO 2*10m cu mufă SMA A741024
De ce să folosim fibră multimode?! În ciuda popularității uriașe a fibrelor optice singlemode, fibrele multimode sunt încă pe piață și sunt utilizate în aplicații selectate. În teorie, fibrele multimode sunt considerate „mai puțin rezistente în timp” – pe distanțe scurte și medii nu sunt capabile să se compare cu fibrele singlemode în ceea ce privește debitul, pe distanțe mai mari de 2 km nu sunt utilizate deloc din cauza fenomenului numit ”dispersie modală”. În plus, se dovedește că cablurile multimode, în ciuda limitărilor de capacitate, sunt mai scumpe decât cele singlemode. Acest lucru se datorează faptului că miezul din fibra multimode, având structură în gradient (indicele de refracție se modifică și nu este omogen ca în miezul de fibră singlemode) este mai complex și, prin urmare, mai costisitor de fabricat. Deci, de ce să folosiți fibre multimode?
Deobicei, cablarea multimodală este afolosită în rețele de servere pentru a conecta dulapuri care conțin echipamente de operator. Laserele speciale și cele mai recente standarde de fibre multimode (OM4, OM5) funcționează bine acolo pentru transmisii de mare capacitate pe distanțe scurte. Mai mult, atunci când extind sistemele implementate cu câțiva sau mai mulți ani în urmă, instalatorii decid adesea să folosească același tip de cablare – nu are rost să o schimbi dacă funcționează.
Alte motive pentru alegerea cablurilor multimode includ păreri că acestea sunt mai ușor de sudat (datorită miezului mai mare). Acest lucru a încetat să mai fie valabil cu mult timp în urmă - în era splicerelor cu centrare a miezului de precizie, dimensiunea miezului nu mai contează. Conform altor teorii, cablurile multimode ar trebui folosite pentru distanțe scurte și cabluri singlemode pentru distanțe mari (> 2 km). Acest lucru nu mai este valabil nici în epoca în care dispozitivele singlemode oferite pot funcționa fără a se suprasolicita pe legături de orice lungime.
Impactul murdăriei asupra transmisiei în contextul tipului de fibră optică. Aceeași contaminare va avea un impact negativ mult mai mare asupra transmisiei într-o fibră monomod (miez de 9 μm) decât într-o fibră multimodală (miez de 50 μm).
Utilizarea cablurilor cu fibre multimodale pare justificată atunci când instalarea se realizează în condiții de mediu dificile, de exemplu în instalații industriale unde există riscul de praf sau murdărie. Miezul mai mare al unei fibre multimodale funcționează favorabil aici - aceeași murdărie (a se vedea figura de mai sus) va avea un impact negativ mult mai mare asupra transmisiei într-o fibră monomod (miez de 9 μm) decât într-o fibră multimod (miez de 50 μm). ). Această diferență poate să nu fie vizibilă la sudarea fibrelor, unde operatorul are grijă de curățenie și limitează impactul factorilor externi. Cu toate acestea, poate juca un rol la tablouri de distribuție și la conectarea, deconectarea sau reconectarea dispozitivelor, dacă persoana care efectuează această activitate nu are grijă să curețe corect fața ferulei conectorului.
Ieșirile de 12VDC în interfoanele IP Hikvision.După actualizarea versiunii hardware a stațiilor de poartă modulare Hikvision IP DS-KD8003-IME1(B) G73652 și 2-Wire DS-KD8003Y-IME2 G73646, acestea au fost prevăzute o ieșire de DC 12 V cu o capacitate de până la 0,5 A. Această soluție vă permite să alimentați direct yala electrică de la stație folosind relee încorporate, cu condiția ca yala electrică să fie alimentată cu tensiune continuă și consumul de curent să nu depășească 500 mA. Dacă yala electrică este alimentată cu tensiune alternativă, trebuie utilizată o sursă de alimentare suplimentară. Când utilizați această ieșire, vă recomandăm să folosiți yale cu consum redus de curent, de exemplu Bira din seria XS00.
