Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 29/2023 (18 Septembrie 2023)

Linux și Microsoft lucrează la o nouă versiune a...Internetului.

În zilele noastre, modul în care este folosit Internetul se schimbă. Din ce în ce mai mult, utilizatorii folosesc serviciile bazate pe cloud sau profită de posibilitățile oferite de inteligența artificială. Acest lucru, totuși, poate cauza probleme de performanță pentru internetul bazat pe Ethernet în viitor. Protocoalele și standardele actuale de rețea care stau la baza conexiunilor la Internet au fost dezvoltate cu zeci de ani în urmă și necesită unele îmbunătățiri.
Pentru a moderniza Ethernet, a fost înființat Consorțiul Ultra Ethernet, care se va ocupa în cele din urmă de dezvoltarea standardului cu același nume. Internetul nu este deținut de o singură persoană, motiv pentru care The Linux Foundation, inițiatorul conceptului, a invitat reprezentanți ai unor companii precum: Microsoft, AMD, Arista, Broadcom, Cisco, Meta, Eviden, HPE și Intel. Companiile vor petrece următorii câțiva ani dezvoltând o nouă versiune a Internetului.
Potrivit unei declarații a președintelui consorțiului nou înființat, Dr J Meta, modificări fundamentale ale standardului Ethernet nu vor fi necesare. Ceea ce este necesar sunt unele modificări care îi vor îmbunătăți performanța. În principal, se așteaptă ca numeroase îmbunătățiri să fie implementate la nivel de software. Rețineți că companiile fondatoare se completează perfect cu cunoștințe și experiență în cele patru straturi principale de rețea: fizic, link, transport și software.

Cum orientăm o antenă satelit cu un LNB QUATRO

Pentru a asigura o recepție adecvată prin satelit, majoritatea oamenilor se feresc să instaleze singuri o antenă de satelit și apelează la serviciile unui instalator profesional ce vpoate veni cu un analizor profesional. De fapt, aceasta nu este o sarcină simplă pentru un pasionat de bricolaj fără experiență, iar reglarea corectă a antenei are un impact cheie asupra calității recepției semnalului prin satelit. Dacă semnalul satelitului este furnizat pentru mai multe receivere, se folosesc multiswitch-uri, la care se conectează cablurile de la un LNB quattro. Un astfel de sistem necesită conectarea a 4 cabluri. O soluție ideală într-o astfel de situație este utilizarea analizorului Signal ST-5155 R10155.
Videoclipul de mai sus arată cum să orientați o antenă satelit cu un LNB quattro A98257 folosind analizorul Signal ST-5150 (înlocuit cu modelul ST-5155 R10155) pentru satelitul Hotbird 13°E. Principiul de măsurare al semnalului satelit DVB-S2 cu ajutorul analizorului Signal ST-5150 și ST-5155 R10155 este identic. Antena trebuie montată pe peretele sudic, sud-estic sau sud-vestic al clădirii. Direcția sud poate fi găsită folosind o busolă sau planurile de proiectare ale clădirii. În funcție de locația geografică, trebuie determinat unghiul de elevație (unghiul antenei față de verticală) al antenei. În Polonia variază de la 27° în nordul Poloniei până la 33° în sudul Poloniei. Apoi conectăm un cablu coaxial de 75 Ohm la una dintre cele 4 ieșiri (VL-VH-HL-HH) ale LNB-ului QUATTRO (de exemplu, ieșirea VL a analizorului A98257 și a R10155). Măsurarea semnalului și poziționarea finală a antenei implică corectarea poziției antenei pe baza citirilor analizorului. După ce „găsești” semnalul de la satelit se strâng toate șuruburile de la antenă, rotiți apoi LNB-ul pentru a obține semnalul de cea mai bună calitate.

Camere Hikvision din seria EasyIP Lite cu detecție de mișcare 2.0.

