COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV, SAT TV, CCTV, WLAN
Nr 5/2016 (01.Feb.2016)
Va fi înlocuit SIM-ul cu unul electronic (e-SIM)? Ultimele știri din telecomunicații sugerează că zilele SIM-ului tradițional sunt numărate. Succesorul său va fi numit "e-SIM" sau card electronic SIM. Noua tehnologie va ușura procesul schimbării telefonului sau operatorului. Va fi implementat prin software, fără a fi nevoie de un card SIM fizic. Vă veți putea loga pe dispozitivul mobil introducând doar codul PIN.
Inițial cardurile SIM erau de dimensiunile unui card de credit, dar, odată cu trecerea timpului, dimensiunile acestuia au fost reduse din ce în ce mai mult. În zilele noastre, SIM-urile sunt de diferite dimensiuni: mini, micro și nano. Se speră că SIM-ul electronic să ofere consumatorului o fexibilitate mult mai mare, ca exemplu veți putea, fără probleme, să treceți la un alt operator local din altă țară în timpul călătoriei dumneavoastră.
Există semne că astfel de sloturi pentru cartele SIM vor dispărea în curând odată cu apariția unei noi generații de telefoane mobile.
Apple și Samsung sunt în negocieri cu GSMA, organizația care reprezintă interesele operatorilor GSM din toată lumea. Potrivit Financial Times, GSMA va anunța, în viitorul foarte apropiat, noul standard e-SIM. Adițional celor două mari companii producătoare de telefoane smart din lume, noua soluție va fi suportată și de AT&T, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Whampoa, Orange, Telefonica și Vodafone.
DVR-uri Hikvision HD-TVI cu suport pentru camere IP.
DVR-urile Hikvision pentru camerele analogice au porturi IP de multă vreme, dar doar pentru camere IP de la Hikvision. Începând cu versiunea de firmware 3.3.1, DVR-urile suportă și alte camere compatibile cu standardul Onvif. Deci, utilizatorul poate conecta camere și de la alți producători, de exemplu: Sunell și Signal. În funcție de modelul DVR-ului, utilizatorul poate conecta 1 sau 2 camere.
DVR-urile analogice cu caracteristici de dispozitive hibrid sunt ideale în situațiile în care maxim două camere IP au fost instalate deja sau unde este nevoie de suport pentru mai multe camere decât numărul de porturi existente pe DVR. Porturile IP sunt porturi adiționale, ceea ce înseamnă că instalarea camerelor IP nu va reduce numărul de camere analog existente. Porturile IP pe DVR-urile Hikvision:
 • DVR - 4 porturi: 1 port adițional pentru camere IP cu rezoluții de până la 1080p,
 • DVR - 8 porturi - 2 porturi adiționale pentru camere IP cu rezoluții de până la 1080p,
 • DVR - 16 porturi - 2 porturi adiționale pentru camere IP cu rezoluții de până la 1080p.
DVR-urile din seria DS-7200HQHI-SH suportă două camere IP adiționale cu rezoluții de până la 1080p, independente de model.
Setarea restartului automat la camerele Signal. Camerele Signal permit utilizatorului setarea unui ciclu automatizat de restart. Pentru activarea acestei funcții, utilizatorul trebuie să se autentifice pe cameră (credențiale implicite: user:admin, parolă: admin) și să selecteze funcția de restart dorită:
 • never - funcția nu este pornită,
 • every day - se restartează în fiecare zi la o oră prestabilită,
 • weekly - se restartează la ora prestabilită individual pentru fiecare zi a săptămânii,
 • monthly - se restartează la ora prestabilită individual pentru fiecare zi a lunii.
Vedere a ferestrei cu funcțiile de restart programat a camerei Signal K1885
Sisteme TV satelit DVB-S/S2 pentru Hoteluri. Headendurile pentru distribuția canalelor de satelit după conversia la DVB-T COFDM sunt soluții populare folosite în hoteluri. Canalele de satelit pot completa transmisia TV terestră sau pot fi sursa principală de distribuție a semnalului TV.
O soluție profesională compeltă pentru convertirea semnalului digital de satelit (DVB-S/S2) la digital terestru (DVB-T COFDM) cu ajutorul headendului TERRA echipat cu transmodulatoare R81617. Headendul poate fi folosit în mai multe complexe hoteliere cu numar diferit de camere. Este foarte ușor de extins numărul de abonați prin adaugarea unui modul nou TDX-410C R81617. Configurarea transmodulatoarelor TDX410C R81617 poate fi efectuată printr-un browser web și este foarte simplă - scanarea transponderelor din satelitul selectat si alegerea canalelor dorite.
Modulele TDX410C R81617 pot fi montate pe șină DIN R82538 sau R82539 (deasemenea și într-un cabinet RACK) și alimentate de la UP413 R82533. Pentru redundanță poate fi folosit încă o alimentare UP413 R82533.
Noua soluție are mai multe avantaje în comparație cu alte sisteme:
 • nu mai este nevoie de o unitate centrală (costuri reduse),
 • posibilitatea de a folosi o alimentare redundantă,
 • instalare ușoară pe o șină DIN (nu sunt probleme cu instalarea sau schimbarea modulelor),
 • acces facil la modulele CAM,
 • configurare intuitivă printr-un browser web - fără a mai fi nevoie de aparatură adițională.
