Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 6/2024 (5 Februarie 2024)

Material superconductor cu potențial revoluționar.

Cercetătorii chinezi au făcut o descoperire remarcabilă în domeniul superconductoarelor. Echipa de la Institutul de Științe Fizice din Hefei și Academia Chineză de Științe a identificat un nou material superconductor cu o structură unică în rețea, (InSe2)xNbSe2. Superconductorul de sulfură metalică este un tip de material superconductor format din metale de tranziție (elemente aflate la mijlocul tabelului periodic) și atomi de sulf. Aceste materiale prezintă proprietăți superconductoare sub o anumită temperatură. Materialul nou descoperit se caracterizează printr-o temperatură de tranziție superconductoare record de 11.6 K și o densitate extrem de mare de curent (măsura maximă a densității de curent pe care un sueperconductor o poate suporta înainte de a-și pierde proprietățile superconductoare).
Fenomenul superconductivității a fost descoperit acum peste o sută de ani. Superconductoarele sunt materiale care pot conduce curentul electric fără rezistență. Această proprietate permite transmiterea eficientă a energiei electrice și are aplicații potențiale în diferite domenii. Superconductoarele au o gamă foarte variată de aplicații în stocarea energiei, cataliză și producția de circuite integrate. Până în prezent, limitarea principală a fost temperatura relativ scăzută de tranziție a materialelor superconductoare, în special tranziția sulfurilor de metal.
Temperatura de tranziție a materialului (InSe2)xNbSe2 atinge 11.6 K, ceea ce îl face cel mai înalt superconductor metal-sulfură. În plus, materialul are o densitate critică de curent de 8×105 A/cm2, cea mai mare dintre toate superconductoarele de dicalcogen mediate de metale de tranziție. Această densitate critică de curent este comparabilă cu cea a superconductoarelor la temperaturi ridicate, cum ar fi compușii de cupru și fier, ceea ce indică un potențial mare în aplicațiile practice. Descoperirea acestui nou material superconductor deschide posibilități pentru dezvoltarea ulterioară a cercetărilor asupra fenomenului superconductivității și dezvoltarea superconductoarelor la temperaturi ridicate cu parametri îmbunătățiți.

Cabluri coaxiale și torsadate cu clasă de inflamabilitate B2ca.

În Uniunea Europeană, toate cablurile din clădiri sunt considerate produse de construcție supuse regulamentelor corespunzătoare. Directiva CPR impune producătorilor obligația de a elabora și de a pune la dispoziție Declarația de Performanță DoP (Declaration of Performance), precum și etichetarea produselor conform normei cu marcajul CE corespunzător. Norma europeană EN50575 stabilește cerințele privind: proprietățile în condiții de incendiu, metodele de testare și evaluare a cablurilor de alimentare, de comandă și de telecomunicații utilizate în clădirile cu o anumită clasă de rezistență la foc. Prin introducerea claselor de reacție la foc europene, proiectanții și arhitecții au regulamente clare care precizează principiile de selecție ale cablurilor. Pentru a atinge un nivel mai înalt de securitate în caz de incendiu, reglementările recomandă utilizarea cablurilor din clasa B2ca în clădirile cu destinație specială, care trebuie să îndeplinească cerințe foarte ridicate de siguranță (de exemplu, spitale, creșe, zgârie-nori, clădiri de birouri, cămine de bătrâni).
Cablurile TRISET și NETSET îndeplinesc cerințele de calitate extrem de restricționate, astfel încât să-și mențină parametrii nominali, garantând o transmisie corectă a semnalului. Fiecare cablu coaxial de la TRISET are o garanție de 5 ani de la producător, iar cablurile de rețea NETSET au o garanție de 15 ani, inclusiv la procesul natural de îmbătrânire a cablurilor.
Cablu coaxial TRISET 75 ohmi (clasa A ++, B2CA, 120dB, 1.05 / 4.6 / 6.9) 500m
Cablul coaxial TRISET 75 Ohmi B2CA, cu clasă de inflamabilitate B2ca-s1a,d1,a1 E1020_500, îndeplinește normele legale privind clasa de incombustibilitate cerută. De asemenea, prezintă parametri de transmisie foarte buni și este utilizat în instalațiile de televiziune terestră, prin cablu și prin satelit.
Cablu U/UTP Cat6 NETSET Cupru integral LSOH B2ca s1a,d1,a1 rolă 500m
Cablul NETSET U/UTP E1615_500, categorie 6, clasă de inflamabilitate B2ca-s1a-d1-a1, îndeplinește normele legale privind clasa de neinflamabilitate cerută. Este utilizat cu succes în sistemele de cablare structurată în rețelele LAN, CCTV IP, etc.

