COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 30/2023 (25 Septembrie 2023)
Vor revoluționa muonii localizatoarele? Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au anunțat rezultatele primelor teste ale unui sistem de navigație alternativ la GPS care se bazează pe utilizarea fenomenelor de raze cosmice. Un element cheie al acestui sistem revoluționar este utilizarea particulelor elementare nou descoperite numite muoni. Aceste particule neobișnuite sunt create prin interacțiunea razelor cosmice cu atmosfera Pământului, generând în acest proces o cascadă de particule secundare. Interesant este că pe minut, un metru pătrat din suprafața planetei noastre este bombardat de aproximativ 10.000 de muoni.
Cheia funcționării inovatorului MuWNS Muometric Wireless Navigation System), este capacitatea de a detecta muonii, care acoperă uniform suprafața planetei noastre și se mișcă cu o viteză constantă, indiferent de materialul prin care trec. La fel de important, ele sunt capabile să pătrundă prin roci, permițând sistemului de navigație să funcționeze în cele mai solicitante condiții, inclusiv în subteran și în clădiri.
Vizualizarea muonilor în cădere
Sistemul MuWNS se bazează pe principiul fundamental al măsurării timpului necesar muoniilor pentru a călători între receptor și un număr de detectoare de referință plasate strategic. Acestea sunt plasate deasupra receptorului și acționează ca puncte de referință fixe. Măsurând timpul necesar pentru ca muonii să treacă prin detectorul de referință și să ajungă la receptor, sistemul poate calcula distanța dintre ei. Pentru a determina cu precizie locația receptorului, sistemul triangulează distanțele dintre receptor și detectoare de referință multiple. Acest proces permite determinarea precisă a unei locații chiar și în medii complexe.
În prezent, sistemul are o precizie de 2 până la 25 de metri și o rază de acțiune de 100 de metri de la o stație de referință. Pentru a obține un nivel de precizie mai ridicat, cercetătorii doresc să integreze ceasurile atomice pe un microcip (CSAC). Acestea sunt mult mai precise decât ceasurile de cuarț utilizate în prezent, oferind potențialul de măsurători în timp real cu o precizie de un metru. Deși tehnologia rămâne costisitoare în prezent, experții prevăd că, pe măsură ce CSAC-urile devin mai comune în electronicele de larg consum, cum ar fi smartphone-urile, costul utilizării lor va scădea, permițând implementarea lor în MuWNS.
GPS este un instrument de navigare cunoscut și utilizat pe scară largă. Cu toate acestea, semnalele GPS au limitări, în special la latitudini mai mari sau în orașe între clădiri înalte, unde sunt mai slabe și mai susceptibile la interferențe. De asemenea, pot fi blocate sau modificate cu ușurință și nu penetrează bariere precum pereții, clădirile, pietrele sau apa. Un nou sistem de navigație bazat pe muoni din spațiu are potențialul de a depăși aceste limitări. Aplicațiile acestei tehnologii sunt promițătoare și versatile. Pe lângă faptul că oferă o navigație precisă în interiorul clădirilor și subteran, poate oferi suport indispensabil în caz de dezastre. Imaginați-vă o situație în care dronele zburătoare echipate cu detectoare de referință peste zonele de dezastru permit navigarea precisă a echipelor de salvare.
Modulator semnal HDMI pe cablu coaxial prin DVB-T2. Convertește semnalul de la o sursă A/V în semnal de înaltă frecvență RF, acesta poate introduce semnal de la diferite surse de semnal precum PC-uri, playere sau camere de supraveghere, într-un sistem de televiziune terestru. Un astfel de dispozitiv are una sau mai multe intrări A/V (RCA, HDMI etc., în funcție de model) și o ieșire RF (cunoscută și ca ieșire „ieșire antenă”) și vă permite să vizionați imaginea și sunetul pe canalul selectat, pe toate televizoarele conectate la cablu coaxial. Pentru receiver, programul adăugat în sistem este doar un alt canal de televiziune terestru.
Modulatorul MHD002P R86104 este un dispozitiv multifuncțional ce poate modula un semnal de la intrarea HDMI (Full HD 1920 × 1080-30p) pe un canal DVB-T COFDM. Pe lângă intrare HDMI, MHD002P R86104 este echipat cu o ieșire HDMI care permite vizionarea de la sursa conectată.
