SĂPTĂMÂNALUL DIPOL – TV, SAT TV, CCTV, și WLAN

Nr. 6/2025 (10 Februarie 2025)

Telefonul va transmite locația către serviciile de urgență.

Ministerul Afacerilor Digitale, în colaborare cu Autoritatea de Reglementare în Comunicații, lucrează la implementarea sistemului Advance Mobile Location (AML) în Polonia. Principala sa sarcină este de a determina cu precizie locația apelantului la numărul de urgență, ceea ce va îmbunătăți semnificativ eficacitatea acțiunilor serviciilor de urgență. AML este deja folosit în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană și și-a dovedit eficacitatea în accelerarea intervențiilor de salvare.
În prezent, în Polonia, localizarea apelanților la numărul 112 și la alte numere de urgență se bazează pe datele colectate de operatorii de rețele mobile, adică pe informații provenind de la stațiile de bază BTS. Această metodă permite doar determinarea aproximativă a poziției apelantului. În multe cazuri, în special în zonele slab urbanizate precum pădurile, munții sau zonele rurale, acuratețea unei astfel de urmăriri este insuficientă și poate chiar face imposibilă localizarea unei persoane care are nevoie de ajutor. AML schimbă semnificativ această situație, deoarece folosește modulul GPS direct din telefon. Acest lucru permite determinarea poziției cu o precizie de câțiva metri în zone deschise și câteva zeci de metri în interior.
Sistemul funcționează complet automat și nu necesită instalarea unei aplicații suplimentare. Serviciul este activat atunci când apelul este făcut către numărul 112 sau un alt număr de urgență. În mod invizibil pentru apelant, locația exactă este transmisă, astfel încât să poată fi folosită de toate serviciile de urgență, inclusiv ambulanță, poliție, pompieri și salvamont. Este important de menționat că, începând cu anul 2022, toate smartphone-urile vândute în Uniunea Europeană trebuie să suporte această funcție, ceea ce înseamnă că utilizarea ei va fi comună.

DVB-T2 – regenerarea semnalului digital terestru.

În cazul obiectivelor mari și atunci când obiectul (hotel, pensiune) este situat într-o zonă cu disponibilitate redusă a semnalului sau dacă semnalul este interferat, de exemplu, de alte transmisiuni, este recomandată utilizarea unui sistem profesional bazat pe transmodulatoarele TERRA TTX420 R81616. Transmodulatorul TTX-420 îndeplinește funcția de regenerare a semnalului DVB-T/T2/C și îmbunătățește calitatea acestuia. Este util în situațiile în care nivelul de eroare (datorită ratei mari de eroare BER și ratei mici de eroare de mod MER) în semnalul din spatele antenei este ridicat, iar utilizarea amplificatoarelor de canal sau a frecvențelor interleaved se dovedește a fi ineficientă și nu permite distribuția semnalului în sistemul CATV. O astfel de problemă apare în zonele cu acoperire slabă a semnalului de televiziune terestră. Datorită selectivității ridicate, semnalul convertit și amplificat de transmodulatoare constituie baza pentru sisteme mai mari.
Diagrama de mai jos prezintă un exemplu de sistem TV digital terestru în standardul DVB-C cu transmodulatoare TTX420 R81616.
//Diagrama de mai sus folosește un set de antene DIPOL: antenă TV SMART HORIZON COMBO DVB-T2 A2270 și antenă radio 1RUZ PM B A0221. Setul de transmodulatoare TTX-420 R81616 (fiecare modul pentru 1 MUX), amplificator ma400 R82520 și sursă de alimentare R82533 sunt folosite pentru procesarea și regenerarea semnalului DVB-T2. Un transmodulator TTX-420 R81616 permite recepția de la un MUX DVB-T2 (2 intrare identice), urmat de procesul de regenerare și modulare a semnalului la standardul DVB-T COFDM. Deoarece fluxul de date pentru un singur MUX în standardul DVB-T2 este de aproximativ 50 Mbps, iar modulul TTX-420 modulează semnalul la standardul DVB-T COFDM cu o rată maximă de biți de 31.68 Mbps, se presupune că semnalul care provine de la un MUX DVB-T2 este împărțit în 2 multiplexuri la ieșire.///

Compararea OTDR-urilor de la Ultimode.

DIPOL oferă 2 modele de OTDR-uri de la ULTIMODE: OR-20 L5830 și OR-30 L5835. Tabelul următor rezumă caracteristicile cheie care diferențiază cele două dispozitive. Te pot ajuta să alegi OTDR-ul cel mai potrivit pentru tine.
  