CCTV Sunell: HTML5 pentru monitorizarea prin intermediul browserului.

Dispozitivele Sunell permit vizualizarea și managementul comod prin browser-ul web, utilizând limbajul HTML5. Aceasta permite afișarea imaginii fără a necesita instalarea de plugin-uri sau extensii suplimentare, ceea ce le diferențiază de soluțiile clasice care necesită browser-ul Internet Explorer. Utilizarea standardului HTML5 permite utilizatorilor să se conecteze în mod sigur și ușor la dispozitive utilizând browsere precum Opera, Firefox, Edge sau Chrome. Utilizând acestea, se pot ajusta parametrii atât pentru camera de supraveghere, cât și pentru DVR-uri prin intermediul browserului web. Confortul utilizării este sporit de posibilitatea configurării complete a camerelor prin intermediul DVR-ului (atât local, cât și de la distanță).

Standarde de fibră multimode pentru rețele Ethernet.

Dezvoltarea standardelor de fibră multimode se concentrează în principal prin utilizarea lor în centrele de date. Posibilitatea de a realiza transmisii de mare viteză pe distanțe scurte și tehnicile de multiplexare a divizării de lungime de undă (SWDM), combinate cu prețul relativ scăzut al laserelor VCSEL, determină marea popularitate a fibrelor multimode în acest segment de piață.
However, investors building their LANs or IP surveillance systems often opt for multimode fibers. These decisions may be economically motivated or result, for example, from the habits of the designer. The following table summarizes the ranges of multimode fiber standards (from OM1 to OM5) in the context of their use in popular Ethernet applications (1 Gbps, 10 Gbps and 40/100 Gbps).
 1000BASE-SX10GBASE-SR40/100GBASE-SR4SWDM
OM1275 m33 m  
OM2550 m82 m  
OM3 300 m100 m 
OM4 400 m150 m 
OM5 400 m150 mDA
Analizând tabelul de mai sus, se poate înțelege de ce principalul domeniu de utilizare al fibrelor multimode este cel de mai înalt, centrele de date. Capacitățile de transmisie (distanță) ale acestui tip de fibră sunt relativ mici, dar suficiente pentru a le utiliza, de exemplu, la conectarea cabinetelor într-o cameră de servere. Observați că doar standardul OM3 depășește capacitățile cablurilor UTP, chiar și cele mai ridicate categorii. OM5 și OM4 nu diferă în ceea ce privește distanțele de transmisie, dar OM5 permite reducerea numărului de fibre utilizate prin utilizarea tehnicilor de multiplexare a divizării de lungime de undă (SWDM).
Tehnologia SWDM implică multiplexarea a patru semnale la patru lungimi de undă de lumină: 850, 880, 910 și 940 nm și transmisia acestora printr-un singur mediu de transmisie. Implementarea tehnologiei SWDM într-o rețea optică este posibilă numai dacă infrastructura rețelei este bazată pe fibră de bandă largă OM5. Atunci este posibilă multiplicarea lățimii de bandă a rețelei sau simplificarea semnificativă a arhitecturii acesteia și reducerea densității de cablare.
Patchcord fibră LC-LC duplex multimode ULTIMODE PC-355D (1.5m, OM3, 50/125)
Patchcordul și pigtail-urile cu fibre multimode OM3 și OM4 au o culoare distinctivă turcoaz (cunoscută și sub denumirea de "aqua"). Mai puțin întâlnit în sistemele uzuale, standardul OM5 este caracterizat printr-o culoare verde lime.

Instalarea unei camere pentru citirea numerelor de înmatriculare.

Pentru eficiență maximă în recunoașterea plăcuței de înmatriculare, o cameră care acceptă această funcție, de exemplu: - iDS-2CD7A46G0/P-IZHSY(C) (2.8 - 12 mm) K05911 sau - iDS-2CD7A46G0/P-IZHSY(C) (8 - 32 mm) K05913, ar trebui instalată astfel încât imaginea plăcuței de înmatriculare a unui vehicul în mișcare să fie vizibilă corespunzător. Înainte de a alege locul de instalare, trebuie să se țină cont de următoarele indicații: un unghi potrivit de vizualizare spre partea frontală a vehiculului, numărul de pixeli pe plăcuță de înmatriculare într-un cadru și distanța la care camera trebuie montată în raport cu locul de detectare. Următoarele sunt cerințele de bază ale instalării care trebuie respectate la montarea unei camere de identificare Hikvision pentru plăcuța de înmatriculare:
 • lățimea plăcuței de înmatriculare trebuie să acopere 130...300 px din imagine (optimal 150...250 px),
 • înclinarea verticală a camerei nu trebuie să depășească 30°, *înclinarea orizontală a camerei față de direcția mișcării vehiculului nu trebuie să depășească 30°,
 • înclinarea plăcuței în imagine nu trebuie să depășească +/- 5°.

