Săptămânalul DIPOL - TV, SAT TV, CCTV, WLAN

Nr 6/2016 (08.Feb.2016)

Noul standard Wi-Fi - Nu mai rapid, dar cu o acoperire mai mare.

Wi-Fi Alliance a anunțat Wi-Fi HaLow™ denumire a produselor ce incorporează tehnologia IEEE 802.11ah oferind o arie de acomperire mai mare și un consum redus. Implementarea standardului, concentrat pe dublarea distanței de acoperire, este doar o chestiune de timp.
Noul standard este dezvoltat în principal pentru dispozitive IoT (Internet of Things). Potrivit conceptului, în mod unic, dispozitivele identificabile pot colecta, procesa și schimba date direct sau indirect printr-o rețea IP. Acest tip de dispozitive nu au nevoie de viteză mare de transmisie - o problemă mai importantă în acest caz ar fi menținerea unei conexiuni stabile atât pe distanțe mai mari cât și în medii impropice.
O vizualizare a ariei de acoperire Wi-Fi pentru diferite benzi de operare
Acoperirea crescută este posibilă mulțumită frecvențelor de sub 1GHz (900 Mhz) și a canalelor cu lățime de bandă de 1 MHz. Pe canalul de 1 Mhz lățime de bandă, standardul 802.11ah poate acoperi o suprafață de aproximativ 40 de metrii cu viteze de până la 150 kbps.Pe lângă un sonsum de energie redus, un alt avantaj al standardului constă în transmiterea semnalului mult mai ușor peste eventualele obstacole (pereți, armături, etc.)
Edgar Figueroa, CEO al Wi-Fi Alliance a informat că standardul Wi-Fi HaLow poate fi implementat în mașinile inteligente, case sau orașe și multe alte tipuri de industrii. Standardul 802.11ah este suportat de companiile Qualcomm, Broadcom, Huawei, Intel, LG, Marvell, NEC, Samsung și ZTE. Dispozitivele compatibile cu noul standard Wi-Fi pot interopera cu celelalte standarde deja existente (2.4 GHz și 5 GHz).

Camere IP pe conexiuni wireless.

În situația în care distanţa dintre sistemul de supraveghere și locația centrului de monitorizare sau altui loc destinat monitorizării este prea mare pentru a utiliza o conexiune prin cablu, singura soluție este interconectarea lor prin sisteme wireless. Dacă nu există nici o infrastructură capabilă de acest tip de conexiune, o idee bună poate fi instalarea unei conexiuni wireless de tip Bridge. O astfel de conexiune poate fi stabilită cu ajutorul AP-ului TP-LINK TL-WA5210G N2350.
În diagrama de mai jos, primul AP este conectat în portul LAN al DVR-ului Hikvision DS-7208HGHI-SH/A M75208 DVR. Supravegherea video este redată de camerele analog HD-TVI N-CAM 760 M7478 și V-CAM 560 M7429. Ambele modele de camere sunt echipate cu iluminatori IR. Mulțumită rezoluțiilor mari ale camerelor (1080p), sistemul garantează o calitate bună a imaginii. Configurarea DVR-ului si vizionarea imaginilor de la camere este posibilă cu programul gratuit iVMS-4200 instalat pe PC-ul din incăperea de supraveghere.
Camera HD-TVI FullHD V-CAM 560 (1080p, 2.8-12mm, 0.01 lx, dome, IR max. 30m)Camera 1080P HD-TVI N-CAM 760 (2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 40m)Access Point TP-LINK TL-WA5210G (pentru exterior) DVR HD-TVI TURBO HD 8 canale Hikvision DS-7208HGHI-SH/A (1080p, 12fps, H.264, HDMI, VGA)
Accesul de la distanță la resursele de supraveghere video prin intermediul unui conexiuni tip Bridge

Alegerea calităţii streamului din iVMS-4200.

