Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 1/2024 (1 Ianuarie 2024)

Inginerii japonezi stabilesc un nou record în transmisia datelor.

Au trimis întregul trafic pe Internet în 1/20 de secundă! +++ Inginerii japonezi au doborât recordul de transmisie al datelor folosind o singură fibră optică, depășind viteza de 22.9 Pbit/s (Petabit pe secundă). Aceasta este de două ori mai mult decât recordul anterior de 10.66 Pbit/s și de 20 de ori mai mult decât întreaga cantitate de date transmise prin întreaga rețea globală de internet într-o secundă. Traficul care a fost luat în considerare pentru aceste date include orice tip de activitate online, precum navigarea pe site-uri web, streaming video, descărcarea de fișiere, jocuri online și orice altă schimbare de date între dispozitivele conectate la internet din întreaga lume. În timp ce majoritatea utilizatorilor din lume navighează pe internet cu o viteză de maxim câteva sute de megabiți pe secundă, această viteză revoluționară atinsă de Institutul Național Japonez de Tehnologie Informațională și Comunicații (NICT) depășește chiar și cele mai rapide conexiuni de consum.
Pentru a gestiona un trafic de rețea mai mare, cercetătorii de la NICT au folosit tehnica de multiplexare, care presupune implementarea a două sau mai multe canale de comunicare într-un singur mediu de transmitere. Multiplexarea la niveluri multiple a implicat, de asemenea, o mai mare cantitate de nuclee în fibră optică. Cercetătorii au constatat că fiecare nucleu în cablul de fibră optică poate transmite date cu o viteză cuprinsă între 0.3 și 0.7 Pbit/s. Prin sumarea acestora, viteza totală de transfer a fost de 22.9 Pbit/s. Oamenii de știință au folosit un cablu compus din 38 de nuclee, fiecare dintre ele putând transmite date în trei moduri, ceea ce în total oferă 114 canale spațiale. Această soluție mărește capacitatea totală de transmisie, utilizând canale de date independente în diferite domenii de lungime de undă. Fiecare mod este plasat în propriul său canal spațial, acoperind 750 de canale în benzile S, C și L cu o lățime de bandă de 18.8 THz. Experții de la NICT sugerează că, prin optimizarea continuă a corecției erorilor, acest sistem ar putea atinge o viteză de 24.7 Pbit/s, adică peste 1000 de ori mai rapid decât sistemele actuale de comunicație cu fibră optică.

Cabinet RACK într-un bloc de apartamente - finalizarea cablării pentru instalația TV, LAN și fibră optică.

În imaginile de mai jos, vă prezentăm un exemplu de finalizare a cablării într-un bloc de apartamente cu 102 de locuințe. Conform reglementărilor în vigoare, dulapul este amplasat într-o încăpere tehnică și reprezintă punctul de intersecție al cablurilor din toate apartamentele. Pentru fiecare apartament, trebuie să se aducă: 2 cabluri coaxiale, 2 cabluri LAN pentru calculator și 1 cablu de fibră optică cu 2 fire.
///Cabinetul RACK SIGNAL R912016 utilizat pentru finalizarea lucrării într-un bloc de apartamente. Pe partea din spate a dulapului a fost montat sistemul multiswitch TERRA. Mai multe informații pot fi găsite pe ***www.dipolnet.ro/5066.htm.***
Alegând un dulap RACK pentru un astfel de scenariu, trebuie să ai în vedere, desigur, numărul de panouri care vor servi drept terminație corespunzătoare a cablurilor. Cu toate acestea, aceasta nu este singura considerație. Pe lângă înălțimea dulapului în sine, trebuie să iei în calcul și urmatoarele:
  • cantitatea necesară pentru spațiul dispozitivelor active; în cazul unui bloc de apartamente tipic, acesta va include, așa cum se vede în fotografie, un set de amplificatoare și multiswitch-uri care realizează furnizarea semnalului de televiziune și satelit. O lățime și adâncime adecvată a dulapului va permite montarea acestor dispozitive fie lateral, fie în spate. Aceasta economisește spațiu valoros în fața dulapului.
  • organizatoare verticale de cabluri - deoarece numărul de cabluri care intră în dulap este mare, și numărul de cabluri de interconectare între dispozitivele operatorului (switch LAN, splitter optic, etc.) și panourile de terminare va fi, de asemenea, mare. Prin urmare, alegerea unui model de dulap echipat cu organizatoare verticale de cabluri pare a fi singura opțiune corectă. Absența acestui element va duce, mai devreme sau mai târziu, la un haos imens în partea frontală a dulapului.
  • posibilitatea introducerii confortabile și sigure a cablurilor de la operatorii externi - organizatoarele verticale de cabluri pot fi folosite și de operatorii externi pentru a introduce în mod sigur și cât mai confortabil propriile cabluri în dulap. Acest lucru se referă la cabluri multiple de patch, cabluri de alimentare pentru split-urile optice, etc. În cazul în care această problemă nu este luată în considerare, iar operatorilor li se lasă mâna liberă în acest sens, se va ajunge la un haos, iar acest lucru va afecta posibilitatea apariției defecțiunilor.
Dulapul utilizat în exemplul de mai sus și care îndeplinește cerințele descrise este cabinetul SIGNAL R912016 19", 42U, 800x1000 mm, în poziție verticală (staționar), de tip RACK.

