SĂPTĂMÂNALUL DIPOL – TV, SAT TV, CCTV, și WLAN

Nr. 1/2025 (6 Ianuarie 2025)

IRIS2 – Răspunsul Europei la Starlink.

Comisia Europeană a semnat un contract de concesiune pe 12 ani cu consorțiul SpaceRISE pentru dezvoltarea, construcția și exploatarea rețelei de sateliți IRIS2. Rețeaua este destinată să deservească atât instituțiile publice, cât și entitățile private. Acesta va face posibilă furnizarea de comunicații securizate pentru instituțiile guvernamentale, serviciile de urgență și forțele armate. În același timp, se așteaptă ca sistemul să ofere acces la internet de mare viteză locuitorilor din zonele slab populate și greu accesibile, contribuind la reducerea așa-numitei „decalaje digitale”.
Proiectul presupune lansarea a 290 de sateliți pe orbită terestră joasă și medie. Această configurație hybridă, care combină avantajele ambelor tipuri de orbite, este de așteptat să ofere atât o acoperire largă, cât și un randament ridicat. Sistemul va funcționa pe baza principiului constelației de sateliți, ceea ce înseamnă că mai mulți sateliți vor lucra împreună pentru a forma o rețea care va oferi acces continuu la Internet chiar și în regiunile cele mai îndepărtate.
IRIS2 va egala popularitatea Starlink, care este deja folosit de peste 3 milioane de utilizatori din întreaga lume? Starlink este, de asemenea, relativ popular în Europa. Apariția unei soluții concurente va avea cu siguranță un impact pozitiv asupra pieței de consum, totuși, de astăzi, este greu de anticipat dacă apariția unui sistem european va fi urmată de crearea unor reglementări care interzic utilizarea soluției americane. în Europa.
Consorțiul SpaceRISE este compus în principal din trei operatori europeni de rețele de satelit - SES, Eutelsat și Hispasat. Acestea sunt susținute de o serie de companii din industria spațială, militară și de telecomunicații. Printre acestea se numără Thales Alenia Space, OHB, Airbus Defence and Space, Telespazio, Deutsche Telekom, Orange, Hisdesat și Thales SIX.
Deși calendarul exact pentru implementarea proiectului nu este încă cunoscut, se estimează că funcționalitatea completă a lui IRIS2 va fi atinsă în jurul anului 2030. Asta înseamnă că Europa va avea în curând propria infrastructură independentă de satelit, ca alternativă la soluțiile oferite de companii private precum ca SpaceX.
IRIS2 este un pas important către creșterea suveranității digitale a Europei. Prin acest proiect, Uniunea Europeană va câștiga independență în comunicațiile prin satelit, ceea ce este crucial atât pentru securitate, cât și pentru dezvoltarea economică a continentului.

Cabluri coaxiale, torsadate și fibră optică în sisteme cu curent scăzut.

