Nr. 40/2023 (4 Decembrie 2023)
Noua tehnologie de stocare a energiei – celule cu ioni de sodiu.
Producătorul suedez de baterii Northvolt, în cooperare cu Altris, a dezvoltat o nouă baterie cu ioni de sodiu cu o capacitate de 160 Wh/kg. Noul tip de celulă se așteptă să fie un model pentru soluțiile de stocare a energiei de ultimă generație. Costul său scăzut, durata de viață mai lungă și siguranța la temperaturi ridicate fac ca tehnologia să fie atractivă pentru soluțiile de stocare a energiei pe piețe precum India, Orientul Mijlociu și Africa. Acest nivel de performanță face tehnologia competitivă față de celulele convenționale care conțin nichel, mangan și cobalt (NMC) sau fosfat feric (LFP). Un alt avantaj al celulelor de generație următoare este că sunt produse din minerale precum fier și sodiu, care sunt ușor de găsit pe piețele globale.
Northvolt intenționează să fie primul producător de baterii pe bază de alb prusac (un compus de sodiu și fier) și le aduce pe piețele comerciale. Celula inovatoare constă dintr-un anod realizat din carbon dur și un catod pe bază de alb prusac, astfel încât nu conține lithiu, nichel, cobalt sau grafit. Acest progres este crucial în impulsul global pentru soluții energetice durabile. Bateriile cu ioni de sodiu oferă o alternativă ecologică la bateriile convenționale.
###02##Certificat AS07STCA-4K pentru analizorul RF/SAT. În clădirile rezidențiale, trebuie verificat dacă sistemul RF/SAT a fost instalat corespunzător înainte de acceptarea de către instalator. Se verifică dacă dispozitivele au fost conectate în mod corect și dacă nu s-au făcut greșeli în proiectarea rețelei, în ceea ce privește distanța față de radiatoarele de căldură sau de încăperile cu umiditate ridicată. În prima etapă a verificări, se determină și dacă există deteriorări mecanice vizibile și se verifică starea cablajului și al conexiunilor. Toate aceste informații ar trebui incluse într-un raport întocmit înainte de punerea în funcțiune a sistemului. Un alt element important este măsurarea semnalelor TV terestre și prin satelit. În acest scop, cel mai bine este să utilizați un dispozitiv care are certificatul corespunzător.
DIPOL a introdus analizorul DVB-T2/C/S2 AS07STCA-4K R10206 cu analizor de distribuție a spectrului încorporat și certificat de calibrare.
Analizorul profesional AS07STCA-4K R10206 permite măsurarea semnalului satelit DVB-S2 (4K), semnal TV terestru DVB-T2 (4K) compresie HEVC 10 biți și C/J.83B/ISDB -T cablu semnal. Un avantaj incontestabil al dispozitivului este interfața clară și ușor de utilizat, care facilitează lucrul pe un ecran tactil TFT-LCD de 7" de înaltă rezoluție. Analizorul AS07STCA-4K permite măsurarea unor parametri precum nivelul semnalului exprimat în dBμV (interval de măsurare 20...100 dBμV), MER, Link Margin, CBER, VBER, care permite configurarea oricărei antene TV terestre și prin satelit, reglarea filtrelor, selectarea amplificatoarelor etc. echipamentul are un tuner integrat care vă permite să vizualizați în mod constant canalul setat la rezoluție 4K.
Unul dintre cele mai importante avantaje ale analizorului AS07STCA-4K R10206 este analizorul de spectru.
Software pentru gestionarea sistemului de monitorizare Sunell.
SunView CMS este un software CMS (Central Management Software) profesional, gratuit pentru gestionarea sistemului de supraveghere. Funcționează într-o arhitectură client-server, ceea ce îl face un sistem scalabil și centralizat. Aceasta înseamnă că poate fi adaptat cu ușurință la diferite dimensiuni și nevoi de monitorizare, fiind în același timp gestionat dintr-un punct central. Datorită diverselor sale funcții, este capabil să îndeplinească multe cerințe legate de soluțiile de monitorizare video. Funcțiile de bază includ previzualizarea imaginilor live cu vizualizări configurabile, vizualizarea și descărcarea înregistrărilor video, gestionarea accesului și a utilizatorilor, gestionarea alarmelor în timp real, căutarea evenimentelor din funcțiile camerei inteligente și vizualizarea sistemului sub formă de hărți electronice (fișiere grafice și hărți online) și GIS offline - OpenStreetMap).Avantaje principale:
- Acceptă până la 10.000 de canale de camere IP Sunell și până la 4 canale de Onvif.
- Suport pentru până la 500 de utilizatori cu posibilitatea de a atribui permisiuni.
- Vizualizați videoclipul pe diviziunea configurabilă 1/4/6/8/9/16/32/64.
- Suport pentru compresie H.264 și H.265.
