Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 8/2024 (19 Februarie 2024)

Reflectorii spațiali pot crește eficiența fermelor fotovoltaice.

Inginerii de la Universitatea din Glasgow au prezentat o idee și au modelat funcționarea reflectorilor care orbitează la 1.000 de kilometri deasupra Pământului. Funcția lor va fi de a reflecta lumina soarelui pentru a crește eficiența fermelor fotovoltaice. Modelele de simulare au arătat că plasarea a 20 de reflectori făcuți dintr-un material special subțire, similar unei rețele, în orbită la 1.000 de kilometri deasupra suprafeței Pământului ar putea reflecta lumina soarelui pentru un suplimentar de două ore zilnic în medie. Acest lucru ar ajuta la creșterea eficienței fermelor solare mai ales după apus, când cererea de electricitate este cea mai mare. Eficiența acestei soluții ar putea fi crescută și mai mult prin adăugarea mai multor reflectori sau prin creșterea dimensiunii acestora.
Echipa a dezvoltat un algoritm pentru a determina cum ar trebui să fie poziționați și orientați reflectorii pentru a capta cel mai eficient razele soarelui, maximizând lumina suplimentară dimineața devreme și seara târziu. Reflectorii ar trebui să mențină o orbită aproape de linia finală a Pământului, granița unde lumina zilei este pe o parte și pe cealaltă parte a planetei este noapte, tipar cunoscut și constelația Walker. Aceasta este frecvent folosită în sistemele de comunicații prin satelit. Cercetătorii sugerează că 20 de reflectori ar putea genera un suplimentar de 728 de megawatt-oră (MWh) de electricitate pe zi - cât produce o fermă fotovoltaică tradițională imensă (de dimensiunea a mai multor mii de hectare), și costul sistemului ar fi mult mai mic.
Ideea reflectorilor solari în orbită nu este nouă. La sfârșitul anilor 1920, s-a discutat despre iluminarea orașelor cu lumină reflectată din spațiu. Lucrări documentate au avut loc o singură dată, când cercetătorii ruși au lansat de la stația spațială MIR un reflector de 20 de metri acoperit cu folie de aluminiu care a fost desfășurat de un mecanism central. În timpul testelor, se anticipa ca reflectorul va efectua lumină echivalentă cu puterea a 3 - 5 luni pline, iluminând suprafața Pământului cu un diametru de aproximativ 4-5 kilometri. În ciuda succesului pe termen scurt, proiectul a eșuat în cele din urmă din cauza costurilor și dificultăților tehnice.

De ce două plăci de rețea într-un NVR?

NVR-urile Sunell sunt echipate cu două plăci de rețea pentru a asigura în continuare securitatea rețelei. Fiecare placă de rețea poate fi adresată independent, setând un mask și un gateway diferit al rețelei, oferindu-vă următoarele opțiuni:

  • segmentarea traficului de rețea vă permite să separați datele camerelor IP și a altor dispozitive din rețeaua locală. Acest lucru crește securitatea și fiabilitatea sistemului, deoarece traficul rețelei pentru camere este separat de celelalte dispozitive
  • balansarea rețelei – NVR-urile pot folosi ambele adaptoare de rețea pentru echilibrarea traficului rețelei. Atunci când există un flux mare de date de la camerele IP, este posibil să se împartă traficul celor două rețele pentru a gestiona eficient lățimea de bandă disponibilă. Camerele pot fi adresate conform primei sau celei de-a doua plăci de rețea după necesități.

Sistemul videointerfon Hikvision standard 2-Wire.

Există adesea nevoia de a înlocui interfonul (video) existent cu unul mai nou, cu funcționalitate și calitate mai mare. O astfel de actualizare poate necesita înlocuirea cablului existent cu unele torsadate pentru sistemele IP. Videointerfonul Hikvision care operează în standardul 2-Wire este de mare ajutor. Are aceeași funcționalitate ca și videointerfonul IP Hikvision din gen. a 2-a. Construirea unui sistem compact implică conectarea monitoarelor de exemplu, (G74019 DS-KH6320Y-WTE2) și al modulului stației de la ușă (G73646 DS-KD8003Y-IME2) la distribuitorul G74824 DS-KAD706Y printr-un traseu cu 2 fire. Sistemul 2-Wire permite atât alimentarea dispozitivelor, cât și stabilirea comunicării. După conectarea distribuitorului la rețeaua LAN, fiecare dispozitiv (monitor, stație de la ușă) este vizibil în rețea sub forma unei adrese IP separate. Aplicația iVMS-4200(v3)***down.dipol.com.pl/Video_Intercom/Software/iVMS-4200/*** este folosită pentru configurare. În plus față de funcționalitatea de bază, adică apelurile video, sistemul controlează deschiderea porții și controlul yalei, care de asemenea poate fi controlată și prin aplicația Hik-Connect de pe telefon. Aceasta poate redirecționa un apel către telefon în timp ce abonatul lipsește și poate deschide sau controla de la distanță yala sau poarta.

Modulator HDMI-DVB-T/C.

Conversia semnalelor audio/video în semnale RF de înaltă frecvență, adică introducerea semnalelor din toate tipurile de surse de semnal, precum calculatoare, playere sau camere de supraveghere, într-un sistem TV terestru, este o operațiune care necesită utilizarea unui modulator CATV. Un astfel de dispozitiv are unul sau mai multe intrări audio/video (RCA, HDMI, etc., în funcție de model) și o ieșire RF (sau ieșire de „ieșire antenă”). Permite vizionarea canalului selectat pe toate televizoarele conectate în sistem. Pentru receiver, programul adăugat este ca un alt canal din grila operatorului.

DIPOL oferă acum un nou model de modulator digital HDMI pentru DVB-T/C WS-6990 Signal R86701. Dimensiune compactă, preț competitiv, instalare simplă și configurare intuitivă folosind butoanele de pe panoul frontal sunt caracteristici cheie pe care fiecare instalator și utilizator le va aprecia.
Modulator DVB-T Signal-420 (intrare HDMI, HDCP)
O intrare HDMI (cu suport HDCP) a modulatorului WS-6990 Signal R86701 permite introducerea unui semnal de la o singură sursă în rezoluție Full HD într-un sistem de televiziune DVB-T2 sau DVB-C.
Antena TV UIF DIPOL 44/21-48 DVB-T2 Tri Digit de mare câștigSplitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Modulator HDMI – DVB-T2/C WS-6990 cu bitrate ajustabil (1..20 Mbps) - suport pentru HDCPModulator HDMI – DVB-T2/C WS-6990 cu bitrate ajustabil (1..20 Mbps) - suport pentru HDCP