Regulamentul CPR nu se aplică direct proiectării și construcției clădirilor, dar impune asigurarea securității la foc a clădirilor, adică indirect, utilizarea cablurilor cu o anumită clasă de rezistență la foc. Regulamentul CPR nu impune statelor membre UE cerințe legate de utilizarea cablurilor specifice în anumite clădiri. Cerințele pentru utilizarea cablurilor cu o anumită clasă de reacție la foc într-un anumit tip de clădire ar trebui să se bazeze pe o analiză de risc realizată de proiectantul instalației sau pe alte documente oficiale și legale naționale. Fiecare stat membru introduce cerințe adecvate pentru clădiri pe cont propriu.
Pentru a obține un nivel mai ridicat de siguranță la incendiu, producătorii de cabluri recomandă utilizarea cablurilor de clasă B2CA în clădirile înalte (în cadrul căilor de evacuare) și clădirile cu destinații speciale care trebuie să îndeplinească cerințe foarte înalte de siguranță (de exemplu, spitale, creșe, casele de bătrâni).
Cablu coaxial Tri-Shield TRISET 302 B2ca E1006 conceput pentru ambele sisteme SMATV individuale. Cablu realizat cu manta LSZH (LS0H) - izolație fără halogen, folosit acolo unde este nevoie de o mai mare siguranță în caz de incendiu (clădiri rezidențiale, clădiri publice)
Următorul tabel arată selecția recomandată a conductoarelor în funcție de dimensiunea clădirii. Aceste recomandări se găsesc în majoritatea țărilor UE.
Alegerea cabluluiClădiri rezidențiale maxim 4 etajeClădiri rezidențiale între 5 și 9 etajeClădiri rezidențiale peste 9 etaje
Outside of
evacuation routes
escape routesoutside of evacuation routesescape routes
clasă foc basic
Eca
basic
Eca
ignifug
Dca-s2, d1, a3
ignifug
Dca-s2, d1, a3
incombustibil
B2ca-s2, d1, a3
cablu coaxial recomandat E1005 TRISET 302 Eca 
 E1015 TRISET 113
 E1005 TRISET 302 Eca
 E1015 TRISET 113
 E1006 TRISET 302 Dca
 E1016 TRISET PLUS
 E1006 TRISET 302 Dca
 E1016 TRISET PLUS
 E1007 TRISET 302 B2ca
 E1020 TRISET B2CA
cablu torsadat recomandat  E1408 NETSET U/UTP 5e Eca E1408 NETSET U/UTP 5e Eca E1415 NETSET U/UTP 5e Cca E1415 NETSET U/UTP 5e Cca E1407 NETSET U/UTP 5e B2ca
fibră optică recomandată  L7102B Eca L7102B Eca L7103 B2ca L7103 B2ca L7103 B2ca

Cum verificăm un traseu de fibră optică?

Întrebarea cum verificăm corectitudinea unui sistem de fibră optică apare foarte des. Instalatorii achiziționează dispozitive de bază pentru verificare - un powermetru optic și o sursă de lumină, dar nu sunt siguri cum să efectueze corect măsurarea în sine și, mai ales, cum să interpreteze rezultatele.
În cel mai scurt termen, măsurarea metodei de transmisie implică utilizarea unui powermetru optic și a unei surse de lumină permite verificarea atenuării întregii legături. Rezultatul obținut trebuie comparat cu ipotezele teoretice sau cu liniile directoare ale investitorului. Valorile de atenuare ale evenimentelor individuale din calea optică care sunt utilizate cel mai des sunt: ​​0.1 dB pentru îmbinare, 0.3 dB pentru conector și 0.4 dB/km (pentru 1310 nm) pentru fibra optică. De exemplu, o secțiune de 200 m de cablu de fibră optică terminată cu pigtails sudate pe ambele părți nu ar trebui să atenueze mai mult de: 2 × 0.1 dB (2 suduri) + 2 × 0.3 dB (conectori) + 0.4 dB × 0,2 (200 m de fibră) = 0.88 dB.
Procedura de măsurare ar trebui să fie după cum urmează:
1. Conectați sursa de lumină și analizorul cu un patchcord potrivit.
Porniți ambele dispozitive.
2. Pe analizor, apăsați butonul de măsurare (referință - de obicei etichetat cu „REF” sau similar).
Pe ecran ar trebui să apară o valoare de 0 dB.
3. Deconectați patch-ul de la analizor. Conectați mufa deconectată la linia măsurată (de exemplu, la switch).
În acest fel ați conectat sursa de lumină la linia măsurată.
4. Conectați powermetrul în cealaltă parte a liniei folosind cel de-al doilea patch.
După procedura de mai sus, pe ecranul analizorului va apărea valoarea de atenuare a întregului traseu optic, care trebuie comparată cu valoarea estimată calculată anterior.
Sursă laser TM102N-SM 1310/1550nm
Powermetru optic TM103N (850, 1300, 1310, 1490, 1550, 1625 nm)
Sursa de lumină SM 1310/1550 nm TM102N-S L5819 și powermetrul optic TM103N L5815 sunt echipamente ce pot lucra împreună pentru verificarea corectitudinii unui sistem de fibră optică.
Pentru o explicație detaliată a întregii proceduri, standardele aferente și o descriere a calibrării sistemului de măsurare folosind 1, 2 și 3 cabluri de corecție utilizate în diferite scenarii de măsurare, consultați articolul "Măsurări în sistemele cu fibră optică - Metoda transmisiei”.

