SĂPTĂMÂNALUL DIPOL - TV/SATELIT, SUPRAVEGHERE, REȚELISTICĂ

Nr. 24/2024 (10 Iunie 2024)

Un ecran pe care îl poți simți.

Cercetătorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie au creat un ecran tactil inovator numit DeformIO care își poate modifica rigiditatea în funcție de presiunea utilizatorului. Acest display inovativ, realizat din silicon, permite utilizatorilor să deformeze fizic suprafața ecranului prin presiunea degetului, oferind noi modalități de interacțiune cu dispozitivul. Utilizatorii pot apăsa ecranul și apoi să-și deplaseze degetul pe suprafața acestuia cu un mișcare naturală și continuă. În plus, dispozitivul permite aplicarea de forță pe mai multe zone ale ecranului simultan. Display-ul poate distinge între niveluri de presiune și creează grade de moliciune adecvate forței detectate. DeformIO este primul ecran care folosește tehnologia pneumatică și de senzori rezistivi care convertește forțele fizice în semnale electrice.
Dispozitivul este încă un prototip (conform cercetătorilor, vor mai fi necesari câțiva ani pentru a-l perfecționa) și va trebui să fie dezvoltat mai departe înainte de a fi predat companiilor de tehnologie pentru a fi transformat într-un produs comercial. Cu toate acestea, inventatorii îl văd ca pe o avansare tehnologică, permițând o schimbare radicală a modului în care oamenii vor interacționa cu lumea în diferite domenii, precum comerț, comunicare, medicină și jocuri. Înainte de a face o achiziție online, de exemplu, un client potențial poate fi invitat să "atingă" țesătura unei canapele noi sau să "simtă" moliciunea unei perne doar apăsând pe un ecran de telefon. În jocurile video, ecranul va putea să se deformeze atunci când un jucător apasă un buton de acțiune de pe ecran și să creeze rezistență fizică atunci când un adversar lansează un pumn în direcția unui caracter controlat de jucător. Noile ecrane din mașini vor putea înlocui ecranele tactile rigide, iar indiciile de rigiditate de pe ecranul deformabil vor ajuta șoferii să găsească butoane sau glisoare și să primească un feedback "fizic" fără a-și lua ochii de la drum. În timpul unei convorbiri video, două persoane vor putea avea „contact fizic” prin ecranele lor - un apelant aplică presiune cu degetul pe ecranul său, iar celălalt poate vedea și simți deniveloarea de pe ecran. Utilizatorii hărților digitale vor putea trece între vizualizările străzii, satelitare, topografice și altele doar schimbând presiunea aplicată cu degetul.

Cum adăugăm un buton de sonerie la un monitor IP Hikvision.

Puteți conecta o sonerie la monitoarele video IP Hikvision care au intrări și ieșiri de alarmă, precum DS-KH6320-WTE1 G74001. În acest fel, atunci când intrarea de alarmă corespunzătoare de pe monitor este declanșată, acesta va notifica utilizatorul cu un semnal sonor că cineva a ajuns. Această soluție poate fi folosită într-o situație în care, după ce a intrat într-o proprietate în care este instalată o stație de ușă standard, persoana care intră se confruntă cu o altă ușă în drumul său, prin care trebuie să treacă. După apăsarea unui buton, abonatul poate merge către ușă și o poate deschide manual. Această soluție economisește costuri prin instalarea unui singur post de ușă.
Fereastra de configurare pentru prima intrare de alarmă.
Pentru a configura semnalul sonor sub formă de clopot pe monitor atunci când o intrare de alarmă este declanșată, după adăugarea monitorului în aplicația iVMS-4200, accesează setările sale și mergi la tab-ul Interfon → Alarmă zonală. În tab-ul Area No., indică intrarea de alarmă, încălcarea căreia va declanșa o alarmă sonoră. Sub Tip zonă, selectează Door Alarm Switch.

Splicerul Sendun SD-9+ – cum sudăm fibrele de standarde diferite.

