Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 34/2023 (23 octombrie 2023)

Abțibild RFID ce permite măsurarea forței.

Inginerii de la Universitatea din California, San Diego, au dezvoltat mici autocolante electronice fără fir, fără baterie, care poate măsoară forța.
Dispozitivele Force Sticker sunt simplu de construit, deoarece constau din doar două componente: un condensator mic și o antenă. Descoperirea aici este designul condensatorului, care este alcătuit dintr-un strat de polimer moale, cuprins între două benzi conductoare de cupru. Sub presiune, polimerul se comprimă, apropiind benzile de cupru, crescând sarcina electrică din condensator.
Sticker conceput pentru măsurarea forței. Structura constă dintr-un mic condensator care modifică sarcina
prin forță (partea portocalie) conectată la antena RFID (partea albă).
Antena comunică cu receiverul radio folosind o metodă cunoscută din sistemele RFID, în care acumulează energie în condensator sub influența unui câmp electromagnetic generat de sistemul de recepție (de exemplu, un cititor). Când se primește suficientă energie, se trimite un răspuns. Condensatorul dintr-o etichetă RFID obișnuită are o valoare fixă, în timp ce cheia aici este creșterea sarcinii electrice a condensatorului cauzată de o schimbare a forței aplicate, deoarece aceasta provoacă modificări ale semnalului transmis de chipul RFID. Cititorul RFID măsoară aceste modificări și le transformă într-o valoare specifică a forței aplicate. O altă caracteristică de design este că condensatorul poate fi adaptat la diferite intervale de forță prin înlocuirea stratului de polimer cu unul mai moale sau mai rigid.
Aplicare posibilă pe articulații. Condensatorul (albastru) a fost construit dintr-un polimer extrem de moale, permițând măsurarea unor forțe mai mici.
Sticker-ul poate fi folosit pentru a îmbunătăți experiențele de realitate virtuală, pentru a proiecta dispozitive biomedicale inteligente, pentru a monitoriza siguranța echipamentelor industriale și pentru a echipa roboții cu simț tactil. Un bun exemplu sunt implanturile de genunchi, unde autocolantele pot ajuta la măsurarea forțelor pe care implantul le exercită asupra articulației. Un proiect interesant implică coduri de bare cu un cost redus, care pot fi citite de la distanță, care pot oferi informații despre greutate, crescând eficiența gestionării stocurilor în depozit.

Câștigătorii ediției 22 al concursului foto organizat de DIPOL!

Vă mulțumim pentru materialele trimise! Felicitări câștigătorilor și participanților onorați – ați dovedit încă o dată că astfel de obiecte neobservate și aparent comune precum antenele pot fi inspirații pentru crearea unor lucrări cu adevărat artistice. Mulțumim tuturor participanților și vă invităm să participați la ediția de anul viitor!
Locul I: Łukasz - Note de pe strada Łukowej
Locul al II-lea: Sebastian - Camuflaj, infinit, singur
Locul al III-lea: Elżbieta - Așteptare.
Distincție: Jolanta - Conector, Wireless, amplificator de sunet, solid
Distincții: Agnieszka - Berlin, Anna - Singurătatea omului modern
Distincții: Przemysław - Viața ascunsă, Grzegorz - 01100011 01111010 01100001 01110011
Distincții: Agnieszka - Scări, Paulina - Lăutar pe acoperiș
---Distincții: Oliwia - În raza de acțiune, Justyna - Uită-te în sus, Anna - Antenă pe balcon...
Distincții: Admirația pentru tehnologia comunicațiilor, Kinga -Lumina lunei, Surorile umbrelor
Distincții: Antene în Meknes, Agnieszka
Distincție: Marcin - În sălbăticie, Tradiție și modernitate I, Tradiție și modernizare II
Distincție: Andrzej - no title
Distincție: Julien - Frankfurter TV

Măsurarea fibrei optice și raportarea completă.

Dipol a introdus în ofertă testerul de fibră optică Ultimode OR-20-S3S5-iSMV L5830, simplu și ușor de utilizat. Dispozitivul permite efectuarea măsurătorilor reflectometrice într-o manieră tradițională (cu reflectogramă și tabel de evenimente) sau într-o formă automată (funcția iOLA), în care dispozitivul selectează automat parametrii de măsurare și prezintă rezultatele într-un format grafic ușor de utilizat.
Unul dintre avantajele OTDR-ului L5830 este capacitatea de a genera un raport profesional al măsurătorilor efectuate. Dezvoltarea progresivă a fibrei optice în industria sistemelor de curent redus aduce cu ea o mai mare conștientizare din partea investitorilor, care necesită din ce în ce mai mult întocmirea documentației adecvate de măsurare, chiar și pentru proiecte relativ mici. Aplicația gratuită OTDR Assistant pentru PC permite citirea *.sor (standardul Telcordia SR-4731) fișierelor de măsurare generate de OTDR pentru o analiză precisă. Este posibil să navigați liber prin reflectogramă, să măriți părți ale acesteia sau să determinați atenuarea unei anumite secțiuni sau eveniment folosind markeri (metoda în 2 puncte, metoda în 4 puncte, metoda LSA). Aplicația are și un plugin iOLA pentru citirea fișierelor *tor generate atunci când rezultatele modulului iOLA sunt salvate.
Fișierele salvate și software-ul menționat mai sus permit generarea de rapoarte de măsurare în format *.pdf sau *.xls. Expertul pentru raport de măsurare vă oferă posibilitatea de a alege formatul și conținutul raportului. Puteți alege între un document de o pagină care conține informații de bază sau rapoarte avansate care includ date precum o reflectogramă, tabele de evenimente sau reprezentarea grafică a legăturii măsurate.

