COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 35/2023 (30 Octombrie 2023)
Producerea eficientă a hidrogenului verde folosind energia solară. Inginerii de la MIT intenționează să producă hidrogen complet ecologic folosind un nou sistem de reactoare alimentat exclusiv de energie solară. În prezent, hidrogenul este produs prin procese care utilizează ca materii prime gaze naturale (hidrogen gri) sau combustibili fosili (cărbune – hidrogen negru, lignit – hidrogen maro). Hidrogenul termochimic solar (STCH), pe de altă parte, este o alternativă completă fără emisii, deoarece producția sa se bazează în întregime pe energie solară regenerabilă. Din păcate, până acum proiectele STCH existente au o eficiență limitată și doar aproximativ 7% din lumina soarelui este folosită pentru a produce hidrogen. Tehnologia existentă pentru producerea hidrogenului verde a fost ineficientă și costisitoare.
Echipa MIT estimează că noul proiect reprezintă un pas major către dezvoltarea combustibililor produși de soare și permite ca până la 40% din căldura soarelui să fie folosită pentru a produce mult mai mult hidrogen. Ca și în cazul altor proiecte propuse, sistemul MIT ar fi conectat la o sursă existentă de căldură solară, cum ar fi o centrală de energie solară concentrată (CSP), o serie formată din sute de oglinzi care colectează și reflectă lumina soarelui într-un turn central de recepție. Sistemul STCH ar absorbi apoi căldura receptorului și o va direcționa pentru a produce hidrogen din apă. Acest proces este mult diferit de electroliza, care folosește electricitate în loc de căldură pentru a împărți apa. Sistemul, în ansamblu, seamănă cu un tren de reactoare în formă de cutie care se deplasează de-a lungul unei căi circulare. În practică, această cale ar fi aranjată în jurul unei surse de căldură solară, cum ar fi turnul CSP. Fiecare reactor din trenul de proces ar conține metal care trece printr-un proces redox sau ruginire reversibilă. Fiecare reactor ar trece mai întâi printr-o stație fierbinte, unde ar fi expus la căldură solară de până la 1.500°C. Această temperatură extremă ar scoate efectiv oxigenul din metalul reactorului. Metalul ar fi apoi într-o stare „redusă”, gata să preia oxigenul din vapori. Pentru ca acest lucru să se întâmple, reactorul ar fi mutat într-o stație de răcire la aproximativ 1.000°C, unde ar fi expus la vapori pentru a produce hidrogen.
Pentru a recupera cea mai mare parte a căldurii care altfel ar scăpa din sistem, reactoarele de pe părțile opuse ale pistei circulare pot face schimb de căldură prin radiație termică, unde reactoarele fierbinți se răcesc în timp ce cele reci se încălzesc. Aceasta menține căldura în sistem. Cercetătorii au adăugat, de asemenea, un al doilea set de reactoare care circulă în jurul primului șir care se mișcă în direcția opusă. Acest șir exterior de reactoare ar funcționa la temperaturi mai scăzute și ar fi folosit pentru a elimina oxigenul din șirul interior mai cald, fără a fi nevoie de pompe mecanice mari consumatoare de energie. Aceste reactoare externe ar conține un al doilea tip de metal, care, de asemenea, se poate oxida cu ușurință. Pe măsură ce circulă, reactoarele exterioare ar absorbi oxigenul din reactoarele interioare, îndepărtând eficient rugina din metalul primar, fără a fi nevoie de pompe de vid consumatoare de energie. Cele două șiruri de reactoare ar funcționa continuu și ar produce fluxuri separate de hidrogen pur și oxigen. Anul viitor, echipa va construi un prototip al sistemului, pe care intenționează să-l testeze în instalații de energie solară concentrată din laboratoarele Departamentului de Energie, care finanțează în prezent proiectul.