Modulator HDMI la DVB-T Terra MHD002P (compatibil HDCP, ieșire HDMI)Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-48Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)
Montarea modulatorului digital Terra MHD002P R86104. Semnalul de la sursa (Blu-Ray) este modulat și poate fi vizionat pe orice televizor din rețea și este disponibil și pe ieșirea HDMI din locația respectivă.
Ultimele zile ale concursului foto organizat de Dipol! Până pe 29 septembrie, puteți depune materialele pentru ediția a 20-a a concursului foto**"Pasionați de antene" Câștigătorii vor fi aleși de Paweł Zechenter, fotograf cunoscut din Cracovia. Vă invităm să participați!
În această ediție am pregătit premii foarte atractive: un proiector Wanbo T6 Max, un router de ultimă generație și o cameră WiFi. Câștigătorii distincției vor primi o cană din colecția DIPOL. Mai multe informații despre concurs și regulile pentru trimiterea fotografiilor sunt disponibile aici.
Extender HDMI 4K pe IP. Distribuția semnalului 4K (UHD) de la surse de semnal HDMI, cum ar fi receptoarele de satelit sau playerele media devin din ce în ce mai comune în pub-uri, restaurante, săli de conferințe etc. pe care traseul cablului de la sursă ajunge până la câteva zeci de metri. Există mai multe soluții pentru această problemă. Una dintre ele este utilizarea splitterelor și a cablurilor HDMI standard. Dacă lungimea cablului depășește 30 de metri, puteți utiliza cabluri optice HDMI, cum ar fi H1505 sau H1705.
O soluție mult mai flexibilă în ceea ce privește extensibilitatea este construirea unui sistem bazat pe extenderul HDMI la IP. Apoi, switchurile de rețea standard sunt folosite pentru a distribui semnalul. Când distanța dintre televizor și sursa de semnal depășește 100 m, switchul poate fi utilizat pentru regenerarea semnalului. O altă opțiune interesantă este posibilitatea de a schimba tipul de transmisie, din cablu UTP în fibră optică folosind media convertoare. Distanța de transmisie se calculează în kilometri.
Extenderul HDMI la IP H3612 de la Signal HD vă permite să transmiteți un semnal de rezoluție ultra-înaltă (4K) la un receptor (TV, monitor) echipat cu un conector HDMI prin cablu CAT 5e sau mai mare. Pachetul include emițător și receptor. De asemenea, puteți să extindeți portul USB de ex. pentru a controla NVR-ul cu un mouse. Semnalul IP care vine de la transmițător poate fi printr-un switch Ethernet pentru a-l împărți către mai multe receptoare. Rata de biți a semnalului comprimat la ieșirea transmițătorului este de aprox. 30 Mbps. Pentru a viziona semnalul pe mai multe monitoare vă trebuie receptoare H3612R, previzualizarea imaginii pe un PC echipat cu placă de rețea nu este posibilă.
Instalarea extenderului HDMI la IP H3612
Media convertor Ultimode G-10G/SFP+ - 10 Gbps. În timp ce piața telecomunicațiilor înregistrează primele implementări comerciale ale standardului Ethernet de 400 Gbps, rețelele locale din hoteluri, școli, birouri etc. necesită din ce în ce mai mult dispozitive care implementează conexiuni la nivelul de 10 Gbps. Dipol oferă media convertorul Ultimode G-10G/SFP+ L1307, în care pot fi instalate modulele SFP+ duplex: L1425, L1428 și BiDi: L1430, L1432.
Media convertor Ultimode 10 Gbps L1307 cu module SFP+ BiDi L1430. LED-urile vă permit să verificați funcționarea corectă a dispozitivului. LED-ul 10G indică o viteză de 10 Gbps pentru conexiunea pe interfața de cablu LAN. L1307 se comportă diferit față de modelele Ultimode cu viteză mai mică în ceea ce privește funcționarea LED-ului. Aici, când un media convertor este conectat la un alt dispozitiv (un al doilea media convertor sau switch) prin cablu de fibră optică, LED-ul SD (Semnal Detectat) este aprins, dar LED-ul Link ACT este stins. Acesta se aprinde numai atunci când interfața UTP este conectată la dispozitivele corecte (LED-ul Link se aprinde și în paralel).
