Nr. 9/2024 (26 Februarie 2024)
Amortizarea perfectă este modalitatea ușoară de a asigura căștile în condiții de siguranță.
Inginerii de la Universitatea din Colorado, Boulder și Laboratoarele Naționale Sandia au dezvoltat un nou design de căptușeală care poate rezista la șocuri mari. Studiul aduce o lumină nouă asupra spumei, ceva cu care majoritatea oamenilor se întâlnesc des, dar rar se gândesc la ea. Spumele sunt structuri moi și poroase proiectate pentru a absorbi energia în timpul presiunii. Cu toate acestea, ele au un mare dezavantaj, și anume că se rulează într-un rulou rigid atunci când sunt comprimate puternic. Pentru a rezolva această problemă, un grup de cercetători a scris algoritmi de calculator pentru a ajuta la designul materialului de amortizare astfel încât să se deformeze conform unui model specific.În testarea noii soluții, s-a descoperit că capitonajul proiectat putea absorbi cu 25% mai multă energie decât soluțiile anterioare. Sunt spații mici și goale care oferă spumei reziliența sa. Când buretele se comprimă, acestea se închid absorbând energia. Conform celor mai recente idei, căptușeala este formată dintr-o rețea de turnuri hexagonale sau plăci care arată puțin asemănător fagurilor de miere. Sub presiune, fagurii se deformează, creând o undă care absoarbe eficient forța impactului.
Utilizând un nou software, structura fagurilor de miere a fost proiectată și apoi modificată prin adăugarea mai multor cute care seamănă cu cele ale unui acordeon. Aceste cute ajută la sistematizarea structurii în timpul deformației, permițând un prăbușire mult mai lină. Utilizând o imprimantă 3D, blocuri de dimensiunea unui cărămidă mic au fost create dintr-un material rezilient numit poliuretan termoplastic. Acestea apoi au fost comprimate folosind o mașină de testare a impactului. Grupul a descoperit că blocurile lor puteau absorbi aproximativ de șase ori mai multă energie decât spumele standard făcute din același material și până la 25% mai mult decât alte structuri de faguri de miere. Aceste structuri pot fi create din diferite tipuri de materiale, de la plastic rezilient la aluminiu dur. Pentru a rezuma, căștile menționate în titlu s-ar putea să ofere în curând o protecție mult mai bună decât în prezent.
Conectarea a două dispozitive pe un cablu torsadat.
Notă! Următoarea soluție este o ultimă variantă folosită în timpul instalării și nu ar trebui să fie considerată un standard. În sistemele cu un singur cablu torsadat între două puncte și care necesită conectarea a două dispozitive, de ex. Camere IP, este nevoie de prelungirea corespunzătoare a cablului.Mai jos, există un exemplu folsind această variantă.Transmisia datelor în rețeaua FastEthernet (100 Mb/s) folosește firele 1, 2, 3, 6. Prin urmare, conectarea corectă a firelor la mufa RJ-45 va permite conectarea a două dispozitive. Merită menționată sursa de alimentare PoE care poate fi furnizată și pe aceiași pini ca și datele (camera trebuie să suporte varianta A - 802.3af).
Din păcate, o astfel de soluție nu funcționează întotdeauna din cauza lungimii cablului, precum și a necesității extinderii considerabile a lungimii acestuia. Este o soluție de urgență atunci când există un singur cablu de pereche răsucită disponibil și este imposibil să utilizați un switch (de exemplu, N29810).
Conectarea a două echipamente pe un singur cablu UTP
Streamer DVB-S2X/S2/S.
Datorită tehnicii de distribuție TV bazat pe semnalul IP, clădirea în care urmează să fie disponibil semnalul poate fi echipată doar cu un cablu torsadat. Pe lângă costurile mai mici de cablare, câștigăm și o serie de funcții interactive, iar oferta de canal poate fi adaptată la cerințele specifice ale clienților. Fluxul IP poate fi vizionat pe televizoare cu un receiver IP încorporat sau, dacă televizorul nu are unul, folosind receiver-ul IPTV de la TERRA R81612. În plus, puteți utiliza software-ul gratuit VLC pentru a reda fișierele video.Pentru a aduce semnalul de la antena satelit la sistemul IP, puteți utiliza:
- Streamer TERRA IPTV 16xDVB-S2X/S2/S-2xIP sdi416 FTA R81590 cu mufa USB integrată - dispozitivul permite conversia semnalului DVB-S2X/S2/S (16 transpondere) în flux multicast IP cu viteza transfer de 1.2 Gbps.
