COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 36/2023 (6 Noiembrie 2023)
Cameră superconductoare cu rezoluție de 400.000 de pixeli. Cercetătorii de la Institutul Național al Standardelor și Tehnologiilor (NIST) au dezvăluit o nouă cameră cu o rezoluție de 400.000 de pixeli care ar putea redefini viziunea noastră asupra Universului. Crearea de către cercetători a unei noi camere cu o rezoluție de până la 400.000 de pixeli reprezintă un progres uriaș în acest domeniu al științei. Adică de 400 de ori mai mult decât în prototipurile anterioare. Dispozitivul oferă o precizie de neegalat în captarea luminii albastre slabe. Spre deosebire de camerele tradiționale, care folosesc senzori cu stare solidă pentru a capta un spectru larg de lumină, camerele superconductoare pot detecta fotoni unici, făcându-le extrem de eficiente în captarea semnalului de la surse slabe de lumină. Camerele sunt răcite la aproape zero absolut. La această temperatură, curentul electric circulă fără rezistență, fenomen cunoscut sub numele de superconductivitate. Când un foton (o particulă de lumină) lovește detectorul camerei, acesta întrerupe fluxul într-un anumit pixel. Prin cartografierea acestei interferențe, oamenii de știință pot crea o imagine completă a obiectului vizualizat de cameră.
Până acum, adăugarea mai multor pixeli la camerele superconductoare a fost o provocare uriașă. Pentru ca fiecare pixel din cameră să funcționeze corect, are nevoie de propria sa conexiune la sistemul deCu răcire. sute de mii de pixeli, acest lucru părea aproape imposibil. Combinând semnale de la mai mulți pixeli în doar câteva nanofire, echipa a reușit să ocolească această problemă. Un singur fir poate citi date dintr-un întreg rând sau coloană de pixeli simultan. Acesta este un pic ca un joc de tic-tac-toe, în care fiecare punct de intersecție este un pixel. Detectoarele pot identifica diferențe în timpul de sosire a semnalelor de ordinul a 50 de trilioane de secunde. De asemenea, pot număra până la 100.000 de fotoni pe secundă care lovesc grila. Folosind această abordare, echipa a reușit să detecteze rapid ce pixel este activat de un foton. Cu o cameră atât de puternică, posibilitățile sunt enorme. Pe parcursul anului următor, echipa plănuiește să crească sensibilitatea camerei, sperând să capteze practic fiecare foton primit.
Detecția mișcării pentru dispozitivele Sunell. Cea mai importantă sarcină a unui sistem de detectare a mișcării este de a detecta intrarea unei persoane sau al unui vehicul în zona monitorizată. Fiecare detectare a mișcării poate genera un eveniment de alarmă (de exemplu, notificare către utilizator, paznic sau operator) și poate începe înregistrarea video.
Detectarea tradițională a mișcării s-a bazat pe modificări ale intensității luminii care ajungeau la un senzor de pixeli (sau grupuri mai mari de pixeli). Fiecare schimbare de lumină a declanșat detectarea astfel încât sistemul a surprins și mișcarea obiectelor care nu sunt importante din punct de vedere al securității. Detectarea obișnuită a mișcării a fost sensibilă, de exemplu, la mișcarea frunzelor de vânt, a insectelor, a păsărilor, a umbrelor sau a precipitațiilor.
Funcția inteligentă de detectare a mișcării a dispozitivelor Sunell funcționează cu date colectate la detectarea tradițională, dar analizează evenimentele pentru a detecta prezența persoanelor sau a vehiculelor. Notificările de alarmă de la detectarea inteligentă a mișcării sunt configurate independent de detectarea tradițională, astfel încât sunt trimise numai notificările corecte. Acest lucru mărește performanța întregului sistem și reduce numărul de alarme false care ajung la utilizator. În plus, înregistrările stocate pe un DVR compatibil pot fi căutate cu ușurință pentru prezența persoanelor sau a vehiculelor.
Televiziune terestră DVB-T2/HEVC într-un sistem TV cu receivere standard DVB-T/MPEG-4. Necesitatea de a primi semnale DVB-T2/HEVC nu ar trebui să facă necesară înlocuirea antenei de recepție. În majoritatea cazurilor, un astfel de sistem necesită o actualizare din partea receiverului – dacă televizoarele nu acceptă standardul DVB-T2 cu codecul HEVC (cunoscut și ca H.265 sau MPEG-H part. 2) și nu nu procesează audio codificat conform standardului E-AC-3 (cunoscut și ca Dolby Digital Plus sau DD+). În timp ce în cazul unui sistem mic cu unul sau mai multe televizoare nu ar trebui să existe nicio problemă (este suficient să cumpărați un receiver DVB-T2/HEVC care să fie conectat prin ieșirea HDMI), poate fi o problemă destul de mare pentru un număr mai mare de televizoare, în special în pensiuni, hoteluri sau alte clădiri.
Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-48Splitter CATV 6 căi - Signal R-6 (9 dB, 5-1000 MHz)Modulator HDMI - COFDM (DVB-T): WS-7990 (4 canale)Modulator HDMI - COFDM DVB-T WS-7992 (2 canale)Splitter TV de interior 2 căi - Signal R-2 (3,2 dB, 5-1000 MHz)
Diagrama unui sistem TV care permite recepția semnalului DVB-T2/HEVC și convertirea acestuia la standardul DVB-T/H264. Semnalul de la antena DIPOL 28/5-12/21-60 DVB-T/T2 A2810 a fost distribuit prin splitter R60106 către 6 decodoare DVB-T2/HEVC A99314. Apoi semnalul la rezoluție Full HD (1920x1080-30p) este alimentat la conectorii HDMI ai modulatorului WS-7992 R86702 și WS-7990 R86704 și modulat la DVB-T COFDM. Un astfel de sistem permite distribuirea a 6 programe DVB-T2. Pentru a distribui mai multe canale în sistem, ar trebui instalate alte modulatoare și decodoare. Un decodor și o intrare HDMI a modulatorului fac posibilă introducerea unui alt canal în sistem în standardul DVB-T vechi. Avantajul unei astfel de soluții este separarea unei camere centrale din care semnalul DVB-T este distribuit întregului sistem TV.
Reflexia și atenuarea reflexiei conectorului. Măsurarea reflectometrică oferă o serie de informații despre traseul măsurat. Unul dintre parametrii măsurați este așa-numita reflectanță a unui incident dat analizat în cazul elementelor reflectorizante: conectori și suduri mecanice, printre altele. Prin definiție, reflectanța este raportul dintre puterea reflectată de un obiect și puterea incidentă pe acel obiect, exprimată în decibeli. Deoarece puterea semnalului reflectat va fi întotdeauna mai mică decât puterea semnalului incident, valorile reflectanței vor lua valori negative.
Conceptul de reflectanță este adesea confundat cu așa-numita pierdere de rentabilitate (RL). Definiția acestui parametru este practic identică, ținând cont de semnul minus: RL = -10log (Podb/Pwe) care descrie valoarea de atenuare la care este supus într-un sens semnalul reflectat.
De exemplu, conform IEC 61300-3-6, cei mai buni conectori (de „Grad 1”) ar trebui să aibă o atenuare reflectorizantă minimă de 60 dB. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât mai bine. Aceasta corespunde unor valori de reflectanță de -60 dB și mai mici. Cu cât valoarea este mai mică, cu atât mai bine. Aceasta înseamnă că puterea semnalului reflectat este de un milion de ori mai mică decât puterea semnalului incident pe conector!
Reflectometrul Ultimode OR-20-S3S5-iSMV OTDR L5830 măsoară reflectanța, care ar trebui să fie < -60 dB pentru conexiunile de tip APC și < -45 dB pentru conexiunile de tip PC. Dacă se înregistrează valori mai slabe ale acestui parametru, se recomandă curățarea conectorilor, iar dacă acest lucru nu aduce rezultatele dorite, înlocuiți pigtail-urile și adaptorul central.
Activarea în lot a echipamentelor Hikvision și schimbarea adreselor IP cu SADP. SADP (Search Active Device Protocol) este un software gratuit și ușor de utilizat conceput pentru a căuta camere IP Hikvision, DVR-uri și interfoane video în rețeaua locală. Cu ajutorul ei puteți modifica parametrii de bază ai rețelei, activa dispozitive și schimba sau reseta parole. SADP este utilă atunci când se construiesc sisteme mari de supraveghere sau videointerfoane. Dispozitivele nou achiziționate trebuie activate prin asignarea unei parole. În plus, adresele IP ale dispozitivelor sunt repetate, astfel încât ar exista un conflict de adrese IP atunci când toate au fost conectate la rețea în același timp. În timp ce în cazul câtorva dispozitive este posibil să le conectați unul câte unul, să activați și să schimbați adresa IP printr-un browser (dacă dispozitivul are un server web încorporat), pentru echipamente mai mari de ex. sisteme CCTV cu 32 de camere IP, ar fi foarte laborios și consumator de timp. După conectarea tuturor dispozitivelor, SADP care rulează în rețeaua locală le va detecta ca inactive. Selectându-le pe toate, permite o activare rapidă a dispozitivelor prin atribuirea unei parole de administrator. Pentru DVR-uri, trebuie să introduceți parola pentru activarea camerelor. La acceptare, va apărea o fereastră care confirmă activarea dispozitivelor.
Ferestra de activare și procesul finalizat corect.
După finalizarea acestei activități, puteți trece la modificarea adreselor IP în grup ale dispozitivelor. Pentru a face acest lucru, selectați toate dispozitivele și completați parametrii de rețea, ca în imaginea de mai jos. Dispozitivele vor fi adresate unul câte unul, începând de la adresa IP introdusă. După introducerea parolei cu care au fost activate camerele, va apărea o fereastră cu informații despre modificări.
