Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 2/2024 (8 Ianuarie 2024)

Conferința WRC-23 a desemnat frecvențele pentru 5G și 6G.

Pe data de 15 decembrie 2023, Conferința World Radiocommunication (WRC) din Dubai, care a durat aproape o lună, s-a încheiat, luând decizii importante în ceea ce privește comunicațiile mobile. La conferință au participat 3.900 de delegați din 163 de țări, iar principala temă a fost utilizarea viitoare a spectrului de frecvență radio și a orbitei sateliților geostaționari și non-geostaționari. Delegații au ajuns la un acord comun privind spectrul nou al benzilor de frecvență inferioară pentru comunicațiile mobile (sub 1 GHz) și spectrul mijlociu al benzilor de 3.5 GHz și 6 GHz. Una dintre deciziile-cheie a fost de a lăsa banda UHF în intervalul 470-694 MHz să fie utilizată exclusiv pentru serviciile de televiziune terestră. Decizia acoperă Regiunea 1, adică Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Se așteaptă ca această situație să continue timp de cel puțin încă opt ani. O altă analiză a necesității eliberării acestei benzi pentru transmiterea de date este programată pentru conferința WRC-31 (2031).
S-a manifestat un mare entuziasm în privința utilizării viitoare a benzii de 6 GHz (6.425-7.125 GHz). Conferința a decis să folosească această bandă pentru tehnici de transmitere de date mobile - 5G - Avansat în Europa, Africa și în mai multe țări din diferite părți ale lumii. O necunoscută în această privință este reprezentată de Statele Unite, care au decis deja să aloce această bandă fără licență pentru următoarea generație de tehnici WiFi. Discuții ulterioare și, poate, decizii obligatorii pentru toate țările vor fi luate la WRC-27. S-a luat o decizie de a studia posibilitatea utilizării benzii de 7-8.5 GHz pentru tehnologia 6G până la următoarea conferință (2027). Planurile presupun primele implementări pentru 6G în 2030. S-a discutat, de asemenea, despre integrarea rețelelor celulare cu sateliții, fiind emise regulamente pentru sistematizarea acestei chestiuni.

NVR-urile Sunell - dezactivarea notificărilor de la intrarea de alarmă.

Dacă clădirea are alte sisteme de pază în afară de sistemul de supraveghere, cum ar fi un sistem de clădire inteligentă, un sistem de control acces sau sistem de alarmă, trebuie luat în considerare utilizarea funcției de dezarmare a NVR-ului. Activarea acestei funcții duce la dezactivarea trimiterii notificărilor generate de evenimentele de alarmă, cum ar fi detecția mișcării sau trecerea prin linia virtuală. Evenimentele sunt înregistrate în sistem și se păstrează pe înregistrare, dar notificările cum ar fi trimiterea unui email sau trimiterea notificărilor către aplicația clientului pot fi dezactivate.
Activarea unei intrări de alarmă se realizează prin scurtcircuitarea sau deschiderea unui contact de alarmă. De exemplu, dezactivarea sistemului de alarmă (cand utilizatorul este acasă) poate dezactiva notificările, deoarece în acest caz ele nu sunt necesare.
Cum se conectează semnalul de la panoul de control Satel Integra 32 la o intrare de alarmă a DVR-ului, folosind un releu.
În exemplul de mai sus, ieșirea de curent redus OUT 3 a centralei Integra 32 declanșează releul care conectează intrarea de alarmă 1 a NVR-ului la împământare. Această stare este definită în setările NVR-ului pentru a dezactiva trimiterea de email-uri și notificări push pe telefonul mobil.
Setări Sunell DVR – configurare ieșire de alarmă.

Linia aeriană de fibră optică - suport prindere LINEO.

Fibrele optice autoportante (ADSS - All Dielectric Self-Supporting) cu un diametru de aproximativ 3 mm sunt folosite cel mai des în implementarea conexiunilor pentru abonați. Astfel de fibre optice sunt trase către casa abonatului de la cel mai apropiat stâlp, iar pe ambele părți ale conexiunii este montat suportul de prindere. Aceste fibre optice, datorită prețului redus, designului simplu și numărului relativ mic de fibre, sunt folosite și în sistemele de supraveghere video, de exemplu, unde o mare parte din traseu este aerian.
Suportul de fixare LINEO E857523
Suportul de prindere LINEO E857523 este conceput pentru implementarea liniilor aeriene bazate pe cabluri cu diametru de până la 3.5 mm. Caracteristica unică a acestui suport, care îl diferențiază de alte designuri similare, este capacitatea de a trage cablul din sol, în loc să fie tras de pe o scară la stâlp. Asta înseamnă că lungimea și nivelul de tensiune a cablului pot fi ajustate după ce cablul este montat în suport. Acest sistem este foarte convenabil și rapid. În același timp, brațul este durabil și rezistent la condiții meteo nefavorabile.

