COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV, SAT TV, CCTV și WLAN
Nr 8/2016 (22.Feb.2016)
Google va face smartphone-uri mai inteligente. Google lucrează la o soluție ce va permite dispozitivelor mobile să proceseze calcule și analize complexe fără a fi nevoie de centre de date externe. Implementarea unui astfel de proiect va fi posibilă mulțumită cooperării cu compania Movidius, dezvoltator de circuite integrate cu consum ultra-eficient, capabile să dezvolte algoritmi de calcul ca parte a unei inteligețe artificiale. Gigantul motor de căutare a demonstrat deja potențialul algoritmilor de recunoaștere a imaginii, dezvoltat pentru apletul Google Photos ce stochează și analizează imagini de la telefoanele inteligente. Utilizatorii acestui aplet pot căuta imagini introducând numele obiectelor, de exemplu "flori" sau "munți", sau să folosească imaginea unei fețe pentru a găsi alte poze unde fața respectivă este prezentă. Cu toate acestea, trimiterea imaginilor are nevoie de timp, astfel, eficiența de căutare depinde de calitatea conexiunii la Internet.
Ținta acestui proiect este dotarea telefoanelor inteligente cu mecanisme de învățare automată și inteligență artificială. Acest scop va fi realizat prin utilizarea unui chip cu 12 nuclee oferind procesare avansată a imaginilor, parte a Myriad 2 format din două unități, MA2450 și MA2150. În viitor, telefoanele cu funcții de recunoaștere a imaginii incorporate vor identifica obiecte în timp real, fără a fi conectate la o rețea de date. Această caracteristică poate avea mai multe aplicații, ex.: identificarea persoanei pentru autorizarea unei tranzacții, analizarea spațiului în vederea ajutării persoanelor cu disabilități de vedere (semne de circulație, nume de străzi, etc.) sau interpretarea limbajului prin semne.
Compania Movidius a mai colaborat, în prealabil, cu Google pe proiectul Tango - o tabletă echipată cu senzori pentru cartografierea spațiului din jur și "deplasarea" unui obiect real in lumea virtuală. Se pare că este doar o chestiune de timp până când dispozitivele noastre vor fi echipate cu un astfel de "simț" care va deschide noi oportunități de cunoaștere și ne va face viața mai ușoară.
Cum activăm controlul de la distanță a meniului OSD la camerele Hikvision HD-TVI? Controlul camerelor analogice de tip vechi (CVBS) este, de obicei, făcut cu ajutorul unui joystick montat pe cablul camerei. În majoritatea cazurilor, camerele HD-TVI nu au un astfel de joystick, dar controlul parametrilor de înregistrare este posibil prin DVR-ul HD-TVI. Semnalele de control sunt trimise către cameră prin același cablu coaxial care transmite semnalul video către DVR. Pentru a accesa meniul OSD al camerei, utilizatorul trebuie să acceseze meniul de control PTZ din DVR și să apese butonul "Menu". Același efect poate fi obținut prin apelarea "Preset 95".
Meniul OSD pentru camerele Hikvision din seria D1T
Navigarea prin meniul OSD este efectuată cu ajutorul butoanelor PTZ, sus/jos și stânga/dreapta. Butonul IRIS+ este folosit pentru confirmarea setărilor.
Numărul de funcții și setări posibile (în funcție de model):
  • mod funcționare,
  • setări de expunere (opturator încet, AGC, luminozitate, D-WDR, anti-ceață),
  • BLC,
  • balanță pe alb,
  • reducere de zgomot,
  • zone mascate.
Calculator HDD Hikvision - calcularea timpului de stocare a datelor. Calculatorul Hikvision Disk Calculator v.3.0.0.2 permite utilizatorului să estimeze timpul de stocare al datelor în funcție de capacitatea de stocare a HDD-ului instalat in NVR. Invers, utilizatorul poate calcula capacitatea necesară a HDD-ului pentru timpul de stocare a datelor planificate.