Aparatul de sudură fibră Sendun SD-9+ L5877 are un sistem optic excelent cu o mărire de x380, astfel încât imaginea fibrelor de pe ecran este clară și se pot distinge standardele de fibră optică care diferă prin indicele de refracție. Splicerele mai ieftine nu oferă această posibilitatea.
În mâinile unui instalator experimentat, Sendun SD-9+ va fi un instrument care va permite identificarea inițială a fibrelor încă în faza de sudură, ceea ce, la rândul său, va evita surprizele în timpul măsurătorilor cu OTDR ale unor astfel de conexiuni (atenuare mult mai mare într-o direcție și câștig aparent în cealaltă).
Exemplu de sudură pentru fibre singlemode G.652.D (partea stângă a ecranului) cu fibre G.657.A2 (partea dreaptă a ecranului). Diferența clar vizibilă în imaginea celor două fibre se datorează indiceului de refracție. Combinația unor astfel de fibre, deși pare "suspectă" pe ecran, este 100% corectă și respectă parametrii de atenuare și transmisie.

Modulator digital HDMI la DVB-C pentru case.

Conversia semnalelor audio/video în semnale RF de frecvență înaltă, înseamnă introducerea semnalelor din diverse surse precum computere, playere sau camere de supraveghere, într-un sistem CATV, este o operație care necesită utilizarea unui așa-numit modulator. Dispozitivul are o intrare HDMI și o ieșire RF (cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de „ieșire antenă”), permițându-vă să vizionați video și să ascultați sunetul pe canalul selectat, pe toate televizoarele conectate la sistem. Pentru receptor, programul adăugat în sistem este doar un alt canal de televiziune terestră.
Diagrama de mai jos arată distribuția semnalului HD din orice sursă HDMI și TV DVB-T2 terestru în cablu coaxial, cu un exemplu de aplicație a modulatorului Signal R86301.
Distribuția semnalului HD de la orice sursă HDMI în semnal RF terestru DVB-T2 prin cablu coaxial cu instalarea modulatorului Signal R86301.

Cablarea unei case pentru Internet – parte 1 – alegerea cablurilor.

Având în vedere dezvoltarea progresivă a tehnologiei, modificările în ofertele furnizorilor de servicii, precum și inovațiile tehnice apărute pe piață, metoda recomandată pentru construirea cablurilor este foarte diferită față de acum câțiva ani. Confruntându-vă cu sarcina de a proiecta cablarea pentru Internet, în timp ce planificați instalarea, trebuie să luați în considerare mai mulți factori care pot influența aranjamentul final al cablurilor. Așezarea unui număr prea mic de cabluri sau alegerea unui tip greșit de cablu poate cauza limite semnificative în viitor. Pe de altă parte, este important să luați în considerare factorul economic și să nu planificați prea multe cabluri care nu vor fi niciodată utilizate. Deci cum cablați corect casa dvs. în prezent?
Mediul de transmitere de bază folosit pentru construirea rețelelor LAN ar trebui să fie realizat cu cablu torsadat. Utilizarea fibrei optice pentru transmisie în casă cu siguranță nu va avea sens în următorii câțiva ani. În case, este recomandat să utilizați cabluri torsadate cat.5e. Acest tip de cablu permite transmisia datelor la viteze de până la 1 Gbps, ceea ce cu siguranță se va dovedi suficient în următorii zece sau chiar zeci de ani. Cei cu un buget mai mare pot lua în considerare instalarea unui cablu cat.6, care permite transmiterea datelor chiar până la 10 Gbps . Având în vedere disponibilitatea dispozitivelor care funcționează la o viteză de 5 Gbps, un astfel de cablu se poate dovedi a fi o soluție mai sigură.
Diagrama sistemului pentru o casă nou construită este prezentată mai jos, luând în considerare diversele opțiuni pentru obținerea accesului la Internet – rețea LTE (2x cablu coaxial de 50 Ohm), Antenă Wi-Fi (UTP de exterior), traseu cablu (puteți lua în considerare așezarea unui microtub sub cablul unui viitor furnizor).
Soluție de cablare pentru o rețea LAN de acasă
Linie verde ⇒ Cablu coaxial Tri-Lan 240 E1171 de 50 Ohm pentru antenă LTE/5G
Linie mov ⇒ Cablu UTP de exterior NETSET U/UTP 6 gel-filled, negru E1611 pentru antenă externă WLAN
Linie albastră ⇒ Cablu UTP de interior NETSET U/UTP 6 E1608 – pentru prize
Linie albastru deschis ⇒ Cablu furnizor de servicii Internet instalat în micro-tubul E60812