Măsurarea semnalului DVB-T2 pentru amplificatorul de canal.

Amplificatoarele de canal realizează o funcție importantă în orice sistem TV. Acestea sunt montate la intrarea în sistem pentru a amplifica și echilibra toate multiplexurile DVB-T2. Configurarea amplificatorului de canal în sine este simplă și destul de intuitivă. În mod tipic, amplificatoarele de canal sunt configurate folosind unul sau mai multe butoane amplasate pe carcasa frontală a dispozitivului sau folosind orice dispozitiv mobil dotat cu Android (sau un PC cu Windows). Alegerea metodei de configurare depinde de producătorul produsului. În practica unei bune instalări, se recomandă întâi măsurarea semnalului TV terestru DVB-T2 măsurată direct de la antenă, apoi se măsoară acest semnal pentru fiecare multiplex la ieșirea amplificatorului. Ideal ar fi să utilizați un aparat de măsură pentru semnal TV certificat ALPSAT AS07STCA-4K R10206.
Imaginea de mai sus arată măsurătorile semnalului terestru digital DVB-T2/HEVC cu analizorul ALPSAT AS07STCA-4K R10206 la ieșirea amplificatorului de canal PROFINO Revolution 6711 R89062 pentru canalul de exemplu 23 în banda UHF. O măsurătoare echivalentă trebuie efectuată și pentru celelalte multiplexe din sistem. În cazul în care acest lucru este valabil, cea mai bună soluție este utilizarea unui analizor de spectru sau a funcției Tilt Limit, care permite măsurarea a până la 12 MUX de televiziune digitală terestră. Amplificatorul a fost setat la un nivel de ieșire RF de 90 dBuV pentru fiecare dintre cele 5 multiplexuri. Acest nivel de semnal RF este suficient pentru distribuția și recepția corectă pentru zeci de receivere în sistem.

Modul cititor carduri cu display Hikvision DS-KD-TDM, 4 inch, card MF, cod pin, touchscreen.

DS-KD-TDM G73671 este un modul display de 4" dedicat montării cu modulele principale ale stațiilor ușii IP DS-KD8003-IME1(B) G73652 și DS-KD8003Y-IME2 G73646 Hikvision. Acesta beneficiază de un afișaj tactil de tip IPS cu o rezoluție de 480 x 480p. Are un cititor de carduri încorporat conform standardului Mifare (13.56 MHz), o tastatură cu touchscreen ce poate fi utilizată pentru a apela abonații și a deschide yala electrică a ușii folosind un cod, o listă de abonați și capacitatea de a afișa grafică publicitară. Funcționalitatea sa ridicată permite integrarea și înlocuirea a mai multor module cu un singur dispozitiv. Utilizând aplicația iVMS-4200, este posibilă configurarea ce va fi afișată pe ecran în modul stand-by. Există patru opțiuni de a alege:
  • fereastra de apel telefonic (poate suna și deschide cu cod),
  • fereastra de contacte,
  • apăsarea butonului pentru afișarea ferestrei de apel (listă de contacte),
  • fereastra de citire a cardului.
Ferestrei de configurare a modulului DS-KD-TDM G73671 cu ajutorul software-ul iVMS-4200.

Switchurile industriale ULTIPOWER.

Switchurile industriale sunt dedicate instalațiilor în medii industriale în care pot apărea condiții nefavorabile, cum ar fi depunerea prafului, temperaturi ridicate sau scăzute sau umiditate ridicată. Montarea unor astfel de switch-uri este, de asemenea, recomandată pentru cablarea aeriană pe stâlpi sau în camere de cabluri, cu utilizarea unor carcase etanșe. Switch-urile au porturi Ethernet (Fast Ethernet sau Gigabit Ethernet, în funcție de model) pentru conectarea dispozitivelor precum camere IP sau PC-uri. Switch-urile industriale ULTIPOWER au clasificarea IP40 (protecție împotriva accesului la părți periculoase, protecție împotriva obiectelor străine solide cu un diametru mai mare de 1 mm). Toate porturile suportă PoE (switch-ul se alimentează cu 48 VDC) și sunt echipate cu un port SFP pentru conversia mediului de transmisie în fibră optică.
Dispozitivele au și următoarele funcții suplimentare:
  • Funcția extinsă care permite alimentarea dispozitivelor conectate cu cablu torsadat cu o lungime de până la 250 m,
  • Verificarea automată PoE efectuează automat repornirea curentă a dispozitivului conectat în cazul blocării,
  • Suport pentru Hi-PoE 90W pentru porturile 1 și 2 (doar modelul N299704),
  • Funcția PD permite alimentarea echipamentului prin portul Ethernet (doar modelul N299707).
Switch PoE industrial PoE ULTIPOWER 152SFP 802.3af/at (5xRJ45 incl. 4xPoE FE, 2xSFP 100M, Extended, VLAN, PoE Auto Check)
În exemplul de mai sus, switch-urile au fost montate în cutii etanșe pe stâlpi. Camerele IP au fost conectate la switch și alimentate prin PoE (48V 802.3af). Între stâlpi, sunt trase cabluri de fibră optică (cabluri cu fibră singlemode conectată cu LC și module SFP) pentru a crea o rețea formată din cinci camere și un NVR de camere IP. Aplicarea switch-urilor industriale crește fiabilitatea unui astfel de sistem, deoarece acestea sunt mai rezistente la supratensiuni și condiții meteorologice severe. Mai mult, cablul de fibră optică între doui stâlpi izolează electric eficient cele două locații ale camerelor.