Aplicația este intuitivă și ușor de utilizat. Câmpul "Channel Number" trebuie completat cu numarule de camere conectate la NVR. Alegerea pentru tipul deviceului ("Device Type") trebuie să fie "IPC" (camere IP). Câmpul "Resolution" (rezoluția) este conceput pentru selecția rezoluției imaginii (în funcție de cameră, de la 2 la 12 MP). Parametrul "Frame Rate" (fps) poate fi setat între 1/16 - 50 fps. Câmpul "Encoding" (encodare) este folosit pentru selectarea modului de comprimare a datelor de la cameră și NVR (H.264, H.264+ sau H.265).
Depinzând de parametrii selectați, programul va recomanda nivelul optim de bit rate. Dacă, camerele funcționează cu setări de codare variate, trebuiesc adăugate separat, cu parametrii individuali. După adăugarea camerelor, parametrii necesari sunt redați de capacitatea de stocare a HDD-ului ("Disk Space") și de timpul de înregistrare pe zi (perioada de înregistrare continuă). Calculatorul va calcula timpul de stocare a datelor. Mai jos cateva calcule pentru aceleași camere, dar cu metode de compresie diferite.
Calcularea timpului de stocare a datelor pentru compresia de tip H.264
Calcularea timpului de stocare a datelor pentru compresia de tip H.264+
În mod obișnuit, metoda de compresie H.264+ dezvoltată de Hikvision, poate fi de două ori mai eficientă decât H.264, conservând aceeași calitate a imaginii. A fost luate în considerare în aplet - bit rate-ul recomandat, fiind jumate din cel al compresiei H.264 și aceeași capacitate a HDD-ului, permit dublarea timpului de stocare al datelor. Cu 8 camere în sistem, HDD de 4 TB, și durată de înregistrare continuă (24/24), perioada de stocare va fi de 11 respectiv 22 de zile.
Sisteme multiswitch SMATV pentru 2 sateliți în clădiri de apartamente. Cel mai flexibil sistem multiswitch pentru clădiri cu etaje este bazat pe 9 magistrale de cabluri. Magistrala cu 9 cabluri este împărțită în subrețele pentru apartamentele de pe ficare etaj cu ajutorul unui tap transmițând semnal către multiswitchuri. În acest fel rețeaua poate fi modelată în conformitate cu cerințele. În cazul creșterii numărului de abonați, este suficient să folosiți un multiswitch cu un număr mai mare de ieșiri.
Noua serie de multiswitchuri cu 9 intrări, TERRA MV-9XXL, a fost concepută ca multiswitch "de etaj" pentru sisteme pe 9 cabluri. O caracteristică deosebită a multiswitchurilor este gruparea ieșirilor cu diferite nivele de semnal, permițând astfel instalatorilor să egalizeze nivelele de semnal din prizele de distribuție indiferent de distanțele față de multiswitch. Adițional, compensarea incorporată pentru pierderile crescute de semnal din cablul de distribuție, la frecvențe înalte, permit construcția unui sistem SMATV mare cu distanțe de cablu pentru abonați de până la 80 de metrii.
Un exemplu de sistem SMATV pentru un bloc de apartamente (4 scări, 3 etaje). Sistemul distribuie semnal de la transmițători tereștri și două poziții de satelit. Este bazat pe arhitectură tip magistrală, cu spliter SDQ-908 R70529, tap SD-920 R70526 și multiswitchuri TERRA MV-908L R70858. Toate componentele active ale sistemului sunt alimentate de la amplificatorul de bandă largă SA-91L R70901.
Topologia tip magistrală oferă un număr de avantaje faţă de soluţiile cascadate. Cel mai important dintre acestea îl reprezintă minimizarea impactului defectării unui singur segment de reţea asupra restului sistemului. În soluţia propusă de compania TERRA, o defecţiune a unui multiswitch duce la pierderea semnalului prizelor conectate doar la multiswitch-ul respectiv. Restul reţelei funcţionează în continuare.
PoE simplifică alimentarea dispozitivelor dintr-o rețea IP. Alimentarea dispozitivelor IP devine un task frecvent pentru instalatorii de rețele IP, inclusiv sisteme IP CCTV. Folosind tehnologia PoE (Power over Ethernet), se poate simplifica instalarea rețelei. Cea mai bună soluție pare a fi integrarea funcțiilor de switch si alimentator, exemplu: switchuri cu funție PoE.
