Săptămânalul DIPOL - TV/Satelit, Supraveghere, Rețelistică

Nr. 21/2024 (20 Mai 2024)

Rețeaua 6G este din ce în ce mai aproape.

Un grup de companii de telecomunicații japoneze au dezvoltat un dispozitiv 6G care poate transmite date la 100 Gbps pe o distanță de 100 de metri. Aceasta este de peste 20 de ori viteza maximă teoretică a unei rețele 5G. Cele patru companii, care formează un consorțiu pentru implementarea proiectului – DOCOMO, NTT Corporation, NEC Corporation și Fujitsu, lucrează împreună din 2021 pentru a dezvolta dispozitive subterahertz și pentru a efectua cercetări. Prin activitățile lor, ei dau naștere erei 6G.
Potrivit companiilor, testul a reușit să realizeze o transmisie ultra-fast de 100 Gbps în benzile de 100 GHz și 300 GHz, la distanțe de până la 100 de metri. Vitezele mai mari sunt de obicei asociate cu operarea pe benzi mai mari. Transmisiile 5G sunt transmise de obicei la frecvențe sub 6 GHz. Cu toate acestea, se așteaptă ca rețeaua 6G să utilizeze benzi de frecvență mai înalte, cunoscute sub numele de benzi subterahertz, care variază de la 100 la 300 GHz. Potrivit consorțiului, o serie de provocări vor trebui depășite pentru ca proiectul să reușească, inclusiv stabilirea exactă a standardelor de performanță care trebuie să îndeplinească dispozitivele wireless care operează în banda subterahertz și apoi crearea unor astfel de dispozitive.
Fiecare dintre cele patru companii, cu scopul de a facilita dispozitivele 6G de mare viteză, a făcut contribuții semnificative la dezvoltarea tehnologiei sub-terahertz. DOCOMO a efectuat analize ale configurațiilor de sisteme wireless pentru aplicații de telecomunicații în banda de 100 GHz. Ulterior, compania a proiectat echipamente de transmisie wireless care pot oferi rate de date de până la 100 Gbps pe o rază de 100 de metri. NTT a continuat să dezvolte echipamente wireless de vârf, concentrându-și eforturile pe dispozitivele care operează în banda de 300 GHz. Eforturile companiei au dus la dezvoltarea unui dispozitiv wireless de vârf în banda de 300 GHz care poate transmite semnale la 100 Gbps pe canal, pe o rază de 100 de metri. NEC a fost implicată în cercetarea soluțiilor de sisteme wireless adaptate la banda specifică de 100 GHz. Proiectul a dus la o antenă array activă și complexă (APAA) formată din mai mult de 100 de elemente de antenă. Fujitsu s-a concentrat pe dezvoltarea tehnologiilor noi de semiconductori compuși. Munca lor a dus la inovații care au permis amplificarea eficientă a semnalelor în benzile de 300 GHz și 100 GHz. În mod remarcabil, cu amplificatorul de putere înaltă, Fujitsu a atins cea mai mare eficiență energetică din lume, esențială pentru creșterea distanței de comunicație și reducerea consumului de energie.
Cea mai mare provocare pare a fi raza de transmisie atunci când se folosesc astfel de frecvențe înalte. Dacă ar oscila la câteva sute de metri, acest lucru ar însemna utilizarea limitată a tehnologiei în viitor. Că 6G va exista cândva pare a fi un adevăr de la sine. Va fi un standard cu potențial de utilizare de masă, cum sunt rețelele 4G și 5G? Vom descoperi în anii ce vor urma.

Cutie de stâlp pentru sistemul de supraveghere.