Aparat de măsură profesional pentru DVB-T2 AS07STCA-4K.

În plus față de măsurarea parametrilor individuali ai semnalelor TV digitale, care au un impact semnificativ asupra implementării corecte și a funcționării sistemelor RF/SAT, unul dintre criteriile principale în selectarea unui aparat de măsurare va fi ușurința sa de utilizare și funcționalitatea. Cu siguranță, un dispozitiv mult mai convenabil va fi un aparat de măsurare care dispune de o intrare comună pentru semnalele DVB-T2 și DVB-S2. Această soluție elimină comutarea sau rearanjarea incomodă a cablului de măsurare atunci când se măsoară direct de la multiswitch. O altă caracteristică importantă este măsurarea semnalelor RF de la o gamă foarte largă, ceea ce elimină problema supraalimentării semnalului pe elementele individuale din sistem, precum și pe aparatul de măsurare în sine.
AS07STCA-4K R10206 permite măsurarea puterii semnalului RF exprimată în dBμV în intervalul de la 25 la 100 dBμV. Captură de ecran care ilustrează simultan măsurarea semnalului DVB-S2 de la două poziții satelit pentru fiecare pereche de polarizare/bandă. Această funcționalitate este deosebit de utilă în sistemele multiswitch.

Trimiterea de mesaje utilizatorilor pentru sistemului de videointerfon IP Hikvision din aplicația iVMS-4200.

Aplicația iVMS-4200 vă permite să trimiteți mesaje la abonații selectați. Este utilă mai ales în sistemele mai complexe, deoarece vă permite să transmiteți rapid informații importante tuturor utilizatorilor, cum ar fi notificări despre defecțiuni, activități de întreținere sau probleme legate de gestionare. Mesajele pot fi trimise după configurarea sistemului, crearea unei organizații, adăugarea utilizatorilor autorizați și atribuirea acestora la fiecare stație de interior (completarea informațiilor despre rezidenți). Pentru a face acest lucru, după pornirea aplicației iVMS-4200, accesați fila:
  • Access "Control->Video Interfon->Notificare", select "Adaugă " "trimite către" /// selectare abonați
După completarea opțiunilor disponibile (subiectul mesajului, tipul, fotografia, conținutul) și confirmarea cu butonul Trimite, mesajul va fi afișat pe monitoarele abonaților indicați.
Captura de ecran al ferestrei pentru trimiterea mesajelor
la abonații selectați ai sistemului de videointerfon IP folosind aplicația iVMS-4200 (v3).

Noțiuni de bază privind adresarea IP - partea 7 - DDNS.

