SĂPTĂMÂNALUL DIPOL - TV/SATELIT, SUPRAVEGHERE, REȚELISTICĂ

Nr. 19/2024 (6 Mai 2024)

Celule solare ultra-subțiri.

Soluțiile de energie convenționale, inclusiv combustibilii fosili, bateriile și alte metode de generare a energiei alternative, au dezavantajele lor. De exemplu, ele sunt prea mari și necesită cabluri sau încărcare staționară. Celulele solare ultra-subțiri și flexibile, realizate dintr-un nou material numit "perovskit", se dovedesc a fi o soluție eficientă și ușoară pentru conversia energiei pe perioade lungi de timp.
Cercetătorii de la Universitatea Johannes Kepler din Linz, Austria, au dezvăluit ultima lor dezvoltare: celule fotovoltaice ultralight și ultra-subțiri. Celulele solare perovskite au mai puțin de 2.5 microni grosime. Ele oferă o eficiență impresionantă de 20.1% menținând în același timp un grad ridicat de flexibilitate, ceea ce înseamnă că pot fi îndoite în aproape orice formă. De asemenea, trebuie adăugată o densitate de putere a celulei remarcabilă de 44 W/g la avantaje.
Modulul ultralight și flexibil este de 20 de ori mai subțire decât un fir de păr.
Poate alimenta practic orice dispozitiv electronic, desigur, oriunde există lumină. Pentru a demonstra capacitățile noii lor tehnologii, cercetătorii au echipat un quadrocopter comercial de dimensiunea unei palme cu celule solare ultralight. Douăzeci și patru de celule reprezentau doar 1/400 din greutatea totală a dronei. Configurația a permis dronei să funcționeze autonom și să efectueze cicluri succesive de încărcare-zbor-încărcare, demonstrând eficacitatea soluției.
Noua tehnologie poate fi aplicată în operațiuni de căutare și salvare, cartografiere la scară largă sau generare de energie solară în spațiu.

O sudură bună „luminează”?

Instalatorii care verifică sistemele bazate pe cabluri cu fibră optică folosesc adesea un așa-numit localizator vizual al defectelor. Acest instrument permite verificarea continuității cablului și, printre altele, localizarea zonelor de îndoire excesivă a fibrei în cuplaje, switch-uri, cutii de sudură etc.
Adesea ni se pune întrebarea despre „lumina” sudurii. Acest lucru este întâlnit destul de des, dar scurgerile de lumină la sudura fibrei nu înseamnă întotdeauna o sudură deteriorată (ruptă). De multe ori, se datorează faptului că dispozitivele care generează lumină introduc lumină pe întreaga secțiune transversală a fibrei - nu numai miezul, ci și manta și chiar acoperirea exterioară a fibrei sunt iluminate. Acest lucru duce la scurgeri de lumină în locuri care nu sunt neapărat deteriorate. Este suficient, de exemplu, să îndoiți ușor un fir sau un patchcord pentru a vedea o ușoară strălucire a învelișului. Nu este diferit față de suduri - strălucirea în acest loc poate fi o consecință a unei deplasări a mantalei de fibră, fără a afecta parametrii sudurii. Mai mult, existența unui shield al sudurii poate amplifica acest efect, deoarece lumina care scapă din mantă lovește materialul cu un indice de refracție mai mare.
Poza de mai sus arată diferența de "strălucire" la o sudură proastă și la o sudură bună. O sudură proastă (ca rezultat al manipulării incorecte a mantalei imediat după încălzire) strălucește intens și punctiform. O sudură corectă emite o lumină mult mai puțin intensă și mai difuză.
Intensitatea luminii depinde și de puterea localizatorului vizual al defectelor. Dispozitivele cu putere mai mare vor permite testarea unor lungimi mai mari de cablu, dar lumina pe care o generează poate scurge mai clar în zonele neafectate, atrăgând inutil atenția instalatorului.

Certificat pentru analizorul CATV/SAT - AS07STCA-4K.


În clădirile rezidențiale, înainte de acceptarea proiectului de către instalator, este necesară verificarea sistemului CATV/SAT - dacă dispozitivele au fost conectate corect și dacă nu s-au făcut greșeli în proiectarea rețelei. Aceste erori pot fi cauzate, printre altele, de distanțe necorespunzătoare față de dispozitivele care emit căldură sau de sistemul de rețele din încăperi expuse la umiditate mare. În timpul primei etape a inspecției, se determină dacă există vreun prejudiciu mecanic vizibil. Se verifică și starea cablurilor și a conexiunilor. Toate aceste informații ar trebui incluse într-un raport înainte de punerea în funcțiune a sistemului.
Un alt element important este măsurarea semnalelor de televiziune și satelit. În acest scop, este cel mai bine să utilizați un dispozitiv care are certificatul corespunzător.
AS07STCA-4K poate măsura semnalul satelit DVB-S2 (4K), semnalul de televiziune terestră DVB-T2 (4K) în compresie HEVC 10 Bit și semnalul prin cablu C/J.83B/ISDB-T.
Fiecare analizor AS07STCA-4K R10206 vine cu un certificat de calibrare, care confirmă calitatea superioară a lucrării și asigură fiabilitatea măsurătorilor efectuate în sistemele TV

Schimbarea timpului de redirectionare a apelului pentru video interfoanele IP Hikvision.