Suplimentarea unui cablu separat către fiecare stâlp (catarg, stâlp de iluminat) pe care se vor instala camerele este soluția cea mai versatilă și cu cel mai mic efort de muncă, dacă se ia în considerare sudarea și asigurarea fibrei optice. Cu toate acestea, acest lucru implică o cantitate mai mare de muncă la trecerea cablurilor și necesitatea de a asigura mai mult spațiu pe treaseul cablului.
În această topologie, designul cablului în sine, adică metoda de asigurare a fibrelor în el, nu este foarte important. Este, desigur, să aibă toți parametrii necesari pentru funcționare corectă în condițiile de mediu date și să fie rezistent la tragere atunci când cablul este tras în cutie.
Alegerea topologiei în stea economisește, de asemenea, spațiu pe stâlp în sine - cablul de fibră optică poate fi introdus direct în cutia unde vor fi montate dispozitive precum media convertorul, switch PoE, video convertor sau sursa de alimentare. Desigur, cablul de fibră optică ar trebui să fie sudat cu un pigtail, iar conexiunea însăși (sudura) ar trebui să fie montată într-o casetă dedicată de fibră optică. Apoi, pigtail-ul ar trebui să fie conectat la convertorul de fibră optică și conexiunea să fie făcută cu un patch. Nu conectați cablul direct la dispozitiv! În viitor, atunci când se efectuează orice serviciu sau lucrare de întreținere, instalatorul va risca doar deteriorarea patchcordului, nu și a cablului, ceea ce ar necesitatea din nou sudarea fibrei optice.
Cutie metalică etanșă 210x230x145 IP66 SIGNAL CCTV
Cutia etanșă SIGNAL CCTV 210/230/145 mm este proiectată pentru montare pe un stâlp, catarg sau perete. În interior, există o placă de montare care poate fi îndepărtată ușor și două șine DIN pentru instalarea ușoară a componentelor precum switch-uri, surse de alimentare, media convertoare sau casete mici de distribuție pentru fibra optică. În plus, cutia are fire protectoare care pot fi conectate la dispozitive active.
În cutie se poate instala ușor, printre altele, un switch industrial, sursă de alimentare, switch-ul principal și mini casetă de distribuție în cazul sistemelor bazate pe cabluri de fibră (dacă este cazul, recomandăm utilizarea cutiilor ODF-DIN L5312). Toate aceste elemente pot fi montate pe șine DIN sau pe placa de montare din aluminiu. Datorită numărului și dimensiunii adecvate a intrărilor de cablu, este posibil să introduceți și să îndepărtați ușor cablurile - sursa de alimentare, fibra optică, cablului torsadat - pentru a conecta până la 4 camere de supraveghere.

Noi, stații interioare low-cost pentru video interfoanele IP Hikvision.

Dipol oferă acum două module interioare ideale pentru instalarea video interfoanelor IP din gen. a 2-a. Aceste modele sunt ideale pentru cerințele de bază ale clienților cu buget limitat. Prima stație interioară, DS-KH6000-E1 G74033, este un panou audio care permite comunicarea vocală bidirecțională și controlul releelelor de la stația ușii. Cel de-al doilea panou, DS-KH6100-E1 G74034, include în plus un ecran LCD de 4.3", care permite conexiunea audio și video. O diagramă care arată utilizarea dispozitivelor descrise este prezentată mai jos.

Exportarea înregistrărilor de pe DVR-ul Sunell.

Înregistrările de la DVR-ul Sunell pot fi exportate în mai multe moduri. Primul este să folosiți interfața locală a DVR-ului - pur și simplu conectați un stick USB la dispozitiv. Un alt mod este să folosiți un browser web sau aplicația CMS.
Cu acces local, procesul de export este mai rapid, iar utilizatorul poate alege formatul înregistrării. Formatele implicite sunt mp4, avi și un format proprietar (mp4 cu etichete suplimentare de analiză și filigran). Când alegeți să exportați prin browser sau CMS, înregistrările sunt salvate în format mp4 într-un folder local la alegerea dvs. (puteți verifica ușor locația sa mergând la setări și apoi "semne de carte locale").
Vizualizarea interfeței browserului a înregistrătorului Sunell
Există trei modalități principale de înregistrare:
1. Backup (foarfece): pe materialul redat, pur și simplu faceți clic pe pictograma cu foarfece. Primul clic începe înregistrarea, iar trăgând cursorul vă permite să selectați sfârșitul. Pictograma se schimbă într-un simbol de disc flexibil, făcând clic pe ea confirmă sfârșitul înregistrării.
2. Backup în lot: în tabel, puteți selecta individual începutul și sfârșitul înregistrării și puteți selecta mai multe canale pe care doriți să le copiați.
3. Redare din evenimente: selectați camerele, specificați intervalul de timp și intervalul de date pentru a localiza evenimentele de interes pentru redare.

Conectori F Master pentru rețeaua CATV.

Conectorii de tip F sunt utilizați pentru realizarea conexiunilor în sistemele de cabluri coaxiale cu impedanța de 75 ohmi. Sunt disponibile în versiuni drepte și angulare. Sunt utilizate în sistemele de televiziune terestre, prin satelit și prin cablu, precum și în sistemele CCTV. Fiabilitatea conexiunii, nivelul de atenuare și potrivirea impedanței pe calea semnalului depind de designul și calitatea conectorilor. Conectorii sertizati MASTER de calitate superioară garantează o funcționare pe termen lung și fără defecțiuni chiar și în cel mai dur mediu.
Mufă FCodCleșteCod cabluNume cablu
E80322E80322

E80075

M5995CAMSET/YAR
E80345E80345E1220
E1016
RG-6 Tri-Shield
TRISET PLUS
E80332E80332

E1020
E1230

E1231

TRISET B2CA
RG-6
E80342E80342 

E1015
E1017

TRISET-113
E80348E80348

E80078

E80078

E1015
E1017

TRISET-113
E80350E80350E1015
E1017
TRISET-113
Mufe MASTER :
Un design corespunzător și o excelentă precizie a prelucrării conectorilor MASTER garantează o instalare fără probleme. Conectorii au filete foarte precise care elimină dificultățile obișnuite la înșurubarea conectorului pe soclu. Metoda de înșurubare a conectorilor asigură o rezistență mecanică ridicată, etanșeitate și stabilitate. Pentru a înșuruba conectorii drept pe cablu, utilizați instrumentul universal de înșurubat E80075, iar pentru conectorii unghiulari, utilizați instrumentul E80078.
Animație a principiului de îmbinare cu cleștele a unui conector MASTER.***www.dipolnet.ro/master--producer,search***

Montarea și fixarea mufelor mecanice de fibră optică.