Produse noi în oferta Dipol

DVR Hikvision DS-E04HQHI-B HD-TVI cu 4 canale (2 MP, 15 fps, H.265, SSD 512 GB, HDMI, VGA) TURBO HD 5.0 M75404 este un DVR cu 4 canale, multisistem capabil să înregistreze de la camere: HD-TVI, HD-CVI, AHD, CVBS și IP. DVR-ul pentru sistem analogic poate înregistra la rezoluții 1080p și 720p la 15 fps. Arhivarea înregistrărilor este posibilă pe eSSD-ul de 512 GB încorporat (din 480 GB sunt disponibili). Cu parametrii impliciti pentru 4 camere de 2 MP, asta înseamnă aproximativ 10 zile de înregistrare continuă. DVR-ul permite conectarea a 4 camere analogice la intrările BNC, precum și a unei camere IP (rezoluție de până la 6 MP).
===DVR auto Protect 207 (4 x 1080p, H.265, 25 fps, 1 HDD/SSD, GPS, RJ-45) M80207 este un DVR auto cu 4 canale conceput pentru utilizare în autocare, autobuze urbane, microbuze, mașini stradale/tramvaie, metrou, vehicule corporative, camioane cu remorcă/TIR, mașini de patrulare, ambulanțe sau vehicule militare. A fost conceput special pentru a oferi o rezistență sporită la vibrații și șocuri. DVR-ul este proiectat pentru a fi montat în interiorul cabinei unui vehicul, de ex. sub scaun, într-o torpedo etc. Cablurile de alimentare trebuie să fie conectate la baterie și la contactul auto (similar echipamentelor cu CD/radio), astfel încât dispozitivul să pornească automat înregistrarea video odată cu punerea contactului.
===Cameră bullet 4 în 1 ColorVu Hikvision DS-2CE12HFT-F28 (5 MP, 2.8 mm, 0.0005 lx, IR până la 40 m) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS M75679 este o cameră ColorVu udeală pentru utilizarea în sistemele de supraveghere video împreună cu orice tip de DVR. Utilizatorul poate selecta standardul video necesar dintre HD-TVI, HD-CVI, AHD sau vechiul CVBS (ANALOG). Alegerea standardului se face prin microswitch-ul situat pe cablul suplimentar. Camera are o rezoluție de 5 MP la o claritate ridicată, luminozitate și culori naturale. Cu o sensibilitate ridicată de 0,0005 lx și un iluminator cu lumină albă încorporată cu o rază de până la 40 m, imaginea rezultată are o calitate înaltă și o performanță bună chiar și în condiții reduse de iluminare.

Merită citit:

Trimiterea de mesaje utilizatorilor pentru sistemului de videointerfon IP Hikvision din aplicația iVMS-4200 Aplicația iVMS-4200 vă permite să trimiteți mesaje la abonații selectați. Este utilă mai ales în sistemele mai complexe, deoarece vă permite să transmiteți rapid informații importante tuturor utilizatorilor, cum ar fi notificări despre defecțiuni, activități de întreținere sau probleme legate de gestionare. Mesajele pot fi trimise după configurarea sistemului, crearea unei organizații, adăugarea utilizatorilor autorizați și atribuirea acestora la fiecare stație de interior (completarea informațiilor despre rezidenți)...>>>mai multe
aptura de ecran al ferestrei pentru trimiterea mesajelor
la abonații selectați ai sistemului de videointerfon IP folosind aplicația iVMS-4200 (v3)
Antene 5G - Conexiune stabilă