Tehnologia Smart Hybrid Light cu ColorVu. Hikvision a introdus în oferta sa camerele Smart Hybrid Light, care combină avantajele camerelor clasice cu cea a camerelor din seria ColorVu. Camerele clasice au un iluminator IR care luminează scena, permițând înregistrarea imaginilor pe timp de noapte, în detrimentul pierderii detaliilor sub formă de culori. Camerele ColorVu pot înregistra imagini color 24 de ore pe zi, dar utilizarea luminii albe nu este întotdeauna dorită. Pentru a îndeplini aceste cerințe, Hikvision introduce camere hibride inteligente cu tehnologie ColorVu, echipate cu trei moduri de iluminare a scenei: infraroșu clasic, lumină LED albă și modul inteligent. În modul inteligent, camera declanșează lumină albă după ce detectează silueta unei persoane sau a unui vehicul, oferind astfel o imagine color. După ce obiectul părăsește zona de detectare, camera revine la modul IR. Pe lângă iluminarea scenei pentru a oferi o imagine colorată, lumina LED are o funcție suplimentară de descurajare a intrusului. Utilizatorul decide în ce mod va funcționa camera. Camerele cu tehnologie Smart Hybrid Light din seria EasyIP 4.0 sunt marcate DS-2CD2xx7G2H-LI(x).
Când nu există nicio persoană sau vehicul în cadru, camera utilizează modul IR
Când o persoană sau un vehicul apare în cadru, camera pornește iluminarea LED și trece în modul color
Când o persoană sau un vehicul ies din cadru, camera va reveni la modul IR
Camere Hikvision echipate cu iluminator inteligent IR și mod lumină albă: K01304, K01507, K02819, K03211, K03704, K03705, K03212, K03413, K03417, K03904, K05151, K05252
Produse noi în oferta Dipol
Cutie distribuție FO FTTH GFP-16D, 2 intrări, 16 ieșiri FTTH
===Cutie distribuție FO FTTH GFP-16D, 2 intrări, 16 ieșiri FTTHutia de distribuție cu montaj pe perete GFP-16D are 2 intrări pentru magistrală și 16 ieșiri pentru cablurile de abonat FTTH. Designul permite instalarea ușoară a splitterelor și cuplelor (SC/LC) și un acces rapid pentru aranjarea sudurilor. Carcasa etanșată este din plastic PC+ABS rezistent la apă, praf, umiditate și contaminare chimică.
Cutie distribuție FO FTTH GFP-4A, 1 intrare, 4 ieșiri FTTH
===Cutie distribuție FO FTTH GFP-4A, 1 intrare, 4 ieșiri FTTH Cutia de distribuție cu montaj pe perete GFP-4A are o intrare pentru magistrală și 4 ieșiri pentru cablurile de abonat FTTH. Designul permite instalarea ușoară a splitterelor și cuplelor (SC/LC) și un acces rapid pentru aranjarea sudurilor. Carcasa etanșată este din plastic PC+ABS rezistent la apă, praf, umiditate și contaminare chimică.
===HDD 3.5” Seagate ST10000VE001 10TB SATA III Hard discul Seagate SkyHawk 10TB este proiectat pentru sisteme de supraveghere ce funcționează non-stop. Discurile din această serie, cu capacitate de până la 10 TB, pot funcționa 24/7 în sisteme ce procesează și înregistrează material audio și video, în special în NVR-uri și sisteme NAS. Hard discurile SkyHawk cu firmware optimizat ImagePerfect™ reduc riscul pierderii unor cadre din filmare în timpul scrierii unei cantități mari de date (chiar și de 3 ori mai mari decât în cazul HDD-urilor de PC).
Merită citit:
Cum orientăm o antenă satelit cu un LNB QUATRO. Pentru a asigura o recepție adecvată prin satelit, majoritatea oamenilor se feresc să instaleze singuri o antenă de satelit și apelează la serviciile unui instalator profesional ce vpoate veni cu un analizor profesional. De fapt, aceasta nu este o sarcină simplă pentru un pasionat de bricolaj fără experiență, iar reglarea corectă a antenei are un impact cheie asupra calității recepției semnalului prin satelit. Dacă semnalul satelitului este furnizat pentru mai multe receivere, se folosesc multiswitch-uri, la care se conectează cablurile de la un LNB quattro. Un astfel de sistem necesită conectarea a 4 cabluri. O soluție ideală într-o astfel de situație este utilizarea analizorului Signal ST-5155 R10155...>>>mai multe
Videoclipul de mai sus arată cum să orientați o antenă satelit cu un LNB quattro A98257 folosind analizorul Signal ST-5150 (înlocuit cu modelul ST-5155 R10155) pentru satelitul Hotbird 13°E.
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.