Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 31/2023 (2 Octombrie 2023)

Chinezii vor avea camioane electrice, frigorifice.

Singauto Technology a dezvăluit la Beijing primul său model de camion frigorific pentru transportul alimentelor și produselor farmaceutice. Construirea unui camion frigorific cu tracțiune electrică ar putea fi o nișă profitabilă pentru Singauto pe piața de vehicule electrice din China, care este cea mai mare din lume.
Piața logisticii de transport frigorific este dominată de vehiculele cu ardere internă, în principal pentru că procesul de refrigerare consumă multă energie, ceea ce poate limita semnificativ autonomia vehiculului electric. Această limitare a încetinit introducerea camioanelor electrice de către flotele logistice din lanțul de frig, deși producătorii de automobile Geely sau Toyota (7203.T) oferă deja modele hybride și camioane cu hidrogen ca alternative la vehiculele cu ardere. Compania presupune, totuși, că, pe măsură ce industria de vehicule electrice din China devine mai eficientă și constrângerile schimbării politicilor privind camioanele în marile orașe cresc, cererea pentru vehicule pur electrice va crește semnificativ.
Noul model de camion frigorific S1 de la Singauto Technology. Cei 106 KWh de energie stocată în baterii pot fi completați în trei moduri: o încărcare rapidă de 0-80% în 40 de minute, o schimbare a bateriei în 5 minute sau încarcare de la un autonom mobil E1 (foto) care poate fi rechemat printr-un aplicația.
Singauto Technology are deja 20.000 de comenzi pentru noul său model de camion S1. Camionul va dispune de funcții de control al temperaturii și de asistență la direcție. S1 de 5.99 metri lungime va oferi un spațiu de încărcare de peste 18 metri pătrați. Echipat cu o baterie de 106 kilowatt-oră, va avea o autonomie de până la 300 de kilometri la o singură încărcare. Încărcarea bateriei de la 0 la 80% folosind încărcare rapidă nu va dura mai mult de 40 de minute. De asemenea, procedura de schimbare a bateriei pare foarte interesantă, deoarece durează... 5 minute.
Odată cu externalizarea companiei de proiectare, inginerie și producție a vehiculului către subcontractanți, Singauto poate obține profitabilitate cu vânzări de 30.000 de vehicule. În timp ce producătorii auto au nevoie de doi până la trei ani pentru a dezvolta un nou vehicul de la zero, industria vehiculelor electrice din China a reușit să reducă perioada respectivă la 15-18 luni, inclusiv modelul S1.

Sistem TERRA TV pentru vilă.

Instalațiile bazate pe multiswitch reprezintă o modalitate profesională și uzuală pentru distribuția semnalelor terestre FM/DVB-T2 și satelit SAT (DVB-S2) către un număr mai mare de prize de abonat. Utilizatorul final este cel care decide ce programe dorește să vizioneze achiziționând un receiver de satelit adecvat sau semnând un contract individual cu unul dintre operatorii platformei digitale. Produsele TERRA dedicate instalării în instalații colective RTV/SAT sunt în primul rând echipamente de top, acoperite de o garanție de patru ani. Rețelele de televiziune implementate folosindu-le asigură o recepție excelentă a semnalului pentru o lungă perioadă de timp.
Într-una dintre casele din Cracovia, sistemul multiswitch a fost instalat pe baza echipamentelor TERRA.
Măsurarea semnalului TV digital terestru DVB-T2/HEVC la ieșirea multiswitch-ului MV-912L TERRA R70862
cu analizorul Signal ST-50155 R10155.
Utilizarea multiswitch-urilor din seria MV-9xxL de la TERRA permite recepția semnalelor radio FM/DAB+, semnale TV terestre DVB-T2/HEVC și semnale de la două poziții de satelit: Hotbird 13°E și Astra 19.2°E. Carcasa turnată a dispozitivelor TERRA garantează un nivel ridicat de ecranare, Clasa A. Switchurile discrete din multiswitch-urile permit reglarea foarte precisă a nivelului semnalului și corectarea atenuării cablului. Această soluție asigură, de asemenea, stabilitatea pe termen lung a parametrilor setați, indiferent de schimbările de temperatură la locul de instalare. MASTER. conectorii prin compresie fac soluția mai profesională.

Cum aducem fibra optică în apartamente?