În sistemul pentru poartă, este posibil să redirecționați apelul de la stația externă a ușii direct către aplicația instalată pe smartphone. Pentru ca această opțiune să fie posibilă, trebuie să vă creați un cont Hik-Connect, să adăugați videointerfonul la cont, să instalați aplicația Hik-Connect pe smartphone-ul dumneavoastră și să vă autentificați în cont. Adăugați monitorul la cont, prin intermediul căruia se va face conexiunea cu stația de la ușă (dacă aveți o stație cu un singur abonat de tip Vilă, este posibil să adăugați direct stația de la ușă la cloud-ul Hik-Connect). Odată ce serviciul Hik-Connect este activat și configurat corect, apăsarea butonului de apel de pe stația de la ușă va iniția un apel atât pe monitor, cât și pe un smartphone cu aplicația instalată. În mod implicit, timpul de redirectionare a apelului pe monitor este setat la "0 s", ceea ce înseamnă că dacă apăsați butonul de apel de pe stația de la ușă, monitorul și aplicația de pe smartphone vor suna în același timp. Dacă acest timp este schimbat, de exemplu, la "10 s", dacă chiriașul nu răspunde apelului înainte de expirarea timpului, atunci apelul va fi redirecționat către aplicație. Pentru a schimba timpul de la nivelul iVMS-4200, după ce ați intrat în setările stației de la ușă, mergeți la fila: Interfon -> Parametri de timp -> Timp de redirectionare a apelului.
Vizualizarea ferestrei pentru schimbarea timpului de redirectionare a apelului pentru monitorul DS-KH8350-WTE1 G74003 folosind aplicația iVMS-4200.

Cabinet rack de exterior.

Dacă aveți nevoie să instalați echipamente de rețea în afara clădirii, ar trebui să utilizați componente specializate în acest scop. Unul dintre ele este cabinetul etanș SIGNAL SH-567/426/369 IP55 R90630 cu înălțimea de 5U, fabricat integral din aluminiu, echipat cu o ușă închisă cu un sistem de închidere etanș și protejat cu o garnitură de cauciuc. Cabinetul este proiectat pentru utilizare atât în exterior, cât și în interior. Datorită rezistenței la coroziune și greutății reduse, aproximativ 6 kg, este o alternativă ideală la cabinetele din oțel. Este proiectat pentru montare pe catarge (utilizând suportul R90610F) și în alte locuri incomode.
Cabinet Rack Signal 5U SH-567/426/369 R90630 IP55 rezistent la apă
În majoritatea situațiilor, un accesoriu util inclus în cabinet va fi un panou de patch-uri Keystone, cum ar fi R9120320, pe care pot fi instalate diferite tipuri de cablu. Pentru fiecare dispozitiv instalat în cabinet, trebuie să vă asigurați că parametrii săi permit instalarea în acest tip de cabinet (temperatura de funcționare permisă).

Produse noi în oferta Dipol:

Patchcord single-mode ULTIMODE PC-1172-05 SC/UPC – SC/UPC, simplex, G.657.A2, LSZH, 0.5 m L3211172_05 este un patch de 0.5 metri lungime SM de fibră optică cu terminații SC/UPC la ambele capete. Patchcord-urile ULTIMODE sunt fabricate și testate în conformitate cu directivele Comisiei Electrotehnice Internaționale IEC 613000-3-34 și IEC 61300-3-6. Fiecare pigtail este însoțit de o etichetă corespunzătoare care confirmă parametri cablului (pierderea de inserție și pierderea de reflexie) cu clasa definită de standardele menționate mai sus.
Patchcord single-mode ULTIMODE PC-1172-1 SC/UPC – SC/UPC, simplex, G.657.A2, LSZH, 1 m L3211172_1 este un patch de 1 metru lungime SM de fibră optică cu terminații SC/UPC la ambele capete. Patchcord-urile ULTIMODE sunt fabricate și testate în conformitate cu directivele Comisiei Electrotehnice Internaționale IEC 613000-3-34 și IEC 61300-3-6. Fiecare pigtail este însoțit de o etichetă corespunzătoare care confirmă parametri cablului (pierderea de inserție și pierderea de reflexie) cu clasa definită de standardele menționate mai sus.
Doză neagră DS-1260ZJ Hikvision M5716B este proiectată pentru camerele din seria HIKVISION DS-2CD26xxF, DS-2CE16C5T-VFIR3, DS-2CE16D5T-AVFIT3. Puteți ascunde conexiunile, video balunurile etc.

Merită citit:

***Cum alimentăm un echipament IP fără PoE folosind cablul torsadat?
www.dipolnet.ro/inf_dipo_2024_18.htm#04>>>mai multe*** www.dipolnet.ro/inf_dipo_2024_18.htm#02***
Televiziunea digitală SIGNAL T2-MINI la îndemână