Mai jos, N29982 switchul ULTIPOWER 0098af a fost folosit într-un sistem IP de supraveghere video. Semnalele de la camerele IP sunt transmise către switch acesta fiind conectat la NVR (înregistrează zona supravegheată, redă imagini live și permite navigarea înregistrărilor arhivate). Mulțumită funcției PoE a switchului, fiecare cameră este conectată printr-un singur cablu (UTP) ceea ce simplifică instalarea sistemului.
Un exemplu de utilizare a comutatorului PoE ULTIPOWER 0098af N29982
Ordinea fibrelor în cablurile optice. La mufarea unui capăt de cablu optic instalatorul ar trebui să respecte ordinea fibrelor şi poziţionarea acestora în ODF. Există câteva standarde, care, deşi nu sunt obligatorii, pot ajuta mult la păstrarea unei ordini în fibre şi se pot dovedi de şi mai mare ajutor la depanarea sistemelor instalate de alţi instalatori sau la extinderea sistemului.
La instalarea fibrelor optice se recomandă implementarea standardelor europene sau respectarea organizării proprietare a producătorilor de cablu sau a marilor operatori de telecomunicaţii. Tabelul de mai jos arată câteva sisteme folosite în ODFuri.
Trebuie menţionat că adoptarea unui anumit standard economiseşte timp şi bani în cazul expansiunii reţelei optice. La conectarea următoarelor linkuri instalatorul nu trebuie să mai verifice ordinea fibrelor în cablurile de distribuție sau să evite probleme de conexiune eronată (în special când racordurile sunt plasate în paneluri închise fără posibilitatea de a vedea ordinea a fibrelor).
Produse noi
Alimentator preamplificator 2WZS (12V/100mA, cu injector, F + TV)
Alimentare 2WZS (12V/100mA, pentru amplificatoare de antenă, F-f + IEC) D0013 este conceput pentru a alimenta amplificatoare/preamplificatoare în sistemele mici de antene terestre (care necesita 12 VDC, cu un consum de curent de până la 100mA). Indicatorul LED arată prezența tensiunii de ieșire. Injectorul de alimentare plasate în interiorul conectorului IEC, permite alimentarea amplificatorului/preamplificatorului plasat, în mod normal, în cutia antenei, prin același cablu coaxial care transmite semnalul RF către receiver (conexiune tip F).
Cameră IP tip box Sunell SN-IPC54/14EDN K1617 este echipată ci senzorul de imagine SONY EXMOR 1/2.9" CMOS cu o rezoluție de 2 MP (1920x1080). Camera este destinată operării în sisteme CCTV de interior. Camera redă două streamuri de date (streamul principal și sub-stream) și poate folosi metoda de compresie H.264 sau MJPEG. Intrările audio permit conectarea unui microfon iar ieșirea audio poate fi conectată la un difuzor activ (cu amplificare). O astfel de soluție permite comunicarea bidirecțională cât și monitorizarea audio a locației.
Multiswitch Terra MSR-912 (2 sateliţi, 12 ieşiri, alim. preamp. DVB-T)
Multiswitch-ul TERRA MR-912L R70812 are amplificatoare incorporate pentru căile CATV şi satelit. Reglarea câştigului pentru căile CATV şi satelit se face prin comutatoare. În comparaţie cu potenţiometrele, reglajul pe comutatoare este mai stabil şi creşte acurateţea reglajelor. În plus, multiswitch-ul MR-912L R70812 are şi o cale CATV pasivă (5-862 MHz) ce permite comunicarea retur pentru sistemele de distribuţie internet pe cablu coaxial (căile active şi pasive terestre nu pot funcţiona simultan).
Merită citit:
Rețele wireless eficiente. Când se creează structura unei rețele wireless, la început, ar fi indicată o estimare a nivelului maxim de transfer dintre/către noduri. Permite o arhitectură mai bună a rețelei cât și o selecție adecvată a echipamentului. Prioritar instalării echipamentului, proiectantul rețelei poate lua in considerare ... >>>mai multe detalii
Exemplu de rețea wireless cu legături punct-la-punct
DIPOL la târgul Elektrotechnika 2016
Cel mai inovator produs de la Elektrotechnika/Electricity 2016
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.