Atunci când se decide să se facă suduri de fibră optică folosind mufe mecanice, este important să se țină cont că tavițele standard de sudură, precum și cutiile de fibră optică și cutiile de joncțiuni, de obicei nu sunt dimensionate corespunzător pentru instalarea mufelor mecanice. Cu un spațiu insuficient, instalatorul alege să fixeze mufele cu bandă izolantă sau, mai rău, cu adeziv cald. În mod alternativ, mufele sunt lăsate libere, ceea ce duce adesea la dezordine în tavăță sau cutie.
Sudura mecanică nu exclude utilizarea soluțiilor concepute pentru sudura termică (casete, cutii etc.). Cu toate acestea, asigurați-vă că achiziționați suportul potrivit pentru cutie. DIPOL oferă două produse care pot fi utilizate în funcție de numărul de suduri ce trebuiesc protejate:
Suport pentru spliceuri / racorduri / jonctiuni mecanice : USM-6 (compatibil ULTIMODE FAST-MS1)
Suport splcie mecanic USM-6 L5556 care permite fixarea a 6 mufe
Carcasă de protecţie splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1 (set 5 buc)
Protecție splice mecanic FAST-MS1 L5559 (pachet de 5 bucăți) pentru o singură sudură.

Produse noi în oferta Dipol

NVR Hikvision AcuSense DS-7732NXI-K4 (32 de canale, 256 Mbps, 4 × SATA, Alarmă, VGA, HDMI, H.265) K22346 este un NVR cu 32 de canale, care înregistrează imaginea de la Camere IP cu o rezoluție de până la 12 MP. Ieșirile independente HDMI și VGA vă permit să conectați două monitoare. Vizualizarea pe fiecare ieșire poate fi configurată independent, sunt posibile diferite diviziuni de ferestre și imaginea de la orice cameră poate fi afișată pe fiecare dintre ele. Cele 4 porturi SATA permit conectarea hard disk-urilor cu o capacitate de până la 10 TB fiecare. Dacă memoria este plină, se declanșează suprascrierea automată pentru a preveni pierderea celor mai recente date. Porturile USB încorporate vă permit să conectați o unitate flash USB sau un disc extern și să copiați anumite fragmente pe suporturi de date externe.
Cameră dome IP Hikvision DS-2CD2386G2-IU(C) (8 MP, 2,8 mm, 0,003 lx, IR până la 30 m, WDR, H.265, Audio, AcuSense, negru) K01520B face parte din gen. a 2-a de camere bazate pe tehnologia AcuSense, oferind performanțe mai bune pentru filtrarea alarmelor false. Dispozitivul este dedicat utilizării în sisteme CCTV bazate pe NVR-uri. Camera este echipată cu un senzor CMOS de 8 Mpix 1/1.8" și un iluminator IR cu o rază de până la 30 m pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare în condiții de lumină scăzută. Are un obiectiv fix de 2.8 mm cu un unghi de vizualizare de 111°. Microfonul încorporat permite înregistrarea sunetului.
Doză de montaj neagră DS-1260ZJ Hikvision M5716B este proiectată pentru camerele din seria HIKVISION DS-2CD26xxF, DS-2CE16C5T-VFIR3, DS-2CE16D5T-AVFIT3. Puteți ascunde conexiunile prin cablu, video balun-urile etc.

Merită citit:

Diagrama sistemului de interfon video pentru vilă cu o cameră IP suplimentară. Când construiți un sistem de videointerfon modern trebuie să țineți cont de faptul că videointerfonul poate controla poarta și intrarea. În acest scop poate fi folosită o aplicație instalată pe un smartphone. La stația de ușă instalată, vederea de la camera încorporată se concentrează asupra apelantului. Dacă, camera are un unghi de vizualizare foarte larg, este posibil să vedeți zona din fața porții, dar chiar dacă stația de ușă acoperă o astfel de zonă, de obicei este insuficientă...>>>mai multe
Diagrama sistemului de videointerfon cu o cameră IP suplimentară
Cablurile torsadate - câte ceva despre categorii, ecranare și utilizare
Cablu profesional torsadat NETSET