Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 41/2023 (11 Decembrie 2023)

Proiectul Silica – datele stocate vor supraviețui 10.000 de ani.

Cu toții generăm cantități considerabile de date de mare valoare (istoricele noastre, date medicale, industriale, științifice etc.). Mediile de stocare a datelor existente nu oferă o soluție ieftină și eficientă. Degradarea mediilor magnetice în timp, ceea ce duce la costuri de înlocuire și întreținere. SSD-urile, deși din ce în ce mai frecvente în centrele de date, au și o durată de viață limitată. Există, de asemenea, problema aprovizionării producătorilor diiscuri din ce în ce mai mari.
Microsoft și proiectul său „Silica” este prima tehnologie din lume concepută și construită de la zero pentru a mulțumi cerințele omenirii cu privire la tehnologie de stocare a datelor pe termen lung. Viitorul va fi stocarea datelor într-o structură de cuarț din sticlă, cu avantajele costului redus, durabilității și rezistenței la interferențe electromagnetice. Sticla oferă o durată de viață de zeci de mii de ani. Acest lucru elimină ciclul costisitor de copiere periodică a datelor pe noile medii de stocare. Mai mult, procesul de stocare în sine este 100% pasiv și nu necesită furnizarea de energie.
Project Silica – suportă stocarea pe sticlă
În versiunea actuală a suportului de sticlă, aproximativ 7 TB de date pot fi stocate pe acesta. Aceasta nu este o valoare care se potrivește cu cele mai mari unități tradiționale (acestea pot atinge capacități de peste 10 ori mai mari), dar este suficient să implementați această soluție într-un centru de date real. Durata de viață a unui astfel de transportator este de până la 10000 de ani. Proiectul Silica a fost inițial destinat să deservească Microsoft exclusiv în centrele sale de date, dar planurile s-au schimbat și se iau în considerare transportatorii comerciali.

Diagramele aplicației software Sunell CMS.

SunView CMS este un CMS (Central Management Software) profesional, gratuit pentru gestionarea unui sistem de supraveghere. Funcționează într-o arhitectură client-server, ceea ce îl face un sistem scalabil și centralizat. Aceasta înseamnă că poate fi adaptat cu ușurință la diferite dimensiuni și nevoi de monitorizare, fiind în același timp gestionat dintr-un punct central.
Sistem de bază, în care serverul și clientul sunt instalate pe un singur computer
O diagramă a sistemului în care rolurile serverului și clientului au fost împărțite, ceea ce vă permite să gestionați mai multe camere și
conectați mai mulți clienți la server
Sistem distribuit, care permite conectarea mai multor camere și clienți la server și rulează analize care efectuează, de exemplu, recunoașterea feței

Signal Fire AI-9 – Actualizare hardware.

Splicerul Signal Fire AI-9 L5875 poate fi actualizat la o nouă versiune hardware. Două modificări majore includ încălzirea scutului de îmbinare și sistemul de alimentare cu energie.
Splicerul a fost reproiectat din punct de vedere mecanic – acum este posibilă închiderea automată a clapei încălzitorului la introducerea fibrelor în el – nu este necesară închiderea manuală. Acest lucru accelerează oarecum lucrul și permite o poziționare mai precisă a scutului în încălzitor. Mai mult, la încălzitor este atașată o tavă, care poate fi folosită pentru a plasa scuturile încălzite în timp ce se răcesc.
În sistemul de alimentare, utilizarea unui adaptor extern permitea trecerea de la o mufă de alimentare DC 2.5/5.5 la un conector DIN4 cu 4 pini a fost înlocuită. În versiunea actuală, conectorul de alimentare este conectat direct la dispozitiv.
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Signal Fire Ai-9 with the new splice shield heater.

Modulator digital HDMI-DVB-T/C Signal.

Modulatoarele digitale sunt dispozitive care modulează semnalul de intrare trimis către conectorul HDMI în DVB-T COFDM sau DVB-C QAM standard. Sursele de semnal pot include, printre altele: playere multimedia, recordere DVR, playere Blu-ray, PC-uri sau decodoare STB. Dispozitivele oferite de DIPOL oferă suport deplin pentru protocolul HDCP, ceea ce înseamnă că este posibilă introducerea unui semnal din orice sursă de semnal HDMI în instalația TV.
La modulatoarele fără această tehnologie, în ciuda compatibilității conectorilor, posibilitatea de transmitere a materialului sursă poate fi complet blocată sau va fi posibilă doar transmisia la o rezoluție mai mică și o calitate mai scăzută.
Oferta DIPOL include un nou modulator digital WS-6990 R86701 care suportă protocolul HDCP.
Modulator HDMI – DVB-T2/C WS-6990 cu bitrate ajustabil (1..20 Mbps) - suport pentru HDCP
WS-6990 R86701 este un modulator cu un singur canal. Aceasta înseamnă că este posibil să conectați o sursă de semnal la aceasta și să o modulați într-un multiplex digital DVB-T sau DVB-C sau ISDB-T. Pe lângă capacitatea de a selecta modulația la ieșirea RF, modulatorul digital este echipat cu o funcție reglare de rată de biți în intervalul 1...20 Mb/s.

Cititor suplimentar cu tastatură pentru videointerfoane modulare Hikvision.