Se pot controla două porți suplimentare cu videointerfoanele IP Hikvision cu o singură stație de poartă? Stațiile de poartă ale videointerfonului Hikvision IP/2-Wire, în funcție de model, au maximum două ieșiri de releu destinate controlului porților. Deși un modul controler suplimentar DS-K2M061 poate fi conectat la stațiile de ușă prin intermediul magistralei RS-485, acest modul vă permite să înlocuiți a doua ieșire releu din stația de ușă pentru a crește siguranța la deschidere și pentru a nu adăuga o ieșire suplimentară. Soluția la această problemă poate fi utilizarea ieșirilor releului din monitorul video interfon, de exemplu DS-KH6320-WTE1 G74001, cu condiția ca la monitor să fi fost conectată cablare suplimentară pentru a permite o astfel de integrare. Monitorul menționat are 2 ieșiri releu care pot fi setate ca mono sau bistabile. Ieșirile sunt activate din interfața grafică a monitorului și configurate în tab-ul Setări -> Setări avansate -> Setări de ieșire . Ieșirile pot fi setate pentru un anumit timp (1-180 s) sau până când sunt oprite de utilizator. După activarea suportului de ieșire, va apărea o pictogramă în fereastra principală a monitorului, permițându-vă să introduceți opțiunile de control. Ieșirile vor fi vizibile și din aplicația Hik-Connect.
Mai sus sunt prezentate butoanele utilizate pentru a controla ieșirile releului din sistem. Ieșirile sunt disponibile dacă sunt prezente fizic pe monitor. Configurația de mai sus a fost testată cu versiunea de firmware 2.1.34 build 211118
Verificarea îndoirii fibrelor folosind testerul Ultimode OR-20-S3S5-iSMV. ULTIMODE OR-20-S3S5-iSMV L5830 este echipat cu 2 lasere care funcționează la lungimi de undă de 1310 nm și 1550 nm. Acest lucru permite măsurarea cuprinzătoare a căii optice. 1310 nm este lungimea de undă de bază la care se efectuează măsurătorile și permite evidențierea problemelor legate de poziționarea fibrelor (atenuare mai mare a conectorilor și sudurilor), în timp ce lungimea de undă de 1550 nm poate prezenta la rândul său probleme legate de îndoirea cablurilor sau a fibrelor. Prin urmare, vă recomandăm să efectuați măsurători pentru ambele lungimi.
Cutia FTTH de la capătul cablului cu două fibre.
Rezervele de fibre și carcasele de suduri aranjate neglijent pot duce la îndoirea excesivă a fibrei.
Când este măsurată la o lungime de undă de 1310 nm, nu sunt vizibile probleme în cuplă (atenuarea conectorului + splice 0.25 dB), în timp ce măsurarea aceleiași fibre la o lungime de undă de 1550 nm arată o atenuare semnificativă (1.55 dB), necesitând refacerea instalării.
Măsurarea a fost făcută cu un reflectometru ULTIMODE OR-20-S3S5-iSMV L5830.
Transmisia semnalului satelit DVB-S2X/S2/S prin fibră optică singlemode. În cazul unei magistrale cu fibră optică, dimensiunea instalației în care instalarea este efectuată este irelevantă. Semnalul poate fi transmis sute de metri sau chiar zeci de kilometri fără a fi nevoie de regenerare. În cazul clădirilor mari, acest lucru va simplifica semnificativ cadrul de instalare. O instalație clasică bazată pe cabluri de cupru permite transmiterea semnalului pe calea principală pe câteva zeci de metri. Această distanță poate fi mărită prin utilizarea amplificatoarelor - deși aceasta are și anumite limitări (și costuri de implementare și operare).
Echipamentul inovator TERRA pentru instalațiile RTV/SAT din blocuri care utilizează fibră optică și tehnica PON (Passive Optical Network) este o alternativă excelentă la o instalație tipică bazată doar pe cablu coaxial. PON este o tehnică care utilizează doar infrastructură pasivă (cablare cu fibră optică, splittere optice) între convertorul optic și receiver.
Antenă de satelit offset DIPOL DPL-120 Standard (grafit RAL 7016)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Splitter optic 1:8 FC/UPC FOS108 E TERRA 10.8 dBReceiver optic TERRA ORQ302 E QUATRO + DVB-T2Multiswitch TERRA MV-932 (2xSAT+CATV, 32 ieşiri, amplificat, telealim., CLASS A)Sursa de alimentare PS182F 18V 2A pentru multiswitchuri Terra MS/MSV Receiver optic TERRA ORF202 E WidebandMultiswitch dSCR Cascadabil cu un singur cablu: Terra SRM-584 (clasa A, cale TV terr. activă, AGC)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)
Un exemplu de instalație de fibră optică folosind convertorul optic LWO102 4F31 E A3033 cu o putere de +4 dBm care permite distribuția semnalului de satelit DVB-S2X/S2/S în fibră singlemode la o lungime de undă de 1310 nm. O gamă largă de receivere optice TERRA permite implementarea de instalații de televiziune bazate pe multiswitch-uri clasice, dSCR/Unicable, precum și instalații hibride.