NumeULTIMODE OR-20-S3S5-iSMVULTIMODE OR-30-S3S5S62B-iSMV 
CodL5830L5835 
Lungime de undă1310 nm, 1550 nm1310 nm, 1550 nm, 1625 nmLungimea de undă de 1625 nm este adesea solicitată de investitori. Este, de asemenea, lungimea de undă primară pentru măsurătorile FTTH pentru operatorii mai mari. Evidențiază cel mai mult atenuarea asociată cablurilor și fibrelor prea îndoite.
Măsurare pe o linie activăNuDaOR-30 este echipat cu 2 conectori. Conectorul laser de 1625 nm are filtre pentru lungimi de undă mai mici, astfel încât poate fi folosit pentru măsurători pe linii active - de exemplu, în rețelele GPON pe partea unuia dintre clienții conectați la splitter.
Dinamică22/20 dB32/30 dBDinamica mai înaltă permite măsurarea căilor optice mai lungi și a căilor cu mai multe elemente de atenuare a semnalului (conectori, splitere etc.). OR-30 permite măsurarea printr-un splitter mai mare sau splittere cu mai puține ieșire conectate în cascadă.
Omiterea bobinei de lansare din raportul de măsurareNuDaCapacitatea de a exclude fibra divergentă din raportul de măsurare evită extinderea artificială a liniei și ambiguitățile aferente atunci când se prezintă raportul investitorului. Acest lucru este deosebit de important atunci când sunt măsurate linii scurte, unde bobina de lansare poate constitui o parte semnificativă a secțiunii măsurate.
Măsurare simultană la 1310 nm și 1550 nm în modul OTDRNuDaMăsurarea simultană la 2 lungimi de undă economisește timp - mai ales când se măsoară un număr mare de fibre.
Eveniment/atenuare zonă moartă< 3 m/12 m2 m/8 mZona moartă mai scurtă permite o mai bună identificare a evenimentelor consecutive.
Funcția de testare a cablurilor de cupruNOYESOR-30 are în plus capacitatea de a testa cablurile de cupru, în special harta de conectare și lungimea cablurilor cu perechi răsucite. O sondă specială permite, de asemenea, identificarea cablului.
Ecran3.5''5''Ecranul mai mare permite interpretarea mai ușoară a rezultatelor măsurătorilor pe teren.
Ambele dispozitive permit utilizatorului să măsoare parametrii de transmisie optică cei mai importanți ale oricărui traseu, precum și să detecteze locul și, adesea și motivul defectării. Cea mai semnificativă diferența dintre cele două dispozitive este dinamica sporită a modelului OR-30 L5835 și capacitatea de a efectua măsurători la o lungime de undă de 1625 nm, astfel încât măsurătorile să poată fi efectuate pe o rețea activă - și prin splitter.

Îndoieli la alegerea unei antene pentru LTE?

Serviciile de acces la Internet wireless furnizate de operatorii de rețele mobile sunt o metodă de acces din ce în ce mai utilizată de abonați. Popularitatea în creștere se datorează prețurilor mai scăzute și lățimii de bandă mai mari pentru serviciile oferite. Un mare succes aici este tehnica LTE care permite lățimi de bandă similare cu cele oferite de furnizorii de servicii de Internet locali. Mai jos este lista cu cele mai frecvente întrebări despre alegerea unei antene LTE:
  • De ce să folosiți o antenă externă?
      O antenă externă ar trebui utilizată atunci când indicatorul de semnal de pe telefonul mobil sau modem arată un nivel redus (mai puțin de -85 dBm - mai puțin de 3 bare pe o scară de nivel 5). Această informație poate fi găsită în aproape fiecare smartphone. Un alt motiv pentru a folosi o antenă externă este atunci când nivelul semnalului fluctuează - de exemplu, din cauza reflexiilor periodice sau a condițiilor meteorologice mai proaste.
  • Cum să alegi o antenă externă?
      Pentru a selecta o antenă externă:
      • contactați operatorul de telefonie:
        • pentru a determina tipul serviciul (GPRS, EDGE, CDMA, 3G, HSPA+, LTE) și frecvența la care funcționează (450, 900, 1800, 2100, 2600 MHz)
        • pentru a determina locația celui mai apropiat turn GSM
      • verificați ce mufa are modemul (de obicei SMA, TS9 (pigtail E83201), TS5 (pigtail E83206))
  • Diferă antenele dacă sunt furnizori diferiți?
      Antena este un echipament ce transformă undele electromagnetice în semnale electrice şi invers. În cazul în care operatorul oferă servicii în banda pe care o suportă antena, atunci aceasta va îmbunătăţi semnalul. În cazul în care mai mulţi operatori care furnizează servicii în aceeaşi bandă, atunci anten poate fi folosită pentru a îmbunătăţi semnalul pentru toţi operatorii.
  • Antenele pentru diferiți operatori se diferențiază una de alta?
      Antenele folosite pentru a îmbunătăți semnalul unui operator de telefonie mobilă au o impedanță de 50 ohmi, astfel încât fiecare parte a semnalului radio trebuie să aibă această valoare a impedanței (cablul coaxial TV nu este permis deoarece are o impedanță de 75 ohmi). Cablul folosit pentru a prelungi cablul de antenă este Tri-LAN 240 E1171.
      Antena este cel mai adesea echipată cu un conector SMA la care conectați un conector de antenă dedicat unui anumit modem.
Antenă TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 + 5 m cablu + SMA [698-960, 1710-2700 MHz]
Antenă dedicată pentru rețele LTE: TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024_5