Utilizarea ieșirilor de releu pentru videointerfonul Hikvision IP DS-KH6320-WTE1.

La instalarea unui sistem de videointerfon, uneori este necesar să instalați funcții suplimentare pentru a anunța utilizatorul că cineva a apăsat butonul de apel de pe ușă exterioară. Un exemplu poate fi instalarea sistemului într-o hală de producție zgomotoasă, folosirea lui de către o persoană cu deficiențe de auz, sau necesitatea instalării de semnalizare în afara casei, astfel încât să vedeți dacă a venit cineva în grădină.
Monitorul de videointerfon DS-KH6320-WTE1 are două relee încorporate care pot fi activate atunci când monitorul începe să sune după apăsarea butonului de apel. Aceste relee pot funcționa în modul monostabil (1-180s) sau bistabil. Timpul de funcționare și modul fiecărui releu pot fi configurate individual. De exemplu, un releu poate fi conectat la un buzzer cu un timp de funcționare de 5s și altul la un indicator vizual cu un timp de funcționare de 60s. Asocierea releelor ​​cu un buton de apel se poate face folosind aplicația iVMS-4200, după ce ați introdus setările de la distanță ale monitorului în tab-ul: Intercom -> Calling Linkage. Selectați opțiunea Activare și alegeți ieșirea releului care va fi activată în momentul apelării. Modul releu și setarea orei pot fi configurate direct de pe monitor.
În configurația prezentată mai sus, releul 1 este legat de butonul de apel.
Când monitorul începe să sune, releul selectat este activat.

Software de management al sistemului de supraveghere Sunell.

SunView CMS este un software profesional CMS (Central Management Software) pentru monitorizarea managementului sistemului. Funcționează într-o arhitectură client-server, ceea ce îl face un sistem scalabil și centralizat. Aceasta înseamnă că poate fi adaptat cu ușurință la diferite dimensiuni și nevoi de monitorizare, fiind în același timp gestionat dintr-un punct central. Datorită diferitelor sale funcții, este capabil să îndeplinească multe cerințe pentru monitorizarea video. Funcțiile de bază includ previzualizarea imaginilor în direct cu vizualizări configurabile, vizualizarea și descărcarea înregistrărilor video, gestionarea accesului și a utilizatorilor, gestionarea alarmelor în timp real, căutarea evenimentelor din funcțiile camerei inteligente și vizualizarea sistemului sub formă de hărți electronice (fișiere grafice și online și offline GIS - OpenStreetMap).
Avantaje principale:
  • Acceptă până la 10.000 de canale pentru camerele IP Sunell și până la 4 canale Onvif.
  • Suport pentru maxim 500 de utilizatori cu posibilitatea de a atribui permisiuni.
  • Vizualizați înregistrările pe diviziunea configurabilă 1/4/6/8/9/16/32/64.
  • Suport pentru compresie H.264 și H.265.
  • Redarea înregistrărilor de la maxim 16 canale cu posibilitate de derulare înapoi (-8x~8x), suport pentru camere fisheye și căutare după tipul de eveniment cu prezentare grafică a orei evenimentului.
  • Este posibilă descărcarea în serie a înregistrărilor.
  • Suport de alarmă în timp real cu arhivă de alarmă care poate fi căutată.
  • Afișare widget de alarmă atunci când fereastra este minimizată.
  • Recunoaștere facială încorporată (necesită cameră de detectare a feței).
  • Legarea unui eveniment – ​​ca răspuns la un eveniment, aplicația poate trimite un e-mail, poate declanșa un PTZ sau poate activa o ieșire de alarmă.
  • Suport pentru camera PTZ.
  • Suport pentru hărți electronice cu mai multe niveluri, cu posibilitatea de a aplica imagini ale camerei (formate PNG/XPM/JPG) și de a aplica la OpenStreetMap. Hărțile sunt interactive – puteți să schimbați culoarea pictogramelor camerei (după alarmă, fără conexiune, redați videoclipuri live după dublu click).
  • Comenzi rapide de la tastatură configurabile.
  • Suport pentru camere LPR (recunoaștere plăcuțe de înmatriculare) și camere termice.

