Săptămânalul DIPOL - TV, SAT TV, CCTV și WLAN

Nr 9/2016 (29.Feb.2016)

Pe lună fără rachetă.

Ați visat vreodată că mergeți pe Lună fără să fie nevoie să parcurgeți distanța de 356 de mii de kilometrii sau să purtați un costum special? O companie Americană, Moonshine Crea, plănuiește să transforme acest vis în realitate. Încălțăminea lor numită "20:16 Moonwalker" se aseamănă, aparent, cu tradiționalii mocasini. În orice caz, tălpile, pe lângă spumă și cauciuc, mai folosesc și magneți puternici. Stratul exterior al pantofilor este din material sintetic, în timp ce stratul interior este căptușit cu DuPont Tyvek - polietilenă sintetică folosită de NASA pentru construcția de module spațiale.
Pantofi "antigravitație" sunt echipați cu magneți de neodymium N45, printre cei mai puternici magneți permanenți. Fără o sursă externă de alimentare, magneții crează un câmp magnetic puternic ce poate fi folosit pe post de câmp de forță. Magneții sunt realizați dintr-un amestec de neodymium, fier, bor și plastic, îmbunătățind astfel forța mecanică.
13 magneți plasați în partea de sus a tălpii pantofului interacționează cu magneți identici plasați față în față cu ei în partea de jos a tălpii. Forța de repulsie este produsă între aceeași poli ai magneților in straturile de deasupra si dedesubtul magneților. Fiecare magnet are un diametru de 2.5 - 5 cm și este sufiecient de puternic să susțină cel puțin 12 kg.
În conformitate cu inițiatori proiectului, oricine poartă acesti pantofi și cântărește mai puțin de 180 kg va trăi o experiență similară cu mersul pe Lună.

Vizualizare a acoperirii CCTV cu E-map.

În cazul sistemelor de supraveghere video extinse, operatorul trebuie să cunoască exact dispunerea punctelor camerei. Este necesară o identificare rapidă a zonelor monitorizate, în caz de urgență. Apletul iVMS-4200 livrat cu NVR-urile Hikvision permite utilizatorului să importe machete de clădiri și hărți ca fișiere tip JPEG/BMP. Planurile vor fi baza pentru plasarea simbolurilor pe cameră, în conformitate cu locațiile lor actuale.
Fereastra E-map intr-un sistem CCTV bazat pe DVR/NVR-uri Hikvision
Fiecare punct poate fi corelat cu un eveniment specific pentru alarmă, cum ar fi detecția de mișcare. Când alarma se declanșează, un simbol tip sirenă va apărea pe icoana camerei, informând astfel operatorul despre eveniment. Dublu click pe camera cu simbol permite utilizatorului să se concentreze rapid pe zona cu probleme și să evalueze situația. Cu un număr mare de camere, E-map permite utilizatorului să decidă dacă alarmele provin de la camerele învecinate și să urmărească intrusul sau să monitorizeze alte situații de urgență.

Detecție inteligentă de efracție.

Camerele Hikvision, pe lângă funcțiile de bază (Basic Event) cum ar fi mișcarea sau manipularea frauduloasă au funcții inteligente (Smart Event), trecerea unei linii virtuale și detecția intrusului. Pentru activarea funcțiilor inteligente, utilizatorul trebuie să se conecteze la cameră și să acceseze Configuration->Advanced Configuration->Smart Events submeniul și să seteze opțiunile dorite, să stabilească intervalele si să confirme setările apăsând butonul Save (butonul nu este vizibil în imaginea de mai sus).
În cazul folosirii funcției Detectare Intruși pentru o anumită zonă, setările de configurare includ:
 • Threshold: 0...10 s (perioada de intruziune),
 • Sensitivity: 0...100,
 • Percentage: 1...100 (procentul suprafeței încălcate).
O alarmă poate declanșa următoarele acțiuni:
 • Notificarea centrului de monitorizare (ce rulează IVMS4200)
 • Trimite emailuri cu imagini
 • Trimite imagini către un server FTP
 • Activarea înregistrărilor video (din unul sau mai multe canale)
 • Activarea ieșirii de alarmă (dacă există)
Configurarea parametrilor de detectare a intrusului in camera Hikvision DS-2CD2042WD-I K1777
În cazul încălcării unei zone protejate, camera poate activa înregistrarea video ( de asemenea și în alte canale), poate trimite email-uri la o anumită adresă cu capturi de ecran, poate declanșa alarma. În cazul altor camere Hikvision, numărul, tipul și complexitatea funcțiilor inteligente depind de platforma hardware a camerei.

Transmisia semnalului TV prin cabluri torsadate.