Vizibilitatea în rețelele wireless. Este important să ne dăm seama că raza de acțiune a unei rețele wireless depinde de mai mulți factori, dintre care unii îi putem influența, iar alții sunt necunoscuți. Zona Fresnel (pronunțat frenel) este unul dintre cele mai importante concepte din radio și trebuie să fiți familiarizați cu el. Este o zonă implicată activ în transmiterea energiei semnalului radio. Forma acestei zone în secțiunea longitudinală este o elipsă, iar în secțiunea transversală este un cerc. Raza acestui cerc variază pe lungimea întregii legături radio și atinge valoarea maximă la jumătatea distanței dintre antene. Prima zonă Fresnel este cea mai importantă, deoarece aici este transferată aproape toată energia semnalului radio.
Raza secțiunii transversale a fiecărei zone Fresnel este cea mai mare în centrul zonei și scade până la punctul antenei la fiecare capăt. Raza maximă a primei zone Fresnel este importantă de reținut. Aceasta se află la jumătatea distanței dintre emițător și receptor.
Obiectele (dealuri, copaci, clădiri etc.) situate în zonele Fresnel au un impact mare asupra propagării undelor (mai ales dacă se află în prima zonă). Cu cât sunt mai multe și cu cât sunt mai mari, cu atât sunt mai proaste condițiile de transmitere a semnalului. Pentru legăturile cu fiabilitate operațională îmbunătățită, întreaga zonă a primei zone Fresnel ar trebui să fie liberă de obstacole.
În practică, asigurarea purității a 60% din prima zonă Fresnel garantează pierderi minime de putere.
Legătură stabilită corect - vizibilitatea antenelor și lipsa obstacolelor din prima zonă Fresnel.
Produse noi în oferta Dipol
===Convertor optic TERRA LWO102 4F31 E 1x4 dBm FP 1310 nm A3033 este utilizat pentru a crea sisteme SAT folosind tehnologia fibrelor optice și transmisie la lungimea de undă de 1310 nm (fereastra de transmisie II). Convertorul optic LWO102 4F31 E TERRA permite transmiterea semnalelor SAT. Această tehnologie se distinge prin atenuare scăzută, interferență scăzută și, cel mai important, permite transmiterea semnalelor pe distanțe lungi.
Receiver optic TERRA Wideband ORD301F E DVB-T2 + 2x dSCR/Unicable TERRA A3139 permite conversia semnalului optic care vine de la transmițătorul optic într-un semnal electric. Semnalul este primit de la transmițătorul optic printr-o rețea pasivă de fibră optică și convertit înapoi la semnalul IF original. Echipamentul are 5 ieșiri. La ieșirile marcate cu V – polarizare verticală și H – polarizare orizontală, semnalul RF primit este același ca pentru un convertor standard Wideband. Cu ieșirile dSCR, puteți împărți semnalul folosind un singur cablu coaxial în tehnologia dSCR/Unicable, în timp ce pe ieșirea DTT aveți un semnal DVB-T2/DAB/FM. Astfel de receptoare sunt adesea cunoscute ca „convertoare virtuale”.
Bobină de lansare 150 m SC/APC-LC/UPC ULTIMODE FLC-150-SCA-LCU
Bobină de lansare Ultimode 150 m SC/APC-LC/UPC FLC-150-SCA-LCU L58514 este proiectată pentru măsurători reflectometrice în sistemele cu fibră optică. Vă permite să eliminați zona moartă a OTDR-ului la începutul secțiunii de măsurare. De asemenea, permite măsurarea corectă a ultimului conector din traseul fibrei optice.
Merită citit:
Transmisia semnalului satelit DVB-S2X/S2/S prin fibră optică singlemode. În cazul unei magistrale cu fibră optică, dimensiunea instalației în care instalarea este efectuată este irelevantă. Semnalul poate fi transmis sute de metri sau chiar zeci de kilometri fără a fi nevoie de regenerare. În cazul clădirilor mari, acest lucru va simplifica semnificativ cadrul de instalare. O instalație clasică bazată pe cabluri de cupru permite transmiterea semnalului pe calea principală pe câteva zeci de metri. Această distanță poate fi mărită prin utilizarea amplificatoarelor - deși aceasta are și anumite limitări (și costuri de implementare și operare)....>>>mai multe
Exemplu de instalație de fibră optică folosind convertorul optic LWO102 4F31 E A3033 cu o putere de +4 dBm care permite distribuția semnalului de satelit DVB-S2X/S2/S în fibră singlemode la o lungime de undă de 1310 nm.
Sistem de supraveghere IP pe stâlpi conectat prin fibră optică
Cutiile metalice de exterior pentru sisteme de supraveghere.
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.