Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 8/2024 (19 Februarie 2024)

Reflectorii spațiali pot crește eficiența fermelor fotovoltaice.

Inginerii de la Universitatea din Glasgow au prezentat o idee și au modelat funcționarea reflectorilor care orbitează la 1.000 de kilometri deasupra Pământului. Funcția lor va fi de a reflecta lumina soarelui pentru a crește eficiența fermelor fotovoltaice. Modelele de simulare au arătat că plasarea a 20 de reflectori făcuți dintr-un material special subțire, similar unei rețele, în orbită la 1.000 de kilometri deasupra suprafeței Pământului ar putea reflecta lumina soarelui pentru un suplimentar de două ore zilnic în medie. Acest lucru ar ajuta la creșterea eficienței fermelor solare mai ales după apus, când cererea de electricitate este cea mai mare. Eficiența acestei soluții ar putea fi crescută și mai mult prin adăugarea mai multor reflectori sau prin creșterea dimensiunii acestora.
Echipa a dezvoltat un algoritm pentru a determina cum ar trebui să fie poziționați și orientați reflectorii pentru a capta cel mai eficient razele soarelui, maximizând lumina suplimentară dimineața devreme și seara târziu. Reflectorii ar trebui să mențină o orbită aproape de linia finală a Pământului, granița unde lumina zilei este pe o parte și pe cealaltă parte a planetei este noapte, tipar cunoscut și constelația Walker. Aceasta este frecvent folosită în sistemele de comunicații prin satelit. Cercetătorii sugerează că 20 de reflectori ar putea genera un suplimentar de 728 de megawatt-oră (MWh) de electricitate pe zi - cât produce o fermă fotovoltaică tradițională imensă (de dimensiunea a mai multor mii de hectare), și costul sistemului ar fi mult mai mic.
Ideea reflectorilor solari în orbită nu este nouă. La sfârșitul anilor 1920, s-a discutat despre iluminarea orașelor cu lumină reflectată din spațiu. Lucrări documentate au avut loc o singură dată, când cercetătorii ruși au lansat de la stația spațială MIR un reflector de 20 de metri acoperit cu folie de aluminiu care a fost desfășurat de un mecanism central. În timpul testelor, se anticipa ca reflectorul va efectua lumină echivalentă cu puterea a 3 - 5 luni pline, iluminând suprafața Pământului cu un diametru de aproximativ 4-5 kilometri. În ciuda succesului pe termen scurt, proiectul a eșuat în cele din urmă din cauza costurilor și dificultăților tehnice.

De ce două plăci de rețea într-un NVR?

NVR-urile Sunell sunt echipate cu două plăci de rețea pentru a asigura în continuare securitatea rețelei. Fiecare placă de rețea poate fi adresată independent, setând un mask și un gateway diferit al rețelei, oferindu-vă următoarele opțiuni:

  • segmentarea traficului de rețea vă permite să separați datele camerelor IP și a altor dispozitive din rețeaua locală. Acest lucru crește securitatea și fiabilitatea sistemului, deoarece traficul rețelei pentru camere este separat de celelalte dispozitive
  • balansarea rețelei – NVR-urile pot folosi ambele adaptoare de rețea pentru echilibrarea traficului rețelei. Atunci când există un flux mare de date de la camerele IP, este posibil să se împartă traficul celor două rețele pentru a gestiona eficient lățimea de bandă disponibilă. Camerele pot fi adresate conform primei sau celei de-a doua plăci de rețea după necesități.

Sistemul videointerfon Hikvision standard 2-Wire.

Există adesea nevoia de a înlocui interfonul (video) existent cu unul mai nou, cu funcționalitate și calitate mai mare. O astfel de actualizare poate necesita înlocuirea cablului existent cu unele torsadate pentru sistemele IP. Videointerfonul Hikvision care operează în standardul 2-Wire este de mare ajutor. Are aceeași funcționalitate ca și videointerfonul IP Hikvision din gen. a 2-a. Construirea unui sistem compact implică conectarea monitoarelor de exemplu, (G74019 DS-KH6320Y-WTE2) și al modulului stației de la ușă (G73646 DS-KD8003Y-IME2) la distribuitorul G74824 DS-KAD706Y printr-un traseu cu 2 fire. Sistemul 2-Wire permite atât alimentarea dispozitivelor, cât și stabilirea comunicării. După conectarea distribuitorului la rețeaua LAN, fiecare dispozitiv (monitor, stație de la ușă) este vizibil în rețea sub forma unei adrese IP separate. Aplicația iVMS-4200(v3)***down.dipol.com.pl/Video_Intercom/Software/iVMS-4200/*** este folosită pentru configurare. În plus față de funcționalitatea de bază, adică apelurile video, sistemul controlează deschiderea porții și controlul yalei, care de asemenea poate fi controlată și prin aplicația Hik-Connect de pe telefon. Aceasta poate redirecționa un apel către telefon în timp ce abonatul lipsește și poate deschide sau controla de la distanță yala sau poarta.
Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band), (4x10/100/1000 Mbps)Sursa 24V/2.5A Mean Well HDR-60-24Hikvision DS-KAD706Y Distribuitor audio, video și curent de generația a 2-a (sistem cu 2 fire) pentru sistem video portier Hikvision DS-KAD706Y.Monitor videointerfon IP Hikvision DS-KH6320Y-WTE2 de 7 inchi cu Wi-Fi Hikvision 2nd gen (2-wire) (negru)Yală electromagnetică XS00U HARTTE îngustă, standard, consum curent redus, destinată funcționării continue 12-24V AC/DCDoză aparentă DS-KD-ACW1 Hikvision 1 modulProtecție ploaie Hikvision DS-KABD8003-RS1 pentru carcase cu 1 modul de videointerfoane 2-Wire Gen.2Modul principal de interfon video a 2-a gen. Hikvision DS-KD8003Y-IME2 (sistem cu 2 fire)

