Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 7/2024 (12 Februarie 2024)

Sateliți din China pentru vehiculele autonome.

Producătorul auto chinez Geely Holding Group a anunțat că a plasat 11 sateliți pe orbita joasă a Pământului, care vor oferi o navigare mai precisă pentru vehiculele autonome. Sateliții au fost lansați de la Centrul de Lansare a Sateliților din Xichang, în sud-vestul provinciei Sichuan.
Geely preconizează că până la sfârșitul anului 2025 va avea 72 de sateliți pe orbită și, în cele din urmă, 240. Pe lângă furnizarea de navigație de înaltă precizie pentru mașinile autonome, rețeaua de sateliți va oferi și acces comercial la Internet pentru dispozitivele electronice de larg consum.
Producătorul auto chinez Geely Holding Group din Zhejiang a anunțat că o a doua rachetă a fost lansată pe 3 februarie de la Centrul de Lansare Sateliți din Xichang, China.
Se așteaptă ca sistemul de sateliți trimiși de Geely să aibă o precizie mult mai mare și să recunoască obiecte de maxim un metru. Desigur, noul sistem va fi doar una dintre multele surse de date care vor fi utilizate de vehiculele autonome.
În planul actual pentru 2021-2025, Beijingul a cerut crearea unei rețele integrate de satelit pentru comunicații, teledetecție și navigație.
Potrivit presei de stat, există deja peste 400 de sateliți chinezi pe orbită (inclusiv cei comerciali).

Analizor AS07STCA-4K pentru semnale RTV/SAT.

În clădirile rezidențiale, înainte de aprobarea preiectantului, trebuie verificat dacă instalația RTV/SAT a fost realizată corect. Dacă dispozitivele au fost conectate corect și dacă s-au făcut erori în timpul proiectării rețelei, de exemplu erori legate de distanța față de dispozitivele care emit căldură sau în camere cu umiditate ridicată. În prima etapă a inspecției, se verifică și dacă există deteriorări mecanice vizibile și se verifică starea cablurilor și conexiunilor. Toate aceste informații trebuie incluse în raportul întocmit înainte de punerea în funcțiune a instalației. Un alt element important este măsurarea semnalelor de televiziune terestră și prin satelit. În acest scop, cel mai bine este să utilizați un dispozitiv care include certificatul de calibrare .
Videoclipul de mai sus demonstrează cele mai importante funcții ale analizorului profesional AS07STCA-4K R10206 de la ALPSAT, acesta poate măsura semnale de la satelit DVB-S2 (4K), semnale TV terestru DVB-T2 (4K) compresie HEVC 10 și semnal CATV C/J.83B/ISDB-T.

Verificarea traseului de fibră optică.

Ultimode OR-20-S3S5-iSMV L5830 este un dispozitiv ușor de folosit pentru testarea instalațiilor de fibră optică. Dispozitivul permite efectuarea măsurătorilor reflectometrice clasice (cu o reflectogramă și un tabel de evenimente) sau într-o formă automată (funcția iOLA), în care dispozitivul selectează automat parametrii de măsurare și prezintă rezultatele într-o formă grafică ușor de utilizat.
MiniOTDR cu tester rețea RJ45 ULTIMODE OR-20-S3S5-iSMV
Unul din avantajele reflectometrului L5830 este capacitatea de a genera un raport profesional asupra măsurătorilor efectuate. Dezvoltarea progresivă a fibrei optice în industria instalațiilor de curent redus aduce cu ea o mai mare conștientizare în rândul investitorilor, care necesită întocmirea unei documentații asupra măsurărilor efectuate, chiar și pentru proiecte relativ mici. Aplicația gratuită OTDR Assistant pentru PC vă permite să citiți fișierele de măsurare generate *.sor (standard Telcordia SR-4731) sau fișierele de măsurare detaliate generate de reflectometru Ultimode. Este posibilă navigarea liberă prin reflectogramă, să măriți părți ale acesteia sau să determinați atenuarea unei anumite secțiuni sau eveniment folosind markeri (metoda în 2 puncte, metoda în 4 puncte, metoda LSA). Aplicația are și un plugin iOLA pentru citirea fișierelor *.tor generate atunci când rezultatele modulului iOLA sunt salvate.
Fișierele salvate și software-ul menționat mai sus permit generarea rapoartelor de măsurare în format *.pdf sau *.xls. Creatorul raportului de măsurare oferă utilizatorului posibilitatea de a alege formatul și conținutul raportului. Puteți alege între un document de o pagină care conține informații de bază sau rapoarte avansate, inclusiv date precum: reflectogramă, tabelele de evenimente sau reprezentarea grafică a traseului măsurat.