Headendul IPTV de la TERRA convertește semnalele DVB-T și satelit în streamuri IP și le transmite prin cablu UTP. Mulțumită tehnologiei de transmisie TV bazată pe echipamente IP, cablurile dintr-o clădire pot fi reduse, ca număr, la unul singur (date+IPTV) sau două (unul pentru date și unul pentru IPTV) UTP/FTP. Adițional costurilor reduse pentru cablurile necesare, utilizatorii au acces la câteva caracteristici interactive iar programarea poate fi adaptată la cerințele lor specifice.
Sistemele sunt recomandate în special hotelurilor. Poate fi folosit oriunde este nevoie de o grilă mare de programe și un semnal de calitate, sau în locuri unde semnalul TV este transmis prin cabluri torsadate sau fibră optică.
Antena de satelit Inverto IDLB-STCF 120cm gri deschisAntena de satelit Inverto IDLB-STCF 120cm gri deschisLNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBLNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBAntena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitConvertor DVB-T/C-IPTV TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)Convertor satelit-IPTV TERRA sdi-410C (DVB-S/S2-IP, CI slot)Sursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)Smart Switch TP-LINK TL-SL2452 (48xFE, 2xGE, 2x SFP)Smart Switch TP-LINK TL-SL2452 (48xFE, 2xGE, 2x SFP)Receiver IPTV IF-442HD
O configurație a Headendului TERRA pentru recepția canalelor de la doi sateliți și DVB-T. Sistemul IPTV poate transmite programele la liber cât și cele pre-plătite, ambele la rezoluții SD sau HD.
Mai sus este un exemplu de implementare a headendului. Acest exemplu arată cum se selectează funcțiile elementelor individuale, descrise mai jos:
 • Streamerul IPTV TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot) R81604 permite selectarea semnalului terestru (DVB-T/T2) sau cablu TV (DVB-C) din multiplex și trasmisia lor prin cablu de rețea torsadat.
 • Streamerul IPTV TERRA sdi-410C (DVB-S/S2-IP, CI slot) R81608 permite selectarea canalelor de satelit și transmisia lor prin cablu de rețea torsadat.
 • Receiverul IPTV TERRA IF-402HD R81612 este folosit pentru recepția/decodarea semnalelor TV distribuite in rețele IP de bandă largă, bazat pe protocolul IP și codat in MPEG-2 sau MPEG-4 AVC/H.264, ambele la rezoluții SD sau HD. O caracteristică unică a sistemului TERRA IPTV este faptul că unitățile terminale - Receiverul R81612 IPTV - nu are nevoie de configurare, ceea ce poate fi foarte important in cazul unei rețele mari. Acestea detectează automat orice schimbare in rețeaua locala sau în grila de programe.
 • Switchul inteligent TP-LINK TL-SL2452 N29965 are 48 de porturi RJ45 10/100Mbps, 2 porturi Gigabit și 2 porturi SFP. Funcția IGMP permite redirecționarea inteligentă a streamurilor catre abonați specifici.

Transmisia semnalului video și audio către mai multe receivere prin LAN.

Convertorul Signal-HD (HDMI-IP) permite utilizatorului se concteze o sursă HD distantă (până la 100m) la un monitor/televizor compatibil HD, folosind cablu CAT5e/6. Setul include un transmițător și un receiver, cât și extenderul de telecomandă pentru playere Blu-ray/DVD, STB, etc. (comenzile sunt transmise prin același cablu). Utilizatorul poate achiziționa receivere adiționale H3607 pentru conectarea mai multor televizoare sau monitoare. Semnalul IP redat de transmițător poate trece printr-un switch pentru a fi împărțit către mai multe receivere. Bitrate-ul semnalului comprimat la ieșirea din transmițător este de cca. 30Mbps.
Video extender HDMI IP Signal HD (UTP, 100m, extinde şi telecomanda)Video extender HDMI IP Signal HD (UTP, 100m, extinde şi telecomanda)Receiver HDMI IP Signal HD (cu functie IR)Receiver HDMI IP Signal HD (cu functie IR)Switch TP-Link TL-SF1005D (10/100, 5 porturi)
O aplicație a extenderului IP H3606 HDMI și receiverul adițional H3607 într-un sistem de transmisie punct la multipunct

Tipuri de splicere pentru fibră optică - ce să alegem?