Schema de conectare a yalei Bira XS00U la stația Hikvision DS-KD8003-IME1(B).
Produse noi în oferta Dipol
Analizor de spectru DVB-T/T2(HEVC 10 bit)/C și DVB-S2X/S2/S ST-5155 cu tuner incorporat
Analizorul de semnal ST-5155 R10155 permite măsurarea semnalului satelit DVB-S2X/S2/S (HD), a semnalului TV terestru DVB-T/DVB-T2 (HD) în compresie HEVC 10 Bit+ și a semnalului prin cablu DVB-C. Are un ecran LCD TFT color. Satfinderul este ideal pentru configurarea oricărui sistem de antenă TV și SAT TV. Vă permite să reglați orice antenă TV terestră și prin satelit, să reglați filtrele, alegeți amplificatoare etc. Analizorul are un tuner încorporat pentru vizualizarea continuă a canalului FTA ales. Monitorizarea canalelor testate și operarea intuitivă accelerează munca de instalare. Un avantaj incontestabil al dispozitivului este un meniu ușor de utilizat, ușurând munca utilizatorilor fără prea multă experiență în acest domeniu. O ieșire externă HDMI poate afișa canalul recepționat către un ecran TV/monitor prin cablu. Dispozitivul permite utilizatorului să măsoare parametri precum nivelul semnalului exprimat în dBμV, C/N și parametrii MER.
Cameră IP 8 Mp dome Hikvision DS-2CD2347G2H-LIU (2,8 mm, 0,0005 lx, iluminator hibrid 40 m, Audio, ColorVu, AcuSense)
Cameră dome Hikvision DS-2CD2347G2H-LIU K01304 este echipată cu un senzor CMOS Progressive Scan de 1/1.8" cu rezoluție de 4 MP cu sensibilitate mare și capacitatea de a capta imagini în condiții de lumină scăzută. Camera dispune de un obiectiv F1.0 ultra-luminos cu o distanță focală de 2.8 mm care permite unghiuri de vizualizare de 111°. Microfonul încorporat permite înregistrarea sunetului.Iluminatorul cu infraroșu IR și cu lumină albă LED cu o rază de acțiune de până la 40 m asigură iluminarea pe timp de noapte.
Cameră IP 8 Mp dome Hikvision DS-2CD2387G2H-LIU (2.8 mm, 0.0008 lx, iluminator hibrid 40 m, Audio, ColorVu, AcuSense)
Cameră bullet DS-2CD2647G2HT-LIZS K05151 este echipată cu un senzor CMOS Progressive Scan de 1/1,8" cu rezoluție de 4 MP cu sensibilitate mare și capacitate de a capta imagini în condiții de lumină scăzută. Obiectiv de tip Motozoom varifocal de 2.8-12 mm, cu deschidere F1.2 pentru lumină. modificarea unghiului de vizualizare de la distanța in intervalul 114.6 - 41.8°. Lentila focalizeaza automat dupa modificarea distanței focale. Iluminatorul IR cu infraroșu si lumina alba LED cu o rază de acțiune de până la 60 m asigură iluminarea pe timp de noapte.
Merită citit:
Instalarea headend-ului TERRA. Dispozitivele pentru sisteme LAN, multimedia și CCTV sunt realizate în așa fel încât instalarea lor să fie plăcută din punct de vedere estetic și dispozitivele să fie protejate împotriva deteriorărilor mecanice accidentale. Carcasa metalică CD001 R90001 special proiectată cu șină DIN BD001 montată pe panoul din spate este proiectată pentru montarea componentelor de la TERRA...>>>mai multe***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2023_25.htm#03***
Exemplu de montare a unui headend TERRA pe o carcasă CD001 cu șină DIN BD001 R90001.
Antena SMART CITY DVB/T2 cu bypass pentru distanțe de 40 km
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.