Antena DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 - parametrii de recepție confirmați prin teste pe teren.

Antena ideală este una care are caștig mare, direcționalitate optimă, dimensiuni reduse și care nu va necesita alimentare suplimentară. Antenele din seria SMART au fost optimizate pentru a satisface cerințele de mai sus.
Antena DIPOL SMART HORIZON A2230 a fost supusă unui număr de teste pe teren, inclusiv analiza performanței pe distanțe de la 10 la 100 km de la un transmițător de 100 kW. Testele au inclus măsurători în locații cu densități diferite de clădiri, precum și teste comparative cu alte antene DVB-T2 disponibile pe piață. Testele au arătat că antena este în prim plan în ceea ce privește capacitățile de recepție. Fără probleme majore, a fost posibilă recepționarea semnalelor DVB-T2 la o distanță de 94 km de emițător (100 kW, bandă UHF, profil de teren fără obstacole de-a lungul traseului), cu puterea semnalului în modul pasiv al antenei cu o medie de 50 dBμV pentru 3 canale, iar valoarea MER cu o medie de 30 dB. Aceste valori ar trebui considerate suficiente pentru recepția de către un singur receptor. În cazul unui sistem mai mare, trebuie utilizat modul activ, care crește puterea semnalului cu 15-20 dB, iar valoarea MER cu 2-3 dB.

Separarea rețelei IP.

Aceeași rețea IP nu trebuie să conțină simultan dispozitive responsabile de securitatea casei (monitorizare, interfon, controlere de poartă etc.) și echipamente informatice de acasă. Separarea acestor dispozitive este unul dintre factorii care cresc integritatea sistemului de securitate.
O modalitate de a separa aceste dispozitive este crearea de rețele locale virtuale. Acest lucru necesită utilizarea unui switch cu management și crearea de VLAN-uri dedicate (rețele locale virtuale). În exemplul de mai jos, prin modificarea parametrilor switch-ului, utilizatorul poate crea două rețele separate. Primul va acoperi monitorizarea, iar al doilea va acoperi rețeaua de acasă. Funcționarea acestor două rețele este independentă – dispozitivele din rețele virtuale diferite nu pot comunica decât dacă sunt configurate excepții speciale.
Este foarte important ca în timpul configurării (adesea neglijat) să atribuiți manual adrese IP dispozitivelor, fără a specifica un gateway implicit. Dispozitivele pentru securizarea casei nu ar trebui să aibă acces direct la Internet. De asemenea, nu uitați să dezactivați orice servicii bazate pe cloud (de exemplu, vizualizarea de la distanță). Administratorul ar trebui să permită accesul la rețeaua internă numai din exterior folosind un VPN (desigur, aceasta implică necesitatea unei adrese IP externe).
Switch PoE ULTIPOWER 2224af (24xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP)
Diagrama unei rețele IP extinse folosind VLAN-uri

Produse noi în oferta Dipol

Cameră IP tubulară: Sunell SN-IPR8140BYBN-B (întunecată) (4 MP, 2,8 mm, 0,03 lx IR până la 30 m, H.264, negru)
Cameră IP bullet Sunell SN-IPR8140BYBN-B(dark) (4 MP, 2.8 mm, 0.03 lx, IR până la 30 m, H.265, black) K1654B face parte din seria Eko, care este proiectată pentru o gamă largă de aplicații de supraveghere, indiferent de dimensiunea sistemului. Unitatea dispune de funcții de bază, cele mai frecvent utilizate, precum și de algoritmi avansați care permit detectarea oamenilor și a vehiculelor în timpul detectării mișcării și a evenimentelor inteligente, cum ar fi trecerea liniei și detectarea intruziunilor. Modul coridor disponibil permite camerelor să fie folosite pentru a monitoriza spații diferite, cum ar fi camere înguste și înalte.
Cameră IP dom: Sunell SN-IPR8140HCBN-B (întunecată) (4 MP, 2,8 mm, 0,03 lx IR până la 30 m, H.264, negru)
Cameră IP dome Sunell SN-IPR8140HCBN-B IP(dark) (4 MP, 2.8 mm, 0.03 lx,, IR până la 30 m, H.265, black) K1621B face parte din seria Eko, care este proiectată pentru o gamă largă de aplicații de supraveghere, indiferent de dimensiunea sistemului. Unitatea dispune de funcții de bază, cele mai frecvent utilizate, precum și de algoritmi avansați care permit detectarea oamenilor și a vehiculelor în timpul detectării mișcării și a evenimentelor inteligente, cum ar fi trecerea liniei și detectarea intruziunilor. Modul coridor disponibil permite camerelor să fie folosite pentru a monitoriza spații diferite, cum ar fi camere înguste și înalte.
Tester FO laser 10 mW VFL ULTIMODE VFL-V1-10
Creion tester optic - visual fault locator VFL 10mW L5936 este conceput pentru a diagnostica cablurile de fibră optică. Emite lumină vizibilă cu o lungime de undă de 650 nm (roșu), care, atunci când este introdusă în fibră, la zonele îndoiete sau rupte lumina este vizibilă.

Merită citit:

Sunell este unul dintre liderii mondiali în industria CCTV, oferind o gamă largă de soluții de securitate. Datorită calității și fiabilității lor, produsele acestui brand se bucură de o reputație binemeritată și de încredere în rândul instalatorilor din întreaga lume......>>>mai multe
Antene de 120 cm pentru instalații de satelit