- Streamer TERRA IPTV 8xDVB-S2X/S2/S-IP sdi482C cu slot dublu CI și port USB R81594 – dispozitivul permite conversia semnalului DVB-S2X/S2/S (canale criptate de la 8 transpondere) în Flux IP multicast cu un debit maxim de 0,6 Gbps.
Datorită tehnologiei IPTV cablarea pentru distribuția TV într-o clădire poate fi limitată doar la un singur cablu UTP/FTP (date + IPTV) sau două (unul pentru date și unul pentru IPTV). În plus, față de costul mic de cablare, utilizatorii au și acces la funcţii suplimentare interactive, iar grila de programe poate fi adaptată la cerințele specifice ale fiecăruia.
Model nou de stație de ușă pentru poartă din gen a 2-a.
Dipol oferă acum o stație de ușă IP Villa DS-KV9503-WBE1 G73615 cu autentificare prin PIN, cu 1 abonat, cod QR, face ID, card sau cheie, suportă standardul Mifare (13.56 MHz). Designul robust din punct de vedere estetic si funcționalitatea ridicată fac din această stație ideala pentru sisteme de constructii pentru, vile, birouri sau apartamente. Este soluția ideală pentru cei care caută o stație de ușă elegantă, cu funcționalitate ridicată. Stația dispune de un ecran LCD color tactil de 4" de tip IPS cu rezoluție de 800 × 600 p. Două camere color încorporate cu rezoluție de 2 MP oferă o calitate bună a imaginii și o funcție eficientă de autentificare facială sau cod QR. Un buton fizic de apel vă permite să faceți rapid stabiliți un apel. Dispozitivul este echipat cu 2 relee încorporate ce vă permit să controlați poarta de la intrare. Un iluminator cu infraroșu cu o rază de până la 3 m asigură o observare corectă în condiții de lumină scăzută. Stația de ușă este echipată cu un port Ethernet pentru alimentare și conexiune la rețea, precum și un modul Wi-Fi (2.4 GHz). Configurarea este posibilă utilizând iVMS-4200 sau direct după autentificare printr-un browser web. Vizualizarea și deschiderea de la distanță sunt posibile prin aplicația mobilă Hik-Connect.Stația de ușă/poartă IP DS-KV9503-WBE1 G73615
Cauzele problemelor la pornirea sistemelor optice RF/SAT.
Cablurile de fibră optică sunt din ce în ce mai utilizate în sistemele CATV sau prin satelit. Deoarece acest tip de cablare este încă o noutate pentru mulți instalatori, obișnuiți cu realizarea traseelor prin cupru, ei au relativ des probleme în a le pune în funcțiune. Aceste probleme sunt de obicei ușor de diagnosticat și eliminat.Posibilitatea de a înlocui o magistrală realizată cu 9 cabluri coaxiale cu o fibră optică cu diametrul de 3-5 mm este unul dintre principalele avantaje ale utilizării cablurilor de fibră optică în instalațiile CATV/SAT.
Mai jos este o listă cu cele mai frecvente probleme ale defecțiunilor în sistemele CATV/SAT cu fibră optică:
- Probleme de cablare din cauza atenuării excesive la suduri, conectori, îndoiri ale cablurilor și incapacitatea de a verifica această atenuare. Este adesea cazul ca persoana care instalează setul de antenă și echipamentul activ să îl conecteze la cablarea existentă. Lucrările de instalare ar trebui să înceapă cu verificarea stării cablurilor, mai ales că este adesea doar unul sau cel mult câteva cabluri. Atenuarea cablului poate fi verificată cu o sursă de lumină, cum ar fi L5819, și un powermetru optic, cum ar fi L5815.
- ===folosirea conectorilor cu tipul greșit de conector cu ferulă: APC în loc de PC și PC în loc de APC. Mulți instalatori nu acordă atenție tipului de conector emițător optic, între timp, în funcție de producător și model, pot necesita conectori cu manșon drepte, cum ar fi FC/PC, SC/PC (conectori albaștri) sau virolă unghiulară, precum SC/APC (conectori verzi). O greșeală în acest sens, pe lângă riscul de deteriorare a conectorului de la transmițătorul optic, are ca rezultat o creștere a atenuării conexiunii cu aproximativ 4-7 dB, ceea ce reprezintă adesea aproape jumătate din bugetul total de putere optică.= ==
- un semnal prea puternic la intrarea receptoarelor optice. Dacă fibra optică conectează direct emițătorul la receptor (fără splitter), este necesar să se utilizeze atenuatoare de semnal la intrarea receptorului. Puterea transmițătorului optic și domeniul de sensibilitate al receptorului optic variază ușor în funcție de marca și modelul echipamentului, așa că asigurați-vă de valorile acestora verificând datele din fișa de date.