- Redarea înregistrărilor de pe până la 16 canale cu derulare înapoi (-8x~8x), suport pentru camere fisheye și căutare după tipul de eveniment cu prezentare grafică a orei evenimentului.
- Este posibilă descărcarea în serie a înregistrărilor.
- Suport de alarmă în timp real cu arhivă de alarmă care poate fi căutată.
- Afișare widget de alarmă când fereastra este minimizată.
- Recunoaștere facială încorporată (necesită cameră de detectare a feței).
- Legarea unui eveniment – ca răspuns la un eveniment, aplicația poate trimite un e-mail, poate declanșa un PTZ sau poate activa o ieșire de alarmă.
- Suport pentru camera PTZ.
- Suport pentru hărți electronice cu mai multe niveluri, cu posibilitatea de a aplica imagini ale camerei (formate PNG/XPM/JPG) și de a aplica la OpenStreetMap. Hărțile sunt interactive – schimbați culoarea pictogramelor camerei (după alarmă, fără conexiune, redați videoclipuri live după dublu clic).
- Comenzi rapide de la tastatură configurabile.
- Suport pentru camere LPR (recunoaștere plăcuțe de înmatriculare) și camere termice.
Media Convertor Ultimode G-10G/SFP+ - 10 Gbps.
În timp ce piața telecomunicațiilor înregistrează primele implementări comerciale ale standardului Ethernet de 400 Gbps, rețelele locale din hoteluri, școli, birouri etc. necesită din ce în ce mai mult dispozitive care implementează conexiuni la nivelul de 10 Gbps. Un nou model de media converter a apărut în oferta Dipol: Ultimode G-10G/SFP+ L1307, în care pot fi instalate inserții SFP+: duplex: L1425, L1428 și BiDi: L1430, L1432.Convertor media Ultimode 10 Gbit/s L1307 cu modul SFP+ BiDi L1430. Diodele LED vă permit să verificați funcționarea corectă a dispozitivului. Dioda 10G înseamnă o viteză negociată de 10 Gbit/s pentru conexiunea pe cupru. L1307 se comportă diferit față de modelele Ultimode cu viteză mai în ceea ce privește funcționarea diodei. Aici, după conectarea convertorului media la un alt dispozitiv (al doilea convertor media sau switch) prin fibră optică, dioda SD (Signal Detected) se aprinde, dar dioda Link ACT nu se aprinde. Acesta se aprinde numai după ce interfețele de cupru sunt conectate la dispozitivele corespunzătoare (LED-ul Link se aprinde și în paralel).
Videointerfon IP Hikvision într-o pensiune.
În diagrama de mai jos este prezentat sistemul video interfon Hikvision IP, instalat într-o pensiune a cărei parcare este împărțită în două zone: A și B. Zona de parcare A include și partea din pensiune destinată oaspeților, include monitorul M2, stația de poartă SB(A1) care deservește poarta F(A1) și poarta de intrare B(A1), stația de poartă SB(A2) deservește ușa D (A2). Zona de parcare B și partea din pensiune destinată proprietarului includ monitorul M1, stația de deservire a porții SB(B1) poarta F(B1) și poarta de intrare B(B1) și stația de deservire a porții SB(B2). usa D(B2). Fiecare stație de ușă include un modul principal cu o cameră DS-KD8003-IME1(B) G73652, o tastatură numerică DS-KD-KP G73668, o carcasă DS-KD-ACW2 G74354 montată pe suprafață și o carcasă de protecție DS-KABD8003-RS2 G74373. Yala Bira XS00U a fost folosită pentru a controla poarta, alimentată direct de la stația de poartă. Poarta de intrare a fost conectată la releul nr. 2 statie poarta. DS-KH6320-WTE1 G74001 a fost folosit ca monitoare M1 și M2. Toate stațiile de poartă au fost conectate la switchul Ultipower 00108afat N29985 PoE, care alimentează stațiile de poartă și permite comunicarea între dispozitive. Accesul la dispozitive de pe Internet este asigurat prin routerul Mercusys AC12G N2933.Videointerfon IP Hikvision într-o pensiune.