Mai jos este un exemplu de sistem de videointerfon IP bazat pe o stație de poartă modulară. Stația instalată pe partea de intrare constă din modulul principal DS-KD8003-IME1(B) G73652, cititorul de carduri Mifare DS-KD-M G73662, modulul de tastatură numerică DS-KD-KP G73668 și un cadru de montaj aparent. si copertina de protectie. Deschiderea portii din interior la plecare se poate face in mai multe moduri. Una dintre ele este ieșirea folosind o cheie sau mâner, dacă este instalată în poartă. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți instala un buton local de deschidere, după ce ați apăsat stația de ușă va elibera greva electrică pentru un timp specificat de instalator. Ultima opțiune folosită în diagramă este instalarea unui cititor de carduri cu o tastatură încorporată, de exemplu DS-K1104MK G75659, care ar trebui să fie conectat la stația de ușă prin magistrala RS-485. Cu această configurație, dacă în sistem se adaugă etichete RFID sau coduri de deschidere stabilite, va fi posibilă deschiderea porții atât din partea de intrare, cât și din partea de ieșire folosind metodele descrise. Deschiderea folosind coduri sau etichete este acceptată numai de stația de ușă modulară. În cazul sistemului Villa, după instalarea unui cititor suplimentar, va funcționa doar deschiderea folosind etichete (codurile nu sunt acceptate). Instalarea descrisă utilizează un monitor intern DS-KH6320-WTE1 G74001. Totuși, întregul sistem poate fi extins la numărul maxim de monitoare suportate de stația de ușă.

Elementele de bază ale adresei IP – partea 5: porturile de rețea.

Portul de protocol sau numărul portului de protocol este un termen legat de protocolul TCP/IP. Ele sunt folosite pe Internet pentru a face distincția între diverse servicii și conexiuni. Porturile de protocol sunt marcate cu numere întregi de la 1 la 65535. Unele porturi (de la 1 la 1023) sunt rezervate pentru servicii standard, de exemplu:
 • 53 - DNS
 • 20 - FTP - transfer date
 • 21 - FTP - trimitere comenzi
 • 67 - DHCP - server
 • 68 - DHCP - client
 • 79 - Finger
 • 70 - Gopher
 • 80 - HTTP
 • 443 - HTTPS (HTTP to SSL)
 • 143 - IMAP
 • 220 - IMAP3
 • 3306 - MySQL
 • 119 - NNTP
 • 110 - POP3
 • 995 - POP3S (POP3 to SSL)
 • 25 - SMTP
 • 22 - SSH
 • 23 - Telnet
 • 69 - TFTP
Cu numărul portului, este posibil să se identifice nu numai procesele, ci și serviciile bine-cunoscute care rulează pe sisteme îndepărtate, astfel încât poate fi considerat ca un identificator de serviciu. De exemplu, dacă o gazdă este și un server web, trebuie să deschidă portul 80 atunci când resursele web trebuie partajate cu o altă gazdă.
DNS-ul va fi discutat în detaliu în următorul Newsletter.
Netstat – afișează conexiunile de rețea TCP active și porturile pe care computerul le execută

Produse noi în oferta Dipol

===Analizor de spectru și certificat de calibrare AS07STCA-4K pentru DVB-T2(HEVC 10 bit)/C/J.83B/ISDB-T și DVB-S. R10206 vă permite să măsurați semnalul de satelit DVB-S2 (4K), semnalul TV terestru DVB-T2 (4K) în compresie HEVC de 10 biți și semnalul prin cablu C/J.83B/ISDB-T. Un avantaj incontestabil al dispozitivului este interfața sa de utilizator clară și ușor de utilizat, care facilitează lucrul pe un ecran tactil TFT-LCD de 7" de înaltă rezoluție. Analizorul AS07STCA-4K permite măsurarea unor parametri precum nivelul semnalului exprimat în dBμV (interval de măsurare 20...100 dBμV), MER, Link Margin, CBER, VBER, care permite configurarea oricărei antene TV terestre și prin satelit, reglarea filtrelor, selectarea amplificatoarelor etc.==
Cameră dome Hikvision DS-2CE72HFT-F28 ColorVu (5 MP, 2.8 mm, 0.0005 lx, iluminare până la 20 m) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS M75270 poate fi utilizată în sisteme de monitorizare bazate pe DVR-uri HD-TVI. Utilizatorul poate selecta standardul din următoarele HD-TVI, HD-CVI, AHD sau CVBS (ANALOG). Alegerea standardului se face prin microswitch-ul montat pe cablu. Camera suportă imagini la o rezoluție de 5 MP la o calitate ridicată, luminozitate și culori naturale. Cu o sensibilitate ridicată de 0.0005 lx și un iluminator cu lumină albă încorporată cu o rază de până la 20 m, imaginea este clară chiar și în condiții cu lumină slabă.
Presetupă G3/4 (IP68, 3/4", 10-17 mm) M5784 permite instalarea cablului într-o cutie. În plus, protejează cablul împotriva tăierii cablului de tabla de la marginile ascuțite ale cutiei. Presetupa pentru cablu protejează interiorul unității de mediul extern, de ex. de la umezeală, picături și chiar jet de apă, praf și murdărie.

Merită citit:

Videointerfon IP Hikvision într-o pensiune. În diagrama de mai jos este prezentat sistemul video interfon Hikvision IP, instalat într-o pensiune a cărei parcare este împărțită în două zone: A și B. Zona de parcare A include și partea din pensiune destinată oaspeților, include monitorul M2, stația de poartă SB(A1) care deservește poarta F(A1) și poarta de intrare B(A1), stația de poartă SB(A2) deservește ușa D (A2). Zona de parcare B și partea din pensiune destinată proprietarului includ monitorul M1, stația de deservire a porții SB(B1) poarta F(B1) și poarta de intrare B(B1) și stația de deservire a porții SB(B2). usa D(B2). Fiecare stație de ușă include un modul principal cu o cameră DS-KD8003-IME1(B) G73652, o tastatură numerică DS-KD-KP G73668, o carcasă DS-KD-ACW2 G74354 montată pe suprafață și o carcasă de protecție DS-KABD8003-RS2 G74373...mai multe
ANTENA 5G - conexiune stabilă