Modulator HDMI-DVB-T/C.

Conversia semnalelor audio/video în semnale RF de înaltă frecvență, adică introducerea semnalelor din toate tipurile de surse de semnal, precum calculatoare, playere sau camere de supraveghere, într-un sistem TV terestru, este o operațiune care necesită utilizarea unui modulator CATV. Un astfel de dispozitiv are unul sau mai multe intrări audio/video (RCA, HDMI, etc., în funcție de model) și o ieșire RF (sau ieșire de „ieșire antenă”). Permite vizionarea canalului selectat pe toate televizoarele conectate în sistem. Pentru receiver, programul adăugat este ca un alt canal din grila operatorului.

DIPOL oferă acum un nou model de modulator digital HDMI pentru DVB-T/C WS-6990 Signal R86701. Dimensiune compactă, preț competitiv, instalare simplă și configurare intuitivă folosind butoanele de pe panoul frontal sunt caracteristici cheie pe care fiecare instalator și utilizator le va aprecia.
Modulator DVB-T Signal-420 (intrare HDMI, HDCP)
O intrare HDMI (cu suport HDCP) a modulatorului WS-6990 Signal R86701 permite introducerea unui semnal de la o singură sursă în rezoluție Full HD într-un sistem de televiziune DVB-T2 sau DVB-C.
Antena TV UIF DIPOL 44/21-48 DVB-T2 Tri Digit de mare câștigSplitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Modulator HDMI – DVB-T2/C WS-6990 cu bitrate ajustabil (1..20 Mbps) - suport pentru HDCPModulator HDMI – DVB-T2/C WS-6990 cu bitrate ajustabil (1..20 Mbps) - suport pentru HDCP
Distribuția semnalului HD de la playerul Blu-ray, PC și al antenei terestre DVB-T2 folosind modulatoarele digitale Signal-420 R86701.

Două sendere HDMI în rețea.

Atunci când un investitor dorește să afișeze imagini pe mai multe televizoare provenind de la două surse diferite de semnal, infrastructura trebuie să fie pregătită corespunzător. Extenderele HDMI la IP sunt adesea folosite în acest tip de sistem. Ca standard, nu poate exista mai mult de un transmițător HDMI într-o rețea. Acest lucru se datorează faptului că producătorul a încărcat aceeași configurație de rețea pe fiecare transmițător. Utilizatorul nu are acces să facă modificări de adresă la dispozitivele HDMI. Prin urmare, dacă sunt folosiți doi transmițători, apare un conflict de adrese IP (rezultând în funcționarea necorespunzătoare a rețelei).
Diagrama de conectare a două sendere HDMI.
Este posibilă realizarea unei astfel de instalări, dar necesită utilizarea unui switch gestionat și crearea unor VLAN-uri dedicate. În exemplul de mai sus, utilizatorul, schimbând parametrii VID și PVID (responsabili pentru setările rețelelor locale virtuale pe switch), poate crea patru scenarii pentru afișarea video.
Rețineți că rata de biți a semnalului comprimat la ieșirea transmițătorului este de aproximativ 15 Mbps și transmisia se face printr-o conexiune multicast. Cel mai comun extender HDMI este H3613, permițând conectarea receiverelor adiționale cod H3613R.

Sistem CCTV cu fibră optică – topologie serială.