iVMS 4200 software-ul client permite utilizatorilor să gestioneze sisteme de supraveghere video bazate pe DVR-uri, NVR, camere IP, codificatoare, decodoare Hikvision. Softul asigură accesul la o gamă largă de funcții, de exemplu, monitorizare în timp real, căutare de la distanță și redare a înregistrărilor, copie de rezervă a înregistrăilor, procesarea alarmelor.
În mod implicit, NVR-urile Hikvision din seria DS-76xxNI-E (firmware 3.4.1) conectate la camere cu o rezoluție de până la 2 MP și folosind 4 zone de importanță, redau streamul principal. In cazul camerelor cu rezoluții de peste 2 MP și cu mai mult de 4 diviziuni ale ecranului, NVR-urile vor transmite în mod automat pe streamul auxiliar. În orice caz, utilizatorul poate schimba manual, cu ajutorul unui browser web, streamul video, indiferent de numarul de diviziuni ale ecranului, oprind funcția de alocare automată. Este deosebit de important, în primul caz (principalele streamuri de la 4 camere) și debitul insuficient al rețelei. Mai jos, pașii pentru schimbarea setărilor implicite și trecerea pe streamul auxiliar in apletul iVMS-4200:
  • accesați Tool -> System Configuration (1),
  • selectați Image item (2),
  • debifați Auto-change Stream Type (3),
  • click dreapta pe grupul de dispozitive (NVR) și selectați tipul de stream (Set Sub-stream to All) (4).
Vedere a ferestrei pentru schimbarea tipului de stream din apletul iVMS-4200

Versiune nouă a SatNet!

SatNet v3.5.2 permite utilizatorului să proiecteze sisteme medii și mari multiswitch, bazate pe dispozitive de la TERRA, în formă grafică, să determine nivele de semnal din toate prizele, să verifice că acestea sunt în conformitate cu standardele și să decidă dacă este necesară funcția de egalizare a amplificatoarelor. Acest lucru permite proiectantului/instalatorului să anticipeze ce dispozitive vor fi necesare pentru a distribui semnalul și ce parametrii (câștig sau compensare pentru atenuarea cablului) să folosească. Setările sunt pe deplin conforme cu implementările reale.
Această aplicație este folosită de instalatori și proiectanți din întreaga lume. Noua versiune permite utilizatorului să:
  • foloseste multiswitchuri, amplificatoare și componente pasive din seria net5 și noua serie net9,
  • folosește AA îmbunătățit (Ajustarea Automata a nivelelor de semnal) și AOS (Ajustare cu structură optimizată) funcții pentru proiectarea și implementarea mai facilă a sistemelor și o mai buna reprezentarea a componentelor reale,
  • selectarea automată a componentelor pasive cu nivele de atenuare adecvate în paralel cu setările de câștig corecte pentru multiswitchurile și amplificatoarele întrebuințate,
  • folosește o nouă metodă de selectare a componentelor - cataloagele cu dispozitive compatibile cu seriile principale fac alegerea mult mai ușoară,
  • "Taie" liniile de cablu în scopul de a imprima diagramele schematice într-un mod mai flexibil.

Cum să îmbunătățești conexiunea LTE?

În zonele suburbane apar adesea probleme cu conexiunile de tip LTE. Soluția pentru acest tip de probleme este folosirea unei antene exterioare conectată la modemul LTE. Tipul de antenă trebuie să fie potrivită modemului (ex: cu tehnologie MIMO) și banda în care acesta operează.
Rețelele LTE pot folosi benzi si lățimi de canale diferite. În funcție de mediul înconjurător, ele pot folosi banda de frecvențe de la 700 MHz (mediu rural - zone de frontieră) la 2.6 GHz (zone metropolitane).
Vă putem recomanda antena ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_10 potrivită pentru rețele GSM/DCS/UMTS/HSDPA/LTE.
Antenă router 4G ATK-LOG ALP MIMO 2x2 (800-3000MHz, 10m, SMA)
Vedere a antenei ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000 MHz A7054_10 cu 10 metri de cablu si conectori tip SMA

Sisteme terminale de telecomunicații în apartamente.

Un tipar de bune practici ar fi poziționarea cutiilor de instalare în fiecare apartament cât mai aproape de intrare. Cutiile de instalare multifuncționale pot fi folosite pentru orice tip de cablaj sau servicii.
OMT-35 R96025 cutia metalică cu montaj îngropat, instalată în fiecare apartament al unui imobil de locuinţe, realizează conexiunea dintre reţeaua LAN/CATV/SAT/CCTV a clădirii şi cea de apartament. Dimensiunea cutiei este suficienta pentru conectarea unor echipamente de tip splitter, amplificator CATV sau media convertor. În cutie mai este şi spaţiu pentru cabluri mai lungi, cum sunt necesare pentru un switch ethernet. Echipamentele se pot monta cu uşurinţă pe spatele cutiei - găurile din panoul dorsal sunt perfecte pentru fixarea echipamenelor cu şoricei sau arici. Panelul are 8 deschideri pentru conectori Keystone, 8 pentru conectori F şi două deschideri pentru cuple optice.

Panoul are 8 deschizături pentru conectorii universali Keystone, alte 8 pentru conectorii F şi 2 pentru adaptorii de fibră optică.

Produse noi în oferta Dipol

RouterBoard 750Gr-2 (5xGigabit)
Mikrotik Routerboard 750Gr-2 N24761 vine cu routerOS preinstalat şi este gata de pus în funcţiune. RB750Gr-2 vine cu o memorie de 64 de MB pentru a putea face faţă şi conexiunilor foarte încărcate. Componentele acestui sistem asigură performanţe excepţionale în comparaţie cu sistemele SOHO ce sunt deobicei dotate cu doar 16 MB de RAM. Această configuraţie împreună cu sistemul MikroTik bazat pe Linux vă permite creeare de reţele profesionale bazate pe rutare statică sau dinamică. Opţiunile de firewall şi queuing, permit managementul lăţimii de bandă..

Carcasă metalică de exterior Kubiak PSH 300x400x200 IP65
Cutia de exterior (IP65, 400x300x200mm) R90606 – este ideală pentru instalarea de dispozitive electronice în zone expuse condițiilor meteo aspre. Cutia poate fi folosită în locurile ce trebuie să fie ermetice și durabile. Perfectă pentru montare de antene și echipamente de rețea IP.
Access Point Ubiquiti NanoBeam M5 (19dBi 5GHz MIMO airMAX Bridge)
Ubiquiti NanoBeam M5 N2533 este un access point 802.11n MIMO 2x2 ce funcţionează în banda de 5 GHz. Datorită construcţiei unice, acest echipament mic oferă performanţe imbatabile. Antena MIMO 2x2 cu feed direct din modulul wireless are un câştig de 19 dBi. Carcasa din plastic rezistent UV rezistă la cele mai severe condiţii meteorologice. Echipamentul are incorporate protecţii împotriva supratensiunilor.

Ştiri

28 ianuarie 2016- Premiul pentru un nou sistem multiswitch. Suntem încântați să anunțăm că sistemul de fibră optică multiswitch TERRA SMATV a câștigat al doilea premiu la categoria "Cele mai inovatoare produse si tehnologii " la târgul Elektrotechnika 2016 ! Mai multe informații despre acest sistem .
DIPOL la târgul Elektrotechnika 2016

Merită citit:

Transmisia video HDMI de la un DVR-HD TVI pe o distanță mare.O companie din Cracovia a decis să isi modernizeze sistemul de supraveghere video prin schimbarea vechilor camere PAL analog la noi modele HD-TVI. În plus, personalul de securitate ar trebui să poata monitoriza în mod regulat sistemul de supraveghere. De vreme ce camera personalului este situată la o distanță de peste 200 de metri de camera tehnica , a fost necesară rezolva problemei transmisiei video HD pe această distanță...

Transmisia video HDMI cu ajutorul extenderului Signal-HD H3608 pe fibră optică
Switch-uri industrial - gata de funcţionare în toate condiţiile