Oferta Dipol include camere din seria EasyIP Lite echipate cu algoritmul de detectare a miscarii 2.0. Această funcție era disponibilă doar pentru modelele superioare, cum ar fi Easy IP 2.0+ sau EasyIP 4.0. Motion detection 2.0 vă permite să filtrați obiectele detectate în ceea ce privește silueta unei persoane sau vehicule, ceea ce se traduce printr-o eficiență sporită a întregului sistem prin reducerea numărului de alarme false care ajung la utilizator. După oprirea filtrului, detectarea poate funcționa ca înainte, ținând cont de toate obiectele. Datorită detectării mișcării 2.0, înregistrările salvate pe un NVR care acceptă această tehnologie pot fi căutate rapid după silueta unei persoane sau a unui vehicul, fără a fi nevoie să urmăriți multe ore de filmare. Camerele din seria Easy IP Lite sunt echipate cu acest algoritm sunt etichetate cu "DS-2CD1xx3G2-I”.
Cameră IP de tavan: Hikvision Hikvision DS-2CD1323G2-I (2 MP, 2,8 mm, 0,01 lx, IR până la 30 m, MD2.0, H.265)
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD1323G2-I
K00407
Cameră IP compactă: Hikvision Hikvision DS-2CD1643G2-IZ (4 MP, 2,8-12 mm MZ, 0,005 lx, IR până la 50 m, MD2.0, H.265)
Cameră IP bullet Hikvision
DS-2CD1643G2-IZ
K05028

Cum extindeți sistemul de amplificare semnal GSM?

Pentru sistemele care trebuie să amplifice semnalul GSM în mai multe încăperi (și/sau pe mai multe etaje), semnalul vine de la un repeater GSM, de ex. A6785, acesta trebuie să fie distribuit și necesită folosirea a mai multor antene. Pentru asta se folosește un splitter GSM ce poate fi folosit intre frecvențele 800 - 2500 MHz la o impedanță de 50 ohmi.
În funcție de instalare se pot utiliza mai multe tipuri de splittere:
Numărul maxim de splittere poate fi folosit în funcție de puterea semnalului de ieșire al repetorului GSM. Este rezultatul a mai multor factori, printre care: puterea semnalului din afara clădirii, câștigul antenei exterioare, atenuarea cablurilor și câștigul amplificatorului. Cea mai bună regulă generală este să folosiți un splitter cu două căi în cazul unui semnal puternic în afara unei clădiri și repeaterul GSM-305 A6765. Pentru GSM-505 A6775 puteți să folosiți 2-3 antene, în timp ce pentru repetorul GSM-1205 A6785, semnalul poate fi ramificat chiar și la 4-5 antene. Raza fasciculului de semnal amplificat de la fiecare antenă este de aproximativ 8-9 m (cu excepția obstacolelor sau al pereților).
Diagrama instalației de mai jos arată utilizarea splitterului cu trei căi A6813 pentru a conecta antenele interioare situate la fiecare etaj al casei.
Cablu N-tată - N-tată (10m RF-5)Patch cord RF N-tata - N-tata (5m RF-5 50 ohmi)Antena GSM/3G: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5Repeater GSM SIGNAL GSM-1205 1200m2 (fără alimentator)Alimentator 9 VCC, 3A (2.1 / 5.5 mm) WT48-0903000-TSplitter GSM/3G/WLAN (800-2500MHz) tripluAntena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-A
Diagrama de utilizare a splitterului într-o instalație GSM

Codificarea cablurilor de fibră optică conforme cu DIN/VDE0888.

Codarea și interpretarea cablurilor de fibră optică reprezintă o provocare destul de mare pentru instalatori, precum și pentru cei implicați în afacerile cu fibră optică. Dificultatea are de-a face cu complexitatea codificării prin cablu (de obicei compusă din multe litere), lipsa de cunoștințe privind modul de interpretare a codurilor specifice, precum și prezența simultană a două practici de codare diferite, adică standardul european DIN/VDE de-a lungul cu un alt standard folosit local. În Polonia, de exemplu, se bazează pe standardele celui mai mare producător de cabluri, Telefonika.
Fibră optică de exterior singlemode: DRAKA A-DQ(ZN)B2Y SM (8 fibre G.652D) [1m]
Standard european de codare pentru cablul L79508 A-DQ(ZN)B2Y8E:
tub de exterior, umplut cu gel, rezistent la apa (datorită poziționării fibrei), armare nemetalică, armătură din fibră de sticlă sau aramid împotriva atacurilor rozătoarelor, teacă PE, 8 fibre singlemode
Standardul cere, de asemenea, ca numele să includă două informații suplimentare: diametrul miezului și al tecii, precum și standardul pentru fibre. Pentru cablul în cauză, aceste cifre ar fi, respectiv, 9/125 OS2. Cu toate acestea, producătorii omit adesea acele date.
Următorul tabel prezintă posibile variante de marcare
---/conform standardului european de denumire – DIN/VDE 0888:--
marcarea cabluluiCodificare conform standardului european DIN/VDE 0888
A