Controlul celui de-al doilea releu cu o parolă pentru stațiile de ușă modulare de la Hikvision.

Dacă o tastatură este conectată la stațiile de ușă ale unui sistem de videointerfon IP modular (DS-KD8003-IME1(B) G73652) sau 2-wire (DS-KD8003Y-IME2 G73646), este posibil să controlați primul sau al doilea releu încorporat în stația de ușă cu o parolă. Pentru a controla cel de-al doilea releu, stația de ușă trebuie să fie actualizată la versiunea firmware 2.2.62 sau mai recentă. După ce ați introdus setările stației din aplicația iVMS-4200, mergeți la interfon → Setări și selectați opțiunea de adăugare a unei parole. În timpul procesului de adăugare, va fi posibilă atribuirea unei parole și selectarea releului care va fi declanșat atunci când este utilizat. Până la 16 parole publice pot fi adăugate pentru stația de la ușă.
Fereastra aplicației după adăugarea parolei publice și selectarea releului care va fi declanșat atunci când este introdus.

Rețea WiFi pentru clădiri de birouri.

Când proiectați o rețea wireless, trebuie să știți dinainte dacă trebuie să fie o rețea publică, de exemplu, pentru o bibliotecă sau birou, sau o rețea cu circuit închis pentru angajații biroului, sau ai depozitului. Acest lucru este direct legat de determinarea numărului așteptat de clienți din rețea.
Dacă rețeaua urmează să funcționeze într-o clădire de birouri cu un număr mare de pereți, pe mai multe etaje, atunci principala problemă este impactul atenuării pereților și tavanului asupra nivelului semnalului radio. Din acest motiv, pentru a acoperi întreaga clădire este necesară instalarea mai multor AP-uri (uneori chiar zeci).
Un AP poate acoperi aproximativ 50-60 de utilizatori. Asta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, o rețea de birouri proiectată cu mai multe puncte de acces va oferi o redundanță uriașă în ceea ce privește capacitatea teoretică. Cu toate acestea, rețineți că, dacă anumite zone ale rețelei vor fi publice, atunci într-un astfel de loc numărul de puncte de acces va fi determinat nu numai de capacitatea de a acoperi zona, ci în primul rând de capacitate. Un număr mare de utilizatori care se adună într-un singur loc poate forța nevoia de a instala mai multe puncte de acces, chiar și în camere mai mici.
Access point 2.5/5 GHz TP-Link EAP610 802.11ax AX1800, PoEAccess point 2.5/5 GHz TP-Link EAP610 802.11ax AX1800, PoEAccess point 2.5/5 GHz TP-Link EAP610 802.11ax AX1800, PoEAccess point 2.5/5 GHz TP-Link EAP610 802.11ax AX1800, PoEController EAP TP-Link Omada Cloud Controller OC200Switch POE TP-Link TL-SG2008P Smart 8xGE(4xPoE) 802.3af/at 62W
Un exemplu de utilizare a punctelor de acces în holul unei clădiri de birouri, unde se pot aduna un număr mare de utilizatori.
Un dispozitiv bun pentru construirea de rețele în astfel de clădiri este TP-LINK EAP610 N25690. EAP610 este o soluție flexibilă, ușor de instalat, gestionat și sigură pentru rețelele wireless. Instalarea dispozitivului pe un perete sau tavan este extrem de simplă. Configurarea și gestionarea rețelei WLAN au fost simplificate datorită software-ului de management central și gestionării prin intermediul unui browser web (nu este necesar controlerul). Gestionarea automată a benzii radio și autentificarea folosind pagina de Internet fac din EAP610 o soluție ideală pentru medii solicitante, cum ar fi campusuri, hoteluri, centre comerciale și birouri. Dispozitivul funcționează în benzile de 2.4 GHz și 5 GHz, în standardul 802.11ax (WiFi 6).