Întregul sistem trebuie configurat astfel încât fiecare stație de poartă să poată apela monitorul M1 operat de proprietar și astfel încât proprietarul să poată controla fiecare poartă și intrare de pe proprietate. În plus, proprietarul poate vizualiza oricând imaginea de la fiecare stație de poartă și poate deschide poarta, chiar dacă nimeni nu sună. Puteți apela monitorul M2 numai de la stațiile de ușoară situate în zona A, adică SB(A1) și SB(A2). De asemenea, stațiile de intrare aparținând zonei B nu ar trebui să fie vizibile pe monitorul M2. Pentru ca funcționalitatea descrisă să fie implementată, stația de ușă SB(A1) trebuie setată ca stație principală (master) și stație de intrare SB(A2). ar trebui să fie setat ca slave (slave) în raport cu stația de ușă SB (A1). În ambele monitoare M1 și M2, SB(A1) ar trebui să fie indicată ca adresa IP principală a stației de ușă. Stația SB(B1) trebuie, de asemenea, setată ca master și SB(B2) ca slave pentru stația de ușoară SB(B1). În acest caz, totuși, stația de interfață SB(B1) ar trebui adăugată la monitorul M1 în modul interfon. După adăugarea monitorului M1 în cloud-ul Hik-Connect și instalarea aplicației Hik-Connect pe un smartphone, sistemul poate fi configurat astfel încât proprietarul să aibă apelurile redirecționate către telefon dacă nimeni nu răspunde la apel după un timp stabilit. Proprietarul poate apoi deschide de la distanță poarta sau poarta de intrare pentru a permite oaspeților să intre în pensiune. Proprietarul poate pune, de asemenea, la dispoziția chiriașului stațiile de ușă selectate pentru a opera de la distanță zona A în timpul utilizării acesteia.
Noțiuni de bază privind adresarea IP - parte 4: gateway de rețea.
Un gateway este un dispozitiv de rețea care acționează ca un punct de tranziție de la o rețea la alte rețele. Gazda trimite toate pachetele direcționate către alte gazde din afara rețelei locale către gateway-ul implicit (în special, către adresa IP a gateway-ului), ceea ce înseamnă că o gazdă fără o adresă gateway implicită poate schimba pachete doar cu computerele din aceeași rețea locală. Datorită popularizării rețelelor TCP/IP, conceptul de gateway de rețea a devenit practic identic cu un router.Gateway-ul este creat la limita rețelei pentru a gestiona toate comunicațiile de date care sunt schimbate între rețeaua internă și rețelele externe. În general, pentru rețelele de acasă simple, un gateway acționează ca securitate pentru rețeaua locală, conectându-l la rețelele publice.
Când setați adresa IP pentru gateway-ul de rețea (din partea rețelei locale), este folosită cel mai des prima adresă disponibilă din grupul de adrese gazdă disponibile într-o anumită rețea.
Host-ul care lucrează în LAN (adresa de rețea 192.168.1.0/24)
utilizați adresa gateway-ului 192.168.1.1 pentru a comunica cu Internetul.
utilizați adresa gateway-ului 192.168.1.1 pentru a comunica cu Internetul.
=+ Receiver-ul optic ORL302F E cu 4x Legacy + Wideband + ieșire DVB-T2 TERRA A3141 permite conversia semnalului optic provenit de la transmițătorul OTF302 6F31 E A3031 sau OTF302 6F55 E A3055 într-un semnal electric. Semnalul este primit de la transmițătorul optic printr-o rețea pasivă de fibră optică și convertit înapoi la semnalul IF original. Dispozitivul include 4 ieșiri Legacy - la fel ca pentru un convertor clasic Fullband și un semnal DVB-T2, DAB, FM. În plus, receptorul ORL302F E A3141 este echipat cu 2 conectori F care permit conectarea unui multiswitch dSCR.=== | ||
Streamer IPTV DVB-S2X/S2/S-2xIP sdi416 FTA R81590 este un dispozitiv care permite distribuirea și gestionarea conținutului TV prin satelit prin Ethernet (LAN) pe baza unui cablu de rețea. Un panou permite conversia semnalelor de la 16 transpondere prin satelit (canale necriptate) la 2 fluxuri IP, permițând distribuirea a până la 200 de canale TV cu o lățime de bandă efectivă totală de 1.2 Gbps (600 Mbps pentru fiecare dintre cele două porturi). Fluxul IP de ieșire disponibil este introdus în LAN și distribuit către receivere - de obicei folosind switchuri. Tehnologia multicast utilizată în acest tip de sistem permite reducerea semnificativă al traficului de rețea. | ||
Receiver satelit RED NYTROBOX AX S2 FTA pentru DVB-S2 A99442 este un receiver pentru DVB-S2, folosește compresie MPEG2/MPEG-4, atât în standar SD cât și HD. Dispozitivul permite recepția de canalelor FTA. Un mare avantaj al receiverului este carcasa elegantă și modernă. Starea de funcționare a receiverului este indicată de un afișaj LED. Receiverul este prevăzut cu un port USB pentru conectarea unui dispozitiv extern de stocare USB. | ||
Merită citit:
Probleme cu măsurătorile OTDR? - Verificați conectorul. Măsurătorile OTDR sunt utilizate ori de câte ori este nevoie de informații complete despre starea unei legături optice. Aceasta include atenuarea întregii legături și a componentelor sale individuale: conectori, splittere, cuple și fibra în sine. OTDRul oferă, de asemenea, informații despre valorile reflectanței pentru evenimente reflectorizante (de exemplu, conectori, îmbinări mecanice)...mai multe