Cea mai simplă modalitate de a suda cablurile de fibră optică care ajung din apartamentele în camera tehnică este prin utilizarea unui ODF montat în RACK. Aceste rame de distribuție sunt instalate împreună cu patchpanele pentru cablul UTP și cabluri coaxiale.
În cazul în care investitorul dorește ca infrastructura de fibră să fie separată de cablurile UTP, este posibilă doar dacă se utilizează un dulap RACK separat sau o ***cutie de distribuție metalică***www.dipolnet.ro/6182.htm** *. Astfel de cutii permit, în funcție de versiune, să se sudeze de la 12 la 144 de fibre, ceea ce înseamnă utilizarea pentru 6 - 72 de apartamente. Aceste cutii au spațiu pentru a găzdui un splitter optic în cazul în care infrastructura optică este conectată la un singur operator. În caz contrar, splitterele ar trebui instalate în cutii de operator dedicate.
Cutie distribuție FTTH ABS GXF6-15N5S, de interior, 36 splice-uri, 3 casete, 3 intrări
Cutie de distribuție fibră optică ABS GXF6-15N5S L54036.
Pentru clădirile mici, în care numărul de apartamente nu depășește 18, se poate utiliza o cutie din plastic bine gândită, ieftină, bine construită GXF6-15N5S, disponibilă sub codul L54036. Sunt furnizate 3 porturi de intrare/ieșire de dimensiuni mari: 2 x 25 mm, 1 x 43x13 mm. În plus, există spațiu pentru instalarea a până la 4 splittere optice cu 1/8 ieșiri.

Cabluri UTP pentru locurile înguste.

Cablul torsadat NETSET U/UTP Lite categoria 5e E1409 este conceput pentru instalații simple în interiorul clădirilor. Datorită diametrului său mic de doar Ø4.6 mm și flexibilității sale, este ideal pentru instalarea în locuri precum spațiul din spatele plintelor, canale de cablu etc.
Caracteristici distinctive ale cablului torsadat NETSET U/UTP Lite categoria 5e E1409:
  • calitate confirmată de o garanție de 5 ani,
  • parametri care depășesc cerințele categoriei 5e,
  • controlul calității înainte de producție al materiilor prime și controlul calității post-producție al produsului finit,
  • marker metru,
  • conductoare de cupru cu un singur fir cu diametrul de 0.45 mm,
  • izolație miez din polietilenă PE uniformă, izolatoare, vopsită în masă, *diametru miez: Ø 0.84 mm, culori izolație miez: alb-verde/verde, alb-portocaliu/portocaliu, alb-maro/maro, alb-albastru/albastru,
  • conductoare izolate răsucite în perechi, diametru pereche Ø 1.75 mm,
  • perechi răsucite în centru, diametrul centrului ~ Ø 3.8 mm,
  • manta cablu din PVC alb, diametru exterior Ø 4.6 mm.
Cablu rețea UTP Cat.5e NETSET Lite Cupru integral 0.45 mm.
Cablu torsadată NETSET U/UTP Lite E1409_305

Produse noi în oferta Dipol

Cutie distribuție FO FTTH GFP-16G, 2 intrări, 16 ieșiri FTTH
Cutie distribuție FO FTTH GFP-16G, 2 intrări, 16 ieșiri FTTH L56318 are două intrări pentru magistrale și 16 ieșiri pentru cablurile de abonat. Este ideală pentru montarea pe perete sau pe stâlp. Designul permite instalarea ușoară a splitterelor și adaptoarelor și un acces facil pentru plasarea sudurilor și gestionarea fibrelor. Carcasa etanșată este realizată din plastic de înaltă calitate rezistent la apă, praf, umiditate și contaminanți chimici, radiații UV și temperatură (-40...+60°C).
Extender HDMI 4K pe IP Distribuția semnalului 4K (UHD) de la surse de semnal HDMI, cum ar fi receptoarele de satelit sau playerele media devin din ce în ce mai comune în pub-uri, restaurante, săli de conferințe etc. pe care traseul cablului de la sursă ajunge până la câteva zeci de metri. De asemenea, este posibil să extindeți portul USB de ex. pentru a controla DVR-ul cu un mouse.
Receiver adițional HDMI 4K pe IP. H3612R este un receiver ce permite recepția semnalului 4K printr-un switch ethernet de la kit-ul H3612.

Merită citit:

Cum extindeți sistemul de amplificare semnal GSM? Pentru sistemele care trebuie să amplifice semnalul GSM în mai multe încăperi (și/sau pe mai multe etaje), semnalul vine de la un repeater GSM, de ex. A6785, acesta trebuie să fie distribuit și necesită folosirea a mai multor antene. Pentru asta se folosește un splitter GSM ce poate fi folosit intre frecvențele 800 - 2500 MHz la o impedanță de 50 ohmi...>>>mai multe
Diagrama de utilizare a splitterului într-o instalație GSM

Powermetru optic Optokon PM-800
Powermetru optic 3 în 1
Ultimode OPM-2