A/I sau U - cablu universal

A - exterior

I - interior

DD - tub umplut cu gel
V - tub etanș  
K - miez crestat
W - twisted jelly-filled loose tubes
QQ - rezistență la apă (fiber positioning or water swellable materials)
F - rezistență la apă (core filling compound)
(ZN)ranforsare centrală non-metallic
BB - blindaj din fibră de sticlă sau aramidă împotriva atacurilor rozătoarelor
SR - blindaj metalic împotriva atacurilor rozătoarelor
H

H - manta halogen-free 

2Y - manta PE 

Y - manta PVC 

24Numărul de fibre sau numărul de tuburi x numărul de fibre per tub
G

G - fibră graduală multimode 

E - fibră singlemode 

9/125Diametrul miezului/diametrul tecii
OS2Categorie / Standardul fibrei

Produse noi în oferta Dipol

Cablu plat fibră optică de interior B2CA ALB (2 fibre G.657A1) 1000 m
===Cablu de fibră optică plat de interior (2 fibre G.657A1) 1000m L7103_1000 este un cablu duplex, cu două fibre optice pentru aplicații de interior. Cablul conține fibre singlemode cu diametrul de 250 μm. Secțiunea transversală dreptunghiulară specială a mantalei utilizată în construcția cablului limitează capacitatea cablului de a fi îndoit de-a lungul unui singur plan.Tijele FRP încorporate sunt proiectate pentru a întări și mai mult structura. Mantaua cablului este realizata dintr-un material cu inflamabilitate limitata – clasa B2ca conform EN50575.
Cameră IP 8 Mp dome Hikvision DS-2CD2387G2H-LIU (2.8 mm, 0.0008 lx, iluminator hibrid 40 m, Audio, ColorVu, AcuSense)
Cameră dome Hikvision DS-2CD2387G2H-LIU K01507 este o cameră IP de tavan cu iluminator hybrid, cu tehnologia ColorVu și AcuSense (a doua generație). Cu tehnologia ColorVu, camera poate captura imagini pe timp de noapte în modul color, păstrând în același timp detalii importante de identificare. Tehnologia AcuSense crește eficacitatea sistemului de supraveghere prin eliminarea alarmelor false și neplăcute prin filtrarea obiectelor umane/vehiculului. Utilizarea iluminatoarelor IR și LED într-o singură cameră, îi permite să funcționeze în mai multe moduri: IR clasic, lumină LED albă și modul inteligent în care atunci când este detectat un obiect precum o persoană sau un vehicul, iluminarea LED se aprinde, permițând observație în modul color, în timp ce când obiectul dispare, camera comută înapoi în modul IR.
Suport de perete: DS-1273ZJ-140 pentru camerele Hikvision
Suportul de perete
DS-1273ZJ-140 M51321 este proiectat pentru camerele de tavan HIKVISION. Este fabricat din aliaj de aluminiu și este folosit pentru montarea camerelor dome și pentru ascunderea conexiunilor prin cablu.

Merită citit:

Ghid de bună practică: utilizarea pigtail-urilor colorate în sistemele cu fibră optică. Terminarea cablului de fibră optică se realizează de obicei prin sudarea pigtail-urilor la fibrele sale. Culoarea tipică a pigtail-urilor este galben pentru singlemode (eventual alb pentru fibre G.675B3) și portocaliu pentru fibre multimode (turcoaz pentru fibre OM3, violet pentru fibre OM4). Utilizarea altor culori – în special pentru sistemele singlemode este o bună practică care îmbunătățește estetica lucrării și permite identificarea mai ușoară a fibrelor individuale sau a perechilor de fibre în cazul transmisiei duplex.>>>mai multe
Exemplu de utilizare a pigtailurilor color în practică: un cablu monomod cu 4 fibre terminat cu două pigtailuri de culoare roșie și două pigtails de culoare verde folosind 2 seturi de L35511A. Acest lucru face ca fiecare pereche de fibre să fie mai ușor de identificat.
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Repeater 4G pentru casă