Produse noi în oferta Dipol

Cameră dome Hikvision 4 în 1 DS-2CE72DF0T-LFS (2 MP, 2.8 mm, 0.001 lx, ColorVu, microfon, IR până la 40 m, lumină albă 40 m) M74121 poate funcționa în sisteme HD-TVI, HD-CVI, AHD și analogic CVBS. Alegerea standardului se face prin microswitch-ul situat pe cablul suplimentar. Camera generează imagini la o rezoluție de 1080p. O caracteristică distinctivă este iluminatorul hybrid cu comutare inteligentă, care constă dintr-un iluminator IR și lumină albă. Este posibil să selectați unul dintre cele trei moduri de lumină slabă: IR, lumină albă sau modul inteligent. Cameră are carcasă dome cu iluminator IR puternic de până la 40 m.
Cameră bullet Hikvision 4 în 1 DS-2CE10DF0T-LFS (2 MP, 2.8 mm, 0.001 lx, ColorVu, microfon, IR până la 20 m, lumină albă 20 m) M74341 poate funcționa în sisteme HD-TVI, HD-CVI, AHD și analogic CVBS. Alegerea standardului se face prin microswitch-ul situat pe cablul suplimentar. Camera generează imagini cu o rezoluție de 1080p. O caracteristică distinctivă este iluminatorul hybrid cu comutare inteligentă, care constă dintr-un iluminator IR și lumină albă. Puteți să selectați unul dintre cele trei moduri: IR, lumină albă sau modul inteligent. Cameră are carcasă bullet cu iluminator IR până la 20 m.
Cameră bullet Hikvision 4 în 1 DS-2CE12DF0T-LFS (2 MP, 2.8 mm, 0.001 lx, ColorVu, microfon, IR până la 40 m, lumină albă 40 m) M74352 poate funcționa în sisteme HD-TVI, HD-CVI, AHD și analogic CVBS. Alegerea standardului se face prin microswitch-ul situat pe cablul suplimentar. Camera generează imagini cu o rezoluție de 1080p. O caracteristică distinctivă este iluminatorul hybrid cu comutare inteligentă, care constă dintr-un iluminator IR și lumină albă. Puteți să selectați unul dintre cele trei moduri: IR, lumină albă sau modul inteligent. Cameră are carcasă bullet cu iluminator IR până la 40 m.

Merită citit:

Sistem de supraveghere IP cu utilizarea camerelor bispectrale. O cameră bispectrală, este o soluție care combină avantajele supravegherii video tradiționale. Permite identificarea persoanelor pe timpul zilei sau al nopții cu ajutorul luminii suplimentare și a imaginilor termice. O cameră termică nu are nevoie de iluminare suplimentară pentru a funcționa corect. Orice obiect cu o temperatură peste zero absolut (0 K = -273,15°C) emite raze infraroșii. O cameră de termoviziune vă va permite să vedeți distribuția temperaturii pe suprafața acestui corp și astfel să detectați oameni și animale fără iluminare suplimentară noaptea și în condiții meteorologice dificile. După conectarea camerei bispectrale la DVR, imaginea de la senzorul de lumină vizibilă și camera termică pot fi adăugate la două canale separate. În plus, este posibil să se facă o fuziune (suprapunere) a imaginilor și, în consecință, să se obțină o imagine termică de mai bună calitate. Camera acceptă, de asemenea, analiza de imagine VCA, care poate fi utilizată pentru a implementa protecția perimetrului...>>>mai multe
Sistem de supraveghere video la domiciliu cu utilizarea camerei bispectrale
Alpsat - sat finder profesional pentru semnale DVB-T2/C/S2