- conectarea incorectă a mufelor de tip FC. În timpul instalării, este necesar să poziționați corect ștecherul față de priză. Există o singură poziție a prizei și a fișei în care ghidajul de pe conector intră în adâncitura din priză. Cu orice altă poziționare, priza și ștecherul nu se conectează corect, în ciuda faptului că piulița conectorului este înșurubată pe priză. În cazul instalării incorecte, se lasă un spațiu între conector și priză, ceea ce împiedică transmiterea semnalului. Puteți citi mai multe despre acest subiect aici.
- un nivel prea ridicat sau prea scăzut al semnalului RF/TV la intrarea unui transmițător optic. Transmițătoarele optice sunt de obicei echipate cu un circuit AGC care necesită un anumit nivel minim pentru funcționarea sa corectă. Înainte de a conecta semnalul de la antene la transmițător, este necesar să consultați specificațiile tehnice ale transmițătorului legate de gama acceptabilă de semnale la intrare.
Dispozitivele cu fibră optică utilizate în sistemele optice RF/SAT sunt unități plug & play. Studiul atent al datelor tehnice ale dispozitivelor și conștientizarea problemelor descrise mai sus și cum să le rezolvați garantează un succes de 100% în implementarea acestui tip de instalare
Antenă TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 cu 20m și mufă SMA [698-960, 1710-2700 MHz] A741024_20 este o antenă direcțională logaritmică MIMO pentru montarea în exterior, concepută pentru recepția semnalelor LTE/GSM/3G. Antena are un câștig de 10 dBi. Este concepută pentru a funcționarea cu modemuri LTE, telefoane sau modemuri: DCS, LTE, 3G (echipate cu doi conectori de antenă). Bandă de operare: 698-960, 1710-2700 MHz. | ||
Antenă TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 cu 10m și mufă SMA [698-960, 1710-2700, 3300-3800 MHz] A741027_10 este o antenă direcțională logaritmică MIMO pentru montarea în exterior, concepută pentru recepția semnalelor 5G/LTE/GSM/3G. Antena are un câștig de 11 dBi. Este concepută pentru a funcționarea cu modemuri LTE, telefoane sau modemuri: 5G, GSM, DCS, LTE și 3G (echipate cu doi conectori de antenă). Bandă de operare: 698-960, 1710-2700, 3300-3800 MHz. | ||
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD1H43G2-IZ (4 MP, 2.8-12 mm MZ, 0,005 lux, IR până la 30 m, MD2.0, H.265) K02008 este o cameră IP Hikvision, face parte din seria EasyIP Lite. Camerele din această serie au funcțiile de bază, cele mai frecvent utilizate, astfel încât sunt ideale pentru majoritatea sistemelor în care este necesară o funcționare stabilă și fără probleme. Camera are funcția de detectare a mișcării 2.0 care elimină alarmele false prin filtrarea obiectelor de tip uman/vehicul. Este echipat cu un senzor CMOS de 4 MP și 1/3” și un iluminator IR bazat pe tehnologia EXIR cu o rază de până la 30 m pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare în condiții de lumină scăzută. Are un obiectiv varifocal de tip Motozoom de 2.8-12 mm, care permite schimbarea unghiului de vizualizare de la distanță în intervalul 96° – 29.2°. | ||
Merită citit:
Verificarea traseului de fibră optică. Ultimode OR-20-S3S5-iSMV L5830 este un dispozitiv ușor de folosit pentru testarea instalațiilor de fibră optică. Dispozitivul permite efectuarea măsurătorilor reflectometrice clasice (cu o reflectogramă și un tabel de evenimente) sau într-o formă automată (funcția iOLA), în care dispozitivul selectează automat parametrii de măsurare și prezintă rezultatele într-o formă grafică ușor de utilizat...>>>mai multe
Unul din avantajele reflectometrului L5830 este capacitatea de a genera un raport profesional asupra măsurătorilor efectuate...