Rețea WiFi de casă. Standardul 802.11n redă viteze de transmisie de până la 600Mbps, capabile să transmită semnale audio, video sau alte date digitale.
Transmisia wireless în cazul unui film sau album muzical, poate dura mult mai puțin timp decât transmiterea lor prin cablu UTP. O caracteristică importantă a standardului 802.11n este compatibilitatea sa cu standarde mai vechi. Un router cu standardul 802.11n poate comunica cu adaptoare/carduri ce folosesc standardele 802.11b și 802.11g.
Adaptor USB Wireless: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)Adaptor USB Wireless: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)Kit Ethernet Powerline TP-Link TL-PA2010KIT (Nano, 2buc, 200Mbps)Access Point TP-Link TL-WR1043N (router & swich gigabit, 802.11n, 300Mbps)
O platformă de încredere pentru rețeaua de casă cu ajutorul dispozitivelor TP-Link cu standardul 802.11n
Lista echipamentelor care pot fi utilizate într-un astfel de scenariu:
 • 3 - AP TP-LINK TL-WR1043ND N3253 802.11n 300 Mbps cu router incorporat - conexiune cu clienți WiFi. În cazul unei conexiuni pe linie ADSL trebuie folosit modelul TP-LINK TD-W8968 N2909.
 • 1, 2 - Card USB wireless TP-LINK TL-WN722N N2922 802.11n 150 Mbps - interconectarea PC-urilor cu porturi USB la rețeaua WiFi.
 • 4, 5 - adaptoare AC TP-LINK TL-PA2010Kit N3363 - transmisia semnalului de internet prin rețeaua electrică existentă.
Când se utilizează fibră multimode și când fibră single-mode?Este important să decidem dacă rețeaua ce urmeaza a fi realizată se va baza pe fibră multimode sau fibră single-mode. Pentru unii instalatori alegerea poate nu este evidentă, așa că vă vom oferi câteva sfaturi cu privire la selectarea fibrei.
Fibra Multimode poate fi utilizată doar pentru distanțe de până la 2 km. O fibră individuală nu poate funcționa în modul duplex, astfel încât, în mod normal este nevoie de două fibre de comunicare în ambele sensuri. Viteza maximă de transmisie depinde de lungimea legăturii. 1 Gbps rata de transfer poate fi realizată cu fibră OM2, ratele mai mari de transfer pot solicita aplicarea de tip OM3.
Fibră single mode este necesară pentru distanțe de transport de peste 2 km. Există multe tipuri (standarde) ale fibrelor, dar un tip ieftin și versatil este G.652.D care poate fi utilizat cu succes în majoritatea situațiilor. Se recomandă fibra G.657, cu rază minimă de îndoire redusă (7,5 mm), pentru aplicații în clădiri și alte locuri cu spațiu limitat. Fibrele individuale pot fi utilizate pentru transmisia bidirecțională. Nu există probleme în obținerea dispozitivelor active cu interfețe pentru fibre single-mode care funcționează la o rată de transfer de 10 Gbps. Rețelele optice pasive (Pons) se pot baza doar pe fibre single-mode, chiar și în cazul distanțelor mici.
Produse noi în oferta Dipol
Carcasă metalică de exterior Kubiak PSH 250x250x150 IP65
Carcasă metalică de exterior Kubiak PSH 250x250x150 IP65 R90602 - cutia de exterior este ideală pentru instalarea de dispozitive electronice în zone expuse condițiilor meteo aspre. Cutia poate fi folosită în locurile ce trebuie să fie ermetice și durabile. Perfectă pentru montare de antene și echipamente de rețea IP.Cutia este făcută din foi de oțel masiv cu o grosime de la 1.2mm până la 1.5mm vopsită gri (RAL 7035). Cutia este caracterizată de o rezistență crescută în condiții dure ale mediului în care este instalată (praf, noroi, umezeală).

Suport derulare pentru role de cablu
Suportul de derulare E1910 cu țeavă de susținere de 35 mm ajută la derularea cablului de pe role cu o lungime de maxim 340 mm și un diametru de până la 390 mm. Un echipament perfect pentru orice instalator, ideal pentru rolele de 500m de cablu Tri-Shield DIPOLNET E1220_500.
Multiswitch Terra MSR-912 (2 sateliţi, 12 ieşiri, alim. preamp. DVB-T)
9/12Multiswitch-ul MR-912L R70812 are amplificatoare incorporate pentru căile CATV şi satelit. Reglarea câştigului pentru căile CATV şi satelit se face prin comutatoare. În comparaţie cu potenţiometrele, reglajul pe comutatoare este mai stabil şi creşte acurateţea reglajelor. În plus, multiswitch-ul MR-912L R70812 are şi o cale CATV pasivă (5-862 MHz) ce permite comunicarea retur pentru sistemele de distribuţie internet pe cablu coaxial (căile active şi pasive terestre nu pot funcţiona simultan).

Merită citit:
DVR auto Protect - accesul ușor și rapid la datele salvate.
Utilizarea de carduri SD ca mediu de stocare, permite accesul ușor și rapid la datele salvate - este suficientă scoaterea cardului din DVR și introducerea acestuia într-un PC. Acesta este un mare avantaj - utilizatorul nu mai trebuie să se conecteze prin intermediul unui laptop la DVR-ul din vehicul.
Un screenshot din software-ul CMS pentru DVR-uri Protect - conversia la format AVI
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.