Produse noi în oferta Dipol

Tastatură control acces autonomă - Hikvision DS-K1T502DBWX-CQR G76165 este echipată cu o tastatură și un cititor de carduri standard Mifare, Desfire, Felica, precum și un receiver Bluetooth. Tastatura are încorporată o cameră de 2 MP, un difuzor și un microfon care permit comunicații audio/video bidirecționale și integrarea cu interfonul video Hikvision IP. Unele dintre mai multe metode de acces disponibile pot fi selectate, inclusiv card, card și parola, cod QR, Bluetooth. Terminalul poate funcționa ca dispozitiv autonom sau poate funcționa cu un controller extern, un videointerfon sau cu aplicațiile iVMS-4200 și HikConnect.
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD1383G2-LIUF/S (8 MP, 2.8 mm, 0.01 lux, iluminator hybrid până la 30 m, Audio, LED Alarm, MD2.0, H.265) K00706 este o cameră dome Hikvision cu iluminator hybrid, face parte din seria EasyIP Lite. Această serie de camere are caracteristicile de bază, cel mai des utilizate, astfel încât să garanteze performanță optimă în majoritatea sistemelor în care se solicită funcționare stabilă. Funcția de detectare a mișcării 2.0 elimină alarmele false prin filtrarea obiectelor umane/vehicul. Camera are un senzor CMOS de 8 Mpix 1/2.7”și un iluminator hybrid cu o rază de acțiune de până la 30m, asigurând o vizibilitate adecvată în absența luminii. Datorită utilizării iluminatorului IR și LED într-o singură carcasă, puteți selecta una dintre cele trei moduri de vizualizare în condiții de iluminare scăzută: IR, lumină albă LED sau modul inteligent.
Yală electrică BIRA XS12R-C HARTTE din seria XS-C reversibilă 12 VDC G74233 este utilizată pentru deschiderea ușilor comandate de la distanță. Această serie este utilizată în clădiri rezidențiale, birouri și clădiri publice, atât pentru uși din aluminiu, oțel, PVC, cât și din lemn (ideală pentru uși fără încadrarea feronerie). Modelul descris este o yală reversibilă, ceea ce înseamnă că este blocată atunci când este alimentată cu curent continuu (DC) și deblocată când nu este alimentată. Poate fi montată pentru controlul sistemelor de control acces, interfoane, cititoare RFID etc.

Merită citit:

Sistem optic-cupru DVB-T2 și DVB-S2 într-un complex hotelier. Un proprietar al unui mare complex hotelier a pus în funcțiune sistemul de distribuție a semnalelor de televiziune terestră DVB-T2 și a semnalelor prin satelit DVB-S2, acoperind 5 facilitati. Scopul sistemului a fost de a furniza semnale TV terestre în noul standard DVB-T2 de la un transmițător local și 15 programe de satelit FTA sub formă de semnal digital DVB-T. Pentru proiect au fost alese echipamente marca TERRA...>>>mai multe
TV FM R82516 Sursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)R82533 Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 8xDVB-T (COFDM) TERRA TDX-481 (FTA)R81621 Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)A0221 A2230 Transmitter CATV optic TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)R82522 Splitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)R60103 Tap 4-căi: Signal O-4-12dB (5-1000MHz)R602412 Priză TV radio îngropată GAR-TVP8/RS5 (terminală)R62120 Splitter optic Terra so414 (1x4)R82527 Antenă TV FIF DVB-T2 + radio DAB : DIPOL 7/5-12 (7 elemenți)A0710 Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)R71468 Antenă de satelit offset DIPOL DPL-120 Standard (grafit RAL 7016)A9684 LNB QUATRO Inverto HOME Pro 0.3dBA98257 Multiswitch Unicable cascadabil dSCR Terra SRM-522 (290...2340MHz, class A, CATV pasiv)R80522 Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)R81760 Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)R81760 Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)R81760 Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)R81760
Diagrama de instalare a rețelei pentru cinci facilități hoteliere, inclusiv distribuția semnalelor DVB-T2, include următoarele elemente:
Cabinete RACK - Gamă vaariată de produse