Adesea, instalatorii întreabă despre posibilitatea de a conecta mai multe trasee ale camerelor montate pe stâlpi transmise pe un singur cablu de fibră optică. Da, este posibil, dar ar trebui să fie alegerea instalatorilor mai experimentați, echipați cu echipamente potrivite.
Cablul care este instalat trebuie să aibă un număr adecvat de fibre - cel puțin 2 fibre pentru fiecare punct. De exemplu, 5 stâlpi vor necesita cel puțin 10 fibre, astfel încât instalarea unui cablu 12J (cu 12 fibre) sau, pentru redundanță, un cablu 16J sau 24J. Cu toate acestea, o redundanță excesivă nu este recomandată deoarece va cauza efort inutil.
Una dintre opțiunile de cablare a unui cablu cu mai multe fibre prin traseele camerelor este tăierea acestuia pe stâlp, separarea a două fibre pentru conectarea la dispozitivul de transmisie și sudarea fibrelor ce vor merge la următorul stâlp. Toate acestea ne conduc la următoarele concluzii:
  • cu cât cablul are mai multe fibre redundante, cu atât mai mult va fi timpul de pregătire al instalatorul să facă toate sudurile de fibră, *primul stâlp va necesita sudarea tuturor fibrelor de pe cablu,
  • ultimul stâlp va necesita sudarea doar a fibrelor folosite pe acel stâlp.
Schema de sudură pentru cablu 12J și cinci stâlpi CCTV - un total de 38 de suduri.
Abordarea care implică tăierea fibrelor pentru a le suda s-ar putea dovedi inutilă, dar mulți instalatori sunt echipați cu conectori rapizi și splicere profesionale aleg această opțiune deoarece este independentă de structura cablului. Cablul este pur și simplu tăiat și fibra este sudată fără a se acorda atenție consolidării acesteia, diametrul tubului central și dacă este prezent sau nu. Mai mult, acest lucru permite utilizarea majorității cutiilor de joncțiune cu fibră optică disponibile pe piață.
Tub de cablu cu fibră optică cu o fereastră tăiată cu instrumentul MSAT L5925.
Instalatorii care optează să nu taie și să nu sudeze fibra pot alege o metodă care necesită puțină experiență. Cu instrumentul MSAT-5 L5925, este posibil să se facă o incizie în tubul de fibră optică, iar apoi să se scoată fibrele selectate pentru un anumit punct de cameră și să le sudăm cu pigtails. Celelalte fibre rămân intacte. Rețineți, totuși, că această metodă s-ar putea să nu funcționeze cu fiecare tip de cablu de fibră optică.

Produse noi în oferta Dipol

Stația de poartă IP Villa DSKV9503-WBE1 (1-abonat, RFID, Wi-Fi, LCD, recunoaștere facială) Hikvision G73615 este o stație de poartă IP Villa cu 1 abonat și autentificare prin cod PIN, QR, scanarea feței, card sau cheie ce funcționează în standardul Mifare (13.56 MHz). Designul robust din punct de vedere estetic și funcționalitatea ridicată fac această stație ideală pentru sisteme montate în case sau blocuri de locuințe. Stația este echipată cu un ecran tactil LCD color de 4" de tip IPS cu o rezoluție de 800 × 600 px. Două camere color încorporate cu rezoluție de 2 MP oferă o calitate bună a imaginii și o funcție eficientă de autentificare facială sau cod QR.
Antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 cu 5m de cablu și conector SMA [698-960, 1710-2700 MHz] A741024_5 este o antenă direcțională MIMO log-periodică pentru montare în exterior, concepută pentru a primi și transmite semnale de modem LTE/GSM/3G. Antena are un câștig de 10 dBi. Este concepută pentru a funcționa cu modemuri LTE, telefoane sau modemuri: DCS, LTE, 3G (echipate cu doi conectori de antenă). Banda de operare: 698-960, 1710-2700 MHz.
Antena TRANS-DATA 5G KYZ 10/10 cu 5m de cablu și conector SMA [698-960, 1710-2700, 3300-3800 MHz] A741027_5 este o antenă direcțională MIMO log-periodică pentru montare în exterior, concepută pentru a primi și transmite semnale de modem 5G/LTE/GSM/3G. Antena are un câștig de 10 dBi. Este concepută pentru a funcționa cu modemuri LTE, telefoane sau modemuri: DCS, LTE, 5G (echipate cu doi conectori de antenă). Banda de operare: 698-960, 1710-2700, 3300-3800 MHz.

Merită citit:

Instalarea unei camere pentru citirea numerelor de înmatriculare. Pentru eficiență maximă în recunoașterea plăcuței de înmatriculare, o cameră care acceptă această funcție, de exemplu: - iDS-2CD7A46G0/P-IZHSY(C) (2.8 - 12 mm) K05911 sau - iDS-2CD7A46G0/P-IZHSY(C) (8 - 32 mm) K05913, ar trebui instalată astfel încât imaginea plăcuței de înmatriculare a unui vehicul în mișcare să fie vizibilă corespunzător. Înainte de a alege locul de instalare, trebuie să se țină cont de următoarele indicații: un unghi potrivit de vizualizare spre partea frontală a vehiculului, numărul de pixeli pe plăcuță de înmatriculare într-un cadru și distanța la care camera trebuie montată în raport cu locul de detectare...>>>mai multe
MiniOTDR cu tester rețea RJ45 ULTIMODE OR-20-S3S5-iSMV
Măsurătorile și diagnosticarea traseului de fibră