Omada SDN - platformă de gestionare a infrastructurii de rețea. Platforma Omada integrează astfel de dispozitive de rețea precum AP-uri, switch-uri și gateway-uri de rețea. Oferă un management complet al întregii rețele la nivel de cloud. Sistemul vă permite să creați o rețea foarte scalabilă, controlată complet de un singur sistem. Acest lucru are ca rezultat conexiuni cu fir și fără fir, care sunt esențiale în ospitalitate, educație, retail, birouri și multe alte industrii.
Beneficiile utilizării platformei Omada SDN:
  • Tehnologie de diagnosticare a rețelei bazată pe AI:
    • permite analiza potențialelor probleme de rețea,
    • trimite sugestii de optimizare a rețelei,
    • ajută la localizarea surselor de interferență, alertează și notifică utilizatorii și implementează soluții pentru a spori securitatea rețelei,
    • asigură performanțe stabile și reduce semnificativ interferența Wi-Fi prin ajustarea automată a setărilor canalului și a puterii de transmisie a punctelor de acces din apropiere (conectate într-un sistem Omada).
  • Monitorizare ușoară și inteligentă a stării rețelei:
    • tabloul de bord ușor de utilizat este foarte util pentru monitorizarea continuă a stării rețelei, verificarea lățimii de bandă a rețelei și a nivelurilor de trafic,
    • jurnalele de acces cu statistici de rețea, alerte și avertismente,
    • reprezentarea grafică a topologiei rețelei permite profesioniștilor din IT să diagnosticheze rapid orice problemă de conectivitate.
Controller EAP TP-Link Omada Cloud Controller OC200
EAP TP-Link Omada Cloud Controller OC200 N2560
Produse noi în oferta Dipol
Cameră 2MP Hikvision DS-2CE79D0T-IT3ZF (motozoom 2.7-13.5 mm, 0.005 lx, IR max. 70 m, multistandard)
Cameră Hikvision DS-2CE79D0T-IT3ZF M75296 este o cameră dome 4 în 1 ce poate fi utilizată în sistemele de supraveghere video bazate pe DVR-uri HD-TVI. Acesta generează imagini de înaltă calitate cu rezoluție 1080p. Iluminatorul cu infraroșu cu rază de acțiune de până la 70 m realizat cu tehnologia Exir asigură iluminarea uniformă a zonei pe timp de noapte.
Monitor 7" Hikvision DS-KH6320Y-WTE2 pentru sistemul de videointerfon gen. a 2-a G74021 este un monitor conceput pentru a controla sistemele de videointerfon Hikvision din gen a 2-a în standardul cu 2 fire. Monitorul permite conversația audio/video directă cu persoanele de la stația de ușă și comunicarea prin interfon între alte monitoare (stații de interior) instalate în sistem. Astfel, utilizatorii pot comunica unul cu altul.
Cameră Hikvision DS-2CD2083G2-IU Cameră bullet IP K03409B face parte din seria EasyIP 2.0 Plus, care implementează tehnologia AcuSense bazată pe algoritmul Deep Learning. Prin urmare, în cazul evenimentelor de detectare a mișcării și analizei VCA (trecerea unei linii virtuale, detectarea intruziunii) există un filtru care vă permite să clasificați obiectele de tip om/vehicul și să filtrați toate celelalte alarme care nu îndeplinesc criteriul (ploaie, animale, copaci în mișcare, frunze care cad etc.).
Merită citit:
Separarea rețelei IP. Aceeași rețea IP nu trebuie să conțină simultan dispozitive responsabile de securitatea casei (monitorizare, interfon, controlere de poartă etc.) și echipamente informatice de acasă. Separarea acestor dispozitive este unul dintre factorii care cresc integritatea sistemului de securitate...>>>mai multe
Diagrama unei rețele IP extinse folosind VLAN-uri
Cablurile torsadate - câte ceva despre categorii, ecranare și utilizare
Cabluri profesionale NETSET pentru Internet
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.