Înainte de a cumpăra un splicer de sudură, clientul trebuie să determine ce are de făcut. Acest lucru se referă, printre altele, la numărul mediu de operațiuni de despicare ce vor fi făcute într-o lună sau într-un an, numărul de despicări din timpul unei instalări și în sfârșit tipul rețelei (clădiri, rețele de interior, sisteme CCTV, etc.)
În funcție de răspunsurile la aceste întrebări, clientul poate alege din mai multe modele de aparate de sudură oferite pe piață, fiecare având diverse funcții particulare. Totuşi, criteriul de bază în achiziţia unui astfel de dispozitiv este modul de aliniere a capetelor fibrelor înainte de îmbinare. Pe baza acestui criteriu, există 3 tipuri:
 • Splicere bazate pe alinierea tecilor fibrelor - aceasta este cea mai ieftină alegere; splicer-ul reglează pozițiile tecilor pentru a minimiza diferența. Teoretic, o astfel de metodă de poziționare determină o îmbinare cu o atenuare puțin mai mare în comparație cu alte soluții, în special în cazul fibrelor de proastă calitate, la care miezul nu este plasat în centrul tecii. În practică, însă, fibrele de pe piaţă sunt de bună calitate și în cele mai multe cazuri parametrii racordurilor efectuate prin această metodă nu diferă de rezultatele obținute în urma utilizării altor metode.
 • Splicere cu aliniere geometrică a pozițiilor miezurilor - această metodă o aplică majoritatea splicerelor ieftine. Mulţi producători și comercianți le descriu în mod eronat ca dispozitive care aliniază pozițiile efective ale miezurilor; geometria miezului este obținută prin mijloace optice (lumină vizibilă). Intensitatea luminii în fibră scade în funcție de adâncime. Cu o anumită sensibilitate și o simplă analiză a imaginii, este posibilă determinarea pozițiilor aproximative ale miezurilor. Această metodă a fost optimizată pentru fibrele de bună calitate, la care poziția geometrică a miezului este echivalentă cu poziția reală. Când miezul nu este plasat în centru, parametrii îmbinării pot fi mai slabi decât în ​​cazul alinierii tecilor.
 • Splicere cu alinierea pozițiilor efective ale miezurilor - este cea mai profesionistă și, în același timp, cea mai scumpă soluție. Dispozitivele care utilizează această metodă recunosc automat tipul fibrelor care se vor îmbina și le aranjează în funcție de miezurile reale. Aceste îmbinări au cei mai buni parametri de performanță. Mașinile de sudare folosind această metodă sunt de câteva ori mai scumpe decât dispozitivele bazate pe soluțiile prezentate anterior.
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
EasySplicer-ul L5810 aliniază tecile fibrelor
Splicer-ele bazate pe aliniamentul tecilor fibrelor pot fi utilizate cu succes în sistemele FTTH, în care, conform standardelor, atenuarea oricărei căi într-o clădire nu poate depăși 1,2 dB. Această valoare este valabilă pentru toate rețelele de fibră optică în care traseele dintre dispozitivele active au mai multe racorduri: reţele LAN, CCTV sau conexiuni punct-la-punct pe o rază de mai mulți kilometri.
În cazul în care se vor efectua sute sau mii de îmbinări pe lună, este recomandabil să investiţi în echipamente mai scumpe care aliniază pozițiile reale ale miezurilor, au operațiuni automate şi sunt capabile să execute un număr însemnat de racorduri per ciclu de baterie încărcată.

Produse noi

Suport pentru camere Hikvision DS-1273ZJ-135
Suport de perete DS-1273ZJ-135 (pentru camere Hikvision) M5132 a fost conceput pentru camere HIKVISION din seria DS-2CD27xx. Locul gol din interior este folosit pentru conectică. Monturaeste din aluminiu. Dimensiuni: 136×184×230 mm.
Suport LCD de tavan: Signal PLB-CE322 (23''.. 42'', înclinat)
Montură tavan pentru ecran plat: PLB-CE946-02L E93524 a fost conceput pentru montarea dispozitivelor plate: LCD, Monitor, Televizor (cu diagonală de la 37" la 70") pe tavan. Capacitatea maximă este de 50 kg. Montura permite o rotație de 360 de grade în plan orizontal și o ajustare in plan vertical de la 0° la -25°.
Sursă alimentare ZK-35 (11.4-13.3VDC, 4x0.75A)
Sursă de tensiune stabilizată ZK-35 M18293 este o sursă de tensiune cu 4 borne de ieşire special creată pentru alimentarea camerelor de supraveghere şi a instrumentaţiei de control şi automatizare din sistemele industriale. Poate furniza o tensiune DC între 11.4 şi 13.2 V cu un curent maxim de 2.5A. Dacă schimbaţi siguranţele cu unele de 1A, puteţi alimenta de exemplu două camere cu consum de 1A fiecare.

Merită citit:

Utilizarea camerelor cu termo-viziune pentru măsurarea temperaturii. Camerele cu termo-viziune sunt folosite adesea pentru măsurarea temperaturii din diverse obiecte aflate la distanță, cu notificări legate de schimbarea de temperaturi ce depășesc pragurile prestabilite. Problema calibrării unor astfel de măsurători de temperatură nu este simplă și depinde de mai mulți factori. Cu toate acestea, în cazul în care măsurătorile nu trebuie să fie foarte precise, problema de calibrare poate fi redusă la două presetări ale camerei, emisivitatea suprafeței corpului examinat și temperatura mediului...
>>>mai multe detalii aici
O captură dintr-o cameră cu termo-viziune, cu un om în scenă
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
Splicere de fibră optică solide, rapide și accesibile