Selectarea și instalarea unei antene pentru LTE MIMO.

La selectarea unei antene este necesar să obțineți informații despre locația celor mai apropiate transmițătoare care emit un semnal într-un standard specific. Astfel de informații sunt furnizate de operatori de telefonie mobilă. De asemenea, trebuie să verificați frecvența de emisie atribuită unui anumit serviciu.
Dacă stația de bază acceptă mai multe benzi, de ex. LTE800, LTE1800, LTE2100, iar routerul are funcția de agregare, trebuie utilizată o antenă de bandă largă. Antena trebuie aleasă în funcție de distanța dintre locul de recepție și emițătorul operatorului.
  • Când transmițătorul este situat la mai mult de 6 km, vă recomandăm să utilizați antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 (este cea mai bună antenă oferită de DIPOL pentru rețelele LTE):
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024
  • Când transmițătorul este situat la o distanță mai mică de 6 km, vă recomandăm să utilizați antena ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_10:
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x10m cu SMA)
Antena ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054 este disponibilă în patru versiuni: cu o lungime de 5, 10, 15, 20 de metri cablu
Videoclipul de mai jos prezintă o soluție la o conexiune „lentă” de Internet cauzată de un semnal slab al rețelei LTE. Înlocuirea antenelor router-ului cu altele profesionale, externe, îmbunătățește semnificativ nivelul semnalului LTE recepționat, astfel încât transmisia datelor să se accelereze. Videoclipul folosește un router TP-Link Archer MR200 N3263 LTE cu un set de antene ATK-LOG LTE MIMO A7054 conectate la acesta.

Produse noi în oferta Dipol

Cabinetul exterior de 19 inchi 18U 600x600 mm IP54 R90642 permite instalarea în siguranță a echipamentelor în exterior. Dulapul este realizat din aluminiu, corpul dulapului este complet sudat cu laser. Ușa dulapului montată pe balamale interioare din oțel, închisă cu un sistem de șuruburi în patru puncte în afara camerei dulapului (sistem de închidere proprietar în curs de brevet). Pentru introducerea cablajului în dulap, este prevăzută o presetupă cu clasa de protecție IP66. Introducerea cablajului este facilitată de placa din podea. Pentru a menține etanșeitatea, se toarnă o garnitură la joncțiunea plăcii și podeaua.
Cabinetul exterior de 19 inchi 15U 600x400 mm IP54 R90640 permite instalarea în siguranță a echipamentelor în exterior. Dulapul este realizat din aluminiu, corpul dulapului este complet sudat cu laser. Ușa dulapului montată pe balamale interioare din oțel, închisă cu un sistem de șuruburi în patru puncte în afara camerei dulapului (sistem de închidere proprietar în curs de brevet). Pentru introducerea cablajului în dulap, este prevăzută o presetupă cu clasa de protecție IP66. Introducerea cablajului este facilitată de placa din podea. Pentru a menține etanșeitatea, se toarnă o garnitură la joncțiunea plăcii și podeaua.
Suport pentru cabinetele RACK de exterior 19 inchi 600x600mm R90652 pentru cabinetele RACK sunt realizate din aluminiu, ceea ce are ca rezultat greutate redusă și rezistență la coroziune. Instalarea cabinetului de exterior se face cu șuruburi și găuri în corp. Suportul este conceput pentru a fi îngropată în pământ.

Merită citit:

Cum să limitați privilegiile de vizionare video „în direct” pentru DVR-urile Sunell? În sistemele de supraveghere, puteți crea mai multe conturi de utilizator și le puteți atribui diferite privilegii. Printre altele, puteți permite anumitor utilizatori să vizualizeze doar camerele selectate. Ce se întâmplă dacă utilizatorul se deconectează? DVR-urile Sunell vă permit să specificați ce camere pot fi vizualizate fără a vă autentifica...>>>mai mult
Cum să configurați accesul la canale după deconectare.
Canalele disponibile sunt marcate cu un fundal albastru; dacă le deselectați, nu veți putea viziona înregistrările.
Sistem de supraveghere IP pe stâlpi conectat prin fibră optică
Cutie CCTV SIGNAL
robustă și încăpătoare