Cea mai puternică antenă LTE din ofertă.

+ În multe cazuri, când turnul GSM este departe de dispozitivul mobil, apar probleme cu puterea adecvată a semnalului. Pentru a-l îmbunătăți, de obicei este necesar să conectați la modem o antenă externă. Cu toate acestea, uneori, utilizarea unei antene externe nu este necesară pentru a îmbunătăți semnalul LTE, ci, de exemplu, pentru a forța transmisia de date între o anumită stație de bază și modem. Rețineți că antena LTE ar trebui să fie de bandă largă - acest lucru este legat de funcționarea rețelelor LTE pe mai multe frecvențe și de agregarea acestora.
TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 este o antenă de exterior direcțională logaritmică MIMO pentru utilizare cu modemuri LTE/GSM/3G. Antena are o câștig de 10 dBi. Este ideală pentru modemuri LTE (echipate cu doi conectori pentru antenă).
Caracteristicile distinctive ale antenei TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024:
 • Antenă logaritmică direcțională de exterior,
 • MIMO 2x2,
 • Multiband: 806-960 MHz, 1710-2700 MHz,
 • Multi-standard: GSM, DCS, UMTS, WLAN, LTE,
 • Câștig:
  • 9.5 dBi (806-960 MHz),
  • 10 dBi (1710-2700 MHz),
 • Scurtcircuit pentru DC,
 • Cablu de 10 m mufat cu SMA,
 • Carcasă din plastic ABS durabil rezistent la radiațiile UV si condițiile meteorologice,
 • Montare pe catarg cu șuruburi în U (opțional pe o țeavă verticală)
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antenă TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO + cablu de 10 m cu mufă SMA A741024

Produse noi în oferta Dipol

TP-Link 100M L1441 modulul SFP+ permite conectarea unui port Ethernet de (10/2.5/1/0.1G) la o interfață SFP+.
Priză de abonat NEXT pentru interior FTTH 2HP L5303 montare aparentă este ideală pentru montarea pe perete. Folosit în rețelele FTTH pentru traseul final al abonatului. Priza NEXT are spațiu pentru a montarea opțională de până la 2 adaptoare SC simplex (în versiunea fără flanșă SC/APC L4224) și spații dedicate pentru max. 4 suduri. Priza este protejată împotriva deschiderii accidentale.
Cameră dome 5mp ColorVu Hikvision DS-2CE72HFT-F28 (2.8 mm, 0.0005 lx, iluminator alb max. 20 m) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS
Cameră dome 4 în 1 multistandard ColorVu Hikvision DS-2CE72HFT-F28 (5 MP, 2.8 mm, 0.0005 lx, IR până la 20 m) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS M75270 este poate fi utilizată în sisteme de monitorizare bazate pe DVR-uri HD-TVI. Utilizatorul poate selecta standardul video necesar dintre HD-TVI, HD-CVI, AHD sau vechiul CVBS (ANALOG). Alegerea standardului se face prin microswitch-ul situat pe cablu. Camera generează imagini de 5 MP de înaltă calitate, cu claritate ridicată, luminozitate și culori vii. Cu o sensibilitate ridicată de 0,0005 lx și un iluminator de lumină albă încorporat cu o distanță de până la 20 m, imaginea rezultată are o calitate înaltă și o performanță bună chiar și în condiții de lumină scăzută.

Merită citit:

Terra: televiziune terestră, radio și semnal de la 2 sateliți pe o singură fibră. Sistemul de transmisie al semnalului TV optic de la TERRA oferă posibilitatea de a utiliza două transmițătoare diferite într-un singur sistem. Aceste transmițătoare au aceeași funcționalitate (transformarea semnalelor TV de la cablul coaxial la fibră optică), cu un transmițător care generează un semnal la lungimea de undă de 1310 nm (A3031) și celălalt la lungimea de undă de 1550 nm (A3055). Utilizarea a două transmițătoare diferite permite însumarea semnalelor pe o singură fibră. Pentru a însuma semnalele (și pentru a le separa pe cealaltă parte a fibrei), se utilizează un sumator WDM L383521. Acest element funcționează similar cu o interconexiune TV tradițională...>>>mai multe
Televiziunea prin SAT (de la 2 poziții de satelit), televiziunea terestră, radio - distribuție pe o singură fibră. Divizarea semnalului în 2 căi optice.
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Amplificarea semnalului 4G pentru casă