Ce înseamnă SMD+, SMD 3.0, SMD 4.0?

SMD sau Smart Motion Detection. Este o funcție care poate analiza evenimentele de detectare a mișcării pentru detecția umană sau a vehiculelor. Datorită acestui fapt, notificările de alarmă sunt filtrate și alarmele inutile sunt blocate. Într-un sistem cu un NVR compatibil, înregistrările pot fi filtrate în ceea ce privește detectarea umană sau sa a unui vehicul.
SMD/SMD+ este versiunea de bază a detecției inteligente a mișcării. Funcționarea sa necesită chipuri AI mai puțin puternice, așa că este prezent în seria de camere de bază. Dacă este necesară o analiză mai precisă, ar trebui să se folosească SMD 3.0 sau 4.0.
O comparație a diferitelor generații de funcții SMD este prezentată în tabelul de mai jos:
 SMD/SMD+SMD 3.0SMD 4.0
Distanța pentru detecția umană (2.8 mm)7 m12 m12 m
Distanța pentru detecția vehiculului (2.8 mm)10 m18 m18 m
PreciziePer total95%99.0%99.0%
Animale mici-99.0%99.5%
Animale mari95.0%98.0%
SMD 4.0 are și funcția Quick Pick, care vă permite să căutați persoana (mașina) care vă interesează după culoarea hainelor (caroseria). Funcționează împreună cu NVR-ul - atunci când redați înregistrarea, trebuie doar să selectați un obiect de interes, cum ar fi o persoană sau un vehicul. Un algoritm bazat pe inteligență artificială va căuta și va marca înregistrările cu obiecte într-o schemă de culori similară.
Lista produselor Dahua cu funcție SMD poate fi găsită aici.

Produse noi în oferta Dipol

Cablul U/UTP, cat.6, NETSET, PE extern, umplut cu gel, clasa de inflamabilitate Fca /1m/ E1611_1 este un cablu torsadat de cea mai buna calitate destinat instalațiilor profesionale pentru exterior. Mantaua exterioară este fabricată din polietilenă (PE) rezistentă la radiațiile UV și umiditate. Centrul cablului este umplut cu gel și împiedică pătrunderea longitudinală a apei pe interiorul cablului. Cablul este destinat instalațiilor realizate în subteran sau în canale de cabluri.
Yală electromagnetică MG280S HARTTE Bira (montare aparentă, monitorizare închidere, indicator LED, forță de reținere 280kg) G76863 este o yală electromagnetică de interior din seria Hartte Bire dedicată montării în sistemele de control acces și sistemele de pontare. Se caracterizează prin dimensiuni reduse și lipsă de magnetism rezidual, astfel încât atunci când este deconectat de la curent, eliberează placa de susținere și permite deschiderea ușii fără întârziere. Broasca are o forta de prindere de 280kg si este dedicata montarii pe suprafață. De asemenea, este echipat cu indicatoare LED.
Suport de montaj MG280ZL tip ZL Bira G76914 este un suport de montare de tip ZL, dedicată instalării yalelor electromagnetice MG280S și MG280SR.

Merită citit:

CCTV Sunell: HTML5 pentru monitorizarea prin intermediul browserului. Dispozitivele Sunell permit vizualizarea și managementul comod prin browser-ul web, utilizând limbajul HTML5. Aceasta permite afișarea imaginii fără a necesita instalarea de plugin-uri sau extensii suplimentare, ceea ce le diferențiază de soluțiile clasice care necesită browser-ul Internet Explorer...>>>mai multe
Sunell - partenerul tău pentru sisteme CCTV