Pentru a rula un server, de exemplu cu un www sau pentru vizualizarea camerelor de supraveghere CCTV, pentru a fi disponibil de oriunde de pe Internet, și dacă nu aveți o adresă IP fixă, ci o primiți dinamic de la un server DHCP, trebuie să utilizați DDNS (Sistem Dinamic de Nume de Domeniu), adică serviciul dinamic de server de nume.
Clienții conectați la Internet adesea nu au o adresă IP publică fixă, ci aceasta se schimbă la intervale regulate. În astfel de cazuri, utilizatorul nu poate să se conecteze direct la o astfel de locație de la distanță. În acest sens, serviciul DDNS intervine, având o bază de date similară cu DNS, cu înregistrări care asociază adresele de domeniu cu cele numerice, dar care poate fi actualizată în orice moment de către deținătorul domeniului (un serviciu/aplicație dedicată instalată pe echipamentul clientului informează despre schimbarea adresei serverului DDNS). Astfel, serverul poate fi accesat printr-un singur nume stabilit, independent de adresa IP pe care o deține într-un moment dat. Din acest motiv, comunicarea cu serverul se poate realiza doar prin intermediul adresei de domeniu tradusă de serverul DDNS (cu excepția cazului în care cunoaștem adresa numerică actuală a serverului, dar nu știm niciodată cât timp va fi aceasta valabilă).
Iată o diagramă a unei comunicări într-un ciclu între client și server fără un IP fix
adresa prin DDNS. Se va repeta data viitoare când adresa este schimbată.
1. IP-ul tău 83.17.30.134
2. IP-ul a fost schimbat în: dipol.no-ip.org deci, 83.17.30.134
3. Care este adresa curentă al IP-ului pentru dipol.no-ip.org?
4. dipol.no-ip.org este acum 83.17.30.134
5. Bună, 83.17.30.134, trimite-mi site-ul www
6. Acesta este site-ul www
Trebuie să țineți cont că, de la schimbarea adresei IP de către serverul DHCP până la detectarea acestui fapt de către program sau router, poate trece o anumită perioadă scurtă de timp, iar apoi, când informația de actualizare este trimisă către serverul DDNS, trece aproximativ un minut. Trebuie să luați în considerare posibilitatea ca în momentele schimbării adresei IP, serverul să fie indisponibil pentru o perioadă de timp.

Produse noi în oferta Dipol

Adaptor SC/APC simplex fără flanșă L4224 este conceput pentru conectarea fibrelor optice single-mode cu conectori SC/APC. Carcasa fără flanșă permite utilizarea adaptoarelor într-un spațiu limitat pentru montarea acestui tip de componente.
Suport LINEO pentru cablu abonat de 2.5-3.5 mm E857523 este proiectat pentru implementarea liniilor aeriene bazate pe cabluri cu un diametru de până la 3.5 mm. Datorită caracteristicilor sale speciale, suportul se va comporta foarte bine pe secțiunile de linii aeriene dintre stâlp și clădirea utilizatorului.
Cutie terminală pentru fibră optică NEXT FTTH 2HP L5303 este destinată montării pe perete. Folosită în rețelele FTTH pentru finalizarea traseului de abonat. Priza NEXT are spațiu pentru montarea opțională a până la 2 adaptoare SC simplex (în varianta fără flanșă) și zone dedicate pentru maximum 4 capace de protecție pentru suduri. Priza dispune de o protecție împotriva deschiderii accidentale. Caracteristica deosebită a prizei este designul modern și adâncimea redusă de doar 2 cm.

Merită citit:

Semnal IPTV prin satelit. IPTV este o metodă de transmisie a conținutului de televiziune care, în locul metodelor clasice bazate pe cablu coaxial, utilizează tehnologii de rețelele de calculatoare. Oferta DIPOL include acum un streamer IP care permite distribuirea și gestionarea pachetelori de televiziune prin satelit DVB-S2X/S2/S printr-o rețea Ethernet (LAN) bazată pe cablu UTP...>>>mai multe
Ultimode - noua